- 3 Şubat 2008
- 727
- 456
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #47.081
Benim bebekte boyle Dr reflu dedi ve saatle emzirme mi soyledı 3 gundur mafoldum su reklı aglıyor meme ıstıyor 2 saat anca sabrediyorCanim cogu bebek oyle bnmkide oyle hatta gazli olunca daha cok emmek istiyor meme emerken hirslaniyor sinirleniyor
Benimde memeyi tutup bırakıyor sinirleniyor aslınd sistemince iyi emiyoda ben de tazyikten ememiyo diye zorluyorumYok canım zaten dayanamıyorum veriyorum memeyi.ikinci bebek ama İnan napacağımı şaşırdım. Şöyle bi makine icat edilse gazdan mı ağlıyor aç diye mi uykusu var diye mi ağlıyor bi bilsek
Kafası çok gömülüyor öylede basıl yapıyorsunuz pompada bozuldu manuel aldım emmezse azalır diye tedirgn oldum. Bazen dizime yatıra emziriyorum öyle emiyor istediğinde emebilir demekki sakinse hırslı değilse.Tazyik sorunu bende de var üstüme yatırarak emziriuorjm öbür türlü boğazunda kalıyo çok kötü oluyorum. Bi de sallıyorum uyku modunda rahat içiyo. Öbür Türlü boğazında kalınca fena ağlıyor emmiyor.
Bizimde var büyük ihtimal iştahsızlık yapıyomu bu reflü bide neden saatli az az sık sık daha iyi değilmiymiş ben de sürekli veriyodum bide uyuyuncaya veriyodum cok verdım oldu dıye kendıme kızıyorm tabı kesın bısey yok daha.Benim bebekte boyle Dr reflu dedi ve saatle emzirme mi soyledı 3 gundur mafoldum su reklı aglıyor meme ıstıyor 2 saat anca sabrediyor
Canım resimle anlatayım tam uzanmıyorsun yarı uzanıyorsunKafası çok gömülüyor öylede basıl yapıyorsunuz pompada bozuldu manuel aldım emmezse azalır diye tedirgn oldum. Bazen dizime yatıra emziriyorum öyle emiyor istediğinde emebilir demekki sakinse hırslı değilse.
İnanır mısın rahat rahat emziren annelere çöl imreniyorum dua ediyorum Allahım bebeğim doya doya emsin ona yeteyim diyeKafası çok gömülüyor öylede basıl yapıyorsunuz pompada bozuldu manuel aldım emmezse azalır diye tedirgn oldum. Bazen dizime yatıra emziriyorum öyle emiyor istediğinde emebilir demekki sakinse hırslı değilse.
Doktor eğer Sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar yapmaması normal demişti ilk oğlumdaKizlar kaç güne kadar kaka yapmama normal
Benimkide aynı. Emziriyorum çılgınca emmek istiyorKızlar ben anlamıyorum bu çocuk aç mı neden böyle yapıyor uyumuyor.
Emziriyorum, gazını çıkarmak için omzuma alıyorum, omzumu emmeye başlıyor, elini emiyor. Bunları yapmazdı, üç gündür böyle yapıyor, uyumuyor da, doymuyor mu acaba
Benimki ağlamaz, ama beni ağlatır sagolsun. Bağırır ve beddua eder. Çok benziyolar. Çok üzgünüm hem senin adına hem kendi adıma. Manevi desteksizlik çok zor. Hamilelik dönemimde mide bulantılarım zamanında da gelmişti annem. Evet yemek yapıyordu bulaşığı yikiyodu vs vs ama beni anlamaktan bihaberdi. Aynı şekilde şimdi de öyle. Lohusaligimi bile yaşayamadım. Duygu iniş cikislarim oluyor ama sanki doğum yapmamışim gibi bir muamele. Sanki onun yasitiyim sanki rakibiyim..Benim annem de aynısı, eleştiriye gelemez, hemen ağlamaya bağırmaya başlar beddua eder falan.
İlk doğumumda beni bunalttı, benzer şeyler yaşadım anlattıklarınla.
Doğumdan önce geldi, doğuma kadar kendi sıkıntılarını anlattı, hamileyken baban böyle yaptı doğum yaptım şöyle yaptı falan içimi şişirdi.
Doğumum başladı, deli gibi sancı çekiyorum, başıma gelmiş hala kendini anlatıyordu, ben sancı çektim de baban ilgilenmedi de bilmem ne. En sonunda kızdım, anne sus artık ya doğuruyorum görmüyor musun dedim. Yanımdan çıkınca kardeşimi aramış, seda çok kötü kimseyi konuşturmuyor beni de azarladı demiş...
Eve geldik, ben lohusayım kendi benden daha lohusa. Hakkını inkar edemem, ev işleri yemek çamaşır benim beslenmem sağolsun her şeyi en iyi şekilde halletti ama manevi destek sıfırdı. Ben ağlıyordum, boş yere ağlayıp bizi niye strese sokuyırusn diye kızıyordu. Bebek ne yapsa üşüttü bu çocuk diyip duruyordu. Ufacık bir şeyde herkesi arayıp bebeğe şu oldu bu oldu diye anlatıyordu, sonra herkes beni arıyordu bebek nasıl oldu diye...
Bebeğe tamamen kendi bildiğim şekilde baktım. Anneme kalsaydı bebeği mahvederdik. Daha kırkı çıkmamıştı, bence biz bunu güzelce saralım yatıralım iy bir terlesin üşütmüş bu çocuk dedianne saçmalama dedim sadece.
33 gün kaldı ama anlayış hiç yoktu.
Bu doğumda da sırf gelmiş olmak için geldi, üç gün kaldı gittiler, gidişleri de olaylı oldu beni ağlatarak gittiler.
O üç günde de telefon elinden düşmedi, arada bir kafasını kaldırıp laf olsun diye emdi mi diye soruyordu o kadar.
Çok zor ama tek bakmak en iyisi bence.
Benim kaynanam oğlum 4 aylıkken bu sebepten çocuğun ağzına lahmacun vermişKızlar sizin bebekleriniz de siz bi şeyler yerken size bakıp ağzını şapırdatıyor mu?kendimi çok kötü hissediyorum
Bizimki de baştan sevmemişti ben emzirirken her uyuduğunda ona koydum 5 dk bile uyusa koydum. Şimdi saatlerce uyuyor üzerinde.Kızlar bizde ana kucağı işe yaramadı titreşimi de sallanmayıda sevmedi yine kucak istiyor durmuyor
Birde bu aralar çok daha huzursuz neden böyle oldu anlamadım.
Bende öyleyim başlarda bu kadar değildi arttıkça arttı bi emzirme savaş halinde olabiliyor resmen uykulu daha güzel emiyor bazen saatleri buluyor annem olmasa ayakta kalamzdım heralde az önce yatar vaziyette zor emzirdim uyudu bi de evdekilere anlatamıyorum bırak aç değil ıstemeyınce ac degıl sanıyorlar emen cocuk var böyle ınsan üzülüyor sız ememedıgını bılıyosanız az emıp uyuduysa ne yapıyosunuz cunku bazen öyle uzun uykuya dalabılıyorİnanır mısın rahat rahat emziren annelere çöl imreniyorum dua ediyorum Allahım bebeğim doya doya emsin ona yeteyim diye
Canım bende bunu yapıyorum yine oluyor bazenCanım resimle anlatayım tam uzanmıyorsun yarı uzanıyorsun
Canım benim kızımda yapmıyordu ben çözümü su sekılde buldumKızlar merhaba 2 aylık kızım iki gündür kakasını yapmıyor normalde düzenli olarak yapardı.ama ve anne sütü ile besleniyor saatlerce ağlamaktan baygın düştü kızım bir oneriniz var mı . Zeytinyağı icirdim birde ağrı kesico fitil yaptık
Bunu sut yapsin diye doğum yaptığımda denemiştim canım aşırı gaz yaptı benim kızdaCanım benim kızımda yapmıyordu ben çözümü su sekılde buldum
Eger sutun de yetmiyorsa tavsıye ederım
Ben sut artırmak ıcın yapıyordum baktım gazına ve büyük abdestinede faydası oldu şimdi arada yapıyorum anında bagırsak calıstırıyor
Kendime elma kurusu İncir kurusu ve dut kurusun kaynatıp suyunu suzuyorum bir bardak ıcıyorum hergun
Hem sutum artıyor hemde gaz sıkıntısı falan gecıyor cok sukur kendı kendıne cıkarıyor
Yada sade kompostu yap onu ıc oda belkı fayda eder