- 1 Haziran 2012
- 11.060
- 2.565
Genel anestezi olacağım bu sefer ben. Çok rahatsız olduysan ameliyathaneye inmeden tuvaletini yaparsın mesane boş şekilde inersin, sondayı doğumun sonunda takarlar dediCanim ben dayanamam sondaya filan dedim ameliyathanede spinal anestezi verildikten hemen sonra saniyeler icinde diyebilirim cok hızli bir sekilde takildi sonda bana.
Yani tam uyusmamistim bile hatta hortumun ilerledigini dahi hissettim ama acı hissetmedim.
Anestezinin bebege gitmemesi icin cok hizli hareket etmemez gerekiyor demislerdi.
Ameliyathanede mi takılmıştı yoksa odada mı canım?Ben sonda takıldığını hiç hissetmedim odaya geldiğimde sonda vardı. Bakalım bunda nasıl yapacaklar
Yok ben uyanık değildim takıldığında sanırım anesteziden sonra takılmış öyle yukarı çıkarmışlardıAmeliyathanede mi takılmıştı yoksa odada mı canım?
Aslında genel anestezide sart miymis ya arkadasim genel anestezi ile oldu ona sonda takilmadi mesela hadi spinalde tamam hissetmiyorsun filanda.Genel anestezi olacağım bu sefer ben. Çok rahatsız olduysan ameliyathaneye inmeden tuvaletini yaparsın mesane boş şekilde inersin, sondayı doğumun sonunda takarlar dediçünkü onun keseceği yer mesaneye yakınmış, aslında o yüzden takılıyormuş sonda falan filan..o kadar detay anlattı ki keşke “tamam sonda uyuşunca takalım, yada mümkün değil mecbur odada takılacak girmeden” deseydi adam ya
Öyle olmuştur kuzum.. bende öyle yapalım diyeceğim.. yine yaşamak istemiyorum o anıYok ben uyanık değildim takıldığında sanırım anesteziden sonra takılmış öyle yukarı çıkarmışlardı
Evet öyle istiyorum diyeyim. Sonradan taksınlarAslında genel anestezide sart miymis ya arkadasim genel anestezi ile oldu ona sonda takilmadi mesela hadi spinalde tamam hissetmiyorsun filanda.
Illa takilacaksa Ameliyattan sonra taksinlar o zaman en azindan hissetmezsin ya da hissetsende maglum sesini pek cikarak halin olmaz
Valla ne olacagimiz belli sonda falan tırstımBen genel anestezi olmuştum. Korktuğum için doktorum sana hiç sonda takmayacağım tuvalete git demişti ameliyathaneye hazırlanırken. (Anestezi anında takıp çıkarmış mıdır bilmiyorum ama) bana hiç birşey takılmadan oldu bitti
Çok zor sanırım inşallah hepimiz kolayca atlatırızÖyle olmuştur kuzum.. bende öyle yapalım diyeceğim.. yine yaşamak istemiyorum o anı
Senin belli mi sezeryan tarihin dogum tarihlerimiz yakin sayilirEvet öyle istiyorum diyeyim. Sonradan taksınlar
15 yada 16 nisan olacak daha kesinleştirmedik. Eşim illa cuma olsun diyor da bana kalsa bekleyemeyeceğim bir gün dahaSenin belli mi sezeryan tarihin dogum tarihlerimiz yakin sayilir
Benim de 4 agustostu transferim CanımOlabilir canım nisan sonu görünüyoru bende transferim 12 ağustosda oldu benim 5.gün embriyosuydu.Doktorum zahide küçük instagram sayfasında var egzersizler 36 hafta bitince başla hurmaya egzersizlere yürüyüşe dedi şuan doğum pozisyonunda ama bende de sancı kasılma çıkmadı dün girdim nst ye.Bide bu haftadan sonra korunmasız cinsel ilişki de doğumunu kolaylaştırır dedi.
Tam 280.gun tahmini dogum tarihinde dogdu.Ve kilo kaybida hic olmadi dogduktan sonra.Seker sulalemde yok.Hicbir sorunum yoktu bebegimde de olmadi o zmana.Suan bilemorm tabide.Yani bir sorun olsa zaten soylese sizde ona gore diyet yapardiniz madem boyle bisi yok nie zorluo.Ben bu sefer kilolu hamile kaldim.az kilo aldim bende dktor 1 kez kiloma bisi demedi.onun gorevi bebege bakmak,gelisimine bakmak.Canım teşekkür ederim açıklaman için. İçim rahatladı biraz. Kaçıncı haftada doğum yapmıştın
Evet cnm doulam söylemişti ben garibanın doulasi bile vardi yazık banaKizlar dogumun kolay olabilmesi icin birsey ogrendim( böğürtlen yaprağı cayi )hic duyan oldumu? Rahimi doguma hazırlıyormuş
Nasil özel hastane orasiÖzelde cnm doğum oda da özel ama istemediler iştesondayı sordum uyuşturup takin diye yok gerek görmüyorum dedi neye göreyse artık sınır oldum ona zaten uyuşunca tak işte ne diye acı cektiriyosunuz sanki
Canım ben 30.haftada yaptırdım öyle bir etki olmadı yapar mı bilemiyorumArkadaşlar ciğer geliştici iğne yaptıranlarda yüzünde yanma hissi kızarıklık oldu mu? Bugün 35+2 yim. Dün 12 saat arayla clestone yaptırdı doktorum. Haftaya da doğum olacak. Bugün gündüz yanaklarım kızarmaya başladı hani rüzgarda ayazda kalırız da soğuk yanığı olur ya öyle bir his. Dışarda da kalmadım anlamadım hiç.
Ben arastirirken buldum ahududuyla ayni meyva sanirim bu ama cevremde deniyen yok oyuzden bilemedim içsem mi diyeKizlar dogumun kolay olabilmesi icin birsey ogrendim( böğürtlen yaprağı cayi )hic duyan oldumu? Rahimi doguma hazırlıyormuş
Ah nasıl rahatlattın beni ya 2. Sezeryanım olcak ama yine de çok gerginim iğneyi düşünüp duruyorum. Acısını değil de o an milim oynamaman gerek ya o anı düşünüp geriliyorum.. sağlıkla büyüsün bebişin maşallah hemen toprlamışsın ben de eve geldiğimde 2. Günde çok rahat hareket ediyordum hiç sorun yaşamamıştım. Bir soru: ilk ayağa kalkmadan önce 15 dk oturursan daha kolay atlatırsın tansiyonun hemen dibi görmez demişlerdi öyle dikkat ettin mi yoksa direk kaldırdılar mıSezeryan olacaklar için yazmak istedim,spinal /epidural kalçadan iğne olmak kadar acıtıyor, hemen uyusuyorsnz , beş dk sonra bebek çıkıyor ki sadece birşeyin çıktığını hissediyorsunuz. Odaya geçince zaten uyuşukluk geçmeye başladı dynce ağrı kesici veriyorlar ki ilk seferden sonra gerekyok desemde 12 saatte bir yaptılar. Uyuşukluk geçer geçmez kalkıp yürüdüm kalkmasıni o kadar kotulemislerdi ki , hiç büyütmeyin gözünüzde , tabiki biraz nefes kesiliyor ama amansz birşey değil. İki gün sonra klozet lavabo sildim. Sadece bir hafta hapsurrken acıdı. Birde yatarken biri destek olunca kalkabldm ama otrrkn sorun yoktu.