2021 Nisan Anneleri

Bizde gündüz annem baktığı için o uyutuyor bazen yatağına koyuyormuş başını okşuyormuş bazen de hafif sallayarak (anakucağında). Geceleri bana sarılıyor başını göğsüme koyuyor ve öyle uuuyor

Henüz sakin bi uykuya geçiş yaşamadık hep ağlayarak çok üzülüyorum acaba erken mi bıraktırdım diye düşünüyorum. Öğlen hiç bir şekilde uyumuyor zaten geceleride gözyaşlarıyla. Yatmaya gideceğimizi anladığı an başlıyor ağlamaya. Çok üzülüyorum bu duruma 😢

Kızlar tuvalete alıştırmak için lazımlık mı alsam yoksa klozet aparatları oluyor ya çpcuklar için ondan mı?

Peki lazımlığa alışırsa klozette zorlanır mı veya ister mi klozeti?
İşte o yüzden klozetle devam edin diyorlar çünkü çocuk bazen dışarıda bile lazımlık isteyebiliyormuş.Direkt klozet olmamasının nedeni bazı çocuklar tuvaletten korkabiliyormuş sifonun çıkardığı ses onları ürkütebiliyormuş Doktor bana ilk etapta lazımlık hep onun yanında olsun banyoya tuvalete koyma gözünün önünde olsun bir oyuncak gibi düşünsün dedi. İki hafta sonra klozet aparatına geçiş yap dedi.

İşte o yüzden klozetle devam edin diyorlar çünkü çocuk bazen dışarıda bile lazımlık isteyebiliyormuş.Direkt klozet olmamasının nedeni bazı çocuklar tuvaletten korkabiliyormuş sifonun çıkardığı ses onları ürkütebiliyormuş Doktor bana ilk etapta lazımlık hep onun yanında olsun banyoya tuvalete koyma gözünün önünde olsun bir oyuncak gibi düşünsün dedi. İki hafta sonra klozet aparatına geçiş yap dedi.
Bizimki sifona basmayı çok seviyor ama işte tuvaletini yaparken ses çıkarsa ürkebilir 😅

Bizimki sifona basmayı çok seviyor ama işte tuvaletini yaparken ses çıkarsa ürkebilir 😅
Hangisini kolayına gelirse bence onu dene. Çocuğunu sen tanıyorsun eğer korkma kapasitesi varsa lazımlıkla başla. Benimki de sesten korkuyor şimdilik lazımlıkla başlayacağız zamanla tuvalete gideriz

Hangisini kolayına gelirse bence onu dene. Çocuğunu sen tanıyorsun eğer korkma kapasitesi varsa lazımlıkla başla. Benimki de sesten korkuyor şimdilik lazımlıkla başlayacağız zamanla tuvalete gideriz
Şu bayram geçsin inşallah denicem canım 😍 önce emzirmeyi bırakcsm sonrw da bez inşallah ❤️ en çok korktuğum emzirme 😅😅

Şu bayram geçsin inşallah denicem canım 😍 önce emzirmeyi bırakcsm sonrw da bez inşallah ❤️ en çok korktuğum emzirme 😅😅
Yok yok hiç korkma üç gün geçtikten sonrası kolay. Üç gün sen kararlı olmalısın. Benim kız bağımlıyfı ben de korkuyordum ama çok çabuk atlattık darısı sana. Şimdi bizde de emzik var emziği bırakmıyor uykuya geçişlerde

Bugün bez bırakmada birinci günümüz…tuvaleti biliyor herşeyi biliyor ilk tuvaletini lazımlığa yaptı ancak sonrasını koridora yaptı iki kere.kakası var ancak oturup yapmayı reddediyor ben de zorlamadan bekliyorum 😬 ama zormuş arkadaşlar.cırt cırtlı tuvalet eğitimi için kitap almıştım devamlı onu okuyup kukulinin beze bay bay şarkısını dinliyoruz 😅 Allah yardımcımız olsun

Yok yok hiç korkma üç gün geçtikten sonrası kolay. Üç gün sen kararlı olmalısın. Benim kız bağımlıyfı ben de korkuyordum ama çok çabuk atlattık darısı sana. Şimdi bizde de emzik var emziği bırakmıyor uykuya geçişlerde
İnşallah canımmm . Emziğide bırakır inşallah artık aşama aşama ilerleyeceğiz❤️

Arkadaşlar tuvalet eğitiminden bildiriyorum. İlk gün çok zor geçti lazımlığa oturuyor ama yapmıyor lazımlıktan kalkıp direkt yere çömelip yapıyor. Sadece iki kere lazımlığa denk getirdi. Her gün kakasını mutlaka yapardı ama bugün yapmadı.Klozete oturttum normal tuvalete götürdüm ama asla yapmadı yapmış gibi sifonu çekip elini yıkadı.
Dışarı çıkmam gerekiyordu mecbur bez takmak zorunda kaldım.Yarın tüm gün evde olacağım inşallah bugünden daha iyi geçer.

Güncelleme yapmak istedim tuvalet eğitiminde bir hafta geride kaldı. İlk üç gün alışma süreci oldu ondan çok ben zorlandım ama sonrasında herşey normale döndü tuvaleti gelince söylüyor ancak dışarısı içinde bir süreç gerekiyor sanırım. Çünkü dün dışarıda biraz fazla kaldık tuvaletinin gelip gelmediğini sorduğum halde yine de bir iki defa altına kaçırdı söylemek istemedi.

Güncelleme yapmak istedim tuvalet eğitiminde bir hafta geride kaldı. İlk üç gün alışma süreci oldu ondan çok ben zorlandım ama sonrasında herşey normale döndü tuvaleti gelince söylüyor ancak dışarısı içinde bir süreç gerekiyor sanırım. Çünkü dün dışarıda biraz fazla kaldık tuvaletinin gelip gelmediğini sorduğum halde yine de bir iki defa altına kaçırdı söylemek istemedi.
Maşallah🧿 zamanla oda rayına oturur 😍 darısı bize 💐

Maşallah🧿 zamanla oda rayına oturur 😍 darısı bize 💐
Amin gerçekten bu kadar beni zorlayacağını düşünmemiştim. Bizim şu an kaka problemimiz var. Çişini güzelce söylüyor yapıyor ama kakasını yapamıyor. Sanırım bezi varken ayakta yapmaya alışmış oturup yapmak ona zor geliyor o yüzden de tutuyor. İlk başlarda bunlar normalmiş ama gerçekten bana zor geldi.

Amin gerçekten bu kadar beni zorlayacağını düşünmemiştim. Bizim şu an kaka problemimiz var. Çişini güzelce söylüyor yapıyor ama kakasını yapamıyor. Sanırım bezi varken ayakta yapmaya alışmış oturup yapmak ona zor geliyor o yüzden de tutuyor. İlk başlarda bunlar normalmiş ama gerçekten bana zor geldi.
Merhaba 🌞 ben de tuvalet eğitimine başlamak istiyorum artık rica etsem sizden fikir alabilir miyim? Nasıl başladınız acaba? Bezi gece takıyor musunuz? Kızımda yeterlilik görüyorum başlasak alışacak gibi ama bizi çok zorlayacak alışkanlıkları var mesela gece yatmadan önce mutlaka bir bardak su içer ve sabah kalktığında bezi çok dolu olur. Acaba başlamanın tam zamanı mı değil diye düşünüyorum. Sizin nasıl oldu özellikle geceler 🥺 ( çok korkuyorum bir yandan da :dua:)

Merhaba 🌞 ben de tuvalet eğitimine başlamak istiyorum artık rica etsem sizden fikir alabilir miyim? Nasıl başladınız acaba? Bezi gece takıyor musunuz? Kızımda yeterlilik görüyorum başlasak alışacak gibi ama bizi çok zorlayacak alışkanlıkları var mesela gece yatmadan önce mutlaka bir bardak su içer ve sabah kalktığında bezi çok dolu olur. Acaba başlamanın tam zamanı mı değil diye düşünüyorum. Sizin nasıl oldu özellikle geceler 🥺 ( çok korkuyorum bir yandan da :dua:)
Ben bir kaç ay öncesinden müzikli lazımlık kitap falan almıştım. Alışması için. Herşeyi biliyordu. Küçük kuzenini lazımlığa yaparken gördü hep kendi de yapmak istedi.İki hafta önce bizde başladık. İlk üç gün gerçekten çok zordu hatta vazgeçmek üzereydim ama madem bir kere başladım devamı gelsin dedim.İlk gün devamlı altına kaçırdı zaten öncesinde tüm halıları kaldırmıştım. Sonraki günler tutmaya başladı ben oyunla lazımlığa oturtup yaptırdım. Yarım saate bir götürmek gerekiyor.Lazımlık müzik çaldıkça hoşuna gitti ve sonraki günler hep söylemeye başladı.Ancak kaka biraz sıkıntılı. Çünkü benim kızım bezine ayakta yapmaya alışmış oturarak yapmak için sanırım kasları henüz olgunlaşmamış ilk günler tuttu ama bu hafta daha rahat. Kakasının geldiğini anlayıp hemen oturtuyorum. Yani hep takip istiyor. Geceleri benim kızımın bezi hep kuru oluyordu benim kızımda çok fazla su içer hatta gece bile kalkıp içer. Ama çok şükür ki en başından beri asla gece altına kaçırma olmadı. Alez almıştım iki tane onları bile kullanmak nasip olmadı şükür. Baştan beri asla bez takmadım.Şimdi gece tuvaleti gelince huysuzlanıyor sesleniyor hemen tuvalete götürüp yaptırıyorum. Yoksa da zaten uyanmıyor.

Ancak şimdi de dışarda tuvaletini tutmaya başladı. Yani bu öyle bir süreç ki kademe kademe ilerliyor. O kadar dışarıda vakit geçirdik bir kere altına kaçırdı o da ilk hafta parka götürmüştüm orda. Sonraki çıktıklarımızda evden çıkmadan önce yaptırıp çıkardık dışarda hiç yapmadı. Eve geldiğimizde gidip kendi yaptı. Restoran cafe gibi yerlere gittiğimiz zaman hep tuvalete götürdüm ama yapmayı reddetti sanırım yabancı bir yer olduğu için. Biraz daha zamana ihtiyacı var zaten öyle haa deyince olmuyor. İnşallah siz daha kolay atlatırsınız.

Ancak şimdi de dışarda tuvaletini tutmaya başladı. Yani bu öyle bir süreç ki kademe kademe ilerliyor. O kadar dışarıda vakit geçirdik bir kere altına kaçırdı o da ilk hafta parka götürmüştüm orda. Sonraki çıktıklarımızda evden çıkmadan önce yaptırıp çıkardık dışarda hiç yapmadı. Eve geldiğimizde gidip kendi yaptı. Restoran cafe gibi yerlere gittiğimiz zaman hep tuvalete götürdüm ama yapmayı reddetti sanırım yabancı bir yer olduğu için. Biraz daha zamana ihtiyacı var zaten öyle haa deyince olmuyor. İnşallah siz daha kolay atlatırsınız.
Sanırım bizim de zor olacak özellikle geceleri :KK43: şu an çişini ve kakasını tutuyor bir çok denemede hiç çiş bile yapmadı, altına da yapmadı. İlk günler gece yatmadan çiş yaptırıp öyle takmayı düşünüyorum bezini, gece tuvaletini azaltıp öyle geçmeyi düşünüyorum tam bezsiz şekle. Çok uzun bir süreç bizi bekliyor gerçekten sanırım en zoru tuvalet eğitimi olacak 🙄

Yok ben yapamayacağım 🥲 kitaplar okuduk, oyunlar oynadık, şarkılar söyledik. O zaman çok istekli gibiydi ama yok asla klozete ya da lazımlığa yapmak istemedi, bir keresinde de öğleden akşama kadar tuttu çişini yapmadı, bez takmamızı bekledi hep. İnatlaşmayacağım ve bir kaç hafta sonra tekrar deneyeceğim 🤦‍♀️😢

X