2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben giydiriyorum çünkü tırnakları jilet gibi gözüne falan sokar elini . Giydirmediğim an çiziyor biyerlerini

Seraa0606

Bizim dogdugundan beri pişik olmadı cok sukur. Ama yine de kizariklik oluyor kaka yapınca vs. Bez olarak Prima premium care kullanıyoruz. Bir de her alt değiştirmede mustela pisik kremi sürüyorum.
Bende prima kullanıyorum ıslak bezi bıraktık pamuğu ıslatıp temizliyoruz sanki daha iyi oldu.

Yüzünü çiziyor, elleride soğuk oluyor zaten ben takmaya çalışıyorum.
Birde baya çizip kızartabiliyor yüzünü, gözünü kıyamıyorum.

Bizde ilk günden beri mama veriyoruz hastanede de verdiler. Mama olmasa açlıktan napardı bilmiyorum.
Mamayı azaltıp, sütü çok sağıp vermeye çalışıcam bakalım.
Mamayı enjektörle veriyoruz biberonu tutamıyor siz nasıl veriyorsunuz?

Bende var lansinoh yenidoğan biberon ucundan çok çok az damlıyor bebek tutamıyor henüz.

Kizlar selam
Lansinoh yenidogan yavas akisli biberon kullanan var mi?
Anne memesine cok yakinmis acaba uclari her biberona uyuyor mu kullananlar yazabilir mi
Biberon var bende sadece uc mu alsam diyorum
Uçları her biberona uymuyor sanırım mamajoo biberona kapağını takmaya çalıştım olmadı.
Gerçekten yavaş akışlı çok yavaş damlıyor biz henüz kullanamadık mamayı onla hazırlayıp enjektörle veriyoruz.

Ben giydiriyorum çünkü tırnakları jilet gibi gözüne falan sokar elini . Giydirmediğim an çiziyor biyerlerini
Evet de mi. Mutlaka çizer yüzünü gözünü. Ben de giydirmek istemiyorum ama mecburen giydiriyorum.

Bende prima kullanıyorum ıslak bezi bıraktık pamuğu ıslatıp temizliyoruz sanki daha iyi oldu.
Biz de ılık su ve pamukla temizliyoruz altını. Ama çok kaka yapmışsa sleppy natural ıslak mendille önce bı alıyorum, sonra pamukla devam ediyorum.

Yüzünü çiziyor, elleride soğuk oluyor zaten ben takmaya çalışıyorum.
Birde baya çizip kızartabiliyor yüzünü, gözünü kıyamıyorum.
Evet elleri de soğuk oluyor ben de farkettim biraz daha buyusunler çıkarırız.
Mamayı ben daha 2 günlükken ilk defa biberonla vermiştim ve hiç yadirgamadan lıkır lıkır içti. Zaten tek bir biberon almıştım, Philips avent natural. Anne göğsüne en yakın diye yorumlarda okumuştum..şimdi tek biberon yetmiyor Dr browns mu alsam bı tane de diyorum ama biberon değiştirmek uygun olur mu emin olamadım.

Günaydın mayıs anneleri ben aslında haziran annesi adayıyıdım oğlum sağ olsun duramadı içeride daha fazla 37 haftalık 2700 gram doğdu emmesi güçsüz uyuya kalıyor.Bugün 4.günümüz sezeryan oldum.Süt nasıl çoğaltılır? Fikirlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var. Sarılık değeri artınca mama da veriyorum çay kaşığıyla. Bir de memeyi yanlış kavrıyor göğüs ucu yarası ağrısı oluşuyor. Ne yapabilirim? Teşekkür ederim.

Günaydın
Ben kendi tecrübemi yazayım. Benim bebiş de 2900 Gr doğdu. Başta sütüm çok az geliyordu mamaya başladık. Ama ben mamadan önce hep emzirdim bir damla bile olsa göğsü bırakmasın ki biberonu alınca meme reddi vs olmasin diye. 3 gün biberonla mama + emzirme şeklinde gittik. Sonra 4. Gün benim sağ gogsum taş gibi sertleşti ağri yaptı. mastıt oldum sandim. Saglikocagindaki hemşire sütun gayet var bol bol emzir, sıcak kompres ve masaj yap ve sağ dedi. Göğüs ucu yaram vardı aynı zamanda bu sag gogsumde buna rağmen dişimi sıktım emzirdim..ertesi gün de sıcak kompres yaptım, resmen süt kanallarim acildi. O gün baktım ki bebek doyuyor ilk defa memede, mamayı bıraktık. O günden sonra her gün düzenli sagdim..bugün 3 hafta oluyor.

Göğüs ucu yarasına bı çare bulamadım..plastik kalkan aldım takmadım hala. Bikac gün hametan surdum ama sürekli emmek istiyor ilaç tedavi edemeden yıkamak zorunda kalıyorum. Garmastan pomad alacaktım son olarak ama kaldı o da öyle. Hala çok acı çekiyorum emzirirken ama dayanmaya çalışıyorum.

Tırnaklarını kesince çıkarıyorum tırnakları biraz uzamaya başlayınca tekrar kesene kadar giydiriyorum. Dediğin gibi çok çiziyor her yerini

9 a kadar 4 5 kez uyanma iyiymiş oğlumun uyanmasını hiç sayamadım valla 2 sene boyunca. Gece emmesi bitince bitti şükür. Yarım saatte bir utanırdı. O sık uyanmalar devam edecek hazır ol. Ama senin bünyen alışacak bu duruma.
Kendiliğinden sallanan ana kucakları var öyle bişey alabilirsin zor durumda kalınca kurtarıcı. Ben alacağım tekrar. Oğlumda nuna kullandım. Otomatik değil. Ama başka uygun markaların otomatik olanı var aynı model.

Lanolinli krem varsa sür ve kalkanı tak. Göğüs ucun çamaşırına değmesin maksat

Çok teşekkür ederim

Size önerim bol bol emzirmek veya sağmak. Sağdıkça veya bebek emdikçe süt üretimi oluyor çünkü. Mesela bebeğiniz emdiyse peşine hemen sağım da yapın boşaltın

Kızlar aranızda kimyon içip bebeğin gazına faydasını gören oldu mu? 1 çay kaşığı bebeğe de verebilirsin dedi çevremdekiler ama cesaret edemedim ben

Kızlar aranızda kimyon içip bebeğin gazına faydasını gören oldu mu? 1 çay kaşığı bebeğe de verebilirsin dedi çevremdekiler ama cesaret edemedim ben
Dün akşam kimyon demleyip içtim, sanki biraz faydası oldu gibi..ama bebeğe vermedim bende cesaret edemedim..bugün de içmeye devam edicem

Emzirmede uyuyakalıyor zor uyandırıyorum ben
en az 15-20 dakika emmeleri gerekiyormuş hem ebenin hem doktorun bana söylediği bu Bu sebeple uyandırıyorum ben de. emzirirken parmağımızla çenesini destekliyoruz ya uyuyor gibi olduğunda çenesine parmağımla dokunarak uyandırıyorum. Sarılık gibi durumlar için de bol bol emzirin dedikleri için dikkat ediyorum ben uyandırmaya

Çok çok geçmiş olsun. İnşallah hemen iyileşir bebiş ve evinize dönersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…