2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim sütte biraz azalma söz konusu zaten, ama sütünü sağ diyor. Makinada sağmıyor napcam bilmiuorum😀😀

Bende hic sagmiyorum sagsam biberon almiyor zaten, kasikla da vermek cok zor. Ama gun icinde bol bol memede tutuyorum🥰 Eskiden her aksam komposta yapardim usenmeden, humana caylari icerdim ogun atlamazdim, simdi hic bir sey yapmiyorum dogru duzgun bile firsat bulup beslenemiyorum ama sutte azalma olmuyor gibi, sagmadigim icin anlamiyor da olabilirim

Aman gelişimde prob yoksa kilo çok da önemli değil ek gıdada kapatırız arayı. Çocuk et süt yumurta yediği sürece bişi olmaz😀
Bizimki et köfte tavuk vs yemedi malesef. Kıymayı da içli köfte gibi şeylerde yedi. Peynir zeytin ağzına sürmez hiçbir çeşidini. Ayran yoğurt önünde bile tutmaz. Şimdi 3 yaşını geçti. Bir süre önce köfte yemeye başladı. Geçen kurban da da ilk defa et yedi. O kadar mutlu oldum ki.
Diğer şeyleri de artık takmıyorum. Zamanla düzelir inş. Sizin de aklınız da olsun yemezse de takmayın. Ek gıda sürecimiz çok sancılıydı bizim.

Ben de daha kolay olur mu acaba diye kilot bez aldım. Benimki pek hareketli bi çocuk olmadığından herhalde pek sevemedim ama sende böyle bi durum varsa sevebilirsin belki, bi de onu dene istersen
Külot bez biraz büyüdüklerinde çok işe yarıyor bence. 1 yaş sonrsıs özellikle. O zamanlar kaçıyorlar çünkü artık alt bağlamak ölüm

Aman kızlar sağlıklı olsunlar da az da emse çok da emse sonuçta aç kalmayacaklar , büyüyecekler ama bende artık sık emzircem birde süt arttırıcı ilaç alıcam. Şimdi kahvaltı ile akşamı ediyorum onun da etkisi var ..

Kullandım ama değerlerim kötüydü canım dediğim gibi 4,5 lardaydı
Bebeklere bakıyor mu bilmiyorum ama bezmi alem vakıf üniversitesinde prof. Ertuğrul taşan var canım. Onu bir araştır istersen. Ben çok memnun kalmıştım tavsiye üzerine gittim. Ayrıca çocuk endokrinoloji doktorları da var ama onlar hakkında bilgim yok. Ama hastanenin genel olarak doktorları çok iyi.

Bizim kız 3. Aydan sonra bi değişti ya bakalım ne zaman düzelecek. Önceden kendi istemese de ben teklif ettiğimde emiyordu. Şimdi çok acıkmadan enmiyor. Uyanınca 15-20 dk neşeli sonra hep mızmız. Kucakta gezmek istiyor. 1 saat 1,5 saat sonra da esnemeye başlıyor ve uyku huysuzluğu başlıyor. Bizim gibi olan var mı
Aynısının tıpkısı 😅 seninkinin oğlan versiyonu ben de. Zaten bunların çişi de aynı zamanda sorunluydu 😂

bizim de 4-5 gündür böyle. Emmek istemiyor hiç ilk 2 ay çok güzel emiyordu. Şimdi ben teklif etsem bile emmiyor ama keyfi de yerinde anlamadım. Yani aç ama huzursuz değil. Doktor artık daha uzun süre aç kalabilirler ilk aylardaki gibi olmaz dedi. Ama böyle de ayda 500 gram alamaz ki yani zaten çok hareketli bilmiyorum
Bu durum benm bebegimdede var ilk 2 ay guzel emiyordu acikinca agliyordu..simdilerde pek aramiyor ackiligi aglamiyor bide dogru duzgun emmiyor..biraz emiyo sonra gogsumu sunduruyor agzindan cikari cikarim geri emio anlamadim neden

Bu durum benm bebegimdede var ilk 2 ay guzel emiyordu acikinca agliyordu..simdilerde pek aramiyor ackiligi aglamiyor bide dogru duzgun emmiyor..biraz emiyo sonra gogsumu sunduruyor agzindan cikari cikarim geri emio anlamadim neden
Genel olarak herkeste aynı problem var anladığım kadarı ile 😔 doktorumuzda söyledi bu aylarda meme reddi olabir diye. Memeyi almadığında aşırı ısrarcı olma inatlasmasin dedi sakinlesince bir süre sonra tekrar dene dedi. Emzirirken odada ikiniz olun yalniz kalın hatta emzirdigin oda loş olursa daha çok hoşuna gidebilir sakinleşir demisti.com değişiyor huyları kaç gündür emmiyordu beni uykusunda kandırıp emziriyordum bugün uyumadi bir türlu dur bir emzireyim dedim iki memeyi de emdi şok oldum artık o kadar az emiyor ki emecegini hiç ummamistim 🤣 bu arada odadaydik ve ışık kapalıydı gece lambaso açıktı ortam hoşuna gitti galiba 🤣🤗

Kızlar bebişler şimdi keşif döneminde, memede vakit kaybetmek istemiyor keratalar ama hiç merak etmeyin bi kaç ay sonra yine meme delisi olacaklar 😅

Kızlar Günaydın kızım 88 günlük bedbin menenjit aşısını yaptırdınız mı haftayı yaptırmayı düşünüyorum beni de çok Az emiyor ama ağlamıyor Aç olan ağlaması lazım Ben de zorlamıyorum İnşallah kilo kaybı olmamıştır bakalım kaç aydan sonra oturtmaya başladınız 2 gün sonra 3 aylık olacağız Daha erken mi acaba

Kızlar Günaydın kızım 88 günlük bedbin menenjit aşısını yaptırdınız mı haftayı yaptırmayı düşünüyorum beni de çok Az emiyor ama ağlamıyor Aç olan ağlaması lazım Ben de zorlamıyorum İnşallah kilo kaybı olmamıştır bakalım kaç aydan sonra oturtmaya başladınız 2 gün sonra 3 aylık olacağız Daha erken mi acaba
Biz menenjit aşısını 6. Aydan sonra yaptırıcaz, doktor ağır bir aşı şu an yormaya gerek yok dedi. Emme konusunda aynı sıkıntıyı yaşıyorum. 3 4 gündür emmiyor, mama bile yemiyor az falan emse yine iyi de 1 dk bile almıyor. Aç ama aşırı mutlu, çok güzel düzenli uyuyor, sürekli gülücükler falan ama yemiyor işte. Ben çok geriliyorum öyle olunca, uykuda bile emziremiyorum, bugün doktora götüreceğiz.

bu menenjit aşısı zorunlu mu? yani mesela rota isteyen yaptırıyor ya..

Biz yaptırdık menenjit a ve b yi. Ama ateş yaptı bizde

biz yaptırdık 3. ayında rotayla birlikte. İlk gün huzursuz oldu ateş vs yapmadı. ertesi güne bir şeyi yoktu

bu menenjit aşısı zorunlu mu? yani mesela rota isteyen yaptırıyor ya..

Zorunlu bir asi degil rota gibi istege bagli yapiliyor. Biz 3. Ay kontrolunde rotayla menenjitin ilk dozunu yaptirdik. Ikinci dozu 5. Ayda yapilacak (rota ve menenjit)

Bir de menenjitin 2. Tip bir asisi var 8 10 ve 13. Aylarda yapilacakmis bizde

Benim doktorum da menenjiti 1 yaşından sonra öneriyorum dedi. 3. ayda sadece rotayı yaptırdık

X