- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #49.041
Canım çocuğa kötülük etmezsin niye öyle düşünüyorsun? Kendine kötülük etmiş olursun vermezsenBen daha hiç denemedimevde Chicco 0 6 ay var. Süresi geçecek kullanamadan acaba uykuya geçişlerinde versem mi, çocuğa kötülük mu ediyorum vermeyerek diye düşündüm o yüzden sizlere sormak istedim.
Benim ki biberon gibi olmasını istiyor galiba ben öyle düşünüyorum. Bir yazı da 3 aylık bebeklerde bu durumun olabildiği meme vermekte ısrar edilmrsi yazıyordu ben sürekli deniyorum bakalım umarim eski haline dönerBenm oglanda oyle canim ya acaba kakasinimi yeterlinyapamiyor karnimi dolu diye dusunuyorum ama bu sabah yapti geri emzirmeye basladim yine ayni cekior geri birakiyo falan..anlamadim neden yapiyoarlar
4. Ay atakları çok zor geçiyor diye biliyorum ben deEvet 3.aydan sonra düzelecekmis galiba sorunlari gaz, kaka uyku olsun.. 4 ve 5.aylar en keyifli aylar diyor bebegi olan arkadasim. Sonrasinda dişiydi ek gidasiydi oturmasi, oturduğu yerden yuvarlanmasi vs daha zor olacakmis. Napalim sabir zaten tek seçeneğimiz. Atsan atılacak bisey yapmadık.Bi küçük gülümsemesi gercekten kalan herseyi önemsiz kılıyor.
Uyku gerilemesi oluyormuş, bizimki şimdi bebek arabasında uyumak bile istemiyo dışarda ağlıyo kendini kaldırmaya çalışıyo kucağa alın diyo kucağa alınca uzandırmıyo kendini ayağa kaldır diyo fena fena..4. Ay atakları çok zor geçiyor diye biliyorum ben de
Kızlar rotavirüs aşısını eczaneden aynı gün alabilir miyiz? Yoksa sipariş vermek falan mı gerek bilginiz var mı?
Maşallah ikisine de. Her çocuk farklı bir hikaye işte. Canları sağolsunİşte bu noktada anlıyorum seni. Benim oğlum da öyleydi. Sürekli memedeydi. Hep ağlardı vermeyince. Onu ben mi öyle yaptım emin değilim amaher ağladığında dayadım memeyi. 24 saat emen Bi bebek oldu sonra. Kızım öyle değil şuan. Hiç öyle meme krizine girip ağlaması yok. Bazen zoruma gidiyor bu durum memeyi bırakmaya çok müsait bir bebek. Bikaç aya toparlar diye düşünüyorum. Bu böyle olmasaydı ben de bekleyemez dim 3 4 saat.
Bazılarının elinde oluyor. Gitmeden önce arayıp sorabilirsiniz eczanenin adını biliyorsanız. bizimki var demiştiKızlar rotavirüs aşısını eczaneden aynı gün alabilir miyiz? Yoksa sipariş vermek falan mı gerek bilginiz var mı?
Henüz olmadı 21.inde 3 aylık olacak. Memeyi tutturmayı başardık ama süt yok o yüzden istemiyor.Malesef biraz uğraşmak gerekiyor ne diyeyim zor işlerben kızı memeye döndürmüştüm ama neler çektim gel bana sor kızım 5.aydan sonra kolay bi bebek olmaya başlamıştı inşallah seninki de zamanla kolaylaşır.3 aylık oldu mu? 3 aylık olunca biberon yerine alıştırma bardağı verebilirsin. Bi de fingerfeeding var o da basit bak öyle de verebilirsin. Ben su için alıştırma bardağı aldım çok rahat içiyor onunla 3 aylık olduk biz.
Bizim kız oto koltuğundan doğduğundan beri durmuyor, kalkmaya çalışıyor sırtı hep havadaUyku gerilemesi oluyormuş, bizimki şimdi bebek arabasında uyumak bile istemiyo dışarda ağlıyo kendini kaldırmaya çalışıyo kucağa alın diyo kucağa alınca uzandırmıyo kendini ayağa kaldır diyo fena fena..
Sağlık ocağında yaptıracağız biz kendimiz alıcaz mecbur.Ben doktora yazdim canim ben eczaneden mi almaliyim asilari menenjit ve rota icin dedim, hastanede var bir sey almaniza gerek yok dedi. Istersen sende oncesinde hastaneye sor onlarin elinde oluyor, olmuyorsada getirtiyorlar diye biliyorum
Ben ciger gelistirici olmustum ya son zamanlarda o zaman hastanede yoktu, eczaneyi actirip alip gelmislerdi pazar gunuydu cunku
Rota için ne kadar ödediniz?Bizim sağlık ocağı da yapmıyor. Saklama koşullarını bilmiyoruz dışardan gelen aşıların dedi. Riske girip yapmıyorlarmış o yüzden. Haklılar aslında. Biz 3 ay muayenesinde doktorumuza yaptırdık rotayı.
Ben aynı gün almıştım şansıma eczanede vardı ama birkaç gün öncesinden söyleyip garantiye al benceKızlar rotavirüs aşısını eczaneden aynı gün alabilir miyiz? Yoksa sipariş vermek falan mı gerek bilginiz var mı?
Bizimki de pusette durmuyor kucak istiyor oturunca ağlıyor ayakta gezdirecekmişiz. Eskiden pusetinde mis gibi uyurdu. Sürekli huy değiştiriyorlarUyku gerilemesi oluyormuş, bizimki şimdi bebek arabasında uyumak bile istemiyo dışarda ağlıyo kendini kaldırmaya çalışıyo kucağa alın diyo kucağa alınca uzandırmıyo kendini ayağa kaldır diyo fena fena..
Sen elinden geleni yaptıktan sonra daha başka ne yapabilirsinki üzme canını. Ama düzenli sağım yapsan hiç aksatmadan hep aynı saatlerde sağsan aslında sütün kesilmez bi süre de sağımla gider. Ama gece de sağman lazım malesef gece sağmazsan kesilir. Hep aynı saatte aynı düzenle, süt çıkmasa bile sağ canım. Memeler uyarılınca bi süre sonra süt geliyormuş. Tabi yazıyorum ama mızırdanıp duran bi bebekle sürekli sağım yapmaya çalışmak ne kadar zor bilirimHenüz olmadı 21.inde 3 aylık olacak. Memeyi tutturmayı başardık ama süt yok o yüzden istemiyor.
Kuzenim emzirdi biraz meme reddi yok aslında emebiliyor ama benimkinin hem ucunu tutturmak zor hem süt gelmiyor istemiyor.
Çok yoruldum zaten bunları düşünmekten en kötü mamayla büyür napalım
Sağlık ocağında yaptıracağız biz kendimiz alıcaz mecbur.
Evet öyleymiş. Bizimki kendisi çağırdı randevu yazdı direkt alın gelin dediler.Bazi saglik ocaklari yapmiyo diye okudum burda da aklima hastane geldi o yuzden direk
Ya evet onu ben de duydum. Korkarak bekliyorum. Herhalde 4.ay rahat geçiyor dedigine göre arkadaşım hafif geçirmiş onlar o dönemi.. Zaten sorunsuz bir bebekti onunki ne uykusu sıkıntıliydi ne de gazli bir bebekti. Bazilari şanslı doğuyor4. Ay atakları çok zor geçiyor diye biliyorum ben de
Haklısın şuan deniyorum 5cc bile çıkmıyor düzenli olması lazım gerçekten vakit bulamıyorum ama üstünde durucam teşekkür ederim desteğin içinSen elinden geleni yaptıktan sonra daha başka ne yapabilirsinki üzme canını. Ama düzenli sağım yapsan hiç aksatmadan hep aynı saatlerde sağsan aslında sütün kesilmez bi süre de sağımla gider. Ama gece de sağman lazım malesef gece sağmazsan kesilir. Hep aynı saatte aynı düzenle, süt çıkmasa bile sağ canım. Memeler uyarılınca bi süre sonra süt geliyormuş. Tabi yazıyorum ama mızırdanıp duran bi bebekle sürekli sağım yapmaya çalışmak ne kadar zor bilirimanakucağında koyar bebeği fön sesi açar bi taraftan ayağımla puseti sallar diğer taraftan süt sağardım bi de tv de açardım tüm o karkagaşada süt sağmak tan nefret ederim hala bi kaç kere sağım yapmam gerekti hep elle sağdın, pompa görmek bile istemiyorum
Bi de düzenli sağmayı dene bakalım canım yine de olmazsa rızkı bu kadarmış dersin elimden geleni yaptım dersin için rahat olurHaklısın şuan deniyorum 5cc bile çıkmıyor düzenli olması lazım gerçekten vakit bulamıyorum ama üstünde durucam teşekkür ederim desteğin için
370 gibi bir şey sanırım. Muayene parası ile birlikte ödedik. Aynı oluyor eczaneden alınan fiyatlaRota için ne kadar ödediniz?