- 1 Şubat 2021
- 146
- 110
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.521
kuzenim ben verdim bebeğime ama sana ver diyemem 40ına kadar verme yine de sen dedi. Ben de içicem artık yazık sıkıyor kendini internette gaz çıkarma videolarının hepsini denedim yok olmuyorDün akşam kimyon demleyip içtim, sanki biraz faydası oldu gibi..ama bebeğe vermedim bende cesaret edemedim..bugün de içmeye devam edicem
Valla ben ta ilk günden biberonla verdim.Bizde ilk günden beri mama veriyoruz hastanede de verdiler. Mama olmasa açlıktan napardı bilmiyorum.
Mamayı azaltıp, sütü çok sağıp vermeye çalışıcam bakalım.
Mamayı enjektörle veriyoruz biberonu tutamıyor siz nasıl veriyorsunuz?
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallahKızlar selam, buraya epeydir bakamadım. Eski mermitoloji benDoğuranlara hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün minnoşları 4 mayısta kendi sancılarımla 10 saatlik sancı sonucu doğum yaptım. 6-7 cm açıklıkta epidural aldım. O yüzden doğumdan önceki son 1,5 saatim çok rahat geçti, bilginiz olsun, almayı düşünen varsa alsın çok iyi oldu nefes aldım rahatladım epiduralle diyebilirim. Kesi olmadı biraz yırtık var 3-4 estetik dikiş attı doktorum. Onlar da iyileşiyor şükür.
Kızım bugün 12 günlük. Çiş kaka gaz meme yıkama uyutma uyutamama ağlama döngüsüne girdik40 ından sonra herşey daha güzel olacakmış öyle diyolar onu bekliyoruz. Ama bugünlerin de tadı başkaymış o yüzden onun zevkine de varmaya çalışıyorum zor da olsa. Hepinize sevgiler
Ben sürdüm cnm memeye de ama kahverengi kısma sütmedim hiç. Oralara da hindistancevizi yağı sürmüştüm.
Benim kızımda da oldu soyulma gibi, bizim doktorumuz losyon kullanabilirsin dedi iki günde de baya etkili oldu cnm bilgin olsun. Ama bizim soyulma belki çok daha fazladır ondan kullan demiştir bize doktorumuz, inşallah geçer bir an önce soyulmalar.
Çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm, büyük bi korku yaşamışsınız, bundan sonra hiç olmaz umarım, Allahım sağlık versin
2 bilemedin 2,5 saatte bir. Ama arada ağlarsa yarım saat geçmişse bile besliyorum. Tabi bu ağlamalar gazdan da oluyo ama alırsa memeyi veriyorum biraz da gaz masajı yapıyorum öyle durumlarda
Bizim de öyle cnm her gaz çıkarma denemesinde çıkmıyor maalesef ama yine de sıvazlamak lazımmış.
Bilerek gömülücek şekilde yapıyolar canım onları bacakları karna doğru olsun daha rahat gaz çıkarsın diye. Rahat ol o anlamdaO kadar iyi anlıyorum kiaynı durumdayım.. dün artik sinirlerim harap oldu, ilk kez agladim. 4 5 gün öncesine kadar yine nispeten yatağına yatirinca uyuyodu, şimdi kesinlikle uyumuyo, kucakta uyuyo koyduğum an hemen sinirleniyo kizariyo ağlamaya basliyo. Değişik yerlerde yatırmayı deniyorum, park yataginin içinde reflü yatağı var, ona yatiriyoruz ama çok çok derin uyumamissa asla yatmiyo. ana kucağı var manuel olanlardan, genellikle onda yatiyo ama o da benim icinlme sinmiyo omurga gelişimi açısından, çünkü çocuk içine gomuluyo. Şimdi de bebek arabasını açtım belki onda uyur diye anca yarım saat uyudu. Ben çok uykusuz tükenmiş bakımsız hayattan kopmuş gibiyim..
Masaj, ılık suyla dolu tasa memeleri batırma ve bekleme. Bunlar iyi gelirGünaydın kızlar
Ne olur bana biri cevap yazsın
Bebeğim hastanede gözetim altında olduğu için emziremedim hiç
Sağıyorum yolluyorum
Göğüslerde şişlik oldu sertleşti
Neler yaptınız böyle birşey yaşayanlar
Öncelerde birisi yazmıştı solgarın bir ürününü
Ne olur bilen yazsın
Kağıt törpüyle törpülüyorum cnm ben, çizemiyo öyle olunca.Ben giydiriyorum çünkü tırnakları jilet gibi gözüne falan sokar elini . Giydirmediğim an çiziyor biyerlerini
Ben de ilk bikaç gün mama verdim aç kalıp sarılık olmasın diye. Mememin yanından ağzının kenarından sıkıyodum böylece memedeki süt de zamanlar arttı ve 5-6 gün sonra bıraktık mamayıBizde ilk günden beri mama veriyoruz hastanede de verdiler. Mama olmasa açlıktan napardı bilmiyorum.
Mamayı azaltıp, sütü çok sağıp vermeye çalışıcam bakalım.
Mamayı enjektörle veriyoruz biberonu tutamıyor siz nasıl veriyorsunuz?
Çok teşekkürlerHayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah
Sağolunen az 15-20 dakika emmeleri gerekiyormuş hem ebenin hem doktorun bana söylediği buBu sebeple uyandırıyorum ben de. emzirirken parmağımızla çenesini destekliyoruz ya uyuyor gibi olduğunda çenesine parmağımla dokunarak uyandırıyorum. Sarılık gibi durumlar için de bol bol emzirin dedikleri için dikkat ediyorum ben uyandırmaya
Doktor sütün varsa mama verme dedi ama emdikten sonra verince hep içiyor .sarılık durumunda var ondan devam ediyorum inşallah etkisi olur artmaz. annem vermeyelim dedi ben vermeye çalıştım tutamadı kaşıklada az aldı üç günlük bebek alışmaz diyeceğim ama ilk kızımda hemen alışmıştı sağarak vermiştim hep bebeğe göre değişiyor sanırım inşallah sizin gibi benimde tutar emerHatta önce biberon verdim meme almadı ilk gün.
İlk bebeğimden tecrübeli oldugumdan mama vercektim zaten.
Şırınga vs uğraşacak durumum olmadığından (kendime ve bebeğe eziyet etmeyeceğime söz verdim çünkü ilk doğumdan sonra çok sıkıntı yaşadık)
direk biberonla verdim.
Bizimki memeyide aldı.bazı bebek almayabiliyor onun kararını sen verceksin ama bence kendine eziyet etme zaten zor süreçler bunlar.
Yani en kötü neolur, anne sütünü sağıp yine biberonla verirsin ki ben emzirmeyi çok sevmediğim için arada sağıp dolaba koyuyorum biberonla veriyorum.
Artı gece mama veriyorum sadece.
Çnkü uyumam lazım çünkü enerjisi yüksek biri değilim ve bir çocuum daha var.yardımcımda yok.
Kolayına nasıl geliyorsa en keyfli nasıl oluyorsa öyle yap canım.asla kabusa çevirme hiçbirşeyi.
Tabi emerse anne sütü alırsa en güzeli ama olmuyorsada oldugu kadar.
İlk çocuguma sinir stres karmaşadan sütüm oldugu halde anne sütü veremedim.
Keşke rahat olsaydım ama mamalarda maşallah gayet güzel ,şükür çok sağlıklı ve kendimize göre akıllı bir çocuk.
İnşallah en kısa sürede herşey yoluna girer seninde hepimiz sağlıkla büyütelim bebelerimizi
Sanırım her doktor farklı bakış açısı ile değerlendiriyor.anne sütü elbette ilk tercih ama şartlar neyi gerektiriyorsa öyle yapılıyor.Valla ben ta ilk günden biberonla verdim.
Doktor sütün varsa mama verme dedi ama emdikten sonra verince hep içiyor .sarılık durumunda var ondan devam ediyorum inşallah etkisi olur artmaz. annem vermeyelim dedi ben vermeye çalıştım tutamadı kaşıklada az aldı üç günlük bebek alışmaz diyeceğim ama ilk kızımda hemen alışmıştı sağarak vermiştim hep bebeğe göre değişiyor sanırım inşallah sizin gibi benimde tutar emer
Bestlac damla denedinmi cnm süt arttırmak içinBizim 18.günümüz. Benim sütüm tükeniyor bir noktada hala ya. Hala istediğim artış olmuyor
Ben daha kesemedim korkudan tırnaklarınıTırnaklarını kesince çıkarıyorum tırnakları biraz uzamaya başlayınca tekrar kesene kadar giydiriyorum. Dediğin gibi çok çiziyor her yerini
9 a kadar 4 5 kez uyanma iyiymişoğlumun uyanmasını hiç sayamadım valla 2 sene boyunca. Gece emmesi bitince bitti şükür. Yarım saatte bir utanırdı. O sık uyanmalar devam edecek hazır ol. Ama senin bünyen alışacak bu duruma.
Kendiliğinden sallanan ana kucakları var öyle bişey alabilirsin zor durumda kalınca kurtarıcı. Ben alacağım tekrar. Oğlumda nuna kullandım. Otomatik değil. Ama başka uygun markaların otomatik olanı var aynı model.
Lansinoh var ama artık surmuyorum kaderime razı oldumLanolinli krem varsa sür ve kalkanı tak. Göğüs ucun çamaşırına değmesin maksat
İlk oğlumdan da biliyorum gaz çok zor canım, 10 günlükken bizim minik kuş da da başladı inşallah bu kez uzun sürmezkuzenim ben verdim bebeğime ama sana ver diyemem 40ına kadar verme yine de sen dedi. Ben de içicem artık yazık sıkıyor kendini internette gaz çıkarma videolarının hepsini denedim yok olmuyor
Ben de ilk beebeğimde sabah akşam kimyon çaayı içiyordum. Çaaresizlikten verdim bir çay kaşığı ama pişman oldum. Bir şey olacak korkusundan ne ağlamıştım ahh acemilikKızlar aranızda kimyon içip bebeğin gazına faydasını gören oldu mu? 1 çay kaşığı bebeğe de verebilirsin dedi çevremdekiler ama cesaret edemedim ben
gündüz 2 saati gece de 3 saati geçirmemek gerekiyor canım bizimkisi kadar bebeklerdeSağolunUyuyor deminden beri iki kere sağıp verdim iki kerede mama sabah iki üç saat ağladı emdi uyumadı mama verdim tekrar aralar uzuyor mamayıda geç emiyor hep zor uyanıyor uzun emiyor sabah uyumayınca baya sağıp verdim hep uyandırsam mı ki.
maşallah ya. Ben de baktım deniyorum hatta sağ bacağını sola doğru, sol bacağını sağa doğru atmak vs onları da denedim ama yok çıkmıyor gazıBen de ilk beebeğimde sabah akşam kimyon çaayı içiyordum. Çaaresizlikten verdim bir çay kaşığı ama pişman oldum. Bir şey olacak korkusundan ne ağlamıştım ahh acemilikbence bir işe yaramıyor kimyon çayı
Sonra eşim sağolsun gaz masajını öğrendi internetten yapmaya başladı. Bezini açıp karnını saat yönünde ovuyoruz sonra dizlerini kıvırıp karnına doğru ittiriyoruz. Çok rahatlıyor. En işe yarayan bu olmuştu. Hiö gaz damlasına ihtiyaç duymamıştık
Hepsini yapıyorum ama bazen bana mısın demiyor emiyor uyuyakalıyor benim meme ucundan zaten savaşta gibi tutuyor bazen yutkunmuyor ama uyurken verdim bakalım uyanıncaya çok kalıp esniyor yine de denerim canım sağolasıngündüz 2 saati gece de 3 saati geçirmemek gerekiyor canım bizimkisi kadar bebeklerdebüyüdükçe en azından 3 aylık kadar olunca tabi ki gece 4-5 saat uyumasına izin vermek gerekiyor ama şimdi uyanmıyorsa uyandırmalı. Zor uyanıyor demişssin ya canım altını açmayı denedin mi öyle kolay uyanıyolar. Hala uyanmazsa da ıslak pamuk mendille bacaklarını silmeyi deneyebilirsin :)
Eşim boş olduğu zamanlar karnına uzun uzun masajları yapıyor cidden masaj bayağa rahatlatıyor masajdan sonra uzun uyuyorBen de ilk beebeğimde sabah akşam kimyon çaayı içiyordum. Çaaresizlikten verdim bir çay kaşığı ama pişman oldum. Bir şey olacak korkusundan ne ağlamıştım ahh acemilikbence bir işe yaramıyor kimyon çayı
Sonra eşim sağolsun gaz masajını öğrendi internetten yapmaya başladı. Bezini açıp karnını saat yönünde ovuyoruz sonra dizlerini kıvırıp karnına doğru ittiriyoruz. Çok rahatlıyor. En işe yarayan bu olmuştu. Hiö gaz damlasına ihtiyaç duymamıştık
Çok dokunmamak gerekiyor onakız bebeği olanlar vajinanın dudak kısmında beyaz krem gibi bir şey var mi? internetten baktım bazı yerlerde temizleyin yazıyor bazı yerlerde dokunmayın yazıyor.