- 4 Aralık 2018
- 894
- 842
- 30
Gecmis olsun yavrum dikkat etmek gerk son zmanlarEvet oglumda sirkeli su yaptigimi hatirliorm o bana cok ii gelmisti o zaman bu seferde yaptim ama o kdr etki etmedi acaba mantar yada idrar enfeksiyonu farkindan mi cunku mantar deil bu galiba kulturde ureme vs cikmiyir herhalde bu idrar yolu enfeksiyonu ama szin dediigniz gibide deneyeyim her gun yikiyayim bende o sekilde ins ise yarar
Offf ozaman daha da beter dimiBenim bebeğim de 3 gün önde 1 gün geride sürekli öyle gidiyor. Haftada 240 gram alan bebek son haftada 119 gram almış ama doktor bunların normal olduğunu söyledi. Pozisyonla bile farkeder bence. Sonuçta orada ne boy ne kilo ölçümü yapılıyor bazı denklemlerle yapıldığı için küçük milimlik oynama sonucu etkiliyor. Çok takmamak lazım. Bebeğin gelişimi normal araligindaysa çok düsünmeyin bunları. Ah işte anne yüreği gönlümüz istiyor ki böyle tosun tosun yesin büyüsündaha doğunca aylık kilolarında napicaksiniz kızlar.. bebeklerimiz harikalar biz onları ne besler buyuturuz bir doğsalar
Nst normalse iyidir. Benim ilk oglum tembeldi hep uyurdu. Özellikle nst oncesi küp küp şeker yerdim hareketlensin diye ama fayda etmezdi. Bir keresinde doktor yatış verip serum taktirdi hareket görmek için de ancak öyle uyandı. Karnimda o kadar sakin olan çocuk doğunca ne uyumak bildi ne durmak. Çok şükür sağlıklı. Bu oğlumda karnımda cok hareketli doğunca sakin olur inşallahMerhaba arkadaşlar, bebek hareketlerini nasıl hissediyorsunuz? Ben bazı günler güçsüz hareketler ve toplanma hissediyorum, nst falan da normal çıkıyor, zaten çok hareketli bebek değildi ama endişeleniyorum
Etraf öyle malesef bnmde oğlan kardeşim çok bilirmiş gbi sanki her konuşmada hala sezeryan günü almadin mi manyakmisin sen dio sanki 10 tane doğurmuş malÇok şükür canım iyiki vardınız yoksa nasıl yapacaktım bilmiyorum etrafımdaki insanlarda beni strese sokuyor ailem de olsa alsınlar sezaryenle zaten tüp bebek tedavisiyle ancak oldu herkes üstüme geliyor burası iyiki varŞuan içime dert etmiyorum artık yoksa geçmezdi şu bir iki hafta
Ilk gebeligimde ben daha beterdim hic tecrübem yoktu, burayı da çok takip edemiyordum, kv sağolsun sürekli hizmet hareket... Neye uğradığımı şaşırdım doğumdan once yok hic kilo almadin ne çıkacak içinden merak ediyorum derdi. Çocuk doğdu bu sefer kilo hemen gidince zayıflamak uğruna çocuğu emzirmiyorsun dedi. Ya ne yapsam battı ne yapsam laf yedim. Böyle hergün misafir akrabaları eşimin allahım bitmeyecek bir zulüm gibiydi. Lohusaligimi bilemedim. Depresyonun dibindeydim.Offf ozaman daha da beter dimikendimi o kadar tecrübesiz o kadar acemi hissediyorum ki anlatamam sudan Çıkmış balık gibiyim siz tecrübeli olanlar ne güzel herşeyi daha katı bir şekilde atlatacaksınız artık burda bizi de siz rahatlatırsınız zira anneanneler babaanneler de çok endişeli yanaşıyorlar
Kuzum sende iyi ki varsin bosver dusunme hicbir sey dogum yaklaştıkça psikolojide degisiyor panik basliyor ozellikle ilk gebeliklerde.Çok sağolun kuzum içim rahatladı zaten ailem eşim de çok baskı yaptılar buraya sığındım artık ve hepiniz iyiki varsınız içim çok rahat şimdi
Anam deme bea benimkide böyle uykucu seviniyordum ne güzel çıkıncada sakin olur diyeNst normalse iyidir. Benim ilk oglum tembeldi hep uyurdu. Özellikle nst oncesi küp küp şeker yerdim hareketlensin diye ama fayda etmezdi. Bir keresinde doktor yatış verip serum taktirdi hareket görmek için de ancak öyle uyandı. Karnimda o kadar sakin olan çocuk doğunca ne uyumak bildi ne durmak. Çok şükür sağlıklı. Bu oğlumda karnımda cok hareketli doğunca sakin olur inşallah
Kız Benim kizin topu vardı onda yaptim bak bundan da alsan olurnilerde çocuk oynarCanım sen nerelerdesin ya merak ettim seni de dedim acaba doğurdu mu ne yaptıpilates topu mu kullanıyorsun doktor bana da bugün onu önerdi ama internetten alsam 1 haftayı bulur artık gelmesi
Bende ilk hamilelikte kizimda cekmiştim 9 ay hep enfeksiyodum yılmişim artik seni cok iyi anliyorum sogumdan sonra geciyor tabiki ama benim bunyemde hassas biraz cok sık olmada arada olurdumKızlar bu enfeksiyon beni hic birakmiyor ya.Adet olmuyoruz ama ben pedden hic kurtulamadim.Tam ilac veriyor geciyor hop 2 3 gun sonra yeniden.Kultur temiz cikiyor,ureme yok ama hep enfeksiyon var.Yani bu nedir cidden.Tamam akinti olur anladim da.Hemen tekrar enfeksiyona donduruyor.Valla bezdim ilactanda, ped dende.
Dogum sonrasi normale donsem bari ya.
Ins dogumda bir sorun olmaz cocuguma.
Benim vardi hic gecmigordu sukur dogarken kizimda enfeksiyon falan cikmadiAma burda biri demişti sanırım hamilelikte hep enfeksiyonu varmış ama bebeğinde hiç bi sorun yaşamamış. Bende onu düşünerek rahatlamaya çalışıyorum
Evet ben uzun zaman oldu dus seklinde yapmayali.Doktor soylemisti banada.Dikkat edeyim soylediklerinize, cocuklara bisi olmasinda:)Sürekli tekrarlıyorsa, duş şeklinde yıkamamalısın orayı oranın doğal ortamını bozarsan enfeksiyon sürekli tekrarlar. Nemli bırakmamalısın, ped çok tavsiye edilmiyor. Pamuklu çamaşır kullan... benim ilk gebeligimde olmuştu doktorumu dinlemistim sonra hic olmadi benim 11 senedir. Ayaklarını da asla üşütme en ufak usutmede de akıntı başlıyor ilginç bir şekilde. Eğer doktor olumsuz birsey demiyorsa hic sıkıntı yapma, doğumu normal düşünüyorsan, tamamen temizleniyor o bölge. Bebeğin çıkışı ilaç gibi geliyor. Benim ilk kızımda sonra yara olmuş doktorum normal doğum sonrAsi geçecektir hiçbir müdahaleye gerek kalmaz demişti gerçekten de kendiliğinden iyileşti yara. Ne lazer ne yakma ne ilaç kullanmama gerek kaldı.
Ay evet ya benimde ureme yok.Idrarda koyu.Neyse demekki normal.Canım , Canım sıkındi az.. belim ağrıyor sonra zaten kaşıklarım yaniyor bacaklarıma felan vuruyor.. dün gittim açılma felan yok dedi ..
gnsel Azze aynı durum bende de avr ama o doğum yaklaştıkça artar akinti ve idrar rengi koyulaşır ondan stres yapmayın bende kültür yaptirdim üreme yok hafif enfk var ama kaşıklarım feci ağrıyor ağrıyınca az kaldi sabredelim
Senin tansiyon nasıl oldu. Brnimde yükselmeye başladıAynıyım.. fitil kullandım oh dedim geçti bitti tekrar basladı. Ben artık ugrasmama kararı aldım. Basından beri ugrasıyorum bi kac gun olmuyosa sonra tekrarlıyor yine. En basından beri hep olan akıntı ve ped bende kurtulamadım. Benimde tek duam dogumdan sonra bari bitsin. Benim yeğnim dogduktan sonra enfeksiyon cıktı doktor yengeme hamileliğin de enfeksiyon gecirdin mi diye sormus. İnşallah bebeklerimize bi zararı olmasın da biz çekiyoruz bi şekilde
Tabi olcak die birsey yok.Ins bizede denk gelmeden atlatiriz.Ilkinde oglumda hic olmadi.Ama burda biri demişti sanırım hamilelikte hep enfeksiyonu varmış ama bebeğinde hiç bi sorun yaşamamış. Bende onu düşünerek rahatlamaya çalışıyorum
Ay evet ya benimde ureme yok.Idrarda koyu.Neyse demekki normal.
Maşallah canım sağlıkla büyüt yavrunu mutlu huzurlu bir ömrü olsunMerhaba herkese. Bugün bebeğimi kucağıma aldım. Çok şükür ikimizde çok iyiyiz 36+3 günlük 3100 Gr 50 cm doğdu. Genel anestezi oldum ağrılarım var ama dayanamayacak kadar değil. Darısı başınıza inşallah kızlar
İnşallah bizim bebeklerimiz de de çıkmazBenim vardi hic gecmigordu sukur dogarken kizimda enfeksiyon falan cikmadi
Evde çok iyi annemdeyim zaten şuan hep 12/7 12/8 çıkıyo doktor şok olcak görünceSenin tansiyon nasıl oldu. Brnimde yükselmeye başladı
Hapları bırak hapları bebek sisti 5000 dogcakEvde çok iyi annemdeyim zaten şuan hep 12/7 12/8 çıkıyo doktor şok olcak görüncecanım kesinlikle kafa dağıtmalısın. Benim kendi evim de de 2 saat arayla 15 çıktığı oldu. Baktım olmuyo anneme geldim az kafam dağıldı.