- 23 Mayıs 2020
- 7.843
- 17.139
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #49.121
Ben vermeye devam edicem canım haklisin doktorlar bile ikiye ayrilmis bu konuda ama şu veronce kızımın rahatladigini hissediyorum hatta suyu icis şeklinden susayip susamadigi bile belli oluyorValla sana suyu ne ver diyebilirim ne de vermeçünkü doktorlar bile bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Normalde bem hiç su vermiyordum ama öyle turuncu lekeler görünce korktum su vermeye başladım, su verme diyenler daha sık emzir diyor ama daha sık emmiyor saat başı emzireyim dedim tamamen işkence oldu 2-3 saatte bir emmek istiyor. Sağıp takviye süt vereyim diye aklımdan geçti ama 2 yaşında bi kızım daha var sağım yapmaya pek vaktim yok kızıma da ben her mama sonrası ağzı temizlensin diye 1-2 çay kaşığı su verirdim (doktor tavsiyesi ile) onda bi zararı olmadı bundan da olmaz inşallah deyip su vermeye başladım.
Bnmki de öyle uykuya geçişte yapıyorYok emzik vermemekten değil bence ben vermeyi deniyorum emziği atıyor diliyle elini emmeye devam. Aynen dediğin gibi iştahlı cak cuk gören ac bırakıyorum sanır
Ne güzel masallah sizin artmis sütünüz benim kızım 3 aydır emiyor 2-3 gBizimde ilk ay oyleydi hatta bir gece cocuk acliktan agladi sagdim nerdeyse hic gelmiyor sut, mama alalim ac bu cocuk diye aglamistim. O zamanlar gece cikmak yasak, getir calismiyor o saatte filan. Annem kaliyordu o zaman yanimizda, sut damarlarinda emdikce gelicek hem bu saatte mamayi nerden bulcaz demisti anlamamistim o zaman kizmistim hatta. Beni anlamiyorsun gelmiyo iste filan diye. Sonra mamayi aldik ama vermedim hic acil durumda evde bulunsun diye sanirim o beni biraz rahatlatti
Simdi simdi annemi anliyorum bebek emdikce geliyor gercekten memede daha cok zaman gecirirse eme eme getirir sutu. Bizde cak cak diye bir ses geliyor sutu getirdigini anliyorum sonra yutkunma sesi oluyor. Birde ben gunde 2 3 kez dus aliyorum kendim serin oluyim ki cocuk kucagimda yapismasin sicaktan diye ememiyorlar cunku. Uzulme hem bizimde ilk ay oyleydi sonra toparladi, insallah sizinde oyle olur
Bir saattir beşik sallamaktan elim koptu tüm gün biyleydim sinirlerim bozuldu vallahi eee eee demekten boğazım kuruduUyumayan bebek yapmışız bu saat oldu yeni uyudu
Canım benim kız da az almış 400 gr bile değil. Biraz okudum da çoğunda aynı durum var. Meme reddi olabilir evet. Bazılarında yaşanmış. Sen duruma göre bakarsın sürekli tutma ağzında özellikle aç olduğunda.Evet vericem artık ben de. En azından kriz anlarında ve uykuya dalışta versem. Ama meme reddi olur diye korkuyorum. Bugün biraz canım sıkıldı. 3. Ay kontrolümüz en gittik ve sadece 390 Gr almış
Tamam ❤Deneyin, sonra da sonucu paylaşın bizimle
Benimki devamlı yapıyor. Bi uyurken yapmıyorBnmki de öyle uykuya geçişte yapıyor
Benimki de çok yapıyor onu. Beşiğinde düz yatırıyorum 90 derece dönmüş buluyorumKızlar sizinkiler uyurken yatağın içinde dönüyormu bu gece oğlanı uyuyup bizim yatağın ortasına koydum biz yataga gelene kadar bizim yatakta yatıyor şimdi emmeye kalktı bende kızla ilgilenince bu arada bakamadım oğlana zaten odanın kapısı açık gık dese duyuyorum hemen, ama nasıl becerdiyde yatağın ortasına dik yatirdigim çocuk tamamen yan yatıyordu ayağıni bastirıp kuvvet alacağı bı yerde yok gündüz hiç dönme belirtisi falanda göstermiyor besigindede yapıyordu gece uykusunda ama ayaklarıyla kendini ittirip destek alıyordur sanıyordum ama bizim yatak üstünde öyle görünce korktum kenarda olsa düşedebilir di Allah korusun
1 kere verdim ben anında yaptı.Kızlar duphalac şurup kullanan var mı
Seraa0606 sen kullanmıştın sanki kızım kakasını 8 gündür yapmıyorda faydası olmuşmuydu devamlı mı kullandın
Bizimki de dönüyor hatta oynarken de bazen oyun halısında tam tur dönmüş buluyorumKızlar sizinkiler uyurken yatağın içinde dönüyormu bu gece oğlanı uyuyup bizim yatağın ortasına koydum biz yataga gelene kadar bizim yatakta yatıyor şimdi emmeye kalktı bende kızla ilgilenince bu arada bakamadım oğlana zaten odanın kapısı açık gık dese duyuyorum hemen, ama nasıl becerdiyde yatağın ortasına dik yatirdigim çocuk tamamen yan yatıyordu ayağıni bastirıp kuvvet alacağı bı yerde yok gündüz hiç dönme belirtisi falanda göstermiyor besigindede yapıyordu gece uykusunda ama ayaklarıyla kendini ittirip destek alıyordur sanıyordum ama bizim yatak üstünde öyle görünce korktum kenarda olsa düşedebilir di Allah korusun
Peki sonra nasıl arrtırdınız? Benimde emzirmeden sonra sağdığımda çok az çıkıyor. Ve yutkunma sesi dediğiniz gibi. Her emzirmeden sonra içtiği göğsü sağarak arttırmaya çalışıyorum ama sizin başka bir fikriniz var mıBenim bi ara baya azalmıştı. mesela emzirdikten sonra sıkınca hiç süt gelmiyordu bi de emerken yutkunma sesi normalde her emme sonrası yutkunma oluyor ya süt az olduğunda 3 4 kez emip öyle yutkunuyordu.
Bebek emdikçe artıyor zamanla aslında. Ama o dönem rezene ve tane kimyonu birlikte demleyip içiyordum akşamları. Belki bazılarında işe yaramıyordur ama bende çok etkisi oldu. Süt azlığında prolaktin hormonunu yükselten şeyler tüketmek gerek aslında. bunlar da bol protein, beyaz üzüm, maden suyu, havuç, dereotu, hurma... aklıma gelenler.Peki sonra nasıl arrtırdınız? Benimde emzirmeden sonra sağdığımda çok az çıkıyor. Ve yutkunma sesi dediğiniz gibi. Her emzirmeden sonra içtiği göğsü sağarak arttırmaya çalışıyorum ama sizin başka bir fikriniz var mı
Uyku işaretleri bunları. Çok uykusu gelmiş.Kizlar gunaydin
Asiri salya akiyo iki eli agzinda eli yzunh ovuyo hep huysuz
Dis mi acaba ya olabilr mi daha erken gibi geldi ama eli yuzunde gozunde ve agzinda
Bize 3 aylık kontrolünde bu ay ağzından salya gelir ama bu diş belirtisi değil demişti doktorKizlar gunaydin
Asiri salya akiyo iki eli agzinda eli yzunh ovuyo hep huysuz
Dis mi acaba ya olabilr mi daha erken gibi geldi ama eli yuzunde gozunde ve agzinda
Bizimde ilk ay oyleydi hatta bir gece cocuk acliktan agladi sagdim nerdeyse hic gelmiyor sut, mama alalim ac bu cocuk diye aglamistim. O zamanlar gece cikmak yasak, getir calismiyor o saatte filan. Annem kaliyordu o zaman yanimizda, sut damarlarinda emdikce gelicek hem bu saatte mamayi nerden bulcaz demisti anlamamistim o zaman kizmistim hatta. Beni anlamiyorsun gelmiyo iste filan diye. Sonra mamayi aldik ama vermedim hic acil durumda evde bulunsun diye sanirim o beni biraz rahatlatti
Simdi simdi annemi anliyorum bebek emdikce geliyor gercekten memede daha cok zaman gecirirse eme eme getirir sutu. Bizde cak cak diye bir ses geliyor sutu getirdigini anliyorum sonra yutkunma sesi oluyor. Birde ben gunde 2 3 kez dus aliyorum kendim serin oluyim ki cocuk kucagimda yapismasin sicaktan diye ememiyorlar cunku. Uzulme hem bizimde ilk ay oyleydi sonra toparladi, insallah sizinde oyle olur
Şimdi emzik vermeye daha çok korkuyorum, bu kadar az kilo aldıktan sonra. Bı de emzige alışır emmeyi azaltirsa diyeCanım benim kız da az almış 400 gr bile değil. Biraz okudum da çoğunda aynı durum var. Meme reddi olabilir evet. Bazılarında yaşanmış. Sen duruma göre bakarsın sürekli tutma ağzında özellikle aç olduğunda.
Sanırım pamukçuk olmuş. Bebeklerde sık gorulen bişey. Tedavi şekli basit diye biliyorum karbonatlı suyla temizlik ve Dr un verdiği bir krem oluyor adini unuttum. Aile hekimi de verebilir.Kızlar günaydın kızımın dudaginin içinde böyle seyler var daha önce de çıkmıştı geçmişti bugün tekrar olmuş nedir bu neden olur bilen var mı