- 22 Temmuz 2020
- 6.530
- 10.960
- 32
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #50.161
Benim de öyle hala ama senin daha yeni olduysa geçici olabilir bazen sıcaktan yapıyordu önceden ama ertesi gün düzeliyordu sana tavsiyem asla zorlama emsin diye ben o hatayı yaptım iyice memeden nefret ettisabırlı olup onun istemesini bekle
Yok canım 3. Ay kilosu o. Şu anda 5700 falan sanırım.Kaç kilo canım şu an bebeğin ? sanki 2. Ayda 5500 gr demiştin yanlış hatırlamıyorsam.
Enfeksiyon direk iştahsızlık yapıyor demişti bize doktor ama bu atak döneminde çoğu bebekte iştahsızlık var. Ben elimle sağıyorum emmediği zamanlarda ama sonra o sağdığım sütü de veremiyorum. Bizimki beslenmeyi reddediyor ne şekilde olursa olsunOlabilir canim benim aklima idrar yolu enfeksiyonu da geldi senden sonrabakalim yarin nasil olcak, zorlamiyim o zaman hic en kotu elimle sagip on sutu bosaltirim en azindan
Tesekkurler bilgilendrdiginiz icinBen yaptırdım doktorumada aşı yapanlarada sordum akşam saat 10 gibi yaptırdım yaptırmadan önce emzirdim sabaha kadar emzirme sabah sütünü sağıp dök sonra emzir dedi sabah 8 gibi sağdım iyice ikisinide sonra emzirdim zaten aşı minicik bişey benim vücuduma dağılıp sütüme geçebilecek kadar çok değil bence ama yinede ilk sütü sağıp döktüm önlem almak iyidir
Enfeksiyon direk iştahsızlık yapıyor demişti bize doktor ama bu atak döneminde çoğu bebekte iştahsızlık var. Ben elimle sağıyorum emmediği zamanlarda ama sonra o sağdığım sütü de veremiyorum. Bizimki beslenmeyi reddediyor ne şekilde olursa olsun
Doktorunuz ne dedi?bnm aile hekimim kisitli bilgi var bu konuda sute ne kadar gecer yada gecmez net bir sey soyleyemem dedi oyle diyince kafam karisti acikcasiben ilk dozu 1 aylıkken 2. Dozu 2 aylıkken yaptırdım. Ardından beklemeden emzirdim de.
Teskkrler bilgilendrdiginiz icin buyuk ihtimal bnde olucm cunku her yerde zorunlu olmaya basladiBende ayni sekilde asilari oldum, asiyi olduktan hemen sonra arabada beni bekleyen bebegi emzirdimZ Zeyyzeyyyy
Evet elle sağarken aşağıda doğru çekince çok komik oluyor kendimi inek gibi hissediyorumYa bir arkadasim elinle sagma sarkar demisti bilmiyorum dogru mu ama o yuzden hic elimle sagmadim, hep o aklima geldizaten kocaman oldu illa ki sarkicak en az hasarla atlatmak istiyorum bende iste biberonu verememistim gecen aylarda ama cay kasigini alir gibi sanki probiyotigini cay kasigiyla veriyorum yuzunu eksiterek iciyor
Gayet iyimiş kilosu daYok canım 3. Ay kilosu o. Şu anda 5700 falan sanırım.
Valla o kadar çok doktor fikri aldım ki kime dediysem yaptır dedi. Sağlık ocağındaki doktora 2. Dozu olurken hemen emzirebilir miyim dedim. Emzirebilirsin dedi. İlk dozda emzirebilir miyim dite sormak aklıma bile gelmedi açıkçasıDoktorunuz ne dedi?bnm aile hekimim kisitli bilgi var bu konuda sute ne kadar gecer yada gecmez net bir sey soyleyemem dedi oyle diyince kafam karisti acikcasi
Masallah henüz bizde öyle hareketler yok dönmede yok. Anca kendini biraz asagiya itiyor. Eline ben tutturursam bir iki sn tutuyor bir şeyi. Kendine uzattığımda tutmuyor. Ama 3.ay gelişim çizelgesine baktım orada geçen şeyleri yapıyor. Bakalım ne zaman dönmeye tutmaya başlar.Yok takmıyorum ben artık kiloyu zaten. Boyu uzuyor, gelişimi iyi sağlığı yerinden gerisi önemli değil. Karnımdayken de öyleydi zaten boyu uzun kilosu az çıkıyordu. Doktor uzun ince bir kız olacak diyordu hepfazla hareket de iyi mi bilemedim ya bizimki de oyun halısının dışında buluyorum yalnız bırakamıyorum
Ya bence bu gelişim öyle standart bir şey değil. Mesela kimi bebek kavrama ile ilgili şeyleri daha çabuk öğrenir kimisi dil gelişimiyle ilgili şeyleri kimisi dönmeyi daha çabuk yapar kimisi gözüyle takip etmeyi vs vs benim kızımda gözlemlediğim de bu, 5-6 aylıkken yapması gereken şeyleri de yapıyor mesela ama bu ay yapması gereken bazı şeyleri henüz yapmıyor gibi. Çok takılmamak lazım o listelere o yüzden.Masallah henüz bizde öyle hareketler yok dönmede yok. Anca kendini biraz asagiya itiyor. Eline ben tutturursam bir iki sn tutuyor bir şeyi. Kendine uzattığımda tutmuyor. Ama 3.ay gelişim çizelgesine baktım orada geçen şeyleri yapıyor. Bakalım ne zaman dönmeye tutmaya başlar.
Gözü açıkken emzirme dedi bana doktor. Uykudan kalkmak üzere olduğu anları kovala. Bir de memeyi tutturursan ayakta gezerek şarkı söyleyerek emzirmeyi dene. Geceleri daha cok emmiyor muBen yazliga geldim de ne sut sagma makinem var yanimda ne biberonannemde habire komposta yapiyor sutum cogalsin diye icmicem artik meme asigiydi bu kiz noldu boyle ziplayarak vermeye calistim simdi bi iki damla daha cekti
Hep mi öyle olacakmış yani ne zamana kadar gözü açıkken emzirmeyeceğizGözü açıkken emzirme dedi bana doktor. Uykudan kalkmak üzere olduğu anları kovala. Bir de memeyi tutturursan ayakta gezerek şarkı söyleyerek emzirmeyi dene. Geceleri daha cok emmiyor mu
Oğlanda hiç etki olmadı, kızımda ilk gün çok kaka olmuştu ishal gibiRotavirüs aşısı yan etkileri neler kızlar bebelerinizde bi yan etki oldu mu
Aynen ben de bazen öyle emziriyorum hem o zaman daha az terliyor emerkenBen sadece uykuda veriyorum.Eğer çok şişerse göğsüm önsütü sağıp biberona koyuyorum.Uyanıkken çok mızlarsa öyle vermeye çalışıyorum.Yağlı sütü uyurken veriyorum.Hem kilo kaybetmemiş oluyor.Şuan 8.5 kilobirde şöyle birşey deniyorum.Loş odaya geçince sakinliyor yastığa sırt üstü yatırıp üzerine eğilerek memeyi veriyoruö bazen öylede emiyor ne bilim deneyebilirsiniz belki
Evet elle sağarken aşağıda doğru çekince çok komik oluyor kendimi inek gibi hissediyorumeşim geçen gün ilk kez gördü aa elle sağıldığını bilmiyordum ne kadar ilginç diyor benim de kocaman oldu bunlar küçülünce nasıl bi görüntü olucak acaba çok korkuyorum
Gözü açıkken emzirme dedi bana doktor. Uykudan kalkmak üzere olduğu anları kovala. Bir de memeyi tutturursan ayakta gezerek şarkı söyleyerek emzirmeyi dene. Geceleri daha cok emmiyor mu
Bilmiyorum düzelir dedi. Biliyorsunuz benimki 40 indan beri böyle. Şimdiye kadar birakmadiysa birakmayabilir dedi. Bende şimdi gece ve gündüzleri tam uyanacagi sırada emziriyorum ama tabi yetmiyor biberonla da veriyorum, sabah ve akşam da 60 ml kadar 2 kere mama veriyorum. Herşey karmakarışık oldu anlayacağınızHep mi öyle olacakmış yani ne zamana kadar gözü açıkken emzirmeyeceğiz