Ufakken arkadasim gelmisti yada esimin mudurune fln ciglik cigliga bakip aglamisti oda bir donemdi bendce suan kide muhtemelen bir donem.Neden boyle acaba ya cok kafa patlatiyorum. Ben de bilissel gelisimden hic suphe duymadim. Evde kendini guvende hissettigi yerde cok iyi ama disarda poker face. Iceride iyi diyorum ama onda da sadece bana iyi zaten. Dogdugundan bu yana disari cikarmaya bebek gruplarina goturmeye gayret ettim hep. Insanlar ona el salliyor gulumsuyor, konusmaya calisiyor herkese iclenip dudak buzup agliyor. Ankara'da eve arkadaslarim ziyarete geldi onlarla ayni odada oturamamistik bile herekse ciglik kiyamet agladi. Insanlar rahatsiz etmemek icin kalkti gitti.
Hamileyken stres yasamistim ondan mi boyle yoksa son haftalarda gelisimi karnimda durdu 4 hafta fazladan kaldi ondan mi yoksa sadece karakter meselesi mi hic anlayamadim ama ben boyle bebekle karsilasmadim. Benzer seyleri yasayanlarla dertlesmek biraz iyi gelirdi.
Keske ben de azicik da olsa azaltabilsem memeyi. Su ara ozellikle ilk 6 aydaki gibi sadece meme kabul ediyor, onunla yasiyor
Canım benimki doğduğundan beri aynıUfakken arkadasim gelmisti yada esimin mudurune fln ciglik cigliga bakip aglamisti oda bir donemdi bendce suan kide muhtemelen bir donem.
Ben de 3 aydan sonra bebeklerin duyusal gelisimleri icin yapilan topluluklara etkinliklere goturdum haftada 1 bazen 2. Tek aglayan huzursuz bebek vardi bizimki. Disari cikmaya korkuyordum artik, arabasina da binmek istemez. Zaten surekli slingde kucagimda buyudu. Desem ki oyleyse bana daha cok ihtiyazci var o yuzden yapiyor bunlari, zaten gogsumden hic indirmedim. Alismasin falan diyen biri olmadim. Yasadigim yer cok canli parklar otobusler insanlar civil civil surekli kucagimda insan icindeyiz.Canım benimki doğduğundan beri aynı
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama sen elinden geleni yapıyorsun kendini sakın suçlama.yapısal olarak bunlar böyle bebekler demek ki demekten başka elimizden birşey gelmiyor.ben bir iki aya Türkiye’ye dönüp çalışmaya başlayacağım ücretsiz iznim bitiyor çünkü. Bu süreçte bakıcı yerine kreşe vermeye karar verdim. Belki orda sosyalleşmeyi öğrenir.Ben de 3 aydan sonra bebeklerin duyusal gelisimleri icin yapilan topluluklara etkinliklere goturdum haftada 1 bazen 2. Tek aglayan huzursuz bebek vardi bizimki. Disari cikmaya korkuyordum artik, arabasina da binmek istemez. Zaten surekli slingde kucagimda buyudu. Desem ki oyleyse bana daha cok ihtiyazci var o yuzden yapiyor bunlari, zaten gogsumden hic indirmedim. Alismasin falan diyen biri olmadim. Yasadigim yer cok canli parklar otobusler insanlar civil civil surekli kucagimda insan icindeyiz.
Ben cok tecrubesiz anne oldum ama dr dr da gezdik ne yapabiliriz diye. Neden boyle diye. Artik, bebektir olur normal boyle seyler lafini duymaktan biktim. Her bebek farkli deniyor ama gidince de her bebege denen, genel seyler soyleniyor. Iste sadece 1 dr Ankara'da bize ozel yorum yapti, bu bebek zayif her agladiginda meme verme, yemek yemezse verme dedi ama ona da uyamiyorum. O dr da cok hakli ama yine bu genel gecer bilgiler bizde calismiyor. Onca doktordan, ishallerden, dusuk kilolardan sonra artik kimse asla beni anlayamaz diye dusunmeye basladim. 7. ayina kadar ishali vardi 7. ayda 5 kilo olan bebek kilo almiyor gucu yok elinde bir sey tutamiyor huzursuz. Bokunda boncuk aramayin diyen doktorlara denk geldikUsuttum mu bakamadim mi neden boyle diye kendimi sucluyorum ama kendimce de son gucume kadar didiniyorum.
Simdi okuyorum 6.ayina kadar eliyle degisik dokulari agzina goturup kesif yapmayan bebekler kadi gidalari daha cok reddediyormus. Gucu yoktu ki parmaklarinin, bir sey tutmayi gec kendi parmaklari agzina sokmadi.
2 gun once havuza goturdum. Havuz dedigim de 1 karis. 1 yasinda bebeklerin emekleyebilecegi yukseklikte. Aileler bebekleri birakiyor icine cok mutlular. Dedim bizimki de orada sosyallesir mutlu olur. Yeni yurumeye calisan bebekler tek basinalar su sicratiyor onlardan da korktu bacagima sarildi oylece kaldi. Egilip o sudan icen bebekler bile vardi aileler kahkaha atiyor egleniyor onlarla. Orada bizimki ciplak kemikleri sayilan ciliz titreyen bebek o kadar uzuldum ki... Ben zaten surekli elinden tutuyordum. Ben de uzatmadim kenarda kucagimda bankta izlettim. Eve donduk gece atesi cikti. Zaten 8 kilo iyice kuculdu gibime geliyor.Yani sosyallesmesi mi pis su mu dengesini dusununce yine zararli ciktim. Artik ne yapsam olmuyor gibi. Bitik haldeyim.
İshal ve pisik bizim covid sonrasi 2.bebegimiz oyle bi yapiati ki.Bugun krese biraktim yine alti o halde 3 gun iyiyse 265 gun kakasi bozuk hepnbi anda normal bi anda bozuk.Ve o bozuk olunca napsam pisigi duzeltemiorum.Seni su yonden anliyorum bu bebeginde deil ama oglumla ilgili cok zor bi surecten geciyorz ve kimse sudur demio.Ezbere seyler cozum yok ilerleme yok o kdr kotuyum ki dun sinir krizi gecirdim.Agla agla.Yani bu doktorlar uzmanalr okumuslar etmisler neden bir sey sudur soyle davranin deyip.yonlendirmiyor hep sacma seyler hep ayni hep bastan hep sonucsuz.Rabbim kimseyi evladi ile ilgili en ufak seyden dahi imtihan etmesin oyle zorki belki cok normal ama insanin icine sinmedimi olmuo.İns biraz daha buyusunlerde o zsman daha rahat olursnz.Suan tavirlarida cok belirsiz.Duyu butunleme etkinlikleri yaptin mi bilmiyorum bir onlari arastir istersen.Ben de 3 aydan sonra bebeklerin duyusal gelisimleri icin yapilan topluluklara etkinliklere goturdum haftada 1 bazen 2. Tek aglayan huzursuz bebek vardi bizimki. Disari cikmaya korkuyordum artik, arabasina da binmek istemez. Zaten surekli slingde kucagimda buyudu. Desem ki oyleyse bana daha cok ihtiyazci var o yuzden yapiyor bunlari, zaten gogsumden hic indirmedim. Alismasin falan diyen biri olmadim. Yasadigim yer cok canli parklar otobusler insanlar civil civil surekli kucagimda insan icindeyiz.
Ben cok tecrubesiz anne oldum ama dr dr da gezdik ne yapabiliriz diye. Neden boyle diye. Artik, bebektir olur normal boyle seyler lafini duymaktan biktim. Her bebek farkli deniyor ama gidince de her bebege denen, genel seyler soyleniyor. Iste sadece 1 dr Ankara'da bize ozel yorum yapti, bu bebek zayif her agladiginda meme verme, yemek yemezse verme dedi ama ona da uyamiyorum. O dr da cok hakli ama yine bu genel gecer bilgiler bizde calismiyor. Onca doktordan, ishallerden, dusuk kilolardan sonra artik kimse asla beni anlayamaz diye dusunmeye basladim. 7. ayina kadar ishali vardi 7. ayda 5 kilo olan bebek kilo almiyor gucu yok elinde bir sey tutamiyor huzursuz. Bokunda boncuk aramayin diyen doktorlara denk geldikUsuttum mu bakamadim mi neden boyle diye kendimi sucluyorum ama kendimce de son gucume kadar didiniyorum.
Simdi okuyorum 6.ayina kadar eliyle degisik dokulari agzina goturup kesif yapmayan bebekler kadi gidalari daha cok reddediyormus. Gucu yoktu ki parmaklarinin, bir sey tutmayi gec kendi parmaklari agzina sokmadi.
2 gun once havuza goturdum. Havuz dedigim de 1 karis. 1 yasinda bebeklerin emekleyebilecegi yukseklikte. Aileler bebekleri birakiyor icine cok mutlular. Dedim bizimki de orada sosyallesir mutlu olur. Yeni yurumeye calisan bebekler tek basinalar su sicratiyor onlardan da korktu bacagima sarildi oylece kaldi. Egilip o sudan icen bebekler bile vardi aileler kahkaha atiyor egleniyor onlarla. Orada bizimki ciplak kemikleri sayilan ciliz titreyen bebek o kadar uzuldum ki... Ben zaten surekli elinden tutuyordum. Ben de uzatmadim kenarda kucagimda bankta izlettim. Eve donduk gece atesi cikti. Zaten 8 kilo iyice kuculdu gibime geliyor.Yani sosyallesmesi mi pis su mu dengesini dusununce yine zararli ciktim. Artik ne yapsam olmuyor gibi. Bitik haldeyim.
Benim kizim 2 aydir gidiyor.Cocugun mizacida onemli ama ben memnunum kresten.Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama sen elinden geleni yapıyorsun kendini sakın suçlama.yapısal olarak bunlar böyle bebekler demek ki demekten başka elimizden birşey gelmiyor.ben bir iki aya Türkiye’ye dönüp çalışmaya başlayacağım ücretsiz iznim bitiyor çünkü. Bu süreçte bakıcı yerine kreşe vermeye karar verdim. Belki orda sosyalleşmeyi öğrenir.
Ben de inşallah memnun kalırım en çok şu kafamı yoruyor. Eğer hasta vs olursa ki eminim olurBenim kizim 2 aydir gidiyor.Cocugun mizacida onemli ama ben memnunum kresten.
Bende aynı şeyleri yaşıyprım sürekli evin içinde çoğunlukl beni göreüğü için böyle olduğunu düşündüm. Şuan çok daha iyi eskisine göre . Bi süredir annemdeyim yine onlara gidiyor ama beni arıyor çok geçmeden. Ama bazen ileriyi düşünüp üzülüyorum sürekli bana muhtac olması bensiz kendini kötü hissetmesi pekte iyi değilBaşından beri beni bırakmıyor asla bir yabancıya gitmiyor ve yabancı ortamlarda korkuyor. Kolay kolay yabancı bir insanla el sallamak dışında iletişim kurmuyor. Bu durum beni çok kaygılandırıyor çocukta bir sıkıntı mı var acaba diye düşünmeye başladım ama maşallah aklı yerinde yani ne öğretsem anında yapıyor. Evde bizimle iletişimi harika ama yabancı bir yerde sıkıntılı.meme işini bıraktırmaya başladım. Şu an gece kestim 4 gün oldu. Ağlamaları azaldı ve daha uzun uyumaya başladı 4 günde böyle gözlemledim umarım tamamen normalleşir
Benim kızım kendi isteğiyle kimseye gitmiyor sadece benimle ya da babasıyla vakit geçiriyor. Babası varsa beni aramıyor bileBende aynı şeyleri yaşıyprım sürekli evin içinde çoğunlukl beni göreüğü için böyle olduğunu düşündüm. Şuan çok daha iyi eskisine göre . Bi süredir annemdeyim yine onlara gidiyor ama beni arıyor çok geçmeden. Ama bazen ileriyi düşünüp üzülüyorum sürekli bana muhtac olması bensiz kendini kötü hissetmesi pekte iyi değil
Bazen insan en ufak seyi bile ince ince dusunup asiri dusunme zehirlenmesine girdiginde karsisindaki bilir kisiden de destek bekliyor haliyle. Anne olarak anliyoruz biz ama anlatinca sanki gereksiz kuruntu gibi dinliyor karsidaki. Dile geldiyse akla dustuyse bir derdin sebebi de vardir, bosa degildir dusunuyorum. Belki ortada gercekten bir problem yok ama anneyi rahatlatan makul bir aciklama da olamiyor.İshal ve pisik bizim covid sonrasi 2.bebegimiz oyle bi yapiati ki.Bugun krese biraktim yine alti o halde 3 gun iyiyse 265 gun kakasi bozuk hepnbi anda normal bi anda bozuk.Ve o bozuk olunca napsam pisigi duzeltemiorum.Seni su yonden anliyorum bu bebeginde deil ama oglumla ilgili cok zor bi surecten geciyorz ve kimse sudur demio.Ezbere seyler cozum yok ilerleme yok o kdr kotuyum ki dun sinir krizi gecirdim.Agla agla.Yani bu doktorlar uzmanalr okumuslar etmisler neden bir sey sudur soyle davranin deyip.yonlendirmiyor hep sacma seyler hep ayni hep bastan hep sonucsuz.Rabbim kimseyi evladi ile ilgili en ufak seyden dahi imtihan etmesin oyle zorki belki cok normal ama insanin icine sinmedimi olmuo.İns biraz daha buyusunlerde o zsman daha rahat olursnz.Suan tavirlarida cok belirsiz.Duyu butunleme etkinlikleri yaptin mi bilmiyorum bir onlari arastir istersen.
Cidden anne anliyor evladini.Bir gariplik var diyor he bazen evet baskasinin zerre onem vermeyecegi kadar ufak cikiyor dogru ama neden olsun dio insan dogurduysam duzgun olsun.Bazen detaylarca cok boguluyorum.İrdeledikce sacma sacma bir suru sey cikiyor cocuguda boguyor artik durum.Gerginim asiri sinirlerim cok yiprandi yani kim bu kdr irdelio neyse ne ya deyip.birakacak raddeye de geldim.Hele bu donemde oyle uzmanlar gordumki o okullari bosuna okumuslar ozel unv bosuna para vermisler.Amin ins ya tum evlatlarimiz icin sifa nerdeyse bizi bulsun.Oyle boyle buyuyecekler elde olan sey neyse varolan kapasite ins en guzel ve yeterli ysekilde yoneldnirebiliriZ.Bazen insan en ufak seyi bile ince ince dusunup asiri dusunme zehirlenmesine girdiginde karsisindaki bilir kisiden de destek bekliyor haliyle. Anne olarak anliyoruz biz ama anlatinca sanki gereksiz kuruntu gibi dinliyor karsidaki. Dile geldiyse akla dustuyse bir derdin sebebi de vardir, bosa degildir dusunuyorum. Belki ortada gercekten bir problem yok ama anneyi rahatlatan makul bir aciklama da olamiyor.
Hamileligimde ve dogumdan sonraki ilk aylarda terapi destegi aldim ama bebegin doktoru derdimize care olmazsa elden ne gelir ki, her sey ayni kaldikca sinirlerim daha da yiprandi. Zaman gectikce geri donulmez, artik cok gec deyip daha da caresiz hissediyordum. Cozum bulamadikca kac defa kendimi odaya kapatip nefes alamadan aglayip sinir krizi gecirdim. Doktorlarin odalarinda agladigim oldu. Seni cok stresli goruyorum her sey normal bebegin saglikli deyip beni rahatlatmaya calistilar...Ve ustelik esim de doktorlarin bebeginiz iyi yorumlarina sevinip beni teselli etmeye calisiyordu. Cok yalniz hissettim hala da oyle hissediyorum. Yahu kilo almayan bebek huzursuz diyorum neresi normal!
Neyse dediginiz gibi duyu butunlemeyle ilgili seylere cok odakliyim uzun suredir. 3. aydan baby sensory etkinliklerine goturdum. Her seyden nefret etti agladi. Etkinlikler sadece emerek gecti. Cok ama cok yavas alisiyor. Titreyen seyleri ellemez, balonlari ellemez mesela. Yemek bogazina 1 kere takilsin yemek yemeyi o saniye sonlandiriyor. Yavas yavas odalarin bir koselerinde rahatsiz oldugu seyleri bulunduruyorum en azinda goz asinaligi olsun. Kum havuzuna sokuyorum, cabuk cikmak istese de duruyor. Bu da bir sey. En canimi sikan sey de bunlari kendi kendimize ogrenip uygulamaya calisiyoruz ve bazen ogrendigimizde gec olabiliyor. Keske en basindan yonlendirilebilseydik.
Bir yandan dert varsa bir yerlerde cozum de var. Insallah karsimiza gec olmadan bizi dinleyen, halden anlayan, isini cok seven basarili doktorlar cikar. Veya hicbirine ihtiyac duymadan derman kendiliginden gozukur...
1 uyku uyuyor oglen.2 den 1 e indirdi bayadir.Suan 1 ama ara ara direniyor.ozellikle dis donemi.Merhaba kızlar bebişlerinizin gündüz uykusu ne durumda? Bizimki artık uyumayı reddediyor. Bu geçici bir durum mu yoksa ataktan mı bilemedim
Benimkisi belki 6 aydır ya da daha fazla tek uyku uyuyordu. Şimdi onu da uyumamak için direniyor bu hafta içinde sadece dün uyudu ondan önceki günler ve bugün uyumadı. Belli uykusu var ama yok direniyor. Tüm dişleri çıktı neredeyse hiç boşluk yok1 uyku uyuyor oglen.2 den 1 e indirdi bayadir.Suan 1 ama ara ara direniyor.ozellikle dis donemi.
Masallah benim kizim kopekleri cikariyor simdi.Derdi buyuk.Hala devam eden pisik sorunu da uykusunu cok boluyor.Ama 0 uyku icin kucukler muhtemelej tekrar donecektir.Benimkisi belki 6 aydır ya da daha fazla tek uyku uyuyordu. Şimdi onu da uyumamak için direniyor bu hafta içinde sadece dün uyudu ondan önceki günler ve bugün uyumadı. Belli uykusu var ama yok direniyor. Tüm dişleri çıktı neredeyse hiç boşluk yokartık derdi ne çözemedim
Gazı çok fazla kaka yapamıyor ara ara. Dediğin gibi doğduğundan beri popoda kızarıklık bitmedi. Popoyu tutup duruyor bazen acı acı. Şüphelenip idrar enfeksiyonuna baktırdım hatta kültür testi yapıldı birşey çıkmadı. Allahım hayırlısıyla bir büyütseydim kazasız belasız. Ya da artık konuşup dertlerini anlatabilselerdi çok rahatlardımMasallah benim kizim kopekleri cikariyor simdi.Derdi buyuk.Hala devam eden pisik sorunu da uykusunu cok boluyor.Ama 0 uyku icin kucukler muhtemelej tekrar donecektir.
Evet benim kizimda bazen 5 kez bugun doktora sordum.Bir sorun demedi ama yani gelisimsel bisi herhalde.bana biraz fazla geliyor probiyotik kullandik ondan midir bilmiorm.Benim bebeğim de bazen iki uyku bazen tek uzun uyku yapıyor. Şu an tatildeyiz Yenidoğana bağladı günde 3-4 kez kaka yapıyor. Birinci azının ilki zor çıktı şimdi aynı zorlukla diğeri çıkıyor.
Canım benim bebeğimde hep huzursuz hep mutsuz ve sinirli doğduğundan beri hiç rahat edemedi yavrum hep bi gaz kaka sorunu vardı.ilk 5 ay çok güzel kilo aldı şuanda 5 aylık kilosunda doktor normal diyor 9 aylık olana kadar hiç hasta olmadı ama sonrasında bir hafta iyi bir hafta hasta olarak geçti kilo verdi geri milim milim alıyordu onuda hastalık diş derken veriyordu ek gıdayı asla kabul etmedi çok halsiz keyifsiz bir bebek.ayrılık kaygısı 9.ay başladı odadan asla çıkamıyorum çıkmayı bırak mesela yerde oyuncak oynuyoruz bi koltuğa oturmak için hareket etsem onda bile çığlık çığlığa ağlıyor.bu aralar yürürken başka odalara gidiyor hemen farkedince olmadığımı ağlıyor ve gece gündüz bağırıyor .mesela gece uykudan uyanıp bağırıyor defalarca tekrarlıyor bunu emiyor sakinleşiyor uyuyor falan sonra tekrar bişey istiyor bağırıyor biri sevmek için ayy canım desin bağırıyor yüzünün güldüğü çok az neşeli olduğu zamanlar genelde benle öperken gıdıklarken falan . Kalabalık aileyiz öyle insan görmüyor falan da değil özellikle kalabalık aile ortamlarında bi süre sonra yalnızlık istiyor beni hiç oturtmuyor.yemeğini yese daha mutlu aslında açlığındanda huzursuz eli hep yakamda.biraz yemek yese bakıyorum sessizce evi keşfe çıkıyor oyuncak döküyor falan ama yemiyor yediği bir iki bişey var onun dışında ağzına bişey sürmüyor.Ben de 3 aydan sonra bebeklerin duyusal gelisimleri icin yapilan topluluklara etkinliklere goturdum haftada 1 bazen 2. Tek aglayan huzursuz bebek vardi bizimki. Disari cikmaya korkuyordum artik, arabasina da binmek istemez. Zaten surekli slingde kucagimda buyudu. Desem ki oyleyse bana daha cok ihtiyazci var o yuzden yapiyor bunlari, zaten gogsumden hic indirmedim. Alismasin falan diyen biri olmadim. Yasadigim yer cok canli parklar otobusler insanlar civil civil surekli kucagimda insan icindeyiz.