- 25 Mart 2019
- 1.885
- 1.598
- 35
Ah annelik ne çok şey demekmiş, Allah yavrularımızı hep sağlıklı, sıhhatli görmeyi nasip etsin bize, uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin onlara ve bize inşallahCanım calpol verdik biz benim bebis 2 defa ateslendi sadece.
Ama abisine 3 saatte bir dolven ve calpoli donusumlu vermistik.
Bir de eklem yerlerine hep islak bez koyduk.
Atesi 5 gunden uzun surerse getirin dediler.
Okusurukte olmadi kizda.
Ama abisi bronsitte oldugu icin antibiyotik kullanmisti.
Hiç memeden ayrılmak istemiyor ama o sırada da sıcaklığı artıyorsa diye telaşlanıyorum, bir an önce iyilelir iniallah kuzum, size de çok geçmiş olsun.Ben emzirirken diyet yapmıştım. Bazı gıdaları üç gün kuralıyla ben yedim tepkisini gözlemledik tepkisi olmayınca ek gıdada kızıma üç gün azar azar arttırarak verdim. Kızım kusuyor ya da bağırsak tepkisi veriyor. Eğer ilk günlerde kusup sonra geçerse devam ettim vermeye. Geçmiyorsa ya da artarsa vermedim. Mesela çay kaşığının ucuyla susam verdim 1 saat sonra kustu doktoru verme dedi. Ek gıda öncesi de deri testi yapıldı. Çıkan şeyler tuttu.
Doktoru suya ve beslenmesine dikkat edin dedi bol bol emzirdim su içirmeye çalıştım ateş 38i geçince calpol verdim düşmezse dolven ver demişti gerek kalmadı
3 ay nedir ya? Ne alakası varmış ki? Neden olurmuş? Ay daha neler görüp, duyup, yaşayacağız acaba, çok sinir bozucu.Ah ya oyle diyorlar biliyorsun Kaan da bronsit oldu arkasindan ben o kadar cok hasta oldum ki akcigerlerimde hicbir sey yokken resmen yandi cogerlerim bu covidden 1 ay sonra oldu bende dedim biz tekrar pozitif olabiliriz diye yok dediler degilsinizdir hatta Kaan hastanede yatti cok hasta oldu diger covidin etkisi dediler.
Pazartesi yine ateslendi oksuruk acayipti hic hastaneye goturmedim kendi kendine gecti buhar verdim hicbir sey yokmus gibi.
Dunde kontrole goturdum anlattim cigerlerini dinlediler bir sey yok dediler.
Ela da suan ilk adımını attı buaradaAyyy yuruyor 3 adım attı
O da ateslendi butun tahlillerini yaptirdik bir tek idrar kaldi onu da bugun verdim hicbir sey yok diş cıkariyor ondandir dediler ama 2 haftadir hic uyku denen bir sey yok kucagimda uyuyor.
Covidden sonra 3 ay ateslenme enfeksiyon goruluyormus.
Ama iste sizin evde var.
Hatta dedim ki dün tekrar mi pozitifiz acaba test yaptiralim mi dedim tekrar pozitif olup olmamanizin bir onemi yok ki klinik tablo iyi dediler.
Biz usuttuk oglani onun uzerine hasta oldu kar yagmisti buzun uzerinde yatmislar filan arkadasiyla.3 ay nedir ya? Ne alakası varmış ki? Neden olurmuş? Ay daha neler görüp, duyup, yaşayacağız acaba, çok sinir bozucu.
Amin ben cok yiprandim bu sene gercekten bu hastalıklari beni cok uzdu.Ah annelik ne çok şey demekmiş, Allah yavrularımızı hep sağlıklı, sıhhatli görmeyi nasip etsin bize, uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin onlara ve bize inşallah
Büyük geçmiş olsun. Ekim annelerinden görüştüğüm deneyimli anneler var onlar çocukları ateşlenince gül suyuyla siliyorlardı ateşi güvenli düşürdüklerini söylemişlerdi. Bu dediğimi doktora bir danışın mutlaka. Tez zamanda atlatsın kuzum.Covid geçiren bebek anneleri, nelere dikkat edeyim? Önerileriniz var mı? Ateşten ağlayınca çok çaresiz hissediyorum.
Yaaa cok sevindim buyumuste adimlar atiyor masallah onaAh ya oyle diyorlar biliyorsun Kaan da bronsit oldu arkasindan ben o kadar cok hasta oldum ki akcigerlerimde hicbir sey yokken resmen yandi cogerlerim bu covidden 1 ay sonra oldu bende dedim biz tekrar pozitif olabiliriz diye yok dediler degilsinizdir hatta Kaan hastanede yatti cok hasta oldu diger covidin etkisi dediler.
Pazartesi yine ateslendi oksuruk acayipti hic hastaneye goturmedim kendi kendine gecti buhar verdim hicbir sey yokmus gibi.
Dunde kontrole goturdum anlattim cigerlerini dinlediler bir sey yok dediler.
Ela da suan ilk adımını attı buaradaAyyy yuruyor 3 adım attı
O da ateslendi butun tahlillerini yaptirdik bir tek idrar kaldi onu da bugun verdim hicbir sey yok diş cıkariyor ondandir dediler ama 2 haftadir hic uyku denen bir sey yok kucagimda uyuyor.
Covidden sonra 3 ay ateslenme enfeksiyon goruluyormus.
Ama iste sizin evde var.
Hatta dedim ki dün tekrar mi pozitifiz acaba test yaptiralim mi dedim tekrar pozitif olup olmamanizin bir onemi yok ki klinik tablo iyi dediler.
Evet 2 dojtorda bu sekilde onerdi.bizim 1 gun kesildi atesi dun geri geldi suan ayaktaym mesela atesi 38.Ara vermedim aslinda ama nie tekrarladi anlamadim hafif ishalide var.Valla oyle yipra djm ki Allah beterindne korusun hepimzi.Ins hemencecik gevsin.Hastanede de yine calpol dolven önerisi değil mi? Ekstra yapılabilecek bir şey yok gibi tabii, size de çok geçmiş olsun.
Evet artiyormys haatane se bi sure yataga koyfular olcumu oyle yaptilar.Ama cocuk bu durur mu delircektim zaten izolasyina koyuyorlae nasil donemler bilmiorm nasil bi dunya.Hiç memeden ayrılmak istemiyor ama o sırada da sıcaklığı artıyorsa diye telaşlanıyorum, bir an önce iyilelir iniallah kuzum, size de çok geçmiş olsun.
Selimde de ara ara devam eden basagrisi ve bacak agrisi var.yani durup 1 ay sonra cikti.Israrla normal oldigunu soyluyorlar.Benim karantinam bitsin bi doktora goturup eklemine kalbine kan degerlerine fln baktircam ins.bakalimBiz usuttuk oglani onun uzerine hasta oldu kar yagmisti buzun uzerinde yatmislar filan arkadasiyla.
Hatta arkadasinin babasi bizimki bu sene ilk defa o karda oynadiktan sonra hasta oldu dedi.
Eve geldiginde ic camasirlarina kadar islakti ve buz gibiydi.
Covidden sonra iyi korumaliydiniz dedi doktorda cunku 1 ay hicbir seyi yoktu.
Ama tabii karnı agridi sonra bası agridi o yine 1 hafta surdu.
Sonra gectigimiz hafta yine ateslendi yine oksurdu filan bunlar neden iste uzamis covid doye bir sey gercekten var olabilir.
Bebisin 3 hafta suren ishali oldu.
Ya bilemiyorum.
Ben cok doktora gittim bunlar icin farkli yerlerde sehirlerde bizim en korktugumuz tablo MIS-C,
Cok sukur ki suan oyle bir durum gozukmuyor ama bu tur enfeksiyonlar evet covidden sonra olabiliyor nedeni suan aciklanmadi ama.muhtemelen bagisiklik sistemini etkiliyor dediler.
Ben 35 günlükten beri diyet yspıyırum. Süt alerjisi geçti yumurta devam. 3 gün kuralıyla verdiğinde o 3 günde tepki gösteriyor zaten. 3. Günden sonra gösteriyorsa diğer verdiğin yiyecektendir. Alerji olduğında da kızarıklık geçene kadar yeni besin tattırmadım.Biz 8. Ay da deri testi yaptık. Sırtına 20-25 adet arası besinin sıvı materyalı damlatılıyor. 15-20 dk bekletiliyor. Zateb kızarıyo alerji olan kısımlar.Merhaba kızlar,nasılsınız?Bebişler nasıl?
Ben 2021 Temmuz Annelerindenim.Bebeğimde ek gıdadan sonra alerji başladı.3gün kuralıyla gitmeme rağmen neyin alerji yaptığını bulamadım.Bebeğinin alerjisi olan annelere sorum olacak.
1.Bebeğinizin neye alerjisi olduğunu deneme yöntemi ile mi öğrendiniz yoksa alerji testi yaptırdığınız da mı çıktı?
2.Alerji testi ile öğrendiyseniz eğer;nasıl bir test yapıyorlar?Deneme yöntemi ile anladıysanız eğer;hangi yiyecek olduğunu bulmak için,o yiyeceği kaç gün boyunca verdiniz?nasıl bir yöntem uyguladınız yani?
Off kafamda deli sorularben bir türlü neye alerjisi olduğunu bulamıyorum.bi bakıyorum hiç birşeyi yok bi bakıyorum her yeri kırmızı kırmızı her zamanda aynı yiyecekleri veriyorum ama ne alerji yapıyor anlamıyorum.
Çok sağol ya sirkencubin, nasıl kaptık anlamadım, o kadar da dikkat ediyoruz sözdeBüyük geçmiş olsun. Ekim annelerinden görüştüğüm deneyimli anneler var onlar çocukları ateşlenince gül suyuyla siliyorlardı ateşi güvenli düşürdüklerini söylemişlerdi. Bu dediğimi doktora bir danışın mutlaka. Tez zamanda atlatsın kuzum.
Evet evet hep okudum yazdıklarını o dönem, okudukça da içimden dua ettim, Allah hiçbir anneye böyle hissettirmesin, iyi olsunlar hep inşallah.Amin ben cok yiprandim bu sene gercekten bu hastalıklari beni cok uzdu.
Onlar saglikli olsun tek istedigim bu.
Kalbim paramparca oldu onlari oyle gordukce.
Zaten normalde de panik atak anksiyetem var iyice kotu oldum.
Bu aşamadan sonra çok dikkat edilse de kapmamak mucize aslında. Bir gün herkes ebelenecek.Çok sağol ya sirkencubin, nasıl kaptık anlamadım, o kadar da dikkat ediyoruz sözde
Cevabın için teşekkür ederim.Ben şuan hiç birşey vermiyorum.sadece beni emiyor.kendi yediğim içtiğimden hiç kısmadım.yani sütümden geçen hiç bişey alerji yapmıyor.kendine verince oluyor ne oluyorsa.onda da bi verdiğimde hiç bişey yok bi verdiğimde her yeri kızarıyor.bir arkadaş miktar artıncada olabiliyor dedi.yani 1 kaşık verince bişey yapmıyor ama 2 kaşık verince döküntü olabiliyor diye.olduğum yerde alerji testi yapan bir hastane bulabilirsem bende bi götürücem.eğer bulamazsam deneyerek göreceğim umarım bulabilirimBen 35 günlükten beri diyet yspıyırum. Süt alerjisi geçti yumurta devam. 3 gün kuralıyla verdiğinde o 3 günde tepki gösteriyor zaten. 3. Günden sonra gösteriyorsa diğer verdiğin yiyecektendir. Alerji olduğında da kızarıklık geçene kadar yeni besin tattırmadım.Biz 8. Ay da deri testi yaptık. Sırtına 20-25 adet arası besinin sıvı materyalı damlatılıyor. 15-20 dk bekletiliyor. Zateb kızarıyo alerji olan kısımlar.
Ay buyuduler valla hastaydi falan derken ben Eladan bir sey anlamadim zaten cocuk iki arada buyuduYaaa cok sevindim buyumuste adimlar atiyor masallah ona
Ever Selimde ii genel manada sadece oksuruk var arada ve akintisi var bogazda.
Pelin tekrar ateslnme iyiydi Selimede test almafilar 1 ay gctigi icin uzayan etkilerdir diyorlar ama bir sure yokkn cikmasi okukdn bogaz enf kaptgini dsbdrdu bna.
Pelin tekrar ateslnmsydi surec daha sempatiti ama bklim pazartesi tekrr test vrricez
Sagol kuzum allah razı olsun.Evet evet hep okudum yazdıklarını o dönem, okudukça da içimden dua ettim, Allah hiçbir anneye böyle hissettirmesin, iyi olsunlar hep inşallah.
O bacak agrisi neden ya.Selimde de ara ara devam eden basagrisi ve bacak agrisi var.yani durup 1 ay sonra cikti.Israrla normal oldigunu soyluyorlar.Benim karantinam bitsin bi doktora goturup eklemine kalbine kan degerlerine fln baktircam ins.bakalim
Gece gece icime acayp kurt dustu bu hastalikla ilgili acaba ates olmadan oluyor mu mis c cunku basagrisi kemik agrisi fln diyor.
Hayir ates olmadan kesinlikle olmuyor simdi gordum misc kismini.Selimde de ara ara devam eden basagrisi ve bacak agrisi var.yani durup 1 ay sonra cikti.Israrla normal oldigunu soyluyorlar.Benim karantinam bitsin bi doktora goturup eklemine kalbine kan degerlerine fln baktircam ins.bakalim
Gece gece icime acayp kurt dustu bu hastalikla ilgili acaba ates olmadan oluyor mu mis c cunku basagrisi kemik agrisi fln diyor.
Cikarkende test istemiolar saliolar etrafa pozitiflwri valla dehset bir doneme denk geldik.Ay buyuduler valla hastaydi falan derken ben Eladan bir sey anlamadim zaten cocuk iki arada buyudu
Bence ayni evde olmustur yine test almak istemiyorlar iste.
Bir de bana 1 ay sonra tekrar hastalanjnca zaten test versenizde pozitifte ciksaniz bir anlami yok ki tekrar karantina uygulanmayacak size dediler.
Yani testten ziyade iste var olan bulgularin tedavisine odaklaniyorlar.