2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim bebişe de bi haller oldu son 1-2 gündür seninki gibi oldu. Biraz düzene girdi diyodum ben de gündüz uykusu da azaldı dalamıyor çocuk bi türlü

Evet sızısı çok feci. Benim komple memeye yayılıyordu sızlaması. Malesef dikkat etmezsem hala tekrar ediyor. Hatta mesela ben duştan çıkıp hemen kurulamazsam o zaman da oluyordu. Ben cildiyeye gitmedim aslında ama o daha iyi anlar belki kalıcı bi çözüm önerebilir. Gidersen bana da yazar mısın doktorun ne dediğini

Yazarım tabi canım. Şuan memleketteyim 1 ay sonra dönücem bursaya. Benim de tüm göğüse yayılıyor. Göğsümü ateşe koymuşum sanki öyle bir sızlama yanma var. 10 15 dakika sürüyor. Akşam dikkat ettim bebekte bir defa iki defa ayrıldı memeden emerken. Bugün fark ettimki memeyle savaştığı devamlı emip bıraktığı zaman daha çok sızlıyor. Bir ağıza alıyor bir bırakıyor olduğum yerde de hava soğuk ondan arttı demekki diyorum artık. Bursa da böyle çok olmuyordu beyazlama ve sızlama

Evet biz sizle pespese dogum yapmistik ayni zamanda bebisler. O aglama nobetleri bendede oluyo cnm birde kayinvalidem geldi iyiden iyiye sinirlerimi ziplatiyor. Hamaklarambir bakayim cocuguda aslinda cok sallamak istemiyorim ama cozum olacaksa her yer mubah cocugum cok cekiyor. İnsala boraz büyüdükleriu gunleri hatirlayip zordu aka gecti dicez. Ayrica bu bebis halleride cok guzek ya o mimikleri bakislari bir yandanda ozleyecegim bu gunleri yeterki saglikli olsunlar

İns toparlariz su kusma olayini arkadasim .ben simdi bebegi memenin ustune koyarak deniyorum sanki daha iyi oluyor. Ara sira elektriklipompa disinda.manueole sagiyorum snra tekrsr bebege veriyorim snra bebegi cekip biraz gaz cikariyorum o sirada manueli kullaniyorim sutu azaltmak icin . Birde hic son sut almiyormus gibi hissediyorum bebek iciyor iciyor snra sagim yapiyorum hala cok fazla cikiyor ama.son sutu almasada kilo alamazdi herhalde

Diyorum ya bu sut olayi olsa dert olmasa dert bende memenin ustine koyuyorum cocugu o da cok zor pozisyon burnu tıkanmasın diyemsyri tut basini desteklemek icin ayri tut . Ama ennazindan direkt bogazima kacmiyor

Sadece anne sutu alan bebeklerde ilk 28 gun haric bebegin haftada bir yada birkac gunde bir kaka yapmasi kabizlik sayilmiyormus oyle okumustum kakasi sulu degilse sert ve kuruysa kabiz sayiliyormus. Birde ben kakasi geldigini anladigimda sirtini kendime yaslayip bacaklarindan tuvalete oturtuyormus gibi tutuyorum makati iyi acildigi icin sanirim cok zorlanmadan yapiyor diger turlu kendisi cok zorlanarak yapiyor.

Teşekkürler bir de bunu deneyeyim o zaman. Emzirdikten sonra hemen yatirmayin vs denildigi icin ben yaklaşık yarim saat dik pozisyonda kucagimda bekletiyorum, bunun minimum 10 dk sinda da gazini cikarmaya calisiyorum. Nadiren daha omzuma alirken kendisi cikariyor, ama sonraki emzirmemde bu dediginizi denicem, eger ki ise yararsa hayir duami aldiniz

Ya bu kayinvalideler annele niye boyle anlamıyorum cok saçma davranislar, herkes ne kadar muzdarip bu konudan cok uzucu. Hayatta belki bir kez onlara manen bu kadar cok ihtiyacımız olacak, ama bize yasattiklari hissettirdikleri çok hayal kırıklığı yaşatıyor. İnşallah şu süreç hemen gecer de kendimize yetecek duruma geliriz bir an önce.
Bir de Bu ayakta sallama veya çarşafa koyup bebek sallama konusunda ben inanilmaz serttim. Ikisi de cok zor çünkü. Ama çarşafa koyup Uyuyana kadar değil sadece 4 dk kadar salladik bir gun kriz aninda ve sakinledi, sonra aldik hemen kucakta iki pat pat yapınca derin uykuya daldi. Mucize gibiydi bizim için cunku en basindan beri çok yakiniyorum, benim bebegim hic uyumuyor. Gunduz uykusu neredeyse sıfır. Velhasıl sonra bir iki kez daha salladik yine aynı. Sonra burada bir arkadasin hamak önerisi ile uydum ben de şeytana yapmam dedigimi yaptim kisaca. Yeter ki uyusun da o da dinlensin ben de biraz kendime evime bakabileyim.. Tabi inşallah düşündüğüm gibi ilerler surec. Bir de boyle seyler yaşamistik degil mi Deriz

Kızlar artık spor yapabilir miyiz? Doktora soran oldu mu sezeryan doğum için soruyorum. Göbek çok fena çünkü.

Kusmasına göre mi böyle dediler ben de bu reflü durumunu net anlamıyorum yani kızımda vardı beş aylik felandi sadece iştahi iyi değildi hıçkırığı vardı reflü dediler bi hafta mama kullandık yine aynı boşa sütü kesmiş oldum devam ettik aynı şekil son çare ilaç kullanmalı bence.

Kızlar çiçeksepetinde sleepy bionatural serisi indirimde. Fiyatlar baya uygun. Bezler 58 kuruş civarına geliyor. Islak mendil de 12lisi 50 lira. Kullanıyorsanız siz de bakın isterseniz.
Çok uygunmuş. Biz Prima premium care ile başladık. Şimdi 1 numara küçük gelmeye başladı. Yeni bedene sleepy ye geçeyim dedim ama bazı yorumlarda ıslak bırakıyor ve bacak kısımları sıkıyor denmiş, cesaret edemedim, premium care 2 aldım 180 lisi 190 lira

Islak mendilim sleepy natural benim de. 12 lisini 67 liraya aldım daha yeni trendyoldan. Ciceksepetine bakmak hiç aklima gelmemişti.

Ben de kendim için bundan şüpheleniyorum. Bazen çok acıyor bakıyorum ucu bembeyaz. Süt inerken olan sızlamayla alakası yok.

Bende senin gibi bir çok şeyi yapmam diyordum. Yapmam dediğim ne varsa yaptım yeterki uyusun dinlensin rahat olsun kafasindayim artık

Süt tazyikli geliyorsa bebek akışı ayarlamak için meme ucunu eziyormuş ondan da oluyormuş. Benimki de fena sıkıyor bazen. canım acıyor bakıyorum yara falan yok ama için için sızlıyor. Ucu da beyazlıyor. Bu ara olmadı inşallah bir daha olmaz.

Ben de kendim için bundan şüpheleniyorum. Bazen çok acıyor bakıyorum ucu bembeyaz. Süt inerken olan sızlamayla alakası yok.
Aynen canım birkaç makele de buldum benim sorunum bu. Arkadaş yazınca araştırdım. Bursaya inince gidicem bir doktora sıcak kompres sıcak tutmak iyi gelmezse gideceğim. Çok fena birşey ya her emzirme sonu ölüyorum sizi yanma gecene kadar

Benim tazyikli geliyor ya ondan heralde çok eziyor. Zaten emdikten sonra dümdüz oluyor meme ucu kenarları sertleşiyor. Bi de bu beyazlık olunca meme ucundan süt akışı da yavaşlıyor bence.

Sürekli sağım yapıyorsan süt azalmak yerine daha da artar canım. Sütün artmasında da önsüt çok fazla oluyor memeler de aşırı sert oluyor ama senin bebeğin üst sınırda kilo aldığına göre yağlı kısmı da alıyor demek ki bir şekilde. Ön süt ve son sütün ayrışması için de 4 5 saat kadar sütün memede beklemesi gerekiyormuş sık emzirenlerde ikisi ayrışmış olmuyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…