2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar bebeğim 58 günlük oldu ama hala sarılığımız geçmedi.gerekli tetkikler yapıldı hiç bi problem çıkmadı.anne sütü sarılığı olabilir deyip mama takviyesine başladı doktor.bu şekilde sarılığı uzayan var mı aranızda?
Bizde de yüzdeki sarılıktan dolayı anne sütü sarılığı dedi doktor kilo alımı iyi olduğu için hiç tetkike falan gerek duymadı. Anne sütüyle devam dedi 65 günlük bu arada.

Bizde de yüzdeki sarılıktan dolayı anne sütü sarılığı dedi doktor kilo alımı iyi olduğu için hiç tetkike falan gerek duymadı. Anne sütüyle devam dedi 65 günlük bu arada.
Bizim kilo alımımızda iyi çok şükür.3300 doğdu 1 hafta öncesinde 5100 olmuştu.sizin kaç çıkıyor sarılık değeri?

Öyle bir hedefim yok zaten ama bu gerçek tartı değil ya ondan korkuyorum. Daha düşük çıkma ihtimali yüksek.
Anladım canım bende tarttırdın zannettim. İlk ay bende çok yaşadım o stresi 600 en az alsın diye. Senin gibi sürekli tartıyordum artık kilo artmadıkça stres yaptım hep. Bence sürekli tartma insan çok stres oluyo ay sonunda doktor tartısına bakarsın

Tek meme emerek aylık kilo alımı ne kadar oldu?
Pazartesi gideceğiz 2. Ay kontrolüne bu ayı bilmiyorum o yüzden. 3 haftada 600gr almıştı. Doktor ortalama günlük 24gr almalı sizinki 28 almış gayet iyi dedi.
Süt alerjisi bizde de var ne yazık ki😣 1 hafta önce öğrendik.çok fazla gaz problemi vardı çok huysuzdu bebeğim süt ürünleri diyetine başlayınca bambaşka uslu bi çocuk oluverdi.Sizde hangi şikayetleri yapıyor alerji?
neleri kestiniz peki? Peynir, süt, tereyağı falan başka ne var?
benimkinin alerjisi var mı bilmiyorum ama çok gazlı ve huysuz. Bende kesip bi bakacağım

Kızlar bebeğim 58 günlük oldu ama hala sarılığımız geçmedi.gerekli tetkikler yapıldı hiç bi problem çıkmadı.anne sütü sarılığı olabilir deyip mama takviyesine başladı doktor.bu şekilde sarılığı uzayan var mı aranızda?
Benim bebeğim de 51 günlük canım hala devam ediyor. Yalnız bize anne sütü sarılığı teşhisi kondu ama mama takviyesi yapmıyorum. Ayrıca rengi eskiye göre sanki biraz daha iyi. Bize bayağı test yaptı. En son 1 aylık kontrolünde 12.5 falandı galiba. Çok az düşmüş diye yine test yaptı. Testte bir şey çıkmayınca artık anne sütü sarılığı olduğuna kesin karar verdi. 2 aya geçer dedi.

Son düzenleme:
Kızlar benim bebeğimin de sarılığı geçmek bilmedi en son doktora götürdük yine. Doktor fitil verdi 5 gün kullan karaciğeri destekleyelim sarılığı geçsin artık dedi. 5 gün kullandım geçti. Bebeğimin yüzü beyazladı şükür.

Pazartesi gideceğiz 2. Ay kontrolüne bu ayı bilmiyorum o yüzden. 3 haftada 600gr almıştı. Doktor ortalama günlük 24gr almalı sizinki 28 almış gayet iyi dedi.

neleri kestiniz peki? Peynir, süt, tereyağı falan başka ne var?
benimkinin alerjisi var mı bilmiyorum ama çok gazlı ve huysuz. Bende kesip bi bakacağım
İçerisinde süt olan her şeyi kestim.çikolata,kek bile yemiyorum hatta hazır gıdaların bi çoğunda peynir altı suyu oluyor onlarında içindekiler kısmına bakıp ona göre tüketiyorum.

Süt alerjisi bizde de var ne yazık ki😣 1 hafta önce öğrendik.çok fazla gaz problemi vardı çok huysuzdu bebeğim süt ürünleri diyetine başlayınca bambaşka uslu bi çocuk oluverdi.Sizde hangi şikayetleri yapıyor alerji?
Canım bizimkinin gazi oluyor ve büyük insan gibi gaz çıkarıyordu çok sesli. Gürültülü kaka, çok hıçkırma. Ama ben bunları normal diye değerlendirdim ta ki mukuslu kanlı kaka görene kadar. Tam 1 aylıkken öğrendik. Bugün 43 günlük. Ben de 10 gündür diyetteyim. Süt ürünleri , paketli gida, kabuklu yemiş ve tahin/susam yemiyorum. Daha sade besleniyorum. Et olarak balık ya da kuzu eti yiyorum. Yumurta da gün aşırı yiyorum sabahları.

Evet canım ama çok üzülüyorum yaa. Zaten sütüm eskisi kadar değil, göğüslerim de bayağı yumuşadı. Olan sütü de kusunca tüm enerjim gidiyor😢
Yarın sabah kendine bol.dereotlu omlet yap. Arkadan bol su iç. Öğlen de kuru dut, kuru üzüm ve incir ile hoşaf kaynat soğutup iç. Bariz fark olacak göreceksin. Sütüm azalır gibi oldugunda bunları yapıp biraz da uzanıyorum yatıyorum. Normalde çocuk.uyurken iş yapmak lazım ama yorulunca da süt olmuyor.

Sarılık değerine de bakmadı doktor gerek yok dedi bi kaç aya yüzdeki sarılık da geçer merak etmeyin dedi sadece.
Bizi boşuna mı korkuttu acaba 2 aya kadar normal sonrası sıkıntı ilaca başlarız dedi 2 gün sonrada 2 ay doluyor.değerimizde yüksek değil aslında.
Benim bebeğim de 51 günlük canım hala devam ediyor. Yalnız bize anne sütü sarılığı teşhisi kondu ama mama takviyesi yapmıyorum. Ayrıca rengi eskiye göre sanki biraz daha iyi. Bize bayağı test yaptı. En son 1 aylık kontrolünde 12.5 falandı galiba. Çok az düşmüş diye yine test yaptı. Testte bir şey çıkmayınca artık anne sütü sarılığı olduğuna kesin karar verdi. 2 aya geçer dedi.
benim kızımında değeri 7 canım.Yüzü de baya beyaz ama gözlerinin kenarında biraz var hala sarılık.tetkiklerde normal çıktı hep ama 2 ayı geçmesi iyi değil deyip korkuttu bizi doktor açıkçası.

Bizi boşuna mı korkuttu acaba 2 aya kadar normal sonrası sıkıntı ilaca başlarız dedi 2 gün sonrada 2 ay doluyor.değerimizde yüksek değil aslında.

benim kızımında değeri 7 canım.Yüzü de baya beyaz ama gözlerinin kenarında biraz var hala sarılık.tetkiklerde normal çıktı hep ama 2 ayı geçmesi iyi değil deyip korkuttu bizi doktor açıkçası.
Sarılık en son gözden gidiyor canım, ten rengi düzeldiyse korkma. Ayrıca tetkiklerde normal çıktıysa niye ilaç kullanacaksınız ki? Ben bunu çok araştırmıştım, 3 ay süren bile varmış. İnşallah bizimkiler o kadar sürmez.

Kızlar bebişleriniz ortalama kaç dakika emiyor? Benim 40-45 dakika sürüyor. Çok uzun geliyor hele gece bitmek bilmiyor😂
Ilk zamanlar 1 saati buluyordu 2 meme. Artık 15-20 dakikada emiyor. Bazen tek meme ile doyuyor bazen 2 memeyi de emiyor. Yagli sütü almasini sağlıyorum ben de memeyi alttan u sejlinde tutup hafifçe sıkıp masaj yaparak süt tamamen boşalsın diye uğraşıyorum. Mutlaka omzuma koyup gazini çıkarıyorum ağızdan. Ayaklarını çekip popoyu dışarı çıkarınca gazini rahat çıkarıyor. Ben yoksa perişan olurum gaz sancısı çok oluyor çünkü.

Canım bizimkinin gazi oluyor ve büyük insan gibi gaz çıkarıyordu çok sesli. Gürültülü kaka, çok hıçkırma. Ama ben bunları normal diye değerlendirdim ta ki mukuslu kanlı kaka görene kadar. Tam 1 aylıkken öğrendik. Bugün 43 günlük. Ben de 10 gündür diyetteyim. Süt ürünleri , paketli gida, kabuklu yemiş ve tahin/susam yemiyorum. Daha sade besleniyorum. Et olarak balık ya da kuzu eti yiyorum. Yumurta da gün aşırı yiyorum sabahları.
Bizimde aynı sesli gaz,hıçkırık,gaz sancısı ve ağlama krizi oluyordu canım kanlı mukuslu kaka olmadı ama benim kızımda 3 günde bir kaka yapıyo.diyete başladığımdan beri ağlama krizimiz kalmadı ve o huysuz koz gitti uslu bi bebek oldu.doktor bana sadece süt ürünlerini kes demişti ama ben paketli gıdalarıda bıraktım.kabuklu yemiş,tahin,dana etide baya tüketiyorum onun hakkında bi şey dememişti onlarıda bırakmayı deneyeyim belki kakasıda normale döner

Sarılık en son gözden gidiyor canım, ten rengi düzeldiyse korkma. Ayrıca tetkiklerde normal çıktıysa niye ilaç kullanacaksınız ki? Ben bunu çok araştırmıştım, 3 ay süren bile varmış. İnşallah bizimkiler o kadar sürmez.
Bende biraz araştırdım canım gereksiz yere ilaç kullanmak istemiyorum hatta mamada kullanmak istemiyorum.yarın tekrar kontrol var inşallah azalmıştır iyice.inşallah kurtuluruz tez zamanda hepimiz sarılıktan

Bizimde aynı sesli gaz,hıçkırık,gaz sancısı ve ağlama krizi oluyordu canım kanlı mukuslu kaka olmadı ama benim kızımda 3 günde bir kaka yapıyo.diyete başladığımdan beri ağlama krizimiz kalmadı ve o huysuz koz gitti uslu bi bebek oldu.doktor bana sadece süt ürünlerini kes demişti ama ben paketli gıdalarıda bıraktım.kabuklu yemiş,tahin,dana etide baya tüketiyorum onun hakkınd9a bi şey dememişti onlarıda bırakmayı deneyeyim belki kakasıda normale döner
Paketli gida zaten faydasız onu bırakmak iyi olmuş. Valla tahin bize dokundu ben de süt yapar diye yiyordum. Dana eti de inek sütünden dolayı çapraz alerjen dediler. Dana eti pek almayız biz zaten genelde küçükbaş yeriz. Tavuk da köy tavuğu değilse ben yemiyorum. Badem çok alerjenmis. Bizde kanlı mukus olmadan önceki gün ben çok fazla badem yemistim ona bağlıyorum.

Inşallah en geç 6. aylıkken geçer. Ek.gida döneminde zorlanırız çünkü...

Paketli gida zaten faydasız onu bırakmak iyi olmuş. Valla tahin bize dokundu ben de süt yapar diye yiyordum. Dana eti de inek sütünden dolayı çapraz alerjen dediler. Dana eti pek almayız biz zaten genelde küçükbaş yeriz. Tavuk da köy tavuğu değilse ben yemiyorum. Badem çok alerjenmis. Bizde kanlı mukus olmadan önceki gün ben çok fazla badem yemistim ona bağlıyorum.

Inşallah en geç 6. aylıkken geçer. Ek.gida döneminde zorlanırız çünkü...
Sağolasın canım bende dikkat edeyim badem,dana eti ve tahine bende hiç alışık değilim küçükbaşa ama yapacak bi şey yok alışayım bende.inşallah geçer o zamana canım geçmezse gerçekten sıkıntı 3 yaşına kadar geçmeyen oluyormuş umarım öyle olmaz

Berbat bi gün geçirdik sürekli uyumak istedi akşama kadar beşik salladım güzel uyudu uyandığı her dakika ağladı ne derdi var bilmiyorum
Off bizde aynıyız şuan bile aldım ayağımda dallıyorum uyuyo bıraktığım an uyanıyo ağlamaya başlıyo sanırım bu akşam uyumıcak öyle görünüyo

X