2021 Nisan Anneleri

Benim 3. Bebegimdi ilk bebegimde acemiydim ve çok sorun yaşadım bu sorunlar, yanlışlar da ikinci bebekte çok araştırma yapmama ve deneme yanılmayla doğruyu bulmamı sağladı. 3. Bebegimde de daha rahat akışına bıraktım. Öncelikle ben hep bizimle oturttum masaya salincaginda getiriyordum ilk zamanlarında, masada o anlara hep şahit oldu. Mümkün olduğunca yemek yeme ortamını birlikte geçirdik. Daha sonra ilk tatmalar gelince zaten çok hevesliydi kendisi ağız sapirdatiyordu yoğurt ve püre yaptım kısa bir süre ve sonrasında hemen puturluye geçtim ben. Pütürlü beslenme de iyi olunca catalina peynir batırmaya ve kendisinin tutmasını sağlamaya çalışıyordum mesela muzu sadece 2 kere püre şeklinde yedi hemen çatalla yedirmeye başladım. Ve hep birsey basardigini dusunsun diye tesvik etmek icin sarilip optum kultlama yaptik hopladik zipladik alkisladik.Şimdi yoğurt ve pirinç mercimek çorbası gibi yogun corbalarda ekmek dogruyorum içine haliyle kivamlaniyor. Ve kaşık veriyorum önceleri kaşığı ağzına sokuyordu sadece şimdi yavaş yavaş öğrendi artık kendisi tabagına sokup (kendince tabii ki) ağzına götürebiliyor. Elbetteki tam bir düzen ve özenli olmuyor çok batırıyor. Ama çok keyif alıyor. Her yediği lokmada alkış ve aferin eşliğinde bir coşku oluyor. Kendisi ağzına attığında kendisini alkışlıyor. Bizden talep ediyor övün beni
Su an zaten kendisi poğaça kurabiye peynir verince kemirip yiyor. Evin kalabalık olmasının ,benim çok rahat olmam , ablalarının varlığı birçok etken vardır tabii ki. Yardımcı olabildim mi bilemiyorum ama hızlı hızlı yazdığım için otomatik düzenleme yüzünden bayagi hata oluyor harflerimde.

Yaaav kızlar bu sıpa benim verdiğimi yemiyor artık
Kendileri yemekten daha keyif aliyorlar cunku.
Benimki de oyle onune koyuyorum kendi agzina atip yiyor.
Ben verince yemiyor
Ama isin kotu tarafi yerde filanda ne bulursa agzina goturuyor.
Midesi copluk gibi oldu neler yiyor kimbilir.
Bazilarink yakaliyorum bakiyorum bazen agzini ceviriyor ac agzini diyorum kaciyor.

Valla bende keyif aldım bu işten baya oyalanıyo çünkü öyle bende rahat rahat karnımı doyuruyorumm evet ya benim oğlum tavuk gibi eşiniyor bişe bulsma da ağzıma atsam diye .

Aynen biz adina çöp baligi koyduk robit supurge gbi evi yiye yiye gezio surekli agzindan bisi cikairyorz yani pis olsam supurmesem vicdan yapicam napio edio bi yerdne bsi cekistirio hicbisi olmazsa iplik buluo

Evet dayanamıyor ama ikinci uykuya inanılmaz direniyor atak dönemide ondan mı böyle bilmiyorum
Atak etkiliyor bence.Kizimda atak doneminde ama ilk haftako kdr kotu deil suan covid olmasina ragmen.Sabah 1.uykuyu uyudu bugun o kdr yorgunki hastaliktan 2.de yatti ama ona bile kendi istedigi halde direndi ama uzun zamandan sinra baya uzun bi uyku cekti cok sukur uzun dedigimde yani 1.5 saat bizim icin asiri uzun bi uyku

Covid mi oldu Pelin?

Merhaba kızlar,nasılsınız?Bebişler nasıl?
Ben 2021 Temmuz Annelerindenim.Bebeğimde ek gıdadan sonra alerji başladı.3gün kuralıyla gitmeme rağmen neyin alerji yaptığını bulamadım.Bebeğinin alerjisi olan annelere sorum olacak.
1.Bebeğinizin neye alerjisi olduğunu deneme yöntemi ile mi öğrendiniz yoksa alerji testi yaptırdığınız da mı çıktı?
2.Alerji testi ile öğrendiyseniz eğer;nasıl bir test yapıyorlar?Deneme yöntemi ile anladıysanız eğer;hangi yiyecek olduğunu bulmak için,o yiyeceği kaç gün boyunca verdiniz?nasıl bir yöntem uyguladınız yani?
Off kafamda deli sorular ben bir türlü neye alerjisi olduğunu bulamıyorum.bi bakıyorum hiç birşeyi yok bi bakıyorum her yeri kırmızı kırmızı her zamanda aynı yiyecekleri veriyorum ama ne alerji yapıyor anlamıyorum.

Maşallah sizin kuzunuza biz de yemek yemek büyük sorun. Inşallah benim kızım da sizin kuzunuz gibi yer.

Cem oldu sonra onla benim testimiz poz cikti.Yani test vermenize luzum yok dediler ama pelinin atesi dusneyince ben doktora gtrdum gece 3 tu 5.30 a kdr dusurmeediler atesi test verdik 2.mizde 4.gunumuz bugun.
Canım ateşi kaçtı ve düşmedi? Biz de pozitifiz ve ateşli

Covid geçiren bebek anneleri, nelere dikkat edeyim? Önerileriniz var mı? Ateşten ağlayınca çok çaresiz hissediyorum.
Canım calpol verdik biz benim bebis 2 defa ateslendi sadece.
Ama abisine 3 saatte bir dolven ve calpoli donusumlu vermistik.
Bir de eklem yerlerine hep islak bez koyduk.
Atesi 5 gunden uzun surerse getirin dediler.
Okusurukte olmadi kizda.
Ama abisi bronsitte oldugu icin antibiyotik kullanmisti.

Ben emzirirken diyet yapmıştım. Bazı gıdaları üç gün kuralıyla ben yedim tepkisini gözlemledik tepkisi olmayınca ek gıdada kızıma üç gün azar azar arttırarak verdim. Kızım kusuyor ya da bağırsak tepkisi veriyor. Eğer ilk günlerde kusup sonra geçerse devam ettim vermeye. Geçmiyorsa ya da artarsa vermedim. Mesela çay kaşığının ucuyla susam verdim 1 saat sonra kustu doktoru verme dedi. Ek gıda öncesi de deri testi yapıldı. Çıkan şeyler tuttu.
Covid geçiren bebek anneleri, nelere dikkat edeyim? Önerileriniz var mı? Ateşten ağlayınca çok çaresiz hissediyorum.
Doktoru suya ve beslenmesine dikkat edin dedi bol bol emzirdim su içirmeye çalıştım ateş 38i geçince calpol verdim düşmezse dolven ver demişti gerek kalmadı

Canım ateşi kaçtı ve düşmedi? Biz de pozitifiz ve ateşli
Ilk dusmedigi aksam 39.5 a kdr cikti oglumjnda gecen ay poz oyle olmustu sonra 38.9 da bi sure sabit kaldi.Dun hic cikmamiati bugun tekrar ateslendi yine 38 i gordu.Direncliydi ama haatabedede dusueremedilwr cok gecmis olsun.

Deri testini nasıl yapıyorlar?

Ah ya oyle diyorlar biliyorsun Kaan da bronsit oldu arkasindan ben o kadar cok hasta oldum ki akcigerlerimde hicbir sey yokken resmen yandi cogerlerim bu covidden 1 ay sonra oldu bende dedim biz tekrar pozitif olabiliriz diye yok dediler degilsinizdir hatta Kaan hastanede yatti cok hasta oldu diger covidin etkisi dediler.
Pazartesi yine ateslendi oksuruk acayipti hic hastaneye goturmedim kendi kendine gecti buhar verdim hicbir sey yokmus gibi.
Dunde kontrole goturdum anlattim cigerlerini dinlediler bir sey yok dediler.
Ela da suan ilk adımını attı buaradaAyyy yuruyor 3 adım attı
O da ateslendi butun tahlillerini yaptirdik bir tek idrar kaldi onu da bugun verdim hicbir sey yok diş cıkariyor ondandir dediler ama 2 haftadir hic uyku denen bir sey yok kucagimda uyuyor.
Covidden sonra 3 ay ateslenme enfeksiyon goruluyormus.
Ama iste sizin evde var.
Hatta dedim ki dün tekrar mi pozitifiz acaba test yaptiralim mi dedim tekrar pozitif olup olmamanizin bir onemi yok ki klinik tablo iyi dediler.

Ilk dusmedigi aksam 39.5 a kdr cikti oglumjnda gecen ay poz oyle olmustu sonra 38.9 da bi sure sabit kaldi.Dun hic cikmamiati bugun tekrar ateslendi yine 38 i gordu.Direncliydi ama haatabedede dusueremedilwr cok gecmis olsun.
Hastanede de yine calpol dolven önerisi değil mi? Ekstra yapılabilecek bir şey yok gibi tabii, size de çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…