- 21 Temmuz 2010
- 2.149
- 2.734
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #50.201
Bizim bu ara çok güzel,düzenli uyuyor ama sanırım antibiyotiktenBizimki de 10 dk uyuyor saatlerce uyumuş gibi kalkıyor
Gece uykusuna oldu olası zor dalıyor zaten. Gündüz de uyumuyor artık. Kimse bana böyle bi şey söylemediArtık geceleri de mi uyumuyor
İlaç uyutuyor olabilirBizim bu ara çok güzel,düzenli uyuyor ama sanırım antibiyotiktenbebeğin uyuması ne güzel bir şeymiş. Bugün son gün ilacın bizim de başlar kabus günler
Denerim. Şimdi güç bela uyuttum inşallah uyanmaz. Her gece her gece yıldım artık ister istemez stres oluyorum.Olsun baştan istemeyebilir.Benimkide aşırı hareketli.Biraz dene bakalım.Önce kendin sakin ol ama.Senin stresin bebeğe geçiyor.Yatır düze bir yere çıkar bezinide.Yumuşak hareketler ile başla ayaktan başla olmadı
Pikede salladiniz mi? Bizimki sabah 8 den akşam 17 ye kadar sadece 2 saat uyudu. Ve akşam 17 den 21 e kadar hicbisekilde uyumadı dört saat. Bir buçuk saat boyunca uyutmaya çalıştık. Kucak pike bebek arabasi meme her yolu denedik. En sonunda yine pikede uyudu yorgun düşüp. Kafayı yiycektimÇıldırıcam kızlar uyumuyor uyumuyor. Üstümü başımı parçalıcamneden uyumaz bi bebek ya neden neden? Yarın gidip tüplerimi bağlatasım var. Bu neymiş böyle ya
Yok sallamadık hiç. Aman bir de ona alışmasın şimdi kucağa fena alıştı zatenPikede salladiniz mi? Bizimki sabah 8 den akşam 17 ye kadar sadece 2 saat uyudu. Ve akşam 17 den 21 e kadar hicbisekilde uyumadı dört saat. Bir buçuk saat boyunca uyutmaya çalıştık. Kucak pike bebek arabasi meme her yolu denedik. En sonunda yine pikede uyudu yorgun düşüp. Kafayı yiycektim
Bu kadar az uykuyla nasıl duruyorlar anlamıyorum. Düşün sabah 8 den akşam 21 e kadar sadece toplamda 2 saat 20 dk uyudu. Yani dusunuyorum ve içinden çıkamıyorum. Geri kalan 11 saat uyanikti. Korkunç. Ve bu her gün böyle gunduzleri. Neyseki gece uykusu parçalı da olsa uzun oluyor da ordan bı nebze telafi ediyordur umarım.Yok sallamadık hiç. Aman bir de ona alışmasın şimdi kucağa fena alıştı zatenuyutmaya çalışınca ağlıyor sorun o aslında. Uyumak istemiyor. Vallahi 3 ayda bezdim. Daha bunu diş çıkarması var ne yapacağız acaba o zaman
Seninki yine 8e kadar uyuyormuş benimki 6da uyanıyorBu kadar az uykuyla nasıl duruyorlar anlamıyorum. Düşün sabah 8 den akşam 21 e kadar sadece toplamda 2 saat 20 dk uyudu. Yani dusunuyorum ve içinden çıkamıyorum. Geri kalan 11 saat uyanikti. Korkunç. Ve bu her gün böyle gunduzleri. Neyseki gece uykusu parçalı da olsa uzun oluyor da ordan bı nebze telafi ediyordur umarım.
Çocuk bakmak çok zor. Ruhen ve fiziksel olarak çöküyor insan resmen.. Instagram'daki bu full bakımlı, sürekli bebekleriyle dışarı çıkan, saçları başları makyajlari hiç dagilmayan kadınlar anneyse ben neyim merak ediyorumzira değil dışarı çıkmak evin içinde bile kendimden geçmiş vaziyette dolaşıyorum.
Umay benimkinin düzeni hep buSeninki yine 8e kadar uyuyormuş benimki 6da uyanıyor8-9 saat uyuyor gece uykusunu. Gündüz de işte bölük pörçük 2-3 saat. Böyle nasıl büyüyecek bilmiyorum.
Vallahi o kadınları ben de çözemiyorum. Ben beceriksizim muhtemelen çünkü süslenip dışarı çıkmayı geçtim evi bile idare edemiyorum şu anda. Her taraf dağınık, temizlik desen yok. Yemek dışardan. Hem birkaç çocuk büyütüp hem eve hem işe yetişen kadınlar nasıl beceriyor hayret. Bende bir eksiklik var sanırım.
Şöyle ki 9.00-6.00 ya da 9.30-06.00 2 aylık düzeniydi zaten ama gündüzleri de uyuyordu 5-6 saat civarı. Ordan tamamlıyorduk. Şimdi gündüz uykuları çok azaldı ve bölük pörçük uyuyor 25dk uyuyup uyanıyor mesela. O da bir işine yaramıyor tabi daha kötü oluyor. Ben de bütün günü uyutmaya çalışarak geçiriyorum tabi. İkimiz de tükeniyoruz günün sonundaUmay benimkinin düzeni hep bu6 da uyanıyor gece 10:30 da uyuyor yani. Gündüz bölük pörçük. Demekki seninki daha iyiydi. Üzüldüm şimdş bozulduğuna düzeninin. Ben şuanki haline şükreder durumdayım
Aynen bende de aynı şekil. Rota oldu bugün ekstra uyku yaptı galiba sekizden beri uyuyor.Şöyle ki 9.00-6.00 ya da 9.30-06.00 2 aylık düzeniydi zaten ama gündüzleri de uyuyordu 5-6 saat civarı. Ordan tamamlıyorduk. Şimdi gündüz uykuları çok azaldı ve bölük pörçük uyuyor 25dk uyuyup uyanıyor mesela. O da bir işine yaramıyor tabi daha kötü oluyor. Ben de bütün günü uyutmaya çalışarak geçiriyorum tabi. İkimiz de tükeniyoruz günün sonundaŞimdi sabah olsun istemiyorum vallahi yine aynı mücadele
Halimiz içler acısı.. tüm günümüz çocuğu uyutmak ve emzirmeye çalışmakla geçiyor. Neyse ki senin bebiş güzel emiyor, o da büyük şans gerçektenŞöyle ki 9.00-6.00 ya da 9.30-06.00 2 aylık düzeniydi zaten ama gündüzleri de uyuyordu 5-6 saat civarı. Ordan tamamlıyorduk. Şimdi gündüz uykuları çok azaldı ve bölük pörçük uyuyor 25dk uyuyup uyanıyor mesela. O da bir işine yaramıyor tabi daha kötü oluyor. Ben de bütün günü uyutmaya çalışarak geçiriyorum tabi. İkimiz de tükeniyoruz günün sonundaŞimdi sabah olsun istemiyorum vallahi yine aynı mücadele
8 e kadar kesintisiz uyumuyor kiSeninki yine 8e kadar uyuyormuş benimki 6da uyanıyor8-9 saat uyuyor gece uykusunu. Gündüz de işte bölük pörçük 2-3 saat. Böyle nasıl büyüyecek bilmiyorum.
Vallahi o kadınları ben de çözemiyorum. Ben beceriksizim muhtemelen çünkü süslenip dışarı çıkmayı geçtim evi bile idare edemiyorum şu anda. Her taraf dağınık, temizlik desen yok. Yemek dışardan. Hem birkaç çocuk büyütüp hem eve hem işe yetişen kadınlar nasıl beceriyor hayret. Bende bir eksiklik var sanırım.
Bizimki daha uykuya dalamadı düşününbu saatte çocuk mu uyur aklım almıyor.
her kakada kan görecek kadar rahat bi anne olamadım hiç:) ilk ve tek gördüğümde yanımda babaannesi vardı çocuğu onun kucağına verip doktora koştum hemen, hiç bir fikrim yoktu çünkü aklıma en kötü şeyler gelmişti, çocuk doktoru bu süt alerjisi ama istersen gastrolog görsün dedi aynı gün oraya gittim, o bana güzelce anlattı hemen o gün önlem almaya başlayınca bi daha kan görmedim...arada mukuslu hafif ishal olduğunda ne yedim acaba neyde sütle ilgili bişey vardı diye geri dönük düşündüm ne olduğunu bulduysam onu bir daha yemedim.Her kakada kan görüyor muydunuz peki yoksa zaman zaman mı?
8.5 kilo mu?? maşallah bebişe rekor benimkinde değil demek ki :) boyu ne kadar ne zaman doğdu?Ben sadece uykuda veriyorum.Eğer çok şişerse göğsüm önsütü sağıp biberona koyuyorum.Uyanıkken çok mızlarsa öyle vermeye çalışıyorum.Yağlı sütü uyurken veriyorum.Hem kilo kaybetmemiş oluyor.Şuan 8.5 kilobirde şöyle birşey deniyorum.Loş odaya geçince sakinliyor yastığa sırt üstü yatırıp üzerine eğilerek memeyi veriyoruö bazen öylede emiyor ne bilim deneyebilirsiniz belki
Dr. Brown's antikolik biberonu dene canım kesinlikle çok fark ediyor emerken sesinden bile anlıyorsun daha az hava yuttuğunu, ben lansinoh biberonları kaldırdım onu kullanıncaKızlar bebeğim 3 aylık lansinoh yenidoğan biberonu kullanıyordum gazı fazlasıyla arttı çok çekiyor hava mı yutuyor anlamadım köpükler oluyo biberonun içinde.
Orta akışlı biberona mı geçsem?