2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim oğlan 2 aydır hep 5 10 dakika emiyor neredeyse. Gündüzleri 1.5 2 saatte bir geceleri 2.5 3 saatte bir. Genelde 10 dakikadan fazla emmiyor valla. Buna rağmen bu ay 1100 gr aldı. Demekki sütun çoğunu alıyor ilk 10 dakikada
Demekki sütün fazla geliyor. İlk zamanlar benim öyle tazyikli gelirdi 10 dk emerdi ama baya baya doyardı. Ama sık sık emiyormuş sizinki gece gündüz. Biz öyle değiliz

Demekki sütün fazla geliyor. İlk zamanlar benim öyle tazyikli gelirdi 10 dk emerdi ama baya baya doyardı. Ama sık sık emiyormuş sizinki gece gündüz. Biz öyle değiliz
Evet gündüz özellikle bayağı sık. Mesela bu gece daha az emdi. Günü gününe uymuyor. 12 de emzirdim 4.30 da kalktı emzirdim. Bir de şimdi 8.30 kalktı emzirdim. Uykumu almışım bende çok şükür 🤭

Bizim kız 3. Aydan sonra bi değişti ya bakalım ne zaman düzelecek. Önceden kendi istemese de ben teklif ettiğimde emiyordu. Şimdi çok acıkmadan enmiyor. Uyanınca 15-20 dk neşeli sonra hep mızmız. Kucakta gezmek istiyor. 1 saat 1,5 saat sonra da esnemeye başlıyor ve uyku huysuzluğu başlıyor. Bizim gibi olan var mı

Bizim kız 3. Aydan sonra bi değişti ya bakalım ne zaman düzelecek. Önceden kendi istemese de ben teklif ettiğimde emiyordu. Şimdi çok acıkmadan enmiyor. Uyanınca 15-20 dk neşeli sonra hep mızmız. Kucakta gezmek istiyor. 1 saat 1,5 saat sonra da esnemeye başlıyor ve uyku huysuzluğu başlıyor. Bizim gibi olan var mı
Aynı şeyler aynısını yaşıyoruz yaaaaa. Bu 4. Ay neymiş böyle

kızlar uzuun bi aradan sonra merhaba en son doğumdan bir iki gün önce yazmıştım sanırım. son bir iki haftadır yazdıklarınızı takip ediyorum ama yazacak gücüm olmadı pek. çok çok kötü günlerim ve tecrübelerim oldu hastane sürecinde. duygusal anlamda yeni yeni toparlıyorum. neyse... yazdıkalrınıza bakınca hep aynı sıkıntıları yaşıyoruz bebişlerle ilgili ama sağlık olsun yeter ki hepsi geçecek.. çoğumuz süt endişesi içinde ben de öyleyim zaten azdı sütüm iyice azaldı çok üzülüyorum ama ne yapsam artmadı, doktorumuz benim çocuklar da hiç anne sütü alamadı dedi olmayınca olmuyor demek ki. bir de bebişler hep az kilo almış bu ay yazdıklarınıza bakınca, benimki de önceki aylara göre az aldı toplamda çok iyi olsa da... demek ki normal bir süreç, annelik işte, önünde sonunda hepsinin büyüyeceğini biliyoruz da endişe etmekten alamıyoruz kendimizi :)

Kızlar ben 40ım çıkar çıkmaz adet olmuştum az miktar. Bu ay çok çok yoğun oldu hayatım boyunca öyle olmamıştım. Siz oluyor musunuz?
benim 2 ay az az sürdü kanamam, 3. aya girerken de adet oldum aynı senin gibi 3 gün ve çok yoğun oldu damar kesilmiş gibi kıpkırmızı ve yoğun endişe ettim bi gün daha sürse doktoruma gidecektim ama pat diye bitti 3. gün

kızlar bebeğinizi destekli oturtmaya başladınız mı? youtube daki dr osman gönülal 3. ayda destekli oturtmaya başlanmalı diyor bana erken geldi ama bilemedim 🤷🏼‍♀️
dimdik değil de hafif yatar pozisyonda oturtuyorum ben ana kucağına yanlarına da destek koyarak, mutfağa götürüyorum mesela izlemeyi seviyor. kucağımda da göğsüme yaslayarak oturtuyorum karnından kolumu dolayıp, başka durmuyor zaten etrafa bakmak istiyor

Yani biraz pimpirik sanki. En az 20 gr alması lazımmış günde

Canim bende ilk ay gitmistim surekli kilo takibi yapiyorduk o da boyle gunluk kac gram aliyor diye hesapliyordu. O zaman bana anne sutu alanlar gunde 20 30 gram, mama alanlar gunde ortalama 140 grama kadar almali demisti. Ama bu ilk ay icin gecerli olabilir, belki suan kilo alim hizi dusuyor olabilir. Bizim artik oyle takip etmiyo cunku

benim 2 ay az az sürdü kanamam, 3. aya girerken de adet oldum aynı senin gibi 3 gün ve çok yoğun oldu damar kesilmiş gibi kıpkırmızı ve yoğun endişe ettim bi gün daha sürse doktoruma gidecektim ama pat diye bitti 3. gün
Ay sen nerelerdeydin merak ediyordum dönmüşsün🤗
Aynı benimde öyleydi 5 gün sürdü.

Canim bende ilk ay gitmistim surekli kilo takibi yapiyorduk o da boyle gunluk kac gram aliyor diye hesapliyordu. O zaman bana anne sutu alanlar gunde 20 30 gram, mama alanlar gunde ortalama 140 grama kadar almali demisti. Ama bu ilk ay icin gecerli olabilir, belki suan kilo alim hizi dusuyor olabilir. Bizim artik oyle takip etmiyo cunku
Bizimki bakıyor ya, tamam doğru kerem de az emiyor belki sütüm de azaldı ama gelişim geriliği yokki çocukta. 6625 kilo 63 cm gayet iyi. Diğer aylarda 15gr da olsa sorun değil dedi bana

Bi bebek 4. ya da 5. Aydan sonra da her ay 1 kg alıyorsa zaten doktor buna bi çözüm bulmalı, çünkü çocuk obez olur. Artık kilo ilk 3 ay kadar önemli değil. Önemli olan dengeli gitmesi.

Bizimki bakıyor ya, tamam doğru kerem de az emiyor belki sütüm de azaldı ama gelişim geriliği yokki çocukta. 6625 kilo 63 cm gayet iyi. Diğer aylarda 15gr da olsa sorun değil dedi bana

Tabii canim gayet iyi hem kilo alimi da yavaslicak bundan sonra sanirim🤔 ama oyle bir olcut var galiba banada ayni seyleri demisti (20-40 gram olayini) ama ilk ay ki olan gelisimi icinde olabilir. Zaten yeterli beslenmedigini dusunse mama takviyesi yap derdi bize dedi ben vermedim sonra haftalik kontrollere gittik kendiliginden toparlamisti

X