2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Çok uygunmuş. Biz Prima premium care ile başladık. Şimdi 1 numara küçük gelmeye başladı. Yeni bedene sleepy ye geçeyim dedim ama bazı yorumlarda ıslak bırakıyor ve bacak kısımları sıkıyor denmiş, cesaret edemedim, premium care 2 aldım 180 lisi 190 lira🙁

Islak mendilim sleepy natural benim de. 12 lisini 67 liraya aldım daha yeni trendyoldan. Ciceksepetine bakmak hiç aklima gelmemişti.
Sleepy alacaksan da bir numara büyük al. Bedenleri primaya göre küçük. 3 numara sipariş ettim ben 😅
Ben de iki gün öncesinde 12 adet deepfresh almıştım bunu görünce yine sipariş verdim. Nasılsa kullanılıyor. Bir de bio serisi bu, normalde çok daha pahalı.

Aynen canım birkaç makele de buldum benim sorunum bu. Arkadaş yazınca araştırdım. Bursaya inince gidicem bir doktora sıcak kompres sıcak tutmak iyi gelmezse gideceğim. Çok fena birşey ya her emzirme sonu ölüyorum sizi yanma gecene kadar
Benimki soğuktan değil bence çünkü burası aşırı sıcak. Daha emerken başlıyor sızlamaya. Ben fazla ezmesine bağladım, o da sebeplerinden biri olarak yazıyordu. Sakin emerken olmuyor çünkü.

Benim tazyikli geliyor ya ondan heralde çok eziyor. Zaten emdikten sonra dümdüz oluyor meme ucu kenarları sertleşiyor. Bi de bu beyazlık olunca meme ucundan süt akışı da yavaşlıyor bence.
Evet evet aynen böyle. 🥲 emzirmek eziyet oluyor bazen. Çok şükür süt var emiyorlar da keşke daha keyifli olsa. Umarım zamanla iyice düzelir.

Sadece anne sutu alan bebeklerde ilk 28 gun haric bebegin haftada bir yada birkac gunde bir kaka yapmasi kabizlik sayilmiyormus oyle okumustum kakasi sulu degilse sert ve kuruysa kabiz sayiliyormus. Birde ben kakasi geldigini anladigimda sirtini kendime yaslayip bacaklarindan tuvalete oturtuyormus gibi tutuyorum makati iyi acildigi icin sanirim cok zorlanmadan yapiyor diger turlu kendisi cok zorlanarak yapiyor.
Bende aynı sizin dediğiniz gibi tutuyorum gazı ve kakası olunca çok iyi oluyor tesadüfen keşfettik o tutuşu 🤗

İ

Sancısı huzursuzluğu var mı peki .10 güne kadar normal mi peki bebek sıkıntı yaşamıyor mi acaba günlerce kala yapmayınca . Acaba benim kızin huzursuzluğu başka sebepten mi
Sürekli aglıyor sureklı ıkınıyordu canım yani gaz yada tuvalet sıkıntısı oldugunu anlıyorum bide yeter kadar tuvalet ını yapmıyordu ordanda anlıyorum az geliyordu eskiye gore huzursuzluk cok vardı

I Iyiyimoturuyorum

biz de bir uyumama krizi sonrası pike içinde sallamayı kesfettik😬😬 baktık sakinlesip hemen susuyor, bir süre sonra da uyuyor. Ama her uykuya dalışı için sallama seansı gerekince artık tükenmeye başladık cunku bazen dakikalarca salliyosun uyumuyo, ama aglamiyo da. Sonra ben çare ararken aklıma hamak geldi, aldık ve şimdi hamakta yatiyo. Hamağı içine de reflü yatağını koydum. Valla hayat kurtarıcı gibi bişey oldu bizim için. Sallanarak uyuyan bebeği olanlara mutlaka tavsiye ediyorum😁😁

I Iyiyimoturuyorum

biz de bir uyumama krizi sonrası pike içinde sallamayı kesfettik😬😬 baktık sakinlesip hemen susuyor, bir süre sonra da uyuyor. Ama her uykuya dalışı için sallama seansı gerekince artık tükenmeye başladık cunku bazen dakikalarca salliyosun uyumuyo, ama aglamiyo da. Sonra ben çare ararken aklıma hamak geldi, aldık ve şimdi hamakta yatiyo. Hamağı içine de reflü yatağını koydum. Valla hayat kurtarıcı gibi bişey oldu bizim için. Sallanarak uyuyan bebeği olanlara mutlaka tavsiye ediyorum😁😁
Ben de ilk kızımdan tecrübe edip hamak elektrikli ana kucağı almıştım. Kızım kolik olmayınca hata ablasına göre baya uslu şimdi gerek kalmadı hamağı kaldırdık geri reflü yatağında sallıyoruz şimdilik çikartiriz yakinda bazen dalamiyor ama gerçekten kurtarıcı huysuzlukta kolik bebeklerde.

I Iyiyimoturuyorum

Ama şunu söyleyim ayakta, çarşafta sallamanın yeri başka 😀 Ona alışırlarsa kabul etmiyorlar anlıyorlar 😃

I Iyiyimoturuyorum

Cok iyi ya 😀 ne güzel akliniza gelmiş. inşallah sorunsuz bi sekilde bizde de ilerler surec. Ama bizim hamagimiz biraz dar, reflu yatagi cok mantikliymis ama sığmaz sanirim içine bizimkinin. Bizim model şu şekilde, sizinki bundan farklı sanırım değil mi?

Eklentiler

• Screenshot_20210630-170527.jpg
    Screenshot_20210630-170527.jpg
    32,9 KB · Görüntüleme: 44
Sadece anne sutu alan bebeklerde ilk 28 gun haric bebegin haftada bir yada birkac gunde bir kaka yapmasi kabizlik sayilmiyormus oyle okumustum kakasi sulu degilse sert ve kuruysa kabiz sayiliyormus. Birde ben kakasi geldigini anladigimda sirtini kendime yaslayip bacaklarindan tuvalete oturtuyormus gibi tutuyorum makati iyi acildigi icin sanirim cok zorlanmadan yapiyor diger turlu kendisi cok zorlanarak yapiyor.
Bende oyle 10 güne kadar normal diye biliyorum

Cok iyi ya 😀 ne güzel akliniza gelmiş. inşallah sorunsuz bi sekilde bizde de ilerler surec. Ama bizim hamagimiz biraz dar, reflu yatagi cok mantikliymis ama sığmaz sanirim içine bizimkinin. Bizim model şu şekilde, sizinki bundan farklı sanırım değil mi?
Bizim homend Milas fiyatında uygun alacaklara tavsiye ederim reflü yat sığıyo katlayabiliyor hatta beş yaşinda kizim bindi sallandi 😄

Ama şunu söyleyim ayakta, çarşafta sallamanın yeri başka 😀 Ona alışırlarsa kabul etmiyorlar anlıyorlar 😃

Puaaaa🤣🤣🤣 kesinlikle katılıyorum birebir tecrübe ettik😃😃😃 pikede salliyoruz salliyoruz diyelim uyumadı ama keyfi yerinde, hamaga bı koyuyoruz ağlamaya basliyo😁

1625065336562.png

Bizimki bundan. Markası Holmen. Reflü yatağı tam oturdu içine ve gece de bunda yatırıyoruz. Uyandikca salliyoruz.

2015F6C9-EE99-451B-AC00-2E99996EEA1F.jpeg

Bizimki de bundan, devasa bi şey 🤣 balkona çıkartıyoruz arada, temiz havada sallanmak hoşuna gidiyor.

Benimki soğuktan değil bence çünkü burası aşırı sıcak. Daha emerken başlıyor sızlamaya. Ben fazla ezmesine bağladım, o da sebeplerinden biri olarak yazıyordu. Sakin emerken olmuyor çünkü.
Evet o da var sebepler içinde. Bilmiyorum valla sebebini tam olarak ne. Ama çözebilirsem herşey daha kolay olacak sanki

I Iyiyimoturuyorum

Hamak kendi kendine mi sallanıyor. Benimki de alisti sanki sallanmaya. Bazen kendi kendine dalıyor çok nadir. Ama çoğunlukla sallamak ya da kucakta gezmek ise yarıyor.

Kızlar bebegı sureklı aglayan varmı aranızda yanı uyku meme harıc yada gunde 1 saat kadar bakınma harıc aglayan durmayan

Kızlar bebeğiniz uzun uzun katılarak ağladığı zaman bu durumla nasıl baş ediyorsunuz?
Ne yapsakta susmuyor bazen içim parçalanıyor.

X