- 4 Şubat 2019
- 1.138
- 990
- 37
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #49.821
Eşim de öyle dedi.Haha yok yok yapmiyor temiz bez ve zibin 50 gram, kirli de 100 gram olsun150 gram baya dusmus
Sen bence hiç emzik deneme ne olur ne olmaz. Ters tepebilir. Doktor ne dedi az kilo almasına?Okudum simdi.. üzülme. Bizimki de az kilo almış, 390 Gr. üstelik de bugüne dek hiç emzik vermedigim halde. Bugün ilk defa emzik verdim çok ağlıyordu uyuturken. Şimdi bunu okuyunca yine vazgeçtim.. son günlerde sallayarak uyutmak bile kabus. Ağlıyor çığlık çığlığa..anlayamıyorum bir yeri mi ağrıyor. Neden. Dün çok ağladı çok huzursuzdu. Bugün bı nebze daha iyi. Bir günü bir gününe uymuyor. Çok yorgunum ya.
günde 5 kez biraz fazla gibi ama doktor da normal diyormuş. Az kilo almasını hiç buna bağlamadı mı ? Emzikten daha mantıklı bi sebep sankiBirçoğunuzun bebeği 2-3 günde 1 kaka yapıyor sanırım. Bizimki yine 2 gündür günde 5 kez falan yapıyor. Doktor bi şey olmaz diyor ama bana fazla geliyor
Zaten öyle ölçmek gerekiyor. Kafasını sabitleyip bacağı çekerek. Ama bazen buna dikkat etmiyorlar. Biz daha doğru ölçüyoruz benceAynen bizim sağlık ocağında da öyle. Geçen ay 57 bu ay 58 ölçtüler. Eşim evde başına kitap koydurdu ayağını düzleyerek mezura ile ölçtü 62 cm cıktı.
Umarım öyledir canım. Benim boyum çok kısa 1.50 eşim 1.87 bebeği herkes bana benzetiyor. Boyu benzemesin istiyorum.Zaten öyle ölçmek gerekiyor. Kafasını sabitleyip bacağı çekerek. Ama bazen buna dikkat etmiyorlar. Biz daha doğru ölçüyoruz bence
Bende olmadı sanırım. Uc kez regl oldum. O dönemlerde hiç sağım yapmadım bilmiyorum oldu mu.Kızlar, doğumdan sonra ikinci kez regl oldum. İlk seferde sütümde azalma olmustu. Bu seferde oldu. Sizde de oldu mu azalma?
Yok sordum ama az kilo almasına bağlamadı. Emzik meme reddi yapabiliyor ama bıraktırdığımdan beri daha iyi emiyorgünde 5 kez biraz fazla gibi ama doktor da normal diyormuş. Az kilo almasını hiç buna bağlamadı mı ? Emzikten daha mantıklı bi sebep sanki
Canım geçen ay iyi emmiyor muydu ? Şu an bizimki de emmiyor, böyle giderse kilo bile verirYok sordum ama az kilo almasına bağlamadı. Emzik meme reddi yapabiliyor ama bıraktırdığımdan beri daha iyi emiyor
Ben emiyor sanıyordum bazen 5-10 dk emip bırakıyordu. Memede süt azalınca emmek istemiyordu mesela. Ben de diğer tarafı veriyordum. 3 aydan sonra meme reddi yaşanabiliyormuş canım ama üstüne düşmek lazım. Sen emzik veriyor musun?Canım geçen ay iyi emmiyor muydu ? Şu an bizimki de emmiyor, böyle giderse kilo bile verir
Benim oğlan 2 aydır hep 5 10 dakika emiyor neredeyse. Gündüzleri 1.5 2 saatte bir geceleri 2.5 3 saatte bir. Genelde 10 dakikadan fazla emmiyor valla. Buna rağmen bu ay 1100 gr aldı. Demekki sütun çoğunu alıyor ilk 10 dakikadaBen emiyor sanıyordum bazen 5-10 dk emip bırakıyordu. Memede süt azalınca emmek istemiyordu mesela. Ben de diğer tarafı veriyordum. 3 aydan sonra meme reddi yaşanabiliyormuş canım ama üstüne düşmek lazım. Sen emzik veriyor musun?
Bizimkinin günde 9 rekoru varBirçoğunuzun bebeği 2-3 günde 1 kaka yapıyor sanırım. Bizimki yine 2 gündür günde 5 kez falan yapıyor. Doktor bi şey olmaz diyor ama bana fazla geliyor
Hormonlardan kaynaklı bi kaç gün azalma olurmuş normalmiş emzirme danışmanları öyle diyorKızlar, doğumdan sonra ikinci kez regl oldum. İlk seferde sütümde azalma olmustu. Bu seferde oldu. Sizde de oldu mu azalma?
Merhaba, bahsettiğiniz hangi sigorta acaba?Eşimin kurum sigortası karşılıyor bizim tüm muayene ve doğumu, doktorum da dışardan gelip güven hastanesinde doğum yaptırıyordu..hastane ve sigorta dışardan gelen doktorun ücretini bize yansıtmış, o kadar saçma ki hastanede ki doktorla devam edersem ücret vermicem dışardan doktorum gelirse 3-5 bin arası ödeme yapıcam
Tesekkurler cok umarım gecici bir durumdur birkac gune düzelirHormonlardan kaynaklı bi kaç gün azalma olurmuş normalmiş emzirme danışmanları öyle diyor
Valla yatağın yakınında priz yoktu, uzatma kablosu alicam, şimdilik gecici koydum. Ama pratik güzel bisey. gece yatarken fişten cikaricam. İnşallah her gece tak çıkar yapmaktan bozulmazYok canım öyle bir özellik. Ama kablosu bayağı uzundu aslında. Sehpa vs gibi bir şey koyup yakınlaştırabilirsin. Ben bizi. yatağın üstüne koyuyordum. Arada 1.5 metre falan oluyordu ama görüş iyiydi
Sütün yetmiyor mu dedi. Ben de yetip yetmediğini tam anlayamıyorum hocam dedim. Gece en az 4 5 saat kesintisiz uyuduğunu söyleyince ha o zaman doyuyodur dedi. Aç olsa mutlaka uyanirmis. Bu ay bı daha bakalim.olmazsa bı dahaki ay mama takviyesi yapicam dedi. Yalnız bu ay kısa sureli emiyordu hep onu farketmistim. Bir de disari çıktığımız zamanlarda emmiyor. Mesela doktora gittik, ordan da başka randevuya, 6 saate yakın disardaydik.. emmedi ve sagdigim sütu de icmedi.aglamadi da. Ama hicbisey yememiş oldu kaç saat. Çok acaip bı çocuk ya, evden başka yerde beslenmeyi reddediyo.Sen bence hiç emzik deneme ne olur ne olmaz. Ters tepebilir. Doktor ne dedi az kilo almasına?
Valla emziği zor bıraktırıyorum sallamayı da bıraksam çocuk kriz geçirir sanırım
Oo maşallahBizimkinin günde 9 rekoru vardoktor ateş yoksa sorun yok dedi. Ortalama günde 3-4 yapıyor, bazen 6-7, bazen 2-3. Mesela bugün sadece 1 kere yaptı
Gece uzun uyumasını istiyorlar aslında uyandırmayın diyorlar. Bizimkinin de kısa süreli emdiği oluyordu ben de doyduğunu düşünüyordum ondan bırakıyor sanıyordum ama süt az gelince de bırakıyordu. Biz de 1 ay daha beklicez bakalım umarım kilo alırlarSütün yetmiyor mu dedi. Ben de yetip yetmediğini tam anlayamıyorum hocam dedim. Gece en az 4 5 saat kesintisiz uyuduğunu söyleyince ha o zaman doyuyodur dedi. Aç olsa mutlaka uyanirmis. Bu ay bı daha bakalim.olmazsa bı dahaki ay mama takviyesi yapicam dedi. Yalnız bu ay kısa sureli emiyordu hep onu farketmistim. Bir de disari çıktığımız zamanlarda emmiyor. Mesela doktora gittik, ordan da başka randevuya, 6 saate yakın disardaydik.. emmedi ve sagdigim sütu de icmedi.aglamadi da. Ama hicbisey yememiş oldu kaç saat. Çok acaip bı çocuk ya, evden başka yerde beslenmeyi reddediyo.