2021 Nisan Anneleri

Biz kullandik.Cok etkili oldu.Cidden topladi benim kizimi.
Simdi nasilsiniz? Cocuklar nasil?

sirkencubin sizin de goz kontrolu vardi nasil sonuclandi? Herhangi bir sikayet yokken genel onlem amacli kontrolleri bizde hayal edemiyorum bile. 1 aydir ortopediden randevu bekliyorduk telefonla yonlendirme nihayet yapabilmistik 2 hafta once, su anda hala eve, randevu mektubu bekliyoruz. Kim bilir ne zamana gelecek. Kizim ilk adimlarini atmaya basladi ama ice basiyor

Merhaba bebeğimde göz kontrolü baya eskide kaldı. Rutin 1 yaş muayenesine gittiğimiz çocuk göz doktoru (çevremdekilerin önerisi ile) 3,5 astigmat var kesin gözlük takmalı diyince optikçimin de yönlendirmesiyle iki hocaya daha gittik onlar aksine gözlük takmamalı eğer gözlük takarsa sıkıntı olur Ocak gibi tekrar kontrole gelin ama uykusuz ve yorgunken gözetleyin bakalım gözünde kayma varsa beklemeyin gelin dedi. Şu an için bir kayma yok.
Bebeğim taytay durabiliyor ama tam desteksiz yürüyemiyor daha yeni yeni bir iki adım atıyor. Tabi biz fizyoterapiye devam ediyoruz. Senin bebek daha yeni yürüdü de mi? Bize fizyoterapist bebeklerde geç yürümede içe basma problemlerinin olabileceğinden bahsetmişti.

Sizin orda randevu alabilmek büyük sıkıntı. Ben geçenlerde taytay dururken omuz asimetrisi mi var duruşu mu bozuk yoksa skolyoz mu diye şüphelenince hemen ortopedist randevusu aldım. Şu an için anlamlı bir şey olmadığını görüp rahatladım.

Daha ilk defa gecen hafta yerde oturuyorken aniden ayaga kalkip 2 adim atti. Ic basma diye internete bakinca gordugum genelde ayaklarin one ve ice dogru kivrilip egri basmasi yay gibi olmasi. O da kalcadan kaynaklanan bir seymis. Bizimki adimini dumduz atiyor bacaklari da dumduz sopa gibi ama ayaklarini ic kisimlarina dogru fena egiyor basarken. Destegini neredeyse ic bilekten aliyor. Adi ne bilmiyorum ama belli ki bu da bir sikinti. Evet gec yurumesine sebep olabilir.

Ne guzel goz icin baska doktor gorebilmissiniz gereksiz mudahaleden kurtulmussunuz. 3,5 hic de az degilmis.

İshal kusma sonrasi kilo verdi baya.O donemde surec uzun surdu 1 hafta tam kusmasi durdu derken tekrar basladi fln.ama cok sukur simdi iyiyiz

Kızlar merhaba herkes iyi mi?
Bebişler nasıllar?
Bizimki bu aralar huysuzluk seviyesini baya arttırdı herşeye sinirlenip bağırıyor.istediği birşey olmayınca ağlıyor ben de ısrarla yapmıyorum o ağladıkça ama değişen birşey olmuyor. Bu aralar çok sinirli neden acaba? Siz nasılsınız sizde durumlar ne?

Selam kızlar nasilsinjz 10 Ekim'de tam 1.5 yaşında olucak son 4 gündür bitmek bilmeyen bı sinir var oğlumda gece deliksiz uyurdu şimdi sabaha kadar ağlayarak kaç kez kalkior ve uzun süre ağlama krizi oluyor böyle olan varmı ya atakmidir nedir bu

Bizimki de aynı alyaliya.
Bir de ısırma huyu başladı.
Dün abisinin elinden kumandayı almaya çalıştı vermeyince bir yapıştı çocuğun koluna ben babası falan zor kurtardık abisinin kolunu kan oturmuş çocuğun koluna.
Bir daha yapma tamam mı diyoruz kafasını sallıyor tamam anlamında ama yine istediği olmayınca bu defa kolunu eliyle sıkıyor saçlarını yollamaya çalışıyor hayret ediyorum nerden öğrenmiş bunları abisi hiç öyle davranmadı ona.
Her yere oyuncaklarını fırlatıyor ben topluyorum o atıyor
Dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum.
Bir de konuşmuyor pek oğlum konuşuyordu bu ayda.
Abisi, anne, baba, meme, teyze, dede, gitti, bitti, cici, su bir de işte hayvan seslerini çıkarıyor sadece.
Siz ne durumdasınız?

Ay aynısı bizde 9 ekimde 1.5 yaşında olucaz.
Geçeleri çok ağlıyor deliksiz uyuyordu günlerdir uykusuzum
Azı dişi çıkıyor ben ona bağladım.
Akşamları ağlama krizi tutuyor.

Ayniyiz son 3 gundur kisa kisa uyudu sadece hep ayaktaydi agladi sebepsiz. Sonunda yorgunluktan siziyor artik.

Benim kizim da konusmuyor. 1 kutu plastik harf oyuncaklar var. Harfleri gosterip sesleri cikartiyor. Bu hangi hayvan deyince sadece hayvan sesi cikartiyor adini soylemiyor. Sadece anne baba. Bir de yogun sekilde isaret dili kullaniyor. Her hayvana bir isaret gibi.

Daha zamanı mı değil anlamadım.
Kaka yapınca gerçi kaka diyor çiş gibi şeyleri söylüyor.
Bir de soru sorunca kafasını evet hayır anlamında kullanıyor.

Gece uyutmaya çalışırken resmen kafa attı şu an gözümün altı mor kan oturdu resmen hala ağrıyor. Geçen de babasına geçirdi tırnaklarıyla. Adamın yüzü çizik içinde. Şiddet öğreneceği bir yer yok biz de anlamaya çalışıyoruz neden böyle diye. Bağırıp duruyor hep sinirli.bizimki de tek tek kelime söylüyor sizinki gibi ama cümle kurmuyor kurması gerekir mi bilmiyorum ama tahminen 20 kadar kelimesi var

Daha zamanı mı değil anlamadım.
Kaka yapınca gerçi kaka diyor çiş gibi şeyleri söylüyor.
Bir de soru sorunca kafasını evet hayır anlamında kullanıyor.
Bizimki cis kaka da soylemiyor geldiginde ama bazen haber veriyorum benim cisim geldi tuvalete gidiyorum diyorum. O zaman ciss diyor veya kis geldi havalar sogudu diyorum hisss gibi diyor. Benim bebegimin gelisimi cook cok yavas oldu en basindan beri. Endislenmiyorum illa ki yapiyor zamani gelince. Yaptiklarini yavastan gordukce endiselenmemeye basladim aslinda.

Ay bildiğin şiddet görüyoruz
10-15 arası sanırım bizimde.
İki kelimeyi Yanyana kullanıyordu benim oğlan baya da kelimesi vardı.
Ama yeterli demek ki şuan için.
Her çocuk farklı neticede.
2 yaş sendromu olabilir şuan ki sinirlilik halleri.

Yok maşallah bizimki de bunları söylüyor işte aynılar yani.

Bizimki de dun gece babasinin kucaginda agresif bir kedi gibiydi tirnaklarini cikartan. Sonra emzirmeye aldim emerken de bir tekme atti yatagin kenarina kendi ayagini acitti. Insallah bu gunler gececek ya. Uygulamada da baktim tam simsekli huysuz donemi gosteriyor 1-2 hafta daha veriyorum bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…