2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar ben de aşıyı sonbaharda olmayı düşünüyorum ama hakkımız o zamana bitmez dimi. Şuan zaten yaz, vakalar azalır asıl sıkıntı kışın 😬 emzirdiğim için sürekli aşı oluo durmak da istemiyorum 🤦🏻‍♀️ şimdi olsam kışa etkisi geçicek yeniden olmak gerekecek

Kızlar bebekleriniz sağa sola dönüyor mu? Benim bebiş 2 aylık olmak üzere bugün yere koydum bayağa sağa sola dönüyor hatta yüz üstü için zorluyor hayret ettim 😬 🧿 kızım çok geç dönmüştü ondan şaşkınım

Bana da doktor spiral için 3. Ayda gel dedi adet vs demedi. Ama ben hormonsuz spiral düşünüyordum, kullanan kime sorsam hiç memnun kalmamış hep adet kanamaları çok uzamış mecbur çıkartmışlar 😬 vazgeçtim sanırım spiral işinden. Hormon içeren de hiç bişey kullanmak istemiyorum.
Hormonlusuda mı varmış😂😂 ben baya bilmiyormuşum spiral işini😂 doktorumda bişey demedi ne taktıklarına dair🤷🏻‍♀️ Ama bende hormonlu istemem hormon alcak olsam doğum kontrol hapı kullanırım uğraşmam spiralle
Ne kadar aynı uyku olayı😁 oğlum aramızda. 3 yaşında.bebek anne yanı yatağında 😁
Oğlum kendi odasında yatıyordu. 1 yaşından beri. Bebek olunca babayla uyudu. Ben aldım ortamıza. Sabah uyanınca çok üzgün bakıyordu odada bebekle beni görünce.bebekten önce Sabahları onun yatağında uyanıyırudk çünkü biz. Sabaha karşı yanına gidiyordum uyanınca.
Hepimizde aynı süreçler hep
Valla bizde 1 ay ananeyle yattı ama sonra baktık uyumuyor direniyor geri hepberaber yatmaya başladık. Çokta iyi oldu hem bende vicdan olarak rahatladım☺️☺️ Tekrar beraber yatmaya başladığımız gecenin sabahında yüzündeki mutluluğu görmek bana çok iyi geldi☺️☺️

kizlar asi oldunzmu
Olacak misiniz?
Kimi dr sinovac ol diyo
Kimi dr biontec
Ben kararsizim emzirdigim icin korkuyorum.
Asi karsiti degilim asla heleki bu donemde
Ama emzirince su an napcagmi bilemiyorum
Ben meslek mali müşavir olunca erken oldum meslekten dolayı geldi aşı.. Biontech oldum daha fazla koruyuculu varmış ama hamile ve emzikli lr Filiz hiçbir araştırma yok 5 tane Doktora sordum Ayşe ol ya da aşı olma demedi o senin kendi tercihin sen karar vereceksin dedi covid olursam daha kötü Bu sefer hiç emzireyim yiyeceğim ilaç alamayacağım sırt ağrısı böbreğe Kalbe birçok yeri zararı olacak Belki ağır geçireceğim onu riske atmak istemedim Alman aşısı olduğu için Almanya'da oturan arkadaşıma sordum orada emziren birkaç arkadaşı 12 saat süt vermemiş Bende süt sağıp buzluğa attım 12 saat sütüm geri gitmesin diye hep makinede sağıp döktüm ki süt geri gitmesin Buzluktaki sütleri verdim 2 kere de mama verdim öğlen 2'de oldum gece 2'de süt vermeye başladım ama zararı var mı yok mu bilmiyorum bu annenin tercihine bağlı yaz ayı illaki dışarılarda olacağız rapor bitiyor çalışmaya başlayacağım o riski almak istemedim hamile ve emziren insanların hakkında hiçbir araştırma henüz yok

İlk doğumda bir haftalıkken gitmiştim sadece karından bakmıştı doktor başka da çağırmamıştı.
Bunda 15.gün çağırdı gittim. Tekrar gitmeye de fırsatım olmadı.
Sen normal doğum mu yapmıştın
Benim dikişler düştü ama epizyo yapılan yerde şişlik var gibi, sende de öyle mi
Yok sezaryen benim

Kızlar bu sabah aşı randevum vardı, yapmadılar bana aşı. Bebeğin çok küçük 3 aylık olana kadar bekle dediler. İlla olacağım deseydim rıza imzasıyla olacaktım. Sizlerde durum ne?
Ben hiç söylemedim bile yaptırdım. Ailedeki doktor tanıdıklarıma ve kendi doktoruma sordum yaptır dediler

Ben hiç söylemedim bile yaptırdım. Ailedeki doktor tanıdıklarıma ve kendi doktoruma sordum yaptır dediler
Onam formunda gebelik ya da emzirme durumu var mı kısmını boş mu bırakmıştın? Ben oraya emziriyorum yazdım, hemşire kendisi sordu kaç aylık bebeğin diye. 1,5 diyince çok küçük 3 aya kadar önermiyoruz yine de doktorla bi görüş dedi. Doktor da olma 3 aylık olsun öyle olursun dedi ben de olmadım ne bileyim. 😕

Onam formunda gebelik ya da emzirme durumu var mı kısmını boş mu bırakmıştın? Ben oraya emziriyorum yazdım, hemşire kendisi sordu kaç aylık bebeğin diye. 1,5 diyince çok küçük 3 aya kadar önermiyoruz yine de doktorla bi görüş dedi. Doktor da olma 3 aylık olsun öyle olursun dedi ben de olmadım ne bileyim. 😕
Ben formun içeriğine bakmadım bile🙁 direkt imzaladım. Oradaki hemşirelerin haberi bile olmadı yani emzirdiğimden. Ama dediğim gibi yeni bebeğim olduğunu bilen 3 farklı doktordan aldığım bilgiyle oldum hatta direkt biontech ol dediler

Ben formun içeriğine bakmadım bile🙁 direkt imzaladım. Oradaki hemşirelerin haberi bile olmadı yani emzirdiğimden. Ama dediğim gibi yeni bebeğim olduğunu bilen 3 farklı doktordan aldığım bilgiyle oldum hatta direkt biontech ol dediler
Farklı form vermişler o zaman, çünkü kutucukları işaretliyorsun. Kontrol ediyorlar tek tek. Ben de olun diyen doktorlar okudum da yine de bilemedim. 3 aylık olunca olurum artık. Randevu falan bakmıyorlar zaten, gelen sıraya giriyor hemen yapıyorlar.

Kızlar emzirirken hangi göğsünüzü emizriyprsunuz ebe bir göğsü 2 kez emzir sonra öbürüne geç dedi ama
Rastgele birinden başlıyorum sonra diğerine geçiyorum doymadı gibi hissedersem bi tur daha atıyorum. Bazen tek meme ile doyuyor. Tamamen doğaçlama gidiyorum yani. Gün içinde ortalama olarak ikisini eşit emmiş olsun o önemli gerisi bebeğine sana kalmış. Eğer bi memeyi sürekli daha çok emerse onda süt artar diğerinde azalır, boyut farkı da olur zamanla o yüzden gün sonunda ikisini de eşit emmiş olması önemli.

Kızlar bu sabah aşı randevum vardı, yapmadılar bana aşı. Bebeğin çok küçük 3 aylık olana kadar bekle dediler. İlla olacağım deseydim rıza imzasıyla olacaktım. Sizlerde durum ne?
Ben de olursam sonbahar gibi olmayı düşünüyorum. Çünkü kışın vakalar daha fazla oluyor, hem bebeğim de biraz daha büyümüş olur diye düşündüm

Ben de olursam sonbahar gibi olmayı düşünüyorum. Çünkü kışın vakalar daha fazla oluyor, hem bebeğim de biraz daha büyümüş olur diye düşündüm
İki ucu oklu deynek cidden, olsan bi dert olmasan bi dert. Kimi diyor bebeğe de antikor geçer faydası olur. Ama pfizer ın kendisi bile yeterli veri yok diyor. Neye dayanarak zararsız yaptır diyorlar onu da bilmiyorum. Kimse yaptır veya yaptırma diyemez bence bu süreçte. Neyse ben 3 aylık olmasını bekleyeceğim. Zaten 1,5 ay kaldı şunun şurasında. Eşimin 2. Doz randevusunda beraber gider oluruz. Artık bana rus aşısı mı vururlar bilemem tabi🤣

X