2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Mikrobu kırılsın diye ütülüyorum 6 aya kadar ütüleyin diyorlar bi de nasıl başederim bilmiyorum 😁 ben de nefret ederim ütü yapmaktan. Kurutma makinesi de kullanıyorum aslında. Ama içim rahat etmiyor. Yüzünde de kızarıklıklar var çünkü
Kurutma kullanıyorsqn hiç boşuna ütüleme.
Bağışıklıkları güçlensin hassas olmasınlar 😊

Valla benimki bazen 5-6 saat uyanmıyor hiç ellemiyorum, kendi düzenini kuruyor.
Saatli uyandıran arkadaşlarım sonradan hep pişman oldular, bebek o düzene alıştığı için kendi uyanıyordu sürekli.

İlk bebekte de bunda da kırkı çıktı bıraktım uyandırmayı. Önce iki saat sonra üç saat derken uyku süresi uzadı, özellikle banyo yaptığı akşamlar 5 saat kesintisiz uyuyor, o da bana yetiyor dinleniyorum.
Gündüz de üç saat uzun uykusu var iki kez onun dışında ufak şekerlemeler yapıyor
Tamamen onun düzenine bıraktım ben hiç uyandırmıyorum
En güzeli bence de. İyi yapmışsın. Uykuda lazım onlara. Benim kız hala uyumadı bu saatte 😩 ikinci posta gazlla uğraşıyoruz karnı taş gibi. Gündüz de yatağında uyumuyor hep anakucağında.oto koltuğu gibi olan. Sürekli uyanınca mecbur ona koyuyorum uyanınca hemen sallıyorum. İnş çok zararı yoktur

Uyandirmiyorum ki, kendisi uyanıyor😃 keşke 3 saat kesintisiz uyusa diye dua ediyorum her yatisimda😃
Karnının tok olduğunu düşünüyorsan o uyanmalarında salla falan bişey yap bence. Meme verme. Arası açılsın böylece. Sık emmeye alışabilir sonra çok zorlar seni

Bebeğim huzursuz emiyor 5-10 emdikten sonra başliyor kendini çekiyor böyle 3 4 saat sürüyor sonra yorgun düşüp uyuyor Bugun sağdığım sütü üstüne verdim onuda istekli almadı sesini duydum uyurken kustu yan hem kusuyor hem yutuyor elim ayağıma karişti Allah esirgedi sağimda yapiyodum süt arttı sanırım ondan tazyikte arttı. Huzursuz emen bebekler varmı relektaz damla kullananlar vardı sanırım iyi geldimi en son onundeniycem birde gazdansa.
Şu an tam olarak o durumdayız. Benim kız da akşam başlıyor 8 gibi. Emmiyor bağırıp geri çekiyor gaaz sıkıyor. Şimdi yeni sızdı 😩 burda Bi arkadaş önermişti duwell damla diye. Ama bizde hiç işe yaramadı. En ufak rahatlama yok. Ben im de aklımda relaktaz var. Bir de gripe witer diye Bi damla.

Kizlar merhabalar. Konusuldu mu bilmiyorum ama size birsey sormak istiyorum. Benim ufaklık bir kac gundur meme ile savasiyior. Resmen agzini açıyor alıyor aglayarak birakiyor. Sut yok desem sagdigimda 80ml geliyor hemen hemen. Bilmiyorum tabi iyi mi kotu mu. Mama iki gunde bir veriyorum soj iki haftadir doymadigini dusundugum zamanlarda o da. Ama simdi emmedigi icin mama vermek zorunda kaliyorum. Bir tek gece uyurken emiyor dogru duzgun. Gunduz sıkıntılı. Bir surec mi acaba siz yasadiniz mi.
Memeyi ağlayarak bırakıyorsa gazdandir diye birsey okumuştum ama seninki gaz mi bilemedim

Halka sling aldim ancak henuz kullanmaya başlamadım, biraz çekiniyorum açıkçası, az daha büyüyünce kullanayim diyordum bacaklari icin zararlı olur mu ya düzgün kullanamazsam vs dedim kendi kendime, evde oyle bekliyor şuan slingimiz. Evet sıcaklardan dolayı biraz uzeri nemli olmaya başladı bizim de bu da sıkıntı yaratacak zamanla bence uzerini örtssek dert olacak ortmesek dert. Üşütecegim endişesi baslayacak simdi de.. Hiç kıyamıyorum bende kucaga alıştı alışmadi gectim artik yeter ki uyusun diye indiremiyorum kucağımdan, biraz gunduz uykusu olsun diye. Sıfır yoksa.. Biz dayanamıyoruz, kuş kadar cani ile uyumadan tüm gün nasıl duruyor anlamiyorum yicem kafayı 🤦‍♀️
Anakucağında uyutmayı deneyebilirsiniz, ya da hamak olabilir. Her yolu denicez artık uyumaları için. Kıyamam kuzuya, uyuyamadıkça huzursuzlanıyordur da. Bize görümcem hamak vermişti, arada onda sallıyorum gündüz uykusu için. Daha rahat uyuyor.

Karnının tok olduğunu düşünüyorsan o uyanmalarında salla falan bişey yap bence. Meme verme. Arası açılsın böylece. Sık emmeye alışabilir sonra çok zorlar seni
Ahh sen onu anneme söyle🤦🏻‍♀️çocuk her agladiginda çocuk aç. Hemen getiriyor. Mesela 1 saat oldu emeli, uyandı ağladı. Annem hemen çocuk acıktı emzir. Karşı çıkınca da kötü anne gibi oluyosun:KK43: çocuğunu yanında kimse olmadan buyutenlere özeniyorum bazen. Ama annem olmasa basedemezdim.

Valla benimki bazen 5-6 saat uyanmıyor hiç ellemiyorum, kendi düzenini kuruyor.
Saatli uyandıran arkadaşlarım sonradan hep pişman oldular, bebek o düzene alıştığı için kendi uyanıyordu sürekli.

İlk bebekte de bunda da kırkı çıktı bıraktım uyandırmayı. Önce iki saat sonra üç saat derken uyku süresi uzadı, özellikle banyo yaptığı akşamlar 5 saat kesintisiz uyuyor, o da bana yetiyor dinleniyorum.
Gündüz de üç saat uzun uykusu var iki kez onun dışında ufak şekerlemeler yapıyor
Tamamen onun düzenine bıraktım ben hiç uyandırmıyorum
Ben vicdan azabı çekiyorum uyandırsam mı acaba diye. Dün 1 de uyudu 6da kalktı 5 saat ben de uyanamadım ve bebeğin bezi kuru oluyo sonra paranoyaya bağladım kilo almamış gözüküyor. Sabaha kadar emmeyince süt doluyor sonra boğazunda kalkıyor çok geldiği için.Gece bi kaç alarm kurup 2 saatte bir mi emzirsem diyorum. Senin söyleminde mantıklı geliyor kendi düzenini kurması adına 50 günlük bu arada

Şu an tam olarak o durumdayız. Benim kız da akşam başlıyor 8 gibi. Emmiyor bağırıp geri çekiyor gaaz sıkıyor. Şimdi yeni sızdı 😩 burda Bi arkadaş önermişti duwell damla diye. Ama bizde hiç işe yaramadı. En ufak rahatlama yok. Ben im de aklımda relaktaz var. Bir de gripe witer diye Bi damla.
Bizde sap simblex aldk kolik oldu dün ağladı baya sürekli ıkınma yapti böyle olursa bırakıcam şimdi rahatladi uyudu biogaiada fark etmedi cok gaz yoktu gerci emerken yapiyordu damlayla kötü oldu bu gaz kötü gerçekten ya Allah yardım etsin bebeklerimize

Çoğu böyle canım emin ol. Gazdan uyumuyordur büyük ihtimalle. Karın masajını yapıyor musun

Ahh sen onu anneme söyle🤦🏻‍♀️çocuk her agladiginda çocuk aç. Hemen getiriyor. Mesela 1 saat oldu emeli, uyandı ağladı. Annem hemen çocuk acıktı emzir. Karşı çıkınca da kötü anne gibi oluyosun:KK43: çocuğunu yanında kimse olmadan buyutenlere özeniyorum bazen. Ama annem olmasa basedemezdim.
Ben yapiyorum bunu genelde cok sık hatta bazen sağipta veriyorum üstüne bana da bizimkiler oyala emmek istemiyodur diyor öyle yaptım biraz emdıkten biraz zaman gecınce emzırdım zorlamadan uyudu

Senin bebeğinin kilo alımı gayet iyiydi sanki. Bence fazladan mama vermek gereksiz kilo alımına sebep olabilir doktora bi danış istersen
Ya 60 cc veriyorum odur ki karnını doldursun diye. Öyle bir öğün gibi vermiyorum zaten günde 1 oluyor genelde. Çok şükür normale döndü gibi.

Gaz icin damla kullaniyormusunuz?ayni sorun bizdede var
Evet mommy bliss kullandım, eh diyebilirm
Sonra biogaia ve nurse harveys birlikte kullanıyorum daha iyi gibi. Ama yani damlalar pek işe yaramıyor yani . Geceden beri kaka yapmadı mesela. Gaz çıkardı biraz huzursuz kaka yapamadı diye. Bir yaptımı art arda yapıyor kakasını. Gazı da çıkmış oluyor rahatlıyor sonra aguluyor sürekli mutlu diye kıyamma

Kizlar merhabalar. Konusuldu mu bilmiyorum ama size birsey sormak istiyorum. Benim ufaklık bir kac gundur meme ile savasiyior. Resmen agzini açıyor alıyor aglayarak birakiyor. Sut yok desem sagdigimda 80ml geliyor hemen hemen. Bilmiyorum tabi iyi mi kotu mu. Mama iki gunde bir veriyorum soj iki haftadir doymadigini dusundugum zamanlarda o da. Ama simdi emmedigi icin mama vermek zorunda kaliyorum. Bir tek gece uyurken emiyor dogru duzgun. Gunduz sıkıntılı. Bir surec mi acaba siz yasadiniz mi.
Gazdan canım.mama vermek yerine sütünü sağıp versen. Benim kız da öyle her akşam belli saatlerde. Hem gaz sıkıyor hem de açlık. Ememiyor da. Ama biberonla içti iki defadır.

almora34 almora34

Gazdan dolayı. Aynı şeyi sancısı gelince bizimki yapıyor. Büyük bir açlıkla memeye yapışıyor, sonra ağlayarak bırakıyor..ben teskin etmeye çalışıyorum. Sonra tekrar aliyo tekrar birakiyo ağlayarak. Öyle zamanlarda biz pikede salliyoruz iki kısi. Ancak öyle sakinlesiyo.

X