2021 Nisan Anneleri

Benim bebeğim de henüz desteksiz yürümüyor. Düzenli gittiğimiz çocuk nörologu bizi gelişimsel pediatriste yönlendirmişti o da bu durumu bizim önceki yaşadığımız hadiseye bağlayıp kızımızı çok korumacı yaklaştığımız için kaba motor geri dedi ve çocuk fizyoterapistine yönlendirdi şimdi ona düzenli gidiyoruz. Onun verdiği egzersizleri düzenli yaptıırıyoruz. Şu iki ayda çok yol aldık.

Cok sevindim ilerleme kaydettiginize. Cocuklar dogru yaklasimla biraz israrla ilerlemeyi hemen gosteriyor ne guzel degil mi. Biz en basinda bir endisemiz oldugunda kendimize bir yol acip oradan gidemiyoruz, icim sisti artik. Genel ortopediden randevu alalim dedik 1 ay sonrasina sadece telefonda konsultasyon verdiler. Cok diller dokerek gerile gerile onu yuzyuze yapmayi basardik. O 1 ay hic gecmiyor simdi. Telefenla gorusme geldiginde aa oyle mi gelin de bir yuzyuze goreyim denecekti o zaman diger randevu 1 ay sonraya verilecekti.

Su gune kadar en basindan keske dedigim seyler hep cozumu gec bulmamizdan kaynakli oldu, deliler gibi oradan oraya gitmeme ragmen. 10 yillik evliyim 8 yil sonra cok isteyerek bebek sahibi olduk neredeyse ilk denememizde. Hamileligimde de basit bir kan tahlili randevusu icin ne diller dokuyordum telefonda hatirlarsaniz o zamanda paylasiyordum. Haftalar sonra 1 adet randevu alabilip sadece tsh baktirabilmistim ki hamileligimin 6. ayina yaklasmistim. Saglik sistemi beni tuketti ingiltere'de. Inanin saclarim son 2 yilda Turk filmlerindeki gibi birden bembeyaz oldu.

Izlenecek yol belli. Dogru dr bulup dogru yonlendirmeler almak. Bunlari bile bile yerinden hareket edememek, cocugumu gucsuz dusup devrilirken gormek kahrediyor. ILk olarak buradaki randevuyu bekleyecegim olmazsa Ankara'daki cocuk doktoruna mesaj atip bir danisacagim.

6 cocuk yapan kadin hangi birine baksin ihtiyaci var yok ac mi kaldi tokmu anlamia mi mesela ?Bazilari cocuklarinin adlarini unutuo o kdr cocukta.Su akil vermeleride ben hic anlamiyorum.Ayrica cocguma ozel hazirlamiycaksam, ilgilenmiyceksem buna dertlenmiyceksem neden cocugum var.Yani aile tenceresi cocuk beslenmesine uygunsa tmm ama o cocuk onu yemiosa mecbur hazirlaniyor.Yoksa kimse istemez ugrasmak.

Pandemiyle iliskisi olan yerleri vardir belki ama bence herseyde panddmo ile iliskili deil.Herkes pandemide okula basladi mesela ama bnm.oglum daha cok etkilendi.Mizac birazda.Etkilenme duzeyleri farkli farkli.Ayrica elbet her cocuk bir ilgi alanini bulunca sosyallesiyor.O surec biraz zor ve yorucu.Buyudukcede artiyor oglum 8.5 yasinda ama bazen 17 aylik kizimdan daha cok yoruyor.Buyudukce hafifleseydi iyiydi.

Esimin annesi 48 dogumlu Arnavutluk vatandaslari. Eski kominizm doneminde kadin erkek herkes vardiyali calismak zorunda olunca cocuklara devlet bebekken kres zorunlulugu da tutmus. Butun bebekler cocuklar kreste buyumus. 6 cocugun 2si kiz. Kizlarin kilosu iyiymis dogduklarinda ama sonra kilo alma sikintisi yasamislar ikisi de 9 ay kadar hastanede kalmis, gece gunduz hastanede bakimlari surmus!!! off anlamadim basta tekrar tekrar sordum. Bir bebek ne kadar zor buyuyebilir ki cok anlayabilecek insanlar yok karsimda. Cok uc bir ornek vermis oldum kendimden ama eminim her ailede vardir karisan bir yorum yapan diye dusunuyorum. Kendim de bebegim olmadan once zayif cocuklari gorunce ay ne zayiflar bakamamislar cocuga derdim. Dilimi isirdim artik hicbir konuda buyuk konusmuyorum.

Ooo cok zor seyler yasamislar.O donemde yasayan insanlar duyguyu hissetme ve yasamak yonunden ne yazikki yasadiklari ortamdan kaynakli donuklar ki napsinlar cidden baska turlu nasil dayanir bir insan 9 ay bebegi hastanede bakilsin ve cok abartili bisi var yok belli degilken.Allah onlarada yardim etsin cidden zor durumlari

Iki kizindan birini hastaneden kacirma hikayesi var O kadar zor gunler gecirmisler ki simdi grip olsa kayinvalidem, ben yasayacagimi yasadim oleyim gitsin diyor. Benim kizim dogdugunda da 2 hafta hastanede kuvozde kaldi. Bana sadece 1 hafta izin verdiler hastanede kalmama dogum sonrasi. 1 hafta evden gidip geldim. Bos evde sut sagmak o kadar zordu ki. Lohusa yalnizligimda buradaki hikayeler, sizlerin yasadiklari da yoldasim oldu. Neyse gecti sukur o gunler. Simdi kafayi baska seylere taktikca her sey hikaye gibi geliyor, gerci her sey de birbiriyle ilgili. Insallah saglikla buyurler de mutlu huzurlu yetiskin hallerini goruruz.

Selam kızlar nasılsınız? 35 haftadan selamlar ufaklıkta 17 aylik olacak nasipse...
Cok yorucu gunlrrdeyiz. Hastane cantam hala hazir degil.
Alış-veriş bile yapmadim. Çok yoğun bir sene büyük kızım lgs öğrencisi ortanca 5.sınıfa başladı. Bir de Bilsem kazandı. Tempo bir anda tavan yaptı. Ufaklık deseniz eyvah eyvah asi ve inat ve dediğim dedik bir koç kızı ben de karnım burnumda vay bana vaylar bana.
Bir ses vereyim dedim herkes iyidir umarım

İnsallah hepimizin evlatlarina saglik huzur versin Rabbim.Cidden anne olmak her acidan hem zor hem sahane.

Ooo masallah ne kadarda gecmis zaman...Hayirlisiyla dogsun zamaninda ins.

Zaman ne çabuk geçmiş inşallah sağlıkla hayırlısıyla kucağına alırsın herşey çok güZel ilerlesin sizin için çok çocukluların alnından öpüyorum tek çocuk benim pertimi çıkarıyor ama ilk zamanlar asla bi çocuk daha istemiyorum derken şıan ilerde bi tane daha olsa fena olmaz diyorum ben gerçekten akıllanmam

Cok isterdim 2. cocugu cok da ara vermeden dusunebilmek. Simdi de isterim 2. ama coook uzak bir zaman sonra sanki. Kendim tek cocugum, cocuklugumdan beri hayalim ilerde 2 cocugum olsundu. Fiziksel olarak asla hazir degilim bence bebegim icin de zor olurdu. Ayrilik anksiyetesi her cocukta oluyordur illa ki ama bizde cildirtici seviyede artik. Geceleri uyaniyordu memeyle sakinlestiriyordum ancak ama uyurdu cok zaman gecmeden. Simdi ozellikle bu son hafta geceleri bir uyaniyor agla agla agla agla...meme sakinlestirmiyor, ona da sinirleniyor bir yerden sonra ayagiyla tepiniyor. Gideceksin iste ne memeyle kandiriyorsun der gibi. Hala uyku tulumu giydiriyorum battaniye yorgan vs gecmedim. UStunu soyuyorum yok rahatlamiyor. Gunduz de bazen oyle ne istedigini bilmiyor sanki. 1sn durmuyor. Ne yuruyor ne konusuyor, yapmak isteyip bunlari yapamayinca hircinlasiyor. Bu haldeyken 2.yi dusunemiyorum. Kuculen butun esyalarini ya sattim ya bagisladim.
Butun bunlara ragmen bir kere bile of demedim yaninda. SArilmaya ihtiyaci var demek diye diye sariliyorum ama dun gece uyumak bilmezken sinirden agladim artik aniden birdenbire. Esime dedim susmazsa susmasin lutfen sen tut kucaginda biraz sakinleseyim. Sonra biraz nefes aldim dondum emzirdim uyudu oyle. Cocugunu birine bir yere birakip yemege gezmeye ise gidebilenlere imreniyorum. Cevremdeki bebeklere bakiyorum kucakta oylece bakiyorlar ya! Kapi komsumun da bu nisanda bebegi oldu, bizimkiyle aralarinda tam 1 yas var. Kadin kac defa zile basti tanistiralim diye bebekleri. Her seferinde ciglik kiyamet komsulara. Herkes diyor ki uykusu geldi galiba heheh, inanilir gibi degil hep boyle!!!

Sen anlattıkça kendi çocuğumu görüyorum.Bu ay atak ayı. Bu hafta sık ağlaması bundanmış lakin bizimki hep huzursuz ağlamaklı olduğu için ben hiç atak falan ayırt edemiyorum

Çocuk dünyanın en güzel şeyi, insan yaşlanmıyor onlarla. Tirlattiriyorlar insanı az huni takmadım
Şimdi evde yeni bir heyecan var, minik kardeşini seviyor göbeğim gittikçe büyüdüğü için onu öpüyor sarılıyor ablalarından gördüğü ne varsa yapıyor. Bakalım birkaç haftaya neyle karşılaşacağız yaşayıp öğreneceğiz.
Insan doğumun lohusaligin etkilerini üstünden attığında yeni çocuk fikrine daha sıcak bakıyor. Hakkında hayırlısı olsun. Ama kardeş çok güzel birşey. Onların ikili takım oluşlarını izlemek daha bir keyifli biz dortluyoruz gerçi ama bizim minik evde çok küçüktü ablalarla yaş farkı var, böylesi inşallah umduğumuz gibi en iyisidir. Sadece lohusalık beni biraz korkutuyor 2 bebekle çok zor. Çocukların ikisi de evde değil akşam 19.30 lara kadar. Tek nasil basedecegim bunu düşünüyorum ama bununda altından kalkarım inşallah.

Sen anlattıkça kendi çocuğumu görüyorum.Bu ay atak ayı. Bu hafta sık ağlaması bundanmış lakin bizimki hep huzursuz ağlamaklı olduğu için ben hiç atak falan ayırt edemiyorum
Evet ben de takip ettim o atak haftalarini bizde hep tirmanarak zirve yapti gercekten huysuzlugu ama normalde de hep boyle, bu haftalarda siddetleniyor sadece. Neden acaba ya bazi cocuklar ataklari cok yogun yasarken bazilari bir miktar yasiyor. Onu sakinlestirecegim seyler o kadar kisitli ki. Dikkatini dagitmak da bir yere kadar calisiyor. Cocuk buyutmek benim icin sadece onu sakinlestirme yollari aramak. Ne kitaplara oyunlara ne kendi islerime odaklaniyorum. Boyle yasanir mi insallah normallesir her sey bir an once.

Elbet bugünlerde geçecek ben inanıyorum.sizin kreş nasıl geçiyor alışmaya başladı mı

Elbet bugünlerde geçecek ben inanıyorum.sizin kreş nasıl geçiyor alışmaya başladı mı
Haftada 2 gun gidecek zaten. Ilk hafta 15 dakikayla basladi. o 15 dakika nasil gecti anlatamam. Camdan surekli baktik zaten sakinlestiremedikleri yerde aldik hemen. Babasiyla daha iyi oluyor. Ikinci hafta 30 dk seklinde gitti, yine agliyor ama dikkatini cekmeyi basardilar, isik var dediler. C plani olarak ertelemeyi bile onermislerdi artik. Son gittiginde 1bucuk saat kalsin dediler ama 1bucuk saatin sonuna dogru artik sakinlestiremedikleri yerde yine hemen verdiler. Sure gittikce uzuyor cok mutlu oluyorum ama o gecen sureler sadece onu sakinlestirmeye dikkatini cekmeye calisarak geciyor. Baslangici da tam bu atak zamanlarina geldi 1-2 aya daha iyi olur gibime geliyor.

Kres sinif sinif, bebekler, biraz buyukler daha buyukler diye gidiyor. Ilk hafta gittigindeki sinif arkadaslari 9-10 aylik bebekler ust sinifa gecti bile. Bunu daha ilerideler onlar daha iyi diye yazmiyorum tabi. O kadar sakin ve uyumlular ki cok uzun suredir de geliyorlar ust sinifa gecirdiler. Bizimki 17 aylik malum simdi yaninda bebekler var, yasitlari ust sinifta. Ustelik o bebekler de kendini ifade ediyor, yuruyor.

Krese cok az gitmesine ragmen babasiyla eve dondugunde bana sarilmak yerine oyuncaklarina odaklaniyor. Evde olsa ona kiymetli gelmeyecek seylerle vakit geciriyor. Cok faydasini gorduk kendi capimizda bakinca. Dusunuyorum da diger sakin bebekler icin bir sey ifade ediyor mu acaba, bir hava almaya ciktik geldik diyorlardir herhalde

Uzun zamandır görmediğim bir arkadaşım 10 aylık bebeği ile ilk defa bize geldi. Allahım çocuk kapıdan girdiği andan itibaren çıkana kadar sadece gülücükler saçtı etrafa.hepimizin kucağına sürünerek geldi kızımın oyuncaklarıyla oynadı. Benim kızımda bir köşede onu izledi sadece.kimseye tebessüm dahi etmedi bir iki aya kreş serüveni bizde de başlayacak bakalım ne olacak ?

Off cok iyi anliyorum o anlari. Benzerlerini o kadar cok yasadim ki. Umarim sosyallestikce buyudukce daha uyumlu olacaklar cevreyle. Oyle olacagina inaniyorum ben.

Umarım başarabilirsin başaracağına inanıyorum Alşah mutlka bi kolaylığını verir İnşallah sakin bi bebek olur da çok fazla ikiye bölünmene gerek kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…