- 22 Şubat 2009
- 3.865
- 2.053
Benim 3. Bebegimdi ilk bebegimde acemiydim ve çok sorun yaşadım bu sorunlar, yanlışlar da ikinci bebekte çok araştırma yapmama ve deneme yanılmayla doğruyu bulmamı sağladı. 3. Bebegimde de daha rahat akışına bıraktım. Öncelikle ben hep bizimle oturttum masaya salincaginda getiriyordum ilk zamanlarında, masada o anlara hep şahit oldu. Mümkün olduğunca yemek yeme ortamını birlikte geçirdik. Daha sonra ilk tatmalar gelince zaten çok hevesliydi kendisi ağız sapirdatiyordu yoğurt ve püre yaptım kısa bir süre ve sonrasında hemen puturluye geçtim ben. Pütürlü beslenme de iyi olunca catalina peynir batırmaya ve kendisinin tutmasını sağlamaya çalışıyordum mesela muzu sadece 2 kere püre şeklinde yedi hemen çatalla yedirmeye başladım. Ve hep birsey basardigini dusunsun diye tesvik etmek icin sarilip optum kultlama yaptik hopladik zipladik alkisladik.Şimdi yoğurt ve pirinç mercimek çorbası gibi yogun corbalarda ekmek dogruyorum içine haliyle kivamlaniyor. Ve kaşık veriyorum önceleri kaşığı ağzına sokuyordu sadece şimdi yavaş yavaş öğrendi artık kendisi tabagına sokup (kendince tabii ki) ağzına götürebiliyor. Elbetteki tam bir düzen ve özenli olmuyor çok batırıyor. Ama çok keyif alıyor. Her yediği lokmada alkış ve aferin eşliğinde bir coşku oluyor. Kendisi ağzına attığında kendisini alkışlıyor. Bizden talep ediyor övün beniÖncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Size bir şey sormak istiyorum beslenme konusunda. Bu sıvı besinleri bebeğiniz kendi nasıl yiyor? Kaşığı kullanmayı nasil öğrettiniz? Ben hayran kaldım yazdıklarınıza. Bir yolu var mi? Öğretim bana da.
Su an zaten kendisi poğaça kurabiye peynir verince kemirip yiyor. Evin kalabalık olmasının ,benim çok rahat olmam , ablalarının varlığı birçok etken vardır tabii ki. Yardımcı olabildim mi bilemiyorum ama hızlı hızlı yazdığım için otomatik düzenleme yüzünden bayagi hata oluyor harflerimde.