2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bizimki de yeni basladi aslinda, cok kisa sureli tutuyor sonra birakiyor. Tutturdugum seyi direk agzina goturmeye calisiyor. Elleri cogu zaman hala yumruk ve agzinda
Bizimki artık havada kapıyor bir haftadır çalıştık şimdi bi oyuncağı göğüs hizzasında tutunca uzanıp yakalıyor bidaha da bırakmıyor. bugün de doktorun boynundaki steteskopun ucunu yakaladı tutmayı teşvik etmek için marakas birebir

Ayrı bir işlem yapılmadı canim aklinda şüphe kalmasın kalça ultrasonu çekileceği zaman sakral ultrason da istedi aynı anda baktılar oraya çok şükür birşey çıkmadı bazı doktorlar hemen MR isteyebiliyor dedi ama çok küçük anestezi almasına gerek yok yazık bebeğe dedi en önemli şey bacaklarının hareketleri benim için sizin kız normalden de hareketli hiçbirseyi yok dedi kapanacak zamanla dedi. Eve gelince ilk gun farketmistim ben aklım cikti görünce 3. Gün kontrollerimizdeki doktor 1.5 ay olunca ultrason çekeriz omurilikte sorun olabilir kapanma olmamış olabilir birşey de olmayabilir ama birşey varsa ameliyat olması gerekir falan deyip hepten moralimi bozmuştu bu doktorumuz içimi rahatlattı çok şükür

Biraz ustune dusmek lazim doktorun steteskopunu ilk ay hepatit b asisi yaparken yakalamisti ama bence can havliyle yapti bize doktor motor becerilerini 3. Aydan sonra calisin demisti aslinda yeni yeni calismalara baslamamiz lazim

Iste ben demeyi unutmustum kalcayi cekerken radyoloji doktoru, hatta o gun kalcadan sonra cocuk doktorunda kilo takip icin randevumuz vardi yukari ciktik. O an aklima geldi dedim ben unuttum demeyi bir daha asagi inip soylemeli miyim yok gerek yok dedi. Bizim doktorda rahat galiba yarin tekrar soralim ama icimiz rahat etsin

Ben öyle birşey olduğunu bilmiyordum doktorumuz istedi ama bir problem olsa sizinki de muhakkak çektirdi ben epey canımı siktım içimiz rahatlasın çekelim dedi

Kizlar anne yani besik kullanan var mi
Biraz gec kaldim ama eve gidince alayim dedim
Kendi besigi pek kullanisli olamadi sonrasinda ist a geldik.
Bana cazip gibi geldi bazaya yanasiyo falan. Kullananlardan yorum almak isterim☺
Bende park yatak şeklinde anne yanı var çok memnum. Chipolino merida. Kızımda kullandım şimdi oğlum da kullanıyorum

Ben öyle birşey olduğunu bilmiyordum doktorumuz istedi ama bir problem olsa sizinki de muhakkak çektirdi ben epey canımı siktım içimiz rahatlasın çekelim dedi

Benim gorumcemin cocugunda da vardi o zaman duymustum kapaniyor diye o yuzden cok evham yapmadim Hemsire gosterene kadar farkinda bile degildim zaten

Ya kızlar benim oğlan uykuyu severdi daha doğrusu salladığım zaman hemen uyurdu dayanamazdı. 2 gündür uyumuyor çok ilginç. Gözleri kapanıyor resmen ama sanki uyumakmak için uğraşıyor gibi kendi kendine savaş halinde gibi kıvır kıvır daha olmadı sinirli sinirli ağlıyor. Gaz sancıları mız biteli çok oldu, karnı tok altı temiz. Niye böyle acep

Benim gorumcemin cocugunda da vardi o zaman duymustum kapaniyor diye o yuzden cok evham yapmadim Hemsire gosterene kadar farkinda bile degildim zaten
En iyisini yapmışsın canım ben daha önce hiç denk gelmedigim için çok korktum yaşımdan dolayi hamilelikte de çok evham yapmıştım aha dedim çocukta birşey çıktı ama çok şükür boşuna evham yapmisim

Canim atak haftasinda olabilir kızımda öyle canıma okudu benim sağolsun

Canim atak haftasinda olabilir kızımda öyle canıma okudu benim sağolsun
Bi kaç gün evvel de çok huzursuzdu atak dedim 2 gün iyiydi sonra 2 gün yine çıldırdı en son bi de su verdim 10 ml içti ondan sonra uyudu. Acaba susamış mıydı ondan mı huzursuzdu diye üzüldüm

Merhabalar
Bebegim Nisan'da dogunca benzer haftalardan nisan annelerinde takiliyorum, buraya cok yazamasam da takip etmeye calisiyorum.
Benim bebegmin kakasi da 45 gunlukten sonra hep boyle oldu, zaman zaman mukuslu civik ve yesil. Hatta 2 defa kilcal damar seklinde kan da gordum. Sut urunlerini kestim ama bir degisiklik olmadi 2 aydir, simdi de alistim sut urunlerini kisisel tercih olarak tuketmiyorum. Bir kac dr gordu, olur boyle seyler normal, onemli degil ama gozlemeye devam et dediler. Basta cok takmistim ama bebegin keyfi oldugu surece onemsememeye alistim ben de. Uzuldugum daha cok sanki kakasi boyle olduktan sonra kilo alimi bariz yavaslamisti, premature cok kucuk dogdugu icin de uzuluyordum ama doktorlar ilgisi olmadigini soyluyor Su an kilo almasi kendi cizgisinde sukur.

Bizimkinin de gunduz uykulari kus uykusu, max yarim saat 1 saat uyuyor. Genelde sekerlemelerle geciyor. Gunduz uykusunun ne kadar olmasi gerektigini bilmiyorum, tecrubesizim. Umarim duzelir cunku o huzursuzlandikca hemen meme veriyorum. Ilk dogdugunda memeyi tutamadi 36.gun tutmaya basladi, o gune kadar cok ugrastim, oradan aliskanlik kaldi sik sik emzirmek.
Saatte bir meme arasi aktiviteler ya da sekerlemelerle gunu dolduruyoruz. Yorucu oluyor Kendi kendine oyuncagiyla oyalanabilecegi gunleri iple cekiyorum.

Smkyhngr grupta dogum zamanlarini kacirdim hep, kendi emzirme telaslarimdan. Cok merak ettim sizin cocuk boga mi oldu ikizler mi

Bizimki de tam anlamıyla eliyle tutmuyor. Koluyla kavrıyor genelde. Oyuncakları ağzına götürmek için eline tutturursam tutuyor ancak onu da hemen düşürüyor uzun süre tutamıyor.
Benimki koluyla da kavramıyor valla. Anca ben tutturursam tutuyor dediğin gibi

Bizimki de yeni basladi aslinda, cok kisa sureli tutuyor sonra birakiyor. Tutturdugum seyi direk agzina goturmeye calisiyor. Elleri cogu zaman hala yumruk ve agzinda
Bakalım bizimki ne zaman tutar. Aynen hep ağzında. Bir de başparmağı emmeyi öğrendi. Onu bulana kadar cebellesip sonra şapur şupur emiyor

Bakalım bizimki ne zaman tutar. Aynen hep ağzında. Bir de başparmağı emmeyi öğrendi. Onu bulana kadar cebellesip sonra şapur şupur emiyor

Ogrenir ogrenir annesi hic acelemiz yok bizim, zamanla olur haha bas parmagi emmedi hic butun elini agzina sokuyor, kolunu bile emiyor bizim ki disleri cok kasiniyor galiba. Benim elimi tutup agzina sokuyor filan sanki hep ac gibi

Günaydınlar

Çocuğun aynı sana benziyor dediklerinde ben

Eki Görüntüle 2897903
Bayılıyorum şu paylaşımlara umarım sonu gelmez. Ama malesef ben de hic duymuyorum böyle sözler. . Hatta oyle bir kayinvalidem var ki bebegin ayak bilekleirni bile oğluna benzetiyor sağolsun.

Günaydın arkadaşlar, çoğunuzun bebekleri ellerini parmaklarını agzina sokmaya başlamış ama henuz benimkine boyle bir güncelleme gelmedi. Şu an 82 günlük. 3 ay tam dolduktan sonra mi başlıyor acaba bu davranış. Cok tükürük, agzinda baloncuk vs yapıyor ama ellerini agzina götürmüyor.

Bir de adim adim büyüyorum oyun setlerinden daha önce kullanan var mi acaba aramizda, biraz araştırdım 9.aydan itibarenmis bu setler ben 4 biliyordum acaba yanlış mi hatırlıyorum ya da farklı bir set miydi o..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…