2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim kaynanam oğlum 4 aylıkken bu sebepten çocuğun ağzına lahmacun vermiş🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ benim de sonradan haberim olmuştu.

Benim annem de kızıma 40'ı çıktıktan sonra kademeli olarak yemek sularından diline değdirmiş hep. 3 aydan sonra da baya bildiğin tattırmaya başlamış bir seyleri. Çok sonradan haberim oldu. Ben de sanıyordum ki ilk 6 ay sadece anne sütü aldı, su bile vermedik 🙂

Bende öyleyim başlarda bu kadar değildi arttıkça arttı bi emzirme savaş halinde olabiliyor resmen uykulu daha güzel emiyor bazen saatleri buluyor annem olmasa ayakta kalamzdım heralde az önce yatar vaziyette zor emzirdim uyudu bi de evdekilere anlatamıyorum bırak aç değil ıstemeyınce ac degıl sanıyorlar emen cocuk var böyle ınsan üzülüyor sız ememedıgını bılıyosanız az emıp uyuduysa ne yapıyosunuz cunku bazen öyle uzun uykuya dalabılıyor
3.saatte uykudan kaldırıp emziriyorum tabi uykusunu açmadan. Bazen tutmuyor ben de zorlamıyorum. Kaynanam kızıyor uyuyan çocuk kaldırılmaz açsa ağlar uyanır zaten diye de içim ikna olmuyor işte

Kızlar merhaba 2 aylık kızım iki gündür kakasını yapmıyor normalde düzenli olarak yapardı.ama ve anne sütü ile besleniyor saatlerce ağlamaktan baygın düştü kızım bir oneriniz var mı . Zeytinyağı icirdim birde ağrı kesico fitil yaptık
Benimki de iki günü geçti yapmadı. Sadece anne sütüyle besleniyorsa 10 gune kadar normal diye biliyorum ama

Benim annem de kızıma 40'ı çıktıktan sonra kademeli olarak yemek sularından diline değdirmiş hep. 3 aydan sonra da baya bildiğin tattırmaya başlamış bir seyleri. Çok sonradan haberim oldu. Ben de sanıyordum ki ilk 6 ay sadece anne sütü aldı, su bile vermedik 🙂
Peki merak ediyorum iştahı nasıl farkettirdi mi

Benimki de iki günü geçti yapmadı. Sadece anne sütüyle besleniyorsa 10 gune kadar normal diye biliyorum ama
Daha öncede demiştim benim işk çocuk 1 aydan sonra haftada 1 yapmaya başladı evde bayram havası resmen, doktor 10 günü geçerse fitil ver demişti. Kaç tane doktora gitmiştim bu sebeple. Herhangi bir sıkıntısı yoksa korkma canım. 6.aydan sonra düzelmişti

kızlar bir şey soracağım. Çocuk emdikten sonra benim göğüs ucum böyle beyaz gibi oluyor ve emdigi göğsüm cok sizliyor. Sonra bu sabah fark ettim o beyazlık gidene kadar sızlama devam ediyor. Göğüs ucu kırmızıya dönünce sızlama geçiyor. Bizimkiler süt iniyor diyor ama öyle mi sizce. Internette vasospasm diye bir rahatsızlık olduğunu okudum da emin olamadım
Evet o vazospazm yani meme ucuna kan gitmiyor kısa süreli. Bende de olmuştu meme ucu sert ve beyaz oluyor ve acayip sızlıyor. Doktora söyledim emzirdikten sonra hemen kurulamak gerekiyormuş ve de soğuk hava gelmemesi gerekiyor o yüzden emzirme işi bitince hemen kapatıyorum. Eğer tekrar olursa sıcak kompres ve masaj yaparak meme ucuna kan akışı sağlamak lazım.

Evet o vazospazm yani meme ucuna kan gitmiyor kısa süreli. Bende de olmuştu meme ucu sert ve beyaz oluyor ve acayip sızlıyor. Doktora söyledim emzirdikten sonra hemen kurulamak gerekiyormuş ve de soğuk hava gelmemesi gerekiyor o yüzden emzirme işi bitince hemen kapatıyorum. Eğer tekrar olursa sıcak kompres ve masaj yaparak meme ucuna kan akışı sağlamak lazım.
Bende masaj yapıyorum hep çok fena sızlıyor ya. Ölüyorum resmen. Şuan oluyormu hala sende de. Hiç geçmeyecek mi bu. Şuan memleketteyim bursaya gidince bende gidicem bir doktora ama hangi bölüme gitmek lazım. Cildiye mi kadın doğum mu bilemedim

Aynı yerde olabilir miyiz acaba 😁
Ya benim Bi eşim var deli ediyor beni. Cam açtırmıuorlardı ya.dün çocuğa zaten uzun giydirmiş im Bi de sarmış Müsline.awn napıyorsun ya boğdun çocuğu dedim. Eski kafa resmen. Kendi de hassas. Öyle yapmaya çalışıyor. Ben de hassasım aslında ama çocuğu o kadar saracak kadar da değil yani. O yüzden gazlanıyormuş çocuk. 🤦🏻‍♀️ Halbuki normal giydşrdim bugüne dek. Ben soydum onlar sardı 😁 görümcem de kendi yanar kışın bile çorap giymez. Evde cam açmadı lar ya deli oldum. Ama artık açıyorum. Yazlık da giydşrdim. Bana da sıkı giyin ayağını sıcak tut diyorlar. İyi de kış lohusası değilim ki. Çorap giymişim işte. Yaz günü patik nasıl giyeyim fenalık geliyordu valla
Bilmiyorum ki İstanbul Anadolu yakasindayim ben 😁 ben hiç uzun giydirmiyorum gaz sorunumuz yok şükür gayet iyi öyle çoraba falan Bende gelemiyorum soğuğa alisirsa o şekilde gider

Hadi ya 😔demekki bebekten bebeğe fark edıyor bünye meselesi
Rabbim yardımcın olsun inşallah biran önce çözümünü bulursun rahatlarsın🤲
İ
Sancısı huzursuzluğu var mı peki .10 güne kadar normal mi peki bebek sıkıntı yaşamıyor mi acaba günlerce kala yapmayınca . Acaba benim kızin huzursuzluğu başka sebepten mi

Bizimde var büyük ihtimal iştahsızlık yapıyomu bu reflü bide neden saatli az az sık sık daha iyi değilmiymiş ben de sürekli veriyodum bide uyuyuncaya veriyodum cok verdım oldu dıye kendıme kızıyorm tabı kesın bısey yok daha.
Yok reflu ana nedeni sık emzirmemişs bebek dudak tiryankısı oluyormus oyle dedi Dr ve saatli vermeye onerdı, hatta reflu yatagı ın altına bir yastık daha koy dedi gastrotuss dıe bir srup verdi,bir dik emzir dik tut dedi, en zoru dik emzirme, ben cözemedım benim bebegim sureklı aglıyor meme dısında uyku dısında Bızde sasırdık hangı Dr goturelım mantıgımıa yatmıyorum or bebegin bir sıkıntısı olmasa neden agladım emer bakınır uyur

kızlar bir şey soracağım. Çocuk emdikten sonra benim göğüs ucum böyle beyaz gibi oluyor ve emdigi göğsüm cok sizliyor. Sonra bu sabah fark ettim o beyazlık gidene kadar sızlama devam ediyor. Göğüs ucu kırmızıya dönünce sızlama geçiyor. Bizimkiler süt iniyor diyor ama öyle mi sizce. Internette vasospasm diye bir rahatsızlık olduğunu okudum da emin olamadım
Bu bendede var ama ben onu cocuk emdıgı ıcın o bilge o sekılde dıe biliyordum, tıbbı olarak nedir bilemiyorum

Kızlar burada yazmıştım SAb simblex gaz damlasını kestim cok Gazi yoktu zaten kızımın sonra kakalar normale döndü rengi biriktirip bi anda yapıyodu gerkcktn cok etkılerı ıyı olmuyo bu damlaların bıogaıa verıyorum ıyı geldı. burada da bı arkadas demıstı sağolsun.
Sab sınplex damlanın ıcerıgı metsıl buda kabızlık yapar ve bu damlaların ileriye donuk yan etkileri mevcut bızım hekim onermıyor

Memede teselli bulmaya çalışıyorlar aslında. Tek mesele bu. Ama emdikçe de gaz. Daha çok rahatsız ediyor. Ağlayıp duruyorlar memede. Teselli bulamıyorlar
Aynn canim teselli bulmaya calisiyorlar..bugun sabahtan berinuyumadi saat kac oldu zorla simdi uyuttum insllh uyanmaz valla mahvoldumm😭😭😭

Bu bendede var ama ben onu cocuk emdıgı ıcın o bilge o sekılde dıe biliyordum, tıbbı olarak nedir bilemiyorum
Vazospazm diye bir şeymiş. Çocuk emerken meme ucuna kan sağlıklı gitmiyormuş ve damar daralması oluyormuş. Çocugun ağzı sıcak ya memede bir anda soğuğa çıkınca o şekilde oluyormuş. Son emzirmede bebek emdikten sonra sıcak kompres yaptım o kadar sancılı geçmedi. Bir de bebek memeyi yanlış tutarsa da olabiliyormuş. Sıcak kompres bende biraz fayda sağladı sende bir dene istersen canım

Mrb bayanlar bir sey soracktim size benim bebegim uyurken duzensiz nefes alip veriyor yani yaninda yatiyorum ses gelio bazen hizli aliyor bazen yavas.bebekler hep mi boyle?(biraz evhamliyim😔)uyurken ses gelse bebegimden bir sorun mu var diye kafama takiyorum

Arkadaşlar merhaba, fikrinize ihtiyacim var.. Dün sabahtan beri bebeğimi emzirdikten sonra gazini cikaramiyorum. Yani sirtini sivazliyorim, pat pat yapıyorum farkli pozisyonlarda. Ama her zamanki gazini çıkarmiyor. Dun aksam biraz agladi huzursuzdu, gaz masaji yaptık, banyo yaptırdık vs ama yine de çıkmadı. Şükür sonrasinda uyudu zor bir gece gecirmedik ama daha once boyle bisey gormedim hic. Gazi olmadığından çıkarmiyor olabilir mi. Icinde birikip birikip bize büyük bir.sorun çıkarır sonrasinda diye endişe ediyorim.. Bu arada gaz damlasi gibi bir ilac kullanmadik şimdiye kadar.
Boşa mi çocuğun sirtina Vurup duruyorum acaba. Gaz olmama gibi bi ihtimal Olabilir mi.
Bizde de ilk emzirip omzuma aldığımda asla gazı çıkmıyor. Bir saat de olsam vursam yok. Sırt üstü yatıyorum bir süre. 5 dk kadar. Sonra geri alıyorum. O zaman ovunca gak gık çıkarmaya başlıyor. Bir de öyle dene istersen

X