- 21 Temmuz 2010
- 2.149
- 2.734
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #49.101
Arada rezene ve kimyon çayı içtim ama rezene içeceksen organik al mutlaka. Bi de dereotu çok yemiştim öyle normale döndü. Biraz stres etkiliyor benim sütü. Arada bir şeye stres olayım o gün hemen azalıyor mesela sonra yine normale dönüyor. Bu ay benim bebiş de düzgün emmedi sıcaktan hep 5 dk emip bıraktı bakalım kaç kilo aldı ben de merak ediyorum evdekiyle aynı çıkmıyor.Sonradan nasıl arttirdin? Çok az kilo almış bu ay ve bu sütümle mi ilgili bilmiyorum.
Önceden iki elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyordu, iki gündür parmağı keşfetti. şimdi direk parmağı emiyor hemde iştahlı iştahlıYa kızlar baş parmağını emen bebeği olan var mi. Önceden ağzına alıyor ama tutmayı beceremediği için geri çıkarıp duruyordu. Bugünlerde iyice öğrendi baya baya emiyor yani. Emzik biberon tutmuyor zaten. Emzik vermeye çalışıyorum almıyor ama parmağını çok güzel bir şekilde emmeye başladı ya
Yok emzik vermemekten değil bence ben vermeyi deniyorum emziği atıyor diliyle elini emmeye devam. Aynen dediğin gibi iştahlı cak cuk gören ac bırakıyorum sanırBizimki emiyor..çak cuk hem de nasıl sesli iştahlı. Emzik hiç vermedim henüz. Sanırım ondan emiyor.
Memede ağlamaları devam ediyor mu :)
Aynen ya onceden Bizimki de öyledi yumruğunu sokardi ağzına şimdi başparmak öyle güzel de emiyor ki mememi öyle emmiyor velet. Ya kız kardeşim 14 yaşına kadar emdi annem biraktiramamisti. Korkuyorum öyle olmasındanÖnceden iki elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyordu, iki gündür parmağı keşfetti. şimdi direk parmağı emiyor hemde iştahlı iştahlı
14 yaş mıAynen ya onceden Bizimki de öyledi yumruğunu sokardi ağzına şimdi başparmak öyle güzel de emiyor ki mememi öyle emmiyor velet. Ya kız kardeşim 14 yaşına kadar emdi annem biraktiramamisti. Korkuyorum öyle olmasından
Az almış evet dedi. Sutumun yetip yetmediğini sordu. Ben de tam anlayamadığımi ama eskisi gibi çabuk dolmadigini söyledim. Belki yapısı da böyle olabilir dedi bebek için, illa yetersiz beslenmeden değil de çocuğun bünyesi dolayısıyla da az kilo alabiliyomus. Bu ay devam et, bı dahaki ay da bakalım olmazsa mamaya başlayalım dediAh kıyamam ya. Doktorunuz ne dedi? Sıcaklar mahvetti çocukları.
Sağdığım için anlıyorum. Doymuyor oglum mama veriyorumSütünün azaldigini nasıl anlıyorsun? cunku ben de sütümun azaldigini düşünüyordum son 3 haftadır ve bugün 3. Ay kontrolümüzde kızım sadece 390.gr almış
Doktor o çayların hiçbir işe yaramadigini söylediArada rezene ve kimyon çayı içtim ama rezene içeceksen organik al mutlaka. Bi de dereotu çok yemiştim öyle normale döndü. Biraz stres etkiliyor benim sütü. Arada bir şeye stres olayım o gün hemen azalıyor mesela sonra yine normale dönüyor. Bu ay benim bebiş de düzgün emmedi sıcaktan hep 5 dk emip bıraktı bakalım kaç kilo aldı ben de merak ediyorum evdekiyle aynı çıkmıyor.
Ben eskiden her akşam sagardimSağdığım için anlıyorum. Doymuyor oglum mama veriyorum
Üzerine anne sütü koyup denediniz mi vermeyi?Yok emzik vermemekten değil bence ben vermeyi deniyorum emziği atıyor diliyle elini emmeye devam. Aynen dediğin gibi iştahlı cak cuk gören ac bırakıyorum sanır
Yok 14 yaş aylık değil14 yaş mı14 aylık olabilir mi
Yok denemedim bir deneyeyim onuÜzerine anne sütü koyup denediniz mi vermeyi?
Deneyin, sonra da sonucu paylaşın bizimleYok denemedim bir deneyeyim onu
Teşekkür ederim canım bizim doktorumuz su verne dedi ama ben veriyorum mamadan sonra bir iki çay kaşığı kadarYa İzmir aşırı sıcak çok terliyor sıvı kaybı kaynaklı bezinde turuncu lekeler olmaya başladı doktor günde 150 ml ye kadar su ver dedi ama kaşıkla enjektörle içiremedim tükürüyor ondan alıştırma bardağı aldım yine en fazla 70 ml içiyorşu sıcaklar azalsın çişi normale dönsün su vermem. Wee baby nin damlatmaz alıştırma bardağı diye geçiyor biberona alternatif ve meme reddi yapmıyor aklınızda olsun ama bebeği tam yaptırmadan sike yakın tutup bunu da yarı eğik tutup içirmek gerekiyor Eki Görüntüle 2897180
5 hafta mi aman Allah'imEvet takvime göre 14,5-19,5 haftalar arası gözüküyor 5 hafta
Aynen canım, aslında az değil normal alıyorlar bize az geliyor. Bebekler ilk 2-3 ay çok kilo alır sonra azalır. Her ay 1000 gram alsalar 12 ayda 12 kilo eder 3 kilo doğmuş olsa 1 yaşında 15 kilo olur obez denir ona daBu ay çoğu bebek önceki aylara göre daha az kilo almış acaba birden aşırı hareketlendikleri için olabilir mi? Bi de sıcaktan çok emmek istemiyorlar, zaten uyku da yok. Bebekler gelişimin çoğunu uykuda gerçekleştiriyor. Bizim de yarın kontrolümüz var bakalım bizimki ne durumda
Valla sana suyu ne ver diyebilirim ne de vermeTeşekkür ederim canım bizim doktorumuz su verne dedi ama ben veriyorum mamadan sonra bir iki çay kaşığı kadar
Evdekiyle tartiyordum ben ama yanlış olduğu kanısına vardım düne göre 200 gram eksik çıktı bugün .benim sütumude uykusuzluk çok etkiliyor ve ben sürekli uykusuzumArada rezene ve kimyon çayı içtim ama rezene içeceksen organik al mutlaka. Bi de dereotu çok yemiştim öyle normale döndü. Biraz stres etkiliyor benim sütü. Arada bir şeye stres olayım o gün hemen azalıyor mesela sonra yine normale dönüyor. Bu ay benim bebiş de düzgün emmedi sıcaktan hep 5 dk emip bıraktı bakalım kaç kilo aldı ben de merak ediyorum evdekiyle aynı çıkmıyor.
Ben eskiden her akşam sagardimçünkü çok dolardı 2 saat geçse acı verirdi. Şimdi sabahtan akşama kadar anca doluyor. Sagmayi geçtim bebeğe yetiyor mu acaba diyorum. Anlayamıyorum da. Bize de doktor bu ay bı daha bakalım, yine kilo alımı az olursa bı dahaki ay mama başlarız dedi.