- 2 Ağustos 2020
- 2.019
- 2.254
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.561
Sarılık geçmeden bebeklerin rengi de tam belli olmuyor sanırımBizim var doktor 3 aya geçer dedi ama gözünde var sadece
Evet geç gelmesi beni çok zorluyor bı pazar günü evde malesef kızım 6,5 yaşında gün içinde babaannesine inip bahçede kuzeniyle oynuyor yoksa evde sürekli tablet televizyondan başını kaldirmiyor çok üzülüyorum küçük olsa evcilik falan oynarız bu yaşta benle evcilik oynamakta kesmiyor onu yasitinı arıyor illa, anaokuluna gidiyordu iyiydi bir iki aktivite yapıyorlardı şimdi okulda kapandı malesefEşin baya geç geliyormuş canım, o seni çok zorlar haklısın.
Benim eşim en geç 16.30-17 de Evde oluyor, yemek yoksa hemen yemek yapıyoruz, varsa masayı haZırlıyoruz.
Mutfağı da genelde eşim topluyor, bugün ben uyudum dinlendim diye toplayabildim.
Bizde de bebek hiç durmuyor da emziğe alışınca rahat ettik o anlamda. Yemekten sonra emzirip eşime verdim ben yattım, o da pusette uyutmuş sağolsun.
Banyo olayı da yılan hikayesine dönüyoryorgunluktan banyo yapacak halim kalmadı iki gündür, güya bebeği yıkayacaktım yine kaldı
Sabah da 6.30-7 arası güne başlıyoruz.
Dediğin gibi yorgunluk hiç geçmiyor, hep bi sırt ağrısı baş ağrısı...
Acı mııSezaryen sonrası taktıran arkadaşım olmuş adet olmadan. Benim Dr takmıyorum çok acır dedi. Acı diyince ben de geri durdum
Geçmil olsun canım1.ay aşisi ateş yapti mi bizim çok kötü olduk sürekli emmek istedi sütte verdim huysuzdu sonra tıkandı kaldı morardı annem kusturdu ama çok kötü olduk hala etkisindeyim aşidan sonra bebeğim değişti sanki
Ben ilk çocuğumda kullanmıştım ve acayip rahat etmiştim hatta doğumdam 1 hafta sonra almıştıkta kendime kızmıştım niye geç aldık diye ama şimdi kızımı emzirme yastığıyla emziremiyorum bi garip geliyor hiç rahat edemedimEmzirme minderi kullaniyormusunuz rahatlik sagliyormu
Benimki AlperenKızlar bebeklerinizin isimleri ne? Benimki Ahmet Berat
Yok kuzum bu mama veren anneler için yazdm,sürekli emen bebek doyuyodur ses etmiodur.Sizleri böyle okuyunca benim kız baya iştahsız galiba. Hiç doymuyor diye düşünmedim öyle Bi ağlaması olmadı Bi tek akşamları gaz sancısı tutunca ememiyor ağlıyor o zaman aç olduğunu anlıyorum.
İnş kilo alıyordur bizimki
O tulumları biliyorum ama alttan çıtçıtlı ya sevmiyorum pek. Boşluk kalıyor ordan üşür gibiLC Waikiki'de kısa kollu uzun altlı tulumlar var 2 tane ondan aldım ben 2 tane de kısa kollu tişört-uzun alt şeklinde takım aldım şuan onları giydiriyorum. Çorap da giydiriyorum gaz sancısı korkusundanama izmirde havalar ısınmaya başladı bi kaç güne şorta geçiş yaparız herhalde bi kaç hafta sonra da tek askılı zıbın zamanı gelir
Öyle çok sık da emmiyor aslında. Oğlum sürekli memedeydi. Kız öyle değil. İki üç saati buluyor emmesi. Ay sonu göreceğiz bakalım. Çok kilo almadı ondan eminim ama. Sizinkiler tosuncuk olmuştur.Yok kuzum bu mama veren anneler için yazdm,sürekli emen bebek doyuyodur ses etmiodur.
Benim ki Deniz KayraKızlar bebeklerinizin isimleri ne? Benimki Ahmet Berat
Ooo maşallah siz bayağa erkencisin çocuklar da sabah erken kalkıyor herhalde. Valla bana sabah erken kalkmak çok zor geldiği için kızım 9a kadar uyusun diye hep akşam 22.30-23.00 civarı yatırdımKızlar siz günü kaçta kapatıyorsunuz
Bizim ev mi böyle yorucu, sizde durumlar nasıl
Akşam en geç 21.30da gün bitiyor bizim evde.
Bebekten önce de böyleydi, kızımı uyutup biz de yatardık.
Bebekten sonra baygın gidiyoruz artık.
Akşam yemeğini en geç 6da yiyoruz, çocukları çıkaracaksak dışarı çıkıyoruz. Bazen de yemekten sonra ben dayanamıyorum bir saat uyuyorum yoksa bayılacak gibi oluyorum uykusuzluktan.
Şu tempoda eve misafir gelse yanında uyuklarız galiba
Bu akşam 19.30dan 21.30a kadar uyudum, o yüzden şimdi uyanğım
Eşim çocukları yatırmış, kendi de yatmaya giderken beni kaldırdı kalk yerine yat dedi, valla kalktım gözümün önünü zor görüyordum uykusuzluktan
Aynı bizim durumu anlattın şuanCanım aynı benim kızımda öyle oldu şu sıralar.
Her gören ne kadar akıllı derdi, evde beni hiç üzmez çok uyumlu bir çocuktu.
Şu sıralar her şey ağlama sebebisaçımı bağlama, altımı değiştirme, pijamamı çıkarma, o tokayı takma, yüzümü yıkama vs bu liste uzar gider.
Anne kucağa al, anne sen yedir, anne sen gel.
İnanır mısın tuvalete giriyorum arkamdan nasıl ağlıyor.
Ne söylesek her şeyin tersini yapmaya başladı. En sevdiği kelime hayır.
Ne yapıcaz böyle bilmiyorum
Sağol canım benim sutum azdı tam çoğaldı derken sinir stres yine azalmıştı sonrada çoğalmadiMigrosta da hep 2.bez yüzde 60 indirimli oluyor onuda takip edebilirsin.
Bizde primada sızdırıyor molfix aldım şimdi de deneme amaçlı.
Neden emziremiyorsun? Aynı dert bende de var sağmaktan yoruldum sütümde az zaten.
Ara sıra CC yi fazla yapıyorum içiyorsa o CC de yükseltip devam örneğin 60 veriyorsan 90 CC deniyorum fazla olursa zaten 30 CC içmiyor 60 CC içiyor 60 CC de devam gibi zaten doymayinca genellikle huysuz oluyor yada erken uyanıyorMama veren anneler günlük ne kadar vereceğinizi hesaplıyor musunuz? Kilosunun 150-200katı mamaya ihtiyacı varmış.
Benimki 5 kilo 1 litre veriyorum ama fazla kilo almış
Biz İstanbul'dayız bulunduğum bölge yüksek mevki de ve akşamları serij benim kız çok ateşli çıtçıtlı sıfır kol zibinla yatıyorum bacak kollar açık tek zıbın üstünü muslinle ortsem ateş gibi oluyor sıcaktan uyanıp ağlıyor sıcağa gelemiyor aynı anası biz yaza geçtik ince giyiniyoruzO tulumları biliyorum ama alttan çıtçıtlı ya sevmiyorum pek. Boşluk kalıyor ordan üşür gibiben bugün oğlumu kreşe götürürken sıfır kol altına kısa tayt takım giydirdim. Uyudu hep ana kucağında. Battaniye de vardı. Gündüz dışarısı sıcak. Evler serin biraz. Ama bu akşam baya sıcak yine. Dediğin gibi bikaç güne geçeriz iyice yazlıklara.
Kızımın adı Ecrin NurBenimki Alperen
Karma aşı ateş yapıyor diye okumuştum bizim az kaldı 2. Ay asimiza şimdiden tedirginim ama buradaki arkadaslar sağolsun rahstlattilar biraz şurup ve fitil veriliyormuş hiç ateş olmadan da geçirenler varmış inşallah bizde öyle oluruzBizde dün yaptırdık ağrı, ateş olmadı.
2.ayda yapılacak olan verem aşısı zormuş ateş yapar dedi hemşire.
Bepanthol kullanıyorum pişik onleyici krem. Pişik olduysa belki işe yaramaz çünkü pişik kremi değil pişik önleyici Krem . Mustela en iyilerinden ama sizde ise yaramamış sudokrem okumuştum çok iyi diye bir araştırın istersenizPişik için krem tavsiyesi istiyorum. Kızımın altı baya kızardı mustela kullanıyorum kantaron yağı da. Fayda etmedi yardım lütfen
Evet canım genelde akşamları veriyorum yada akşam üzeri gece gazını rahat çıkarması için bizi gece gazları zorluyor o yüzdenGünde bir kere değil mi
Şükür atesi geçmiş en azindan, dediginiz gibi belki usuttu ya da bogazi tam temizlenememis olabilir mi acaba halen öğürme durumunun olmasi aklima onu getirdi, belki cikarmaya çalışıyordur halenYok tıkanmasının aşıyla ilgisi çok huysuzdu saatlerce ağladi süt içerken kaçti çikaramadi huzursuzluğu ateşi ona bağliydi calpol verdim ateşi 37.5 geçti şimdide bi öğürme hali var az emiyor bazen öğürme hali var üşüttü mü acaba.
Cook, aldigim en mantıklı şeylerden biri..Emzirme minderi kullaniyormusunuz rahatlik sagliyormu