- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.521
Eve kıvamı koyu,ondan biraz daha doyurucu.Dün aptamil comformil aldım çok garip bi yapısı var jole gibi sütle karıştırıp veriyorum. Bunu nasıl içebiliyor bebekler hayret
Bizde de öyle canım. Ama bizde akşamları öyle. Emmek istiyor karnı aç ememiyor. Ama bence bizimki gazdan ememiyor ben de ondan eminim. Kolik krizi geçince gaz çıkarmaya başlıyor çünkü.Ben emme sıkıntısının gazdan olduğunu düşünmüyorum bizimkindebariz menem reddi yaşıyoruz. Gece uykuya geçerken ve sabahları daha kolay emiyor ama gündüz resmen savaşıyor. Emmek istiyor ama memeye yaklaştıkça kendini atıyor, tam kavrayamıyor baya savaşıyoruz en sonunda doğru düzgün emmeden yorgun düşüp uyuyor.
Emziğe devam etmek zorundayım da bu meme reddi zamanla çözülür mü sence
Büyüdükçe geçer mi kafa karışıklığı
Benim bebisntek memede doyuyor bi sonraki seansta diger memeyi veriyorum. Ama keske ikisinide ayni anda emse. Sagim yapiyorum gunde bi kac kez ki sut toplanmasin .Rastgele birinden başlıyorum sonra diğerine geçiyorum doymadı gibi hissedersem bi tur daha atıyorum. Bazen tek meme ile doyuyor. Tamamen doğaçlama gidiyorum yani. Gün içinde ortalama olarak ikisini eşit emmiş olsun o önemli gerisi bebeğine sana kalmış. Eğer bi memeyi sürekli daha çok emerse onda süt artar diğerinde azalır, boyut farkı da olur zamanla o yüzden gün sonunda ikisini de eşit emmiş olması önemli.
Sezaryen sonrası taktıran arkadaşım olmuş adet olmadan. Benim Dr takmıyorum çok acır dedi. Acı diyince ben de geri durdumYok canım sezaryen benim. Bende adetliyken takılıyor diye biliyordum doktoruma dedim adet olup gelirim oda gerek yok 40 ın çıkınca eşinle ilişki olmadan gel dedi. Bilmiyorum ki niye öyle dedi
Canım sling alsana küçük olanı koyarsın slinge kucağında taşırsın en azından yemek işini halledersin büyüğün.
Hiç gelmese daha iyimişş yaniAz daha sabır canım bi kaç aya daha kolay olacak
Evet canım emziriryorum iyi gidiyor bazen ikisnin aynı anda emesi tutuyor artık hangisi dayanabilecek durımdaysa onu oyalıyoruz bir şekilde
Oğlum hamileyken bir mememi emerken diğeriyle oynuyordu çok rahatsız oluyordum bende o zaman şimdi yapmıyor allahtan. Ama bişey deme sakın zaten kardeşi geldiği için o da ne hissedeceğini bilmiyor birde sen laf söylersen iyice üzülür
Ben oldum çoktan öyle imza fijan yok te muz sonunda ikinci doz aşısı olacamKızlar bu sabah aşı randevum vardı, yapmadılar bana aşı. Bebeğin çok küçük 3 aylık olana kadar bekle dediler. İlla olacağım deseydim rıza imzasıyla olacaktım. Sizlerde durum ne?
Sinovac mı olmuştun?Ben oldum çoktan öyle imza fijan yok te muz sonunda ikinci doz aşısı olacam
En son hangi gogsunuzle bıtırdıysenız ondan baslayın once yaglı kısmı esin daha sonra dıger gogse gecın basta sulu kısmı alıp sonra yaglı kısmı alır o sekılde devam edebilirsiniz yada hangi gogus daha dolgunsaKızlar emzirirken hangi göğsünüzü emizriyprsunuz ebe bir göğsü 2 kez emzir sonra öbürüne geç dedi ama
BiontechSinovac mı olmuştun?
Sudocrem kullanıyoruz memnunuzPişik için krem tavsiyesi istiyorum. Kızımın altı baya kızardı mustela kullanıyorum kantaron yağı da. Fayda etmedi yardım lütfen
Benim bebeğimde var canım. Doktor 3-4 ayı bulabilir geçmesi dedi.Bebeğinde uzamış sarılığı olan var mı?
Cok geçmiş olsun. Tıkanıp kalmasınin aşı ile ilgisi olduguna emin misiniz, yani ağlamaktan falan mi oldu acaba oyle bir etki hic duymadim da.. Bizde ilk oldugu anda biraz ağladı sonra eve geldiginde biraz uyudu hatta, gun içerisinde oyle huzursuzluğu da olmadi. Aşı yerinde bir iki gün cok kucuk sertlik vardı sadece. Şükür sorunsuz atlattı.1.ay aşisi ateş yapti mi bizim çok kötü olduk sürekli emmek istedi sütte verdim huysuzdu sonra tıkandı kaldı morardı annem kusturdu ama çok kötü olduk hala etkisindeyim aşidan sonra bebeğim değişti sanki
Olabiliyor canım malesef.inş sizin uzun sürmez böyle.Canim valla 9 aya kadar uzarsa kturur aglarim suracikta bizimki bayag sık kusuyor ama cokta iyi kilo aliyof masallah sutumde biraz tazyikli sagio emzirmem lazim aslindanda her zaman olmuyor tabi. İnsallah bi an once toparlar gunde 5 6 cift kiyafet degistiriyoruz . Birde emiyo emiyo sonra cikariyoya icim sizliyo yani ins gecer bi an once ,
Onu bilmiyorum canım. Almadım ben. Herhalde diğer doğum kontrol hapları gibidirNasıl kullanılıyor peki?
Zeytinyağı iyi geliyor geçiriyor hemenPişik için krem tavsiyesi istiyorum. Kızımın altı baya kızardı mustela kullanıyorum kantaron yağı da. Fayda etmedi yardım lütfen
Saf gül suyu iyi geliyor kızımda otacinin gül suyunu kullanıyorum oğlan isilik olursa onda da kullanırım kendime tonik olarakta kullanıyorum hatta buzdolabında spreyli olanından duruyor hep yazın sıcaklarda çokta güzel ferahlatiyor ama isilige en iyi gelen şey kesinlikle deniz suyu bir günde bütün isilikleri solduruyorBebegimde isilik cikti ince giydirmeye basladi hala gecmedi bilgisi olan varmi bunlar kasinmiyordur ins bebisi rahatsiz etmiyordur bayGda kotu oldu
Sling kullanıyorum hep kucakta durmak istediği uykusu olup bir türlü dalamadigi zamanlar içine girer girmez dakikasına uyuyor tek kötü yanı cikartir çıkartmaz uyanıyor ama en azından bir kaç işin ucundan tutabiliyorum içindeyken en azından sofrayı kurup kızıma yemegini kalvaltisini hazirliyorum ortalık toplayabiliyorumCnm guneyde yasiyoruz biz
Gun asiri yikiyorum ona ragmen gidisinin alti kizarmis. Bepanthol surdum gecti hemen. Yikadiktan hemen snr mustela bebe losyonu ile tum vucudu yagliyorum.
Sik sik yika ve kremle. Terlemesin.
Ter cok arttiriyo.
Bir de seninle ayni durumdym
sling ya da kanguru dusunuyorum
Sen memnunmusun.onerir misin?
Hamilelikten önce göğüs ölçüm 75a cuptu şimdide 80b cup emzirme sütyeni kullanıyorum, göğüslerim büyüdü ama normalde küçük olduklari için anca normal boyuta geldiler oğlumu sadece emziriyorum ilk 7,8 gün günde bir yada iki sefer 30cc mama takviyesi yapmıştık bir ayda 1100gr almış öyle hep dolu doluda değiller arada dolu olduğunu hissedersem oğlumu bir memeden emzirirken diğer memeyi monchi pompayla sağıyorum 60cc falan çıkıyor sütümSütü bol olan anneler göğüsleriniz hamilelikten önce de dolgun muydu?
Biz hep kuru memeyiz sütüm yetmiyor. Annem teyzemde öyleymiş çok sütleri yokmuş.
Yani göğüsleri küçük olup sütü çok olan var mı?
Yok tıkanmasının aşıyla ilgisi çok huysuzdu saatlerce ağladi süt içerken kaçti çikaramadi huzursuzluğu ateşi ona bağliydi calpol verdim ateşi 37.5 geçti şimdide bi öğürme hali var az emiyor bazen öğürme hali var üşüttü mü acaba.Cok geçmiş olsun. Tıkanıp kalmasınin aşı ile ilgisi olduguna emin misiniz, yani ağlamaktan falan mi oldu acaba oyle bir etki hic duymadim da.. Bizde ilk oldugu anda biraz ağladı sonra eve geldiginde biraz uyudu hatta, gun içerisinde oyle huzursuzluğu da olmadi. Aşı yerinde bir iki gün cok kucuk sertlik vardı sadece. Şükür sorunsuz atlattı.
Mustela önleyici . Yani pişik olmadan kullanılıyor. Pişik olunca sudocrem kullanıyorum . Bizde etkili olan oPişik için krem tavsiyesi istiyorum. Kızımın altı baya kızardı mustela kullanıyorum kantaron yağı da. Fayda etmedi yardım lütfen
Hepatit asısı ates yapmian bir ası degıldı ama bazı bebek lerde yapabiliyor Bızde yapmadı arkdsım bebegimde yapmıstı1.ay aşisi ateş yapti mi bizim çok kötü olduk sürekli emmek istedi sütte verdim huysuzdu sonra tıkandı kaldı morardı annem kusturdu ama çok kötü olduk hala etkisindeyim aşidan sonra bebeğim değişti sanki