2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canım rahmin komple kasılmaya başlarsa doğum başlıyormuş. Benim doktorum ona dikkat et dedi.
Yoksa sancı kasılma bende de var.

Sancı bende de var adet sancısı gibi günde bir iki kez geliyor ama rahmin komple kasılmasını nasıl ayırt ederim bilmiyorum. İkinci çocuğum olacak ama ilkinde hiç sancı gelmeden sezaryen olduğu için o sancıyi bilmiyorum ki

Siz sağlık çalışanısınız sanırım. Sezeryan doğumda sonda taktırmasak oluyor mu? Bez kullansak olmaz mı 😁

Sondadan ben de korkuyorum🥺

Kızlar ben sondanın ne olduğunu bile bilmiyordum Takılmış çıkarılmış haberim bile yok annem dedi taktıkları şeyi çıkardılar diye sonradan öğrendim yani düşünün o kadar hissetmedim hiç korkmayın

Selam kızlar isim neye karar verdiniz
Benimde kızım olacak nasipse
Hala net karar veremedim

Oğlumuz olacak hala isim yok bizde de

Şimdi dediginiz tomrisin emzirme notları bloguna göz attım, emzirme kampı diye biseyden söz ediyo. İlk 3 gün sadece emzirin diyo. Herşeyi bırakin, sadece emzirmeye odaklanın diyo. Aciksa da acikmasa da emzircekmisiz sanırım👀 uygularsak işe yarar mı ki acaba?

Sütüm azaldığı dönemde onu ben de okumuştum hatta uygulamaya çalıştım ama belki tam yapamadım ise yaramadı. Gerçi benimki üzüntüden azalmıştı kuzenimi kaybetmiştik cenazeye gidememistim vs vs. Sonra emzirme çayı başka bir şeyler daha içerek uğrasa uğrasa tekrar arttırdık. Ama ilk çocuk olacaksa ilgilenmen gereken başka çocuk yokken denemeye değer.

Kizlar hastaneden birakmiyolar beni bugunde yaticam 4 tane tansiyon ilaci veriyolar bana. Kan ve idrar tahlillerim temiz çıktı. Boyle nereye kadar gidicek anlamadim

Geçmiş olsun

Yo kesinlikle haklısın bilmeyince herşeyi deniosun.
Bende yaptım ama işler sarpa sardı ve emzircem die uğraşırken bebek susuz kalmış beslenememiş sarılık oldu 3 gün yattı fototerapide.

Aynı şeyleri yaşamışız.
Bende busefer emmezse mama vericem kimsenin aklına ihtiyacım yok.
Neler çektim bir ben bi Allah bilir.
Hiç kendimide bebeğide yıpratmıcam nasipse.
Tamam emsin herkes ister anne sütü ilk sırada ama yani bebeği hasta etmenin anlamı yok.
Anne sağlıklıysa bebekte sağlıklı oluyor,bebek sağlıklı ise anne zaten kendinde oluyor.

Bunları okuyunca ilk dogumum aklıma geldi. Hastanedeyim ikinci gün arkadaşlarım ziyarete geldi. Kızım iki saate yakındır emiyordu o sırada. Gururla söyledim iki saattir emiyor diye. İçlerinden biri iyi emiyor da süt geliyor mu acaba vs dedi. Tabi canım geliyordur dedim. Akşama eve geçtik dördüncü gün akşama kadar kızım böyle çok uzun emdi hep. Ben de sanıyorum ki oh ne güzel emiyor. Meğerse süt yokmuş çocuğum aç kalmış Dördüncü gün akşam ateşlendi acile gittik. 3550 doğan bebek 3 kilonun altına düşmüş. Üç gün hastanede yattı serum aldı hep. Çocuğu dört gün aç bırakmışız onca insan vardı etrafimda kimse akıl etmemiş

Aynı şeyleri yaşamışız.
Bende busefer emmezse mama vericem kimsenin aklına ihtiyacım yok.
Neler çektim bir ben bi Allah bilir.
Hiç kendimide bebeğide yıpratmıcam nasipse.
Tamam emsin herkes ister anne sütü ilk sırada ama yani bebeği hasta etmenin anlamı yok.
Anne sağlıklıysa bebekte sağlıklı oluyor,bebek sağlıklı ise anne zaten kendinde oluyor.
size tam tamına katılıyorum kızlar mama zehir değil bebişleriniz hasta olup antibiyotik alsa daha mı iyi? emzirmek çok uzun bi süreç ilk günler süt yetmezse aman mama vermem diye riske atanları anlamıyorum hiç. kaldı ki tamamen mamayla beslenen bebekler var hiç biri zehirlenmedi. ilk defa anne olacaklar için söylüyorum hemen sütünüz gelmez aman bebeğim mama aldı ya da almasın diye strese sokmayın kendinizi lohusalık zaten depresif bir dönem akışına bırakın, emzirmeyi hiç bırakmayın ama ilk zmanlar için de bu kadar kalıba sokmayın kendinizi. benim ilkinde ikinci günün sonunda geldi sütüm üstelik bebeğim baya iriydi ve 30 ml ile doyması gerekirken direk 60 ml ile başladı beslenmeye mama olmasa o iştahlı bebeyi neyle doyururdum? ek gıdaya geçene kadar da anne sütüyle doymadığını hissettiğim zamanlar mamayla destekledim. şimdi 6 yaşında gayet sağlıklı bi çocuk. sırf anne sütü almış bi çok arkadaşından daha az hasta olan daha gelişkin bi çocuk. kabus gibi anılar değil de bebişlerinizle keyifle anacağınız ilk günleriniz olsun dilerim :) hepimizin inşallah :))

Bende mama alıcam kızlar bebekle inatlaşamam illa emecek diye aç susuz bırakamam.
Doktor kontrolünde sorucam hangi mamayı tavsiye ediyorsa alıyım dursun.

Peki biz idrarımız geldiğinde hissediyor muyuz yoksa uyuşuyor mu?
farklı yaşayan oldu mu bilmem ama ben idrar hissetmedim hiç gelen gidiyordu öyle. yani uyuşmak gibi değil de hiç idrar yokmuş gibi. benim sonrasında da bir süre idrarım geldiğini hissedememe gibi bir sıkıntım olmuştu. gelmiştir diye tuvalete gittim ama zamanla geçti tabi

size tam tamına katılıyorum kızlar mama zehir değil bebişleriniz hasta olup antibiyotik alsa daha mı iyi? emzirmek çok uzun bi süreç ilk günler süt yetmezse aman mama vermem diye riske atanları anlamıyorum hiç. kaldı ki tamamen mamayla beslenen bebekler var hiç biri zehirlenmedi. ilk defa anne olacaklar için söylüyorum hemen sütünüz gelmez aman bebeğim mama aldı ya da almasın diye strese sokmayın kendinizi lohusalık zaten depresif bir dönem akışına bırakın, emzirmeyi hiç bırakmayın ama ilk zmanlar için de bu kadar kalıba sokmayın kendinizi. benim ilkinde ikinci günün sonunda geldi sütüm üstelik bebeğim baya iriydi ve 30 ml ile doyması gerekirken direk 60 ml ile başladı beslenmeye mama olmasa o iştahlı bebeyi neyle doyururdum? ek gıdaya geçene kadar da anne sütüyle doymadığını hissettiğim zamanlar mamayla destekledim. şimdi 6 yaşında gayet sağlıklı bi çocuk. sırf anne sütü almış bi çok arkadaşından daha az hasta olan daha gelişkin bi çocuk. kabus gibi anılar değil de bebişlerinizle keyifle anacağınız ilk günleriniz olsun dilerim :) hepimizin inşallah :))
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

X