2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sonradan nasıl arttirdin? Çok az kilo almış bu ay ve bu sütümle mi ilgili bilmiyorum.
Arada rezene ve kimyon çayı içtim ama rezene içeceksen organik al mutlaka. Bi de dereotu çok yemiştim öyle normale döndü. Biraz stres etkiliyor benim sütü. Arada bir şeye stres olayım o gün hemen azalıyor mesela sonra yine normale dönüyor. Bu ay benim bebiş de düzgün emmedi sıcaktan hep 5 dk emip bıraktı bakalım kaç kilo aldı ben de merak ediyorum evdekiyle aynı çıkmıyor.

Önceden iki elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyordu, iki gündür parmağı keşfetti. şimdi direk parmağı emiyor hemde iştahlı iştahlı

Bizimki emiyor..çak cuk hem de nasıl sesli iştahlı. Emzik hiç vermedim henüz. Sanırım ondan emiyor.
Yok emzik vermemekten değil bence ben vermeyi deniyorum emziği atıyor diliyle elini emmeye devam. Aynen dediğin gibi iştahlı cak cuk gören ac bırakıyorum sanır

Önceden iki elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyordu, iki gündür parmağı keşfetti. şimdi direk parmağı emiyor hemde iştahlı iştahlı
Aynen ya onceden Bizimki de öyledi yumruğunu sokardi ağzına şimdi başparmak öyle güzel de emiyor ki mememi öyle emmiyor velet. Ya kız kardeşim 14 yaşına kadar emdi annem biraktiramamisti. Korkuyorum öyle olmasından

Ah kıyamam ya. Doktorunuz ne dedi? Sıcaklar mahvetti çocukları.
Az almış evet dedi. Sutumun yetip yetmediğini sordu. Ben de tam anlayamadığımi ama eskisi gibi çabuk dolmadigini söyledim. Belki yapısı da böyle olabilir dedi bebek için, illa yetersiz beslenmeden değil de çocuğun bünyesi dolayısıyla da az kilo alabiliyomus. Bu ay devam et, bı dahaki ay da bakalım olmazsa mamaya başlayalım dedi

Doktor o çayların hiçbir işe yaramadigini söyledi belki herkeste farklı etki yapiyodur. Ama stres beni de vurdu. Geçtiğimiz ay baya yorucu geçti benim icin.

Evde ben tek ve kucağıma alıp tartildigimi söylemiştim, 400 Gr aldı diye hesaplamistim. 390 almış. Nerdeyse aynı çıkmış.

Sağdığım için anlıyorum. Doymuyor oglum mama veriyorum
Ben eskiden her akşam sagardim çünkü çok dolardı 2 saat geçse acı verirdi. Şimdi sabahtan akşama kadar anca doluyor. Sagmayi geçtim bebeğe yetiyor mu acaba diyorum. Anlayamıyorum da. Bize de doktor bu ay bı daha bakalım, yine kilo alımı az olursa bı dahaki ay mama başlarız dedi.

Teşekkür ederim canım bizim doktorumuz su verne dedi ama ben veriyorum mamadan sonra bir iki çay kaşığı kadar

Aynen canım, aslında az değil normal alıyorlar bize az geliyor. Bebekler ilk 2-3 ay çok kilo alır sonra azalır. Her ay 1000 gram alsalar 12 ayda 12 kilo eder 3 kilo doğmuş olsa 1 yaşında 15 kilo olur obez denir ona da

Teşekkür ederim canım bizim doktorumuz su verne dedi ama ben veriyorum mamadan sonra bir iki çay kaşığı kadar
Valla sana suyu ne ver diyebilirim ne de verme çünkü doktorlar bile bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Normalde bem hiç su vermiyordum ama öyle turuncu lekeler görünce korktum su vermeye başladım, su verme diyenler daha sık emzir diyor ama daha sık emmiyor saat başı emzireyim dedim tamamen işkence oldu 2-3 saatte bir emmek istiyor. Sağıp takviye süt vereyim diye aklımdan geçti ama 2 yaşında bi kızım daha var sağım yapmaya pek vaktim yok kızıma da ben her mama sonrası ağzı temizlensin diye 1-2 çay kaşığı su verirdim (doktor tavsiyesi ile) onda bi zararı olmadı bundan da olmaz inşallah deyip su vermeye başladım.

Evdekiyle tartiyordum ben ama yanlış olduğu kanısına vardım düne göre 200 gram eksik çıktı bugün .benim sütumude uykusuzluk çok etkiliyor ve ben sürekli uykusuzum

Bizimde ilk ay oyleydi hatta bir gece cocuk acliktan agladi sagdim nerdeyse hic gelmiyor sut, mama alalim ac bu cocuk diye aglamistim. O zamanlar gece cikmak yasak, getir calismiyor o saatte filan. Annem kaliyordu o zaman yanimizda, sut damarlarinda emdikce gelicek hem bu saatte mamayi nerden bulcaz demisti anlamamistim o zaman kizmistim hatta. Beni anlamiyorsun gelmiyo iste filan diye. Sonra mamayi aldik ama vermedim hic acil durumda evde bulunsun diye sanirim o beni biraz rahatlatti

Simdi simdi annemi anliyorum bebek emdikce geliyor gercekten memede daha cok zaman gecirirse eme eme getirir sutu. Bizde cak cak diye bir ses geliyor sutu getirdigini anliyorum sonra yutkunma sesi oluyor. Birde ben gunde 2 3 kez dus aliyorum kendim serin oluyim ki cocuk kucagimda yapismasin sicaktan diye ememiyorlar cunku. Uzulme hem bizimde ilk ay oyleydi sonra toparladi, insallah sizinde oyle olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…