2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evet ziplayarak ve sarki soyleyerek az once biraz emzirebildim. Gece daha cok emiyor sanirim ben yatarak emziriyorum ve uyuyorum emzirirken o isi bitince memeyi birakiyor ne kadar aktif emdigini takip edemiyorum. Geceleri 3 4 kez kalkiyor en az cunku😔
Tamam işte kalkması daha iyi. Anne sütü doktoru diyorki meme reddi yaşayanların sigortasıdır gece emmeleri. Öyle böyle idare edicen. Bende çok üzülüyordum ama alıştım artık. Tek bu kadar emsin diye şükrediyorum artık. Siz de kendinizi üzmeyin. Sersemken,gece,hiç olmadı hoplaya zıplaya şarkıyla deneyin. Onların ağzınin memede olması çok onemli. Bırakırsa da bu kadarmış deriz artık canıma yetti benim. Vazgeçmedik,uğraştık deriz

Bilmiyorum düzelir dedi. Biliyorsunuz benimki 40 indan beri böyle. Şimdiye kadar birakmadiysa birakmayabilir dedi. Bende şimdi gece ve gündüzleri tam uyanacagi sırada emziriyorum ama tabi yetmiyor biberonla da veriyorum, sabah ve akşam da 60 ml kadar 2 kere mama veriyorum. Herşey karmakarışık oldu anlayacağınız 😵🙄
Ben de tam uyanacağı zamanları yakalayıp öyle emziriyorum ya da yeni uyuduğunda ama hiç bi düzen kalmadı, bazen çok geriliyorum. Önceden uykusuzdu şikayet ediyordum ama bu emzirme sıkıntısı hepsinden kötüymüş. Böyle olunca dışarı çıkmak da işkence gibi. Önceden örtüyü örtüp emziriyordum ne güzeldi 😞

Ben de tam uyanacağı zamanları yakalayıp öyle emziriyorum ya da yeni uyuduğunda ama hiç bi düzen kalmadı, bazen çok geriliyorum. Önceden uykusuzdu şikayet ediyordum ama bu emzirme sıkıntısı hepsinden kötüymüş. Böyle olunca dışarı çıkmak da işkence gibi. Önceden örtüyü örtüp emziriyordum ne güzeldi 😞
İnşallah kısa sürede düzelir canım 🙏🏻🙏🏻
ben de dışarı çıkmaya korkuyorum artık uykusu gelince durmuyor 😞

Doktora rotayı yaptırmaya götürdük , kilosuna da baktı 20-30 gr arası olması gerekiyo demişti ya. 9 gün geçti işte son kontrolden 25 gr almış günde 😅 sevindim

Kızlar bebeğim 3 aylık lansinoh yenidoğan biberonu kullanıyordum gazı fazlasıyla arttı çok çekiyor hava mı yutuyor anlamadım köpükler oluyo biberonun içinde.
Orta akışlı biberona mı geçsem?

Tamam işte kalkması daha iyi. Anne sütü doktoru diyorki meme reddi yaşayanların sigortasıdır gece emmeleri. Öyle böyle idare edicen. Bende çok üzülüyordum ama alıştım artık. Tek bu kadar emsin diye şükrediyorum artık. Siz de kendinizi üzmeyin. Sersemken,gece,hiç olmadı hoplaya zıplaya şarkıyla deneyin. Onların ağzınin memede olması çok onemli. Bırakırsa da bu kadarmış deriz artık canıma yetti benim. Vazgeçmedik,uğraştık deriz

Evet cok haklisin 🙏

Evet çok geriliyor malesef insan. Çok kötü. Ama napalim neden yakınsam elimden kaydı gitti. Artık iyi olsun da tek başka bir şey istemem diyorum. Dediğin gibi memeyi verince susmaları büyük nimetmiş

Kızlar bebeğim 3 aylık lansinoh yenidoğan biberonu kullanıyordum gazı fazlasıyla arttı çok çekiyor hava mı yutuyor anlamadım köpükler oluyo biberonun içinde.
Orta akışlı biberona mı geçsem?
Bende kullanıyorum yavaş akış. 6 aydan sonra orta akışa geçmek gerekiyor. Hatta yavaş olan bile yeterince hızlı aslında. Mamayı yaparken çalkalama yapmamak, kaşıkla karıştırmak gerek. Ona dikkat ettiniz mi

İnşallah kısa sürer bu Red durumu. Gerçi bizim çok uuzn zamandır var. Ne zaman biter kestiremiyorum. Mama olayı da bazen ciddi anlamda işimi kolaylaştırıyor. Birine bırakacaksam falan. Sağma ile uğraşamıyorum çünkü. Ne zaman ne şekilde bırakacağım belli olmuyor. Memeyi bırakmazsa ben böyle devam ederim sanırım. Günde bir kez yada bikaç günde günde bir mama alsın sorun değil.
Tercih meselesi ben şuan çalışmıyorum o yüzden mama yada sağım bana daha çok zor geliyor. Süt varken aç hemen emzür temiz ve hazır.

Bende kullanıyorum yavaş akış. 6 aydan sonra orta akışa geçmek gerekiyor. Hatta yavaş olan bile yeterince hızlı aslında. Mamayı yaparken çalkalama yapmamak, kaşıkla karıştırmak gerek. Ona dikkat ettiniz mi
Çalkalamıyorum. Mamajoo yavaş akışla verdim bu sefer lansinohtan daha geniş ucu daha rahat içti sanki.

Çıldırıcam kızlar uyumuyor uyumuyor. Üstümü başımı parçalıcam 😩😩 neden uyumaz bi bebek ya neden neden? Yarın gidip tüplerimi bağlatasım var. Bu neymiş böyle ya😓

Çıldırıcam kızlar uyumuyor uyumuyor. Üstümü başımı parçalıcam 😩😩 neden uyumaz bi bebek ya neden neden? Yarın gidip tüplerimi bağlatasım var. Bu neymiş böyle ya😓
Benimki de bugün 3 te uyandı o andan beri uyuyamadım aha şimdi 9.30 da uyudu bakalım kaç saat gidecek

Bebeğini yatır önce sakinleştir direk masaja başla.Önce karnına sonra bacaklarına ayaklarına sırtına mayışına kadar devam et.Ben her akşam öyle uyuyabiliyorum.20:30 başlıyorum 21:30 a kadar .Sonra çok güzel emip uyuyor tavsiye ederim.Zeytinyağı ile masaj yapıyorum heryerine.

Bebeğini yatır önce sakinleştir direk masaja başla.Önce karnına sonra bacaklarına ayaklarına sırtına mayışına kadar devam et.Ben her akşam öyle uyuyabiliyorum.20:30 başlıyorum 21:30 a kadar .Sonra çok güzel emip uyuyor tavsiye ederim.Zeytinyağı ile masaj yapıyorum heryerine.
Masaj yaptırmıyor maalesef. Banyo sonrası yapmak istiyorum hep kolu bacağı durmuyor. Tam bir kurtlu.

Masaj yaptırmıyor maalesef. Banyo sonrası yapmak istiyorum hep kolu bacağı durmuyor. Tam bir kurtlu.
Olsun baştan istemeyebilir.Benimkide aşırı hareketli.Biraz dene bakalım.Önce kendin sakin ol ama.Senin stresin bebeğe geçiyor.Yatır düze bir yere çıkar bezinide.Yumuşak hareketler ile başla ayaktan başla olmadı

X