2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bi bebek 4. ya da 5. Aydan sonra da her ay 1 kg alıyorsa zaten doktor buna bi çözüm bulmalı, çünkü çocuk obez olur. Artık kilo ilk 3 ay kadar önemli değil. Önemli olan dengeli gitmesi.

Bizim komsumuzun oglu 10.5 kilo 8 aylik doktor 1 yas kilosuna gelmis ek gidayi azalt anne sutune devam et demis. Anne sutu kolay kolay kesilmiyor ya da azaltilmiyor ama ek gida ya da mama azaltiliyormus

bizim de 4-5 gündür böyle. Emmek istemiyor hiç ilk 2 ay çok güzel emiyordu. Şimdi ben teklif etsem bile emmiyor ama keyfi de yerinde anlamadım. Yani aç ama huzursuz değil. Doktor artık daha uzun süre aç kalabilirler ilk aylardaki gibi olmaz dedi. Ama böyle de ayda 500 gram alamaz ki yani zaten çok hareketli bilmiyorum

Bebeği huzursuz olan var mı sürekli ağlıyor mızmız bu ara uykusu felaket gündüz yatırdıpım gibi uyanıyor en ufak sesten etkilenip gece de ilk uykusu 3 saat sonra sıkıntılı az ve sık emiyor sürekli saat başı veya 40dakikada bir uyanıyor gaz mı atak mı anlamadım çişli bezi yeterli aç mı kalıyor acaba

Benim sütte biraz azalma söz konusu zaten, ama sütünü sağ diyor. Makinada sağmıyor napcam bilmiuorum

Yani biraz pimpirik sanki. En az 20 gr alması lazımmış günde
Yaa evet. Ha 18 ha 20 yani. En çok da 104 e takıldım
Bizim Dr çok rahat. Hele kilo durumuna hiç takılmaz. Diğer şeyleri önemsiyor. Bizim kız da 400 gr bile almamıştı. Ben de üzüldüm. Annesi üzülme bak he rşey normsl gözümün içine bakması elimi tutması vs gibi şeyler saydı. Önemli olan bunlar diye.
Oğlumda da öyle demişti. Çok sağlıklı bir bebeğiniz var kilosu da endişe edecek kadar değil diye rahatlattı bizi. Kan ilacı içmiyordu oğlum zorlama içmesin bol bol et kıyma mercimek yedir demişti. Kan ilacı hiç kullanamadık nerdeyse biz.

635 gr almış bu ay, yani ilk iki ayın yarısı kadar. Bilmiyorum ya ben çok sallamadım açıkcası bakalım ne dicek bu ayki kilosuna

Valla yatağın yakınında priz yoktu, uzatma kablosu alicam, şimdilik gecici koydum. Ama pratik güzel bisey. gece yatarken fişten cikaricam. İnşallah her gece tak çıkar yapmaktan bozulmaz
Bozulmaz canım. Geceyi bırak günde 4 posta tak çıkar yaptığım oldu benim. Gündüz uykularında da kullandım ben. Gece de takılıydı hep 1 yaş sonrası odayı ayırmıştık.monitör bozuldu bizim sadece. Şarj etmez oldu. Ama onu da prize takılı kullandım hep.

635 gr almış bu ay, yani ilk iki ayın yarısı kadar. Bilmiyorum ya ben çok sallamadım açıkcası bakalım ne dicek bu ayki kilosuna
Bence çok iyi almış canım. Çünkü bu ay bebeklerin çoğu fazla kilo almadı. Çok sıcaktı ondan sanırım. Normalde de aldığı kilo çok iyiymiş. Bizimki 900 falan almıştı sanırım. 5400 işte son kilosu

Aman gelişimde prob yoksa kilo çok da önemli değil ek gıdada kapatırız arayı. Çocuk et süt yumurta yediği sürece bişi olmaz

Bizim komsumuzun oglu 10.5 kilo 8 aylik doktor 1 yas kilosuna gelmis ek gidayi azalt anne sutune devam et demis. Anne sutu kolay kolay kesilmiyor ya da azaltilmiyor ama ek gida ya da mama azaltiliyormus
Merhaba kızlar kilonun az yada çok olmasına takılmayın.Önem olan sağlıklı olması.Ama ayda en az 500 Gr almasına özen gösterin.Benim oğlum 8.200 şuan evet fazla ama mama vermiyorum üstelik memeyi reddediyor 1 aydır.
Emekleyeme başladıkları zaman bu kilolar zaten erimeye başlıyor.Ek gıda ile dengeli gitmezse memeyi bırakabiliyor bebekler.

Merhaba, oyy masallah kuzuya bende ayni fikirdeyim onemli olan saglikli olmasi dis cikarirken, yuruyup kostururken vericekler bencede kiloyu

Memeyi reddediyorsa ve mama vermiyorsanız nasıl besliyorsunuz ? Uykusunda mı? 2 gündür benim bebeğim de asla emmiyor mama bile vermeyi denedim ama onu da istemiyor, anlamıyorum neden. Zaten öncesinde de genelde uykulu haliyle emiyordu ama güçlü çekiyordu en azından kusana kadar midesini dolduruyordu şimdi uyku da bile almıyor. Bir de meme reddi olduğunda kaç kilo almıştı ben bu ay almasını geçtim kilo verecek diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…