2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
O bizde hep var eskiden 4 te başlıyordu şimdi 5 ten sonra başlıyor bi daha uyumuyor o saatten sonra. Ağlayarak uyanıyor birde.
Ayni sorun bizde de vardi 8 ve 9.haftalarda devam etti. Ve ayni saatler 4 ile 6 arasinda sabah aglayarak uyaniyordu. Kakasini yapamiyordu ortalıgi ayağa kaldırıyordu o kadar üzülüyordum ki anlatamam. Masajlar vs hic işe yaramiyordu. Ancak emziriyordum karni tok bile olsa, o sırada biraz rahatliyordu da neden sonra yapıyordu kakasini. Şükür geçti. Ben o donemde herkeste oluyor sandım bu durum. Tam atak haftasındaydi çünkü. Sizin şimdi olmuş. Inşallah hemen gecer, inşallah bizim de nuksetmez ya o saatlere yaklaşınca cidden bi stres kaplıyordu çünkü beni yine başlayacak şimdi diye..

Bizimki ağlamıyor ama ıkınıyor sürekli gazı çıkarmaya çalışıyor. Öyle görünce uyuyamıyorum ben de. Gazları olmasa uyurlar belki 🙄
Kakası geliyor muhtemelen. Bizimki de sabah erken saatte yapıyor ama emerek yapıyor emmeden yapmıyor. Emzirmeyi dene istersen öyle hareket etmeye başlayınca.

Kakası geliyor muhtemelen. Bizimki de sabah erken saatte yapıyor ama emerek yapıyor emmeden yapmıyor. Emzirmeyi dene istersen öyle hareket etmeye başlayınca.
kakasını 2-3 günde bir yapıyor bizimki o da genelde akşamları ama sabah ıkındıkça gaz çıkarıyor, tamamen bitmeden de tekrar uykuya dalamıyor ben de o sıra masaj falan yapınca uyku kalmıyor zaten. Aslında uykusu geliyor ama uykusu olan bi bebek neden uyumaz bilmiyorum 🙄

Bebeğiniz uykusu geldiğinde ağlıyor mu? Veya gün içerisinde ağlaması ne kadar, nelere ağlıyor
Ben artık cok dikkat ediyorim uyku işaretlerine. Herhangi birini gördüğüm zaman hemen mayişacagi pozisyona almaya çalışıyorum uyumasi için. Ellerini gözünü goturmesi ya da esnemesi ama en onemlisi kucakta dik pozisyondayken başını omzuma koyuyor ve durgunlasiyor. Heh diyorum tamam uyuyacak. Sonrasinda hamagina alıyorum, sallıyorum uyuyor. Bu isaretleri kaçırirsam iste o zaman cok ağlıyor ve uykuya dalamıyor. Sakinlesmesi için cok uğraşmak gerekiyor. Zaten bizimkinin uykusu cook hafif, çıt dese uyanir. Yarim saat uyur sonra uyanir, gaz çıkarır uyanir, uykusunda esner ona uyanir, elini yuzune sertce götürür uyanir. Uyumasi için hic sebep yok ama uyanmasi icin onlarca sebep var.

Goon ucuz değil aslında. Aksine bayağı pahalı oluyor. Kaka taşma olayı bu aylarda sık olabiliyor. Aynı durumu ben de sleepy de çok yaşadım.
Yani arada bir olması normal bir durum bu bence. Sürekli taşırıyorsa sorun var demek.
Molfix ve prima da da yaşadım ben taşma olayını. Tabi bebekle de çok ilgili bu durum. Resmen bez seçiyor popoları.
Bizde ilk kez oldu kesinlikle bezle alakalı dünde çiş sızmıştı ben çok sıkı bağlamıyorum ondan olabilir diye önemsemedim.
Eşim bağladı yine aynı bize uymadı sürekli üstünü değiştirdiğime değmez. Prima ve molfixe göre daha uygun fiyata aldım ben.

Ayni sorun bizde de vardi 8 ve 9.haftalarda devam etti. Ve ayni saatler 4 ile 6 arasinda sabah aglayarak uyaniyordu. Kakasini yapamiyordu ortalıgi ayağa kaldırıyordu o kadar üzülüyordum ki anlatamam. Masajlar vs hic işe yaramiyordu. Ancak emziriyordum karni tok bile olsa, o sırada biraz rahatliyordu da neden sonra yapıyordu kakasini. Şükür geçti. Ben o donemde herkeste oluyor sandım bu durum. Tam atak haftasındaydi çünkü. Sizin şimdi olmuş. Inşallah hemen gecer, inşallah bizim de nuksetmez ya o saatlere yaklaşınca cidden bi stres kaplıyordu çünkü beni yine başlayacak şimdi diye..
Bizde doğduktan 20 gün sonra başladı hala devam ediyor hergün ama hergün aynı beşten sonra uyumuyoruz zaten. Sabrediyorum 3.ay biraz düzelir diyolar umarım öyle olur.

E bizim sağlık ocağındaki hemsire de ozel aşıları biz yapmıyoruz hastanede yaptırın dedi. Ayrica 2 ay asilarindan 4 hafta sonra yaptırmalisiniz diyor. Herkes ne kadar farklı söylüyor ya sinir oldum yine. Rotayi ben de yaptıracağım bu arada
Bizim sağlık ocağı da yapmıyor. Saklama koşullarını bilmiyoruz dışardan gelen aşıların dedi. Riske girip yapmıyorlarmış o yüzden. Haklılar aslında. Biz 3 ay muayenesinde doktorumuza yaptırdık rotayı.

Kızlar benim oğlan 7 Ağustosta doktora gidecek. Şuan 600 gr almış görünüyor. Önceki aylarda 1300 almıştı her ay. Doktor az bulup mamaya başlatmaz dimi. Bana göre normal çünkü ya hava sıcak emmek istemedi şimdi şimdi emiyor
Bizimki de az almış canım bu ay. 2. Ayda sağlık ocağında 5 kilo kadar çıkmıştı. 3. Ayda hastanede 5400 çıktı. Dr kız bebek için kilosu iyi. Önemli olan kilo alıyor mu almıyor mu ona bakmalıyız 10 gün sonra tekrar gelin dedi. Sağlık ocağını dikkate almıyorlarmış yanlış ölçüm oluyor diye kıyafetle falan.

Hepsi biberonu bırak diyor zaten sütüm yok şırıngayla kaşıkla o kadar mamayı nasıl vericem zaten hiç durmuyor bebeğim. Memlekette 4-5 çocuk büyüten kadınlar senin bebeğin çok zormuş dedi üstelik kolik 😢
Malesef biraz uğraşmak gerekiyor ne diyeyim zor işler ☹️ ben kızı memeye döndürmüştüm ama neler çektim gel bana sor 🤦🏻‍♀️ kızım 5.aydan sonra kolay bi bebek olmaya başlamıştı inşallah seninki de zamanla kolaylaşır.3 aylık oldu mu? 3 aylık olunca biberon yerine alıştırma bardağı verebilirsin. Bi de fingerfeeding var o da basit bak öyle de verebilirsin. Ben su için alıştırma bardağı aldım çok rahat içiyor onunla 3 aylık olduk biz.

Kızlar rotavirüs aşısını eczaneden aynı gün alabilir miyiz? Yoksa sipariş vermek falan mı gerek bilginiz var mı?

Bizde doğduktan 20 gün sonra başladı hala devam ediyor hergün ama hergün aynı beşten sonra uyumuyoruz zaten. Sabrediyorum 3.ay biraz düzelir diyolar umarım öyle olur.
Evet 3.aydan sonra düzelecekmis galiba sorunlari gaz, kaka uyku olsun.. 4 ve 5.aylar en keyifli aylar diyor bebegi olan arkadasim. Sonrasinda dişiydi ek gidasiydi oturmasi, oturduğu yerden yuvarlanmasi vs daha zor olacakmis. Napalim sabir zaten tek seçeneğimiz. Atsan atılacak bisey yapmadık.🤪 Bi küçük gülümsemesi gercekten kalan herseyi önemsiz kılıyor.

Vallahi bende katılıyorum ama benim oğlan katılmıyor 😂
İşte bu noktada anlıyorum seni. Benim oğlum da öyleydi. Sürekli memedeydi. Hep ağlardı vermeyince. Onu ben mi öyle yaptım emin değilim ama 😁 her ağladığında dayadım memeyi. 24 saat emen Bi bebek oldu sonra. Kızım öyle değil şuan. Hiç öyle meme krizine girip ağlaması yok. Bazen zoruma gidiyor bu durum 😁 memeyi bırakmaya çok müsait bir bebek. Bikaç aya toparlar diye düşünüyorum. Bu böyle olmasaydı ben de bekleyemez dim 3 4 saat.

X