2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Dün akşam kimyon demleyip içtim, sanki biraz faydası oldu gibi..ama bebeğe vermedim bende cesaret edemedim..bugün de içmeye devam edicem
kuzenim ben verdim bebeğime ama sana ver diyemem 40ına kadar verme yine de sen dedi. Ben de içicem artık yazık sıkıyor kendini internette gaz çıkarma videolarının hepsini denedim yok olmuyor

Valla ben ta ilk günden biberonla verdim.
Hatta önce biberon verdim meme almadı ilk gün.
İlk bebeğimden tecrübeli oldugumdan mama vercektim zaten.
Şırınga vs uğraşacak durumum olmadığından (kendime ve bebeğe eziyet etmeyeceğime söz verdim çünkü ilk doğumdan sonra çok sıkıntı yaşadık)
direk biberonla verdim.
Bizimki memeyide aldı.bazı bebek almayabiliyor onun kararını sen verceksin ama bence kendine eziyet etme zaten zor süreçler bunlar.
Yani en kötü neolur, anne sütünü sağıp yine biberonla verirsin ki ben emzirmeyi çok sevmediğim için arada sağıp dolaba koyuyorum biberonla veriyorum.
Artı gece mama veriyorum sadece.
Çnkü uyumam lazım çünkü enerjisi yüksek biri değilim ve bir çocuum daha var.yardımcımda yok.
Kolayına nasıl geliyorsa en keyfli nasıl oluyorsa öyle yap canım.asla kabusa çevirme hiçbirşeyi.
Tabi emerse anne sütü alırsa en güzeli ama olmuyorsada oldugu kadar.
İlk çocuguma sinir stres karmaşadan sütüm oldugu halde anne sütü veremedim.
Keşke rahat olsaydım ama mamalarda maşallah gayet güzel ,şükür çok sağlıklı ve kendimize göre akıllı bir çocuk.
İnşallah en kısa sürede herşey yoluna girer seninde hepimiz sağlıkla büyütelim bebelerimizi

Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah

Bilerek gömülücek şekilde yapıyolar canım onları bacakları karna doğru olsun daha rahat gaz çıkarsın diye. Rahat ol o anlamda
Masaj, ılık suyla dolu tasa memeleri batırma ve bekleme. Bunlar iyi gelir
Ben giydiriyorum çünkü tırnakları jilet gibi gözüne falan sokar elini . Giydirmediğim an çiziyor biyerlerini
Kağıt törpüyle törpülüyorum cnm ben, çizemiyo öyle olunca.
Ben de ilk bikaç gün mama verdim aç kalıp sarılık olmasın diye. Mememin yanından ağzının kenarından sıkıyodum böylece memedeki süt de zamanlar arttı ve 5-6 gün sonra bıraktık mamayı

Sağolun Uyuyor deminden beri iki kere sağıp verdim iki kerede mama sabah iki üç saat ağladı emdi uyumadı mama verdim tekrar aralar uzuyor mamayıda geç emiyor hep zor uyanıyor uzun emiyor sabah uyumayınca baya sağıp verdim hep uyandırsam mı ki.

Valla ben ta ilk günden biberonla verdim.
Doktor sütün varsa mama verme dedi ama emdikten sonra verince hep içiyor .sarılık durumunda var ondan devam ediyorum inşallah etkisi olur artmaz. annem vermeyelim dedi ben vermeye çalıştım tutamadı kaşıklada az aldı üç günlük bebek alışmaz diyeceğim ama ilk kızımda hemen alışmıştı sağarak vermiştim hep bebeğe göre değişiyor sanırım inşallah sizin gibi benimde tutar emer

Sanırım her doktor farklı bakış açısı ile değerlendiriyor.anne sütü elbette ilk tercih ama şartlar neyi gerektiriyorsa öyle yapılıyor.
Umarım gönlünüze göre olur herşey

Tırnaklarını kesince çıkarıyorum tırnakları biraz uzamaya başlayınca tekrar kesene kadar giydiriyorum. Dediğin gibi çok çiziyor her yerini
Ben daha kesemedim korkudan tırnaklarını hala erteliyorum.

4 5 ama bir o kadari da mikirdadigi zaman pispis yapmakla geçiyor kendiliğinden sallanan babybjorn u biliyorum. Onun da indirime girmiş ancak 1500 lira. Acaba değer mi ya? Bilsem ki çok rahat edecek sürekli uyuycak hemen alırım
Lanolinli krem varsa sür ve kalkanı tak. Göğüs ucun çamaşırına değmesin maksat
Lansinoh var ama artık surmuyorum kaderime razı oldum kalkanlar çok büyükmüş onu sütyenle takmam lazım sütyen de beni daraltiyo. Resmen hepsini bı kenar attım.

kuzenim ben verdim bebeğime ama sana ver diyemem 40ına kadar verme yine de sen dedi. Ben de içicem artık yazık sıkıyor kendini internette gaz çıkarma videolarının hepsini denedim yok olmuyor
İlk oğlumdan da biliyorum gaz çok zor canım, 10 günlükken bizim minik kuş da da başladı inşallah bu kez uzun sürmez

Kızlar aranızda kimyon içip bebeğin gazına faydasını gören oldu mu? 1 çay kaşığı bebeğe de verebilirsin dedi çevremdekiler ama cesaret edemedim ben
Ben de ilk beebeğimde sabah akşam kimyon çaayı içiyordum. Çaaresizlikten verdim bir çay kaşığı ama pişman oldum. Bir şey olacak korkusundan ne ağlamıştım ahh acemilik bence bir işe yaramıyor kimyon çayı

Sonra eşim sağolsun gaz masajını öğrendi internetten yapmaya başladı. Bezini açıp karnını saat yönünde ovuyoruz sonra dizlerini kıvırıp karnına doğru ittiriyoruz. Çok rahatlıyor. En işe yarayan bu olmuştu. Hiö gaz damlasına ihtiyaç duymamıştık

gündüz 2 saati gece de 3 saati geçirmemek gerekiyor canım bizimkisi kadar bebeklerde büyüdükçe en azından 3 aylık kadar olunca tabi ki gece 4-5 saat uyumasına izin vermek gerekiyor ama şimdi uyanmıyorsa uyandırmalı. Zor uyanıyor demişssin ya canım altını açmayı denedin mi öyle kolay uyanıyolar. Hala uyanmazsa da ıslak pamuk mendille bacaklarını silmeyi deneyebilirsin :)

maşallah ya. Ben de baktım deniyorum hatta sağ bacağını sola doğru, sol bacağını sağa doğru atmak vs onları da denedim ama yok çıkmıyor gazı

Hepsini yapıyorum ama bazen bana mısın demiyor emiyor uyuyakalıyor benim meme ucundan zaten savaşta gibi tutuyor bazen yutkunmuyor ama uyurken verdim bakalım uyanıncaya çok kalıp esniyor yine de denerim canım sağolasın

Eşim boş olduğu zamanlar karnına uzun uzun masajları yapıyor cidden masaj bayağa rahatlatıyor masajdan sonra uzun uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…