- 28 Ağustos 2020
- 8.250
- 36.094
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #49.801
Yalan yanlış ölçüyorlar ya takılmayın bence ona. Bizim kızın 15 günlük muayenesinde doğuma giren doktoru boyunu ölçtü doğum boyundan kısa söyledi. Nasıl yani çekti mi benim çocuğum dedimBenim oğlanda 58 cm. Eşim evde ayağını uzatarak ölçüyor 62 Cm cikiyor. Anlamadım bu isten bir sey
Allah Allah yanlış mı olcuyorlar acaba hastanede .kipirdanirken falan tam olcemiyorlar mi acaba benim kız 47 doğmuştu gerçi zaten mBenim oğlanda 58 cm. Eşim evde ayağını uzatarak ölçüyor 62 Cm cikiyor. Anlamadım bu isten bir sey
Kızım 5 gün yapmamıştı kakasını ama yapmadığı dönemde de sürekli mama yemiştiAynısını yaşıyoruz ne emiyor, ne biberon alıyor, ne kaşıkla yiyor. Sinirimden ağladım bugün. Bütün gün toplamda en fazla 200 cc süt içmiştir. Böyle giderse ben bu ay kilo alımını geçtim de vermese bari. Zaten aşırı hareketli ter içinde kalıyor sürekli çırpınmaktanama dediğin gibi tok sanki, keyfi yerinde ağlamıyor da açlıktan. bana doktor kakasını 4 gündür yapmadığı için midesi doludur, iştahsızlık olur fitil kullanalım yazmış. İlk defa bu kadar uzun sürdü 2 günde 1 yapıyordu
Bizim sağlık ocağında 56 ölçtüler ki önceki ay 57’ydi. aynı gün doktora gittik 61 cm ölçtü doktor. Sağlık ocağında bildiğimiz terzilerin kullandığı metrelerden varBenim oğlanda 58 cm. Eşim evde ayağını uzatarak ölçüyor 62 Cm cikiyor. Anlamadım bu isten bir sey
Folik asit bebeği bizimkiler canım annemon arkadaşınin torunu var çok çekiyorlar onadan he defasinda anam bunlar bizim bebeler gobi değil folik asit bebesi bunlar akılları fazla geliyor diyorSadece sezaryen doğumla ilgisi yok ki canım, bizimkinde de sorunlar var. Artık bebekler çok nazlı sanırımannem durup durup nerde o eski bebekler diyor
Bizim sağlık ocağında uzun cetvel şeklinde var ama doktorun hemşiresi o normal mezura ile ölçtü sankiBizim sağlık ocağında 56 ölçtüler ki önceki ay 57’ydi. aynı gün doktora gittik 61 cm ölçtü doktor. Sağlık ocağında bildiğimiz terzilerin kullandığı metrelerden var
Allah Allah yanlış mı olcuyorlar acaba hastanede .kipirdanirken falan tam olcemiyorlar mi acaba benim kız 47 doğmuştu gerçi zaten m
Bizim sağlık ocagida kilosunu yanlış ölçüyor az çıkıyor her defasındaBizde de soyle bir sey oldu bebegi muayene icin sedyeye yatiriyor ya altinda havlu kagidi serili oluyordu. Oraya bilgilerini yaziyor havlu kagidina, kilosu boyu ve bas cevresini. Boyunu ayagini tamamen uzatip kalemle cizip cocugu kaldirip olcmustu ilk 2 ay. Bu ay cok kipirdayinca olcemedi metal bir seyle cocugu kistirip olctusonuc bu ay 1 cm uzamis o da sasirdi nasil boyle diye heralde bu olctugum sey farkettirdi dedi o yuzden bende cok guvenmiyorum olcumlere
Bizim sağlık ocagida kilosunu yanlış ölçüyor az çıkıyor her defasında
Maşallah kuzuya. Yalnız çok enteresan Bi doktor muşKızlar 3. Ay kontrolünden çıktık. B12 vermişti bana başını tutamadığı için, ilaç işe yaramış kafasını tutuyır sola dönüyor yüzüstü iken htta kendini ittirdiği için bu emeklemeye başlayabilşr yakın zamanda dedi. Ayağa kaldırdı ayakta duruyormu falan ona baktı. Yalnız bu ay 20 gr almış olması lazımmış benimki 18 gr alınca bana sütünü sağ boş zamanlarında ver dedi. Biberon kullanma kaşıkla veya şırınga ile ver dedi. Ama ben 2gr fark çok olmadığını düşünüyorum aya vurursan 60 gr daha fazlamı alması gerekiyodu yani? Neyse, mama kesinlikle verniyosun dedi.
Rotavirüs aşısı da 104. Gününe kadar yapılması lazım sonrasında yaparsan aşı tutmaz dedi. 3-6 ay arasında 15 gr a kadar düşebilir kilo alımı o normal dedi.
Eskiden vitamin takviyesi yokken bebekler uzun süre kafalarını kaldıramazlarmış. Şimdikiler doğar doğmaz kaldırıyorFolik asit bebeği bizimkiler canım annemon arkadaşınin torunu var çok çekiyorlar onadan he defasinda anam bunlar bizim bebeler gobi değil folik asit bebesi bunlar akılları fazla geliyor diyor
Kızlar 3. Ay kontrolünden çıktık. B12 vermişti bana başını tutamadığı için, ilaç işe yaramış kafasını tutuyır sola dönüyor yüzüstü iken htta kendini ittirdiği için bu emeklemeye başlayabilşr yakın zamanda dedi. Ayağa kaldırdı ayakta duruyormu falan ona baktı. Yalnız bu ay 20 gr almış olması lazımmış benimki 18
Değişir tabi ki. Şuan dillerini ne istediklerini anlamıyoruz ben de olsam çok sinirli olurdumKızlar bebeği sinirli agresif olan var mı?
Her gittiğimiz hastane, aile hekimliğinde farklı hemşireler sinirli bebek falan diye seviyor. Bir kaç akrabamda oo bu çok aksi falan dediler.
Mizacı mı böyle olacak yoksa değişir mi?
İlk başta doğum kilosunun altına düşüyorlar ya ama zaten. Belki doğrudur günahlarını almaHahaayni sey bizimde basimiza geldi oturdugumuz sitenin tip merkezine goturduk dogum kilosundan daha az soyledi kiloyu. Nasil yani cocuk zayiflamis mi dedim, tarti bozuk retro var filan demisti. Yeni acilan bir yerdi zaten Bir daha da asla gitmedim zaten. Xiaominin tartisindan memnunum ben bu arada bence dogru olcuyor zibin ve bezi yaklasik 50 gram tartiyor. Doktorla birebir geldi bu sefer xiaominin tartisi
Yok canım öyle bir özellik. Ama kablosu bayağı uzundu aslında. Sehpa vs gibi bir şey koyup yakınlaştırabilirsin. Ben bizi. yatağın üstüne koyuyordum. Arada 1.5 metre falan oluyordu ama görüş iyiydiBen de aldımçok basit pratik bisey. Ama yatağa yakın priz olmadığı için mecburen biraz uzakta kaldı kamera. Ekran görüntüsünü yakınlaştırma seçeneği arıyorum, öyle bir ozelligi yok mu acaba @atanamayanogretmen
Bizde de aynısı olduYalan yanlış ölçüyorlar ya takılmayın bence ona. Bizim kızın 15 günlük muayenesinde doğuma giren doktoru boyunu ölçtü doğum boyundan kısa söyledi. Nasıl yani çekti mi benim çocuğum dedimyanlış ölçmüşüm vs dedi. Aynı şey sağlık ocağında da başıma geldi. Ben evde kendim ölçüyorum hiç güvenmiyorum artık
Esimde diyor bacagini düzlemeden ölçüyor. Boy öyle mi ölçülür diyor. Mesela bugün kilosu 6500 cıktı. Üstünde sadece zıbın ve bez vardı bezde yeniydi. 150 gr kıyafete düştü. Üstünde 150 gr kıyafet yok diyor eşimYalan yanlış ölçüyorlar ya takılmayın bence ona. Bizim kızın 15 günlük muayenesinde doğuma giren doktoru boyunu ölçtü doğum boyundan kısa söyledi. Nasıl yani çekti mi benim çocuğum dedimyanlış ölçmüşüm vs dedi. Aynı şey sağlık ocağında da başıma geldi. Ben evde kendim ölçüyorum hiç güvenmiyorum artık
Bizimki de 49 cm doğdu. Geçen ay 57 cm ölçtüler bu ay 58. Ayda 1 cm az geldi bana. Ilk 3 ayda 2 3 cm boy atarlarmisAllah Allah yanlış mı olcuyorlar acaba hastanede .kipirdanirken falan tam olcemiyorlar mi acaba benim kız 47 doğmuştu gerçi zaten m
Kızım 5 gün yapmamıştı kakasını ama yapmadığı dönemde de sürekli mama yemiştien son gliserinli fitil vermiştik yaptı hemen ama sonrasında yine 3 gün yapmadı sağlık ocağındaki hemşire Bepanthol kremi kulak pamuguna sür uyar demişti öyle yaptığımızda yapmosti yine kakasını sonra ben mama değiştirdim öyle bor daha kaka yapmamazlik yapmadı
Aynen bizim sağlık ocağında da öyle. Geçen ay 57 bu ay 58 ölçtüler. Eşim evde başına kitap koydurdu ayağını düzleyerek mezura ile ölçtü 62 cm cıktı.Bizim sağlık ocağında 56 ölçtüler ki önceki ay 57’ydi. aynı gün doktora gittik 61 cm ölçtü doktor. Sağlık ocağında bildiğimiz terzilerin kullandığı metrelerden var
Bugün bizim oğlan 6500 cıktı hemşire zıbın ile bezi 150 gram saydı. Kiloyu 6350 olarak not aldı. Eşim bir zıbın bez 150 gram yapmaz ya dedi. 6400 oğlan diyorHahaayni sey bizimde basimiza geldi oturdugumuz sitenin tip merkezine goturduk dogum kilosundan daha az soyledi kiloyu. Nasil yani cocuk zayiflamis mi dedim, tarti bozuk retro var filan demisti. Yeni acilan bir yerdi zaten Bir daha da asla gitmedim zaten. Xiaominin tartisindan memnunum ben bu arada bence dogru olcuyor zibin ve bezi yaklasik 50 gram tartiyor. Doktorla birebir geldi bu sefer xiaominin tartisi
İlk başta doğum kilosunun altına düşüyorlar ya ama zaten. Belki doğrudur günahlarını alma
Bugün bizim oğlan 6500 cıktı hemşire zıbın ile bezi 150 gram saydı. Kiloyu 6350 olarak not aldı. Eşim bir zıbın bez 150 gram yapmaz ya dedi. 6400 oğlan diyor