- 26 Aralık 2020
- 1.096
- 474
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #40.501
Insallh canim ya..benm kardesimde 2013 te dogum yapti oda 3 4 gune kalkti rahatti yani..insalh bizde oyle oluruzCanım bu bünyeden bünyeye değişir.
Kendini asla şartlandırma.
Benim hiç ağrım sızım olmadı ama dükişlerim okadar gergindiki 1 aya anca normal doğrularak yürüdüm rahatça.ama ağrım sızım acım hiç olmadı(sonda yerim hariç)
Ama kardeşim 2 doğum yaptı sezaryen ikincisinde ertesi gün ayaklardaydı.
Geçen hastaneye gittim doğum katında uzaktan arkadaşımı gördüm doğum yaptı sezaryen , valla öyle rahat yürüyorduki dedim maşallah darısı başıma.genel olarak 4-5güne kendine gelirsin Allahın izniyle.
Duygu sömürüsü yapsan , tamam koy ama hakkım bu konuda sana helal değil falan gibi.Yok canim malesef degismiyor denedim
Normal olsa iste daha kolay kimine göre. Benim sezaryenli arkadaşlarımın bi kısmı 10güne normal hayatlarına dönmüşler ben süründüm mesela. Ama şunu anladım her ikisinde de memnun olan da var olmayan da. Vücut yapısına dayanılırlığına direncine göre değişiyor bu biraz da. Senin vücut direncin zayıfsa iksi de olsa çekersin yaniInslahh canimbende esimden baska yanimda kimse olmayacagi icin endiseleniyorum hani yanimda annem falan olsa o kadar takmazdim..insllh tez zamanda kalkariz..normal dogumuda goze alamiyorum kesinlikle
Ben branş öğretmeniyim. Ama doktoruma sormuştum çıkarsa yaptırayım mı diye. İlk 3 ay önermiyoruz sadece yaptırabilirsin dedi. Hatta tüm sağlıkçı hamilelerin de yaptırdığını söylediMerhaba kızlar corona aşısı yaptıran oldu mu öğretmen olduğum için sıra alabiliyorum ama olanlarda var olmayanlarda bilginiz var mı doktorlarda da 2 farklı görüş var
Ben yalnız oldum canım agır gectı 2 gun ıns dahada ilerlemez ki bana bile bulastıysa herkese bulasır o derece temizdim ve hıc dısarı cıkmıyrm, bızı. Hastane son 48 saat ıcınde istiyor pcr testi hem anne hemde refakatcı dan, ama sanırım mıkrobada gerek var,eşim negatif simdı eve o gelıcek bebek gelıcek ondan biraz tedirginim alahtan daha 40 gun var nasıpse tabıkıHayır canım yapmıyorlar test bitince.
Ama doğum öncesi istiyorlarmı bilmiyorum ,yarın kontrolüm var sorcam doktora.
Aynen öyle canım ,şu süreçte öğrendimki kimsenin bişeye dikkat ettiği yok.
Valla extra bir dezenfekte bişey yapmadım zaten kalkcak halimiz bile yoktu.zaten bulaştıktan sonra temizlik dezenfekte pek bi anlamıda yok.normal rutinimiz nyse kendimizi iyi hissedince onu yaptık.extra kendini hırpalama.zaten nerde temiz titiz tanıdık akraba varsa hepsi korona oldu.günde 2 paket sigara içen arkadaşım rahatça atlattı ben öksürmekten doğuruyodum nerdeyse.yani bu koronanın izlediği yol belli değil.akışına bırak hırpalama kendini.evde sadece herkese ayrı havlu belirledik.rulo havlu kullandık.sıksık yıkadık havluları.hepsi bukadar.
Galen aksine vip hastane canım bızım özel sigorta ve banka calisan esim artı hekımım dıs hekim hastanede ile ılısıgı yok o yuzden fiyat fark ediyor, özel sigorta calisan oldugumuz ıcın %90 karsılıyor, dısarıda yapılan teminatlar benzemiyor ıcerıklerı yanı, özel canda ucuz dıs hekim ıcın 3300 dediler, ama aynı hesap Dr 4000 alıcak hastananeın Dr olsada toplam 8 bulurCanım tınaztepe galen neden ucuz öyle acaba.şöyleki benim tınaztepede perinatologm var doğum ücretine 11bin dediler.galende tınaztepenin şubesi değilmiydi acaba.tamam benim doktor profesor belki arttırıyodur ücreti ama galen lüks bi hastane bildiğim kadarı ile fiyata şaşırdım.
Malesef zayif benm vucut direncimNormal olsa iste daha kolay kimine göre. Benim sezaryenli arkadaşlarımın bi kısmı 10güne normal hayatlarına dönmüşler ben süründüm mesela. Ama şunu anladım her ikisinde de memnun olan da var olmayan da. Vücut yapısına dayanılırlığına direncine göre değişiyor bu biraz da. Senin vücut direncin zayıfsa iksi de olsa çekersin yani
Dolaba biraz yemek stokla canım, maddi. İmkan varsa doğuma yakın evi bi dip köşe temizlet. Bunlar sana doğumdan sonra kolaylık sağlar. Eşin çalışıyorsa o da en azından 1 hafta izin alsın. İlk bebekse eşinle birlikte güzelce atlatırsınız hiç korkma. Bizde annem geldi 5-6 gün kalıp gitti ondan sonra herşeyi eşimle yaptık inan daha bi sahipleniyor o zaman erkekler bebeği. Daha bi aile oluyorsunInslahh canimbende esimden baska yanimda kimse olmayacagi icin endiseleniyorum hani yanimda annem falan olsa o kadar takmazdim..insllh tez zamanda kalkariz..normal dogumuda goze alamiyorum kesinlikle
Heh şimdi anladım bende öyle biliyorum vip hastane galen.bende bi ara orda düşündüm doğumu ama sonra pandemi şartları ile mümkün görünmedi mecbur manisada yapacağım.Galen aksine vip hastane canım bızım özel sigorta ve banka calisan esim artı hekımım dıs hekim hastanede ile ılısıgı yok o yuzden fiyat fark ediyor, özel sigorta calisan oldugumuz ıcın %90 karsılıyor, dısarıda yapılan teminatlar benzemiyor ıcerıklerı yanı, özel canda ucuz dıs hekim ıcın 3300 dediler, ama aynı hesap Dr 4000 alıcak hastananeın Dr olsada toplam 8 bulur
Kuzum endişelenme vucut direnci ve ameliyat sonrası direnç farklı.ayrıca ilaçlar iğneler okadar etkiliki senin uzun süre ağrı acı çekmene izin vermiyorlar zaten.birde şunu biliyorum ilahi bi güç geliyor o anlarda.ben ilk doğumdan önce aşırııı korkuyordum günlerce uyuyamadım kabuslar falan.doğum yapacağım gün öyle bir sakinlik ve güç geldiki herşey su gibi aktı yolunu buldu.dayanamam dediğim herşeyi sakinlikle kabullendim sürece uyum sağladım.zaten doğum anında bebeğin sağlıkla doğdu ise gerisi tefferruat oluyor.ağrı acı illaki geçecek bunu biliyorum.he korkuyormuyum evet yine korkuyorum ama o gün gelince Allah yardım ediyor buna inanMalesef zayif benm vucut direncim
Hayir onerisi olmadi suan suyun icinde oldugu icin problem olmaz dedi normal dogum istersen o zaman problem olabilir dedi, bazen sonradan acilabiliyor daha sonraki kontrolde bakip ona gore dogum sekline karar veririz dediSize öneri verdi mi şöyle yap böyle yapma gibi ya da kontrollerinizi sıklaştırdı mı
Ben sağlıkçıyım doktorum yaptırmanı öneriyorum dedi ama ben kendi tercihimle yaptırmamayı sectim açıkçası risk gibi geldi çalışmalar gebeler için bitmemişti doğumlara çok bişey kalmadı beklemeyi tercih ediyorumBen branş öğretmeniyim. Ama doktoruma sormuştum çıkarsa yaptırayım mı diye. İlk 3 ay önermiyoruz sadece yaptırabilirsin dedi. Hatta tüm sağlıkçı hamilelerin de yaptırdığını söyledi
kızlar özel hastanelerde doğum için ne kadar odeceyeceksiniz? ben hastane degistirdim. normal sezeryan farketmeden 4bin tl dediler. doğum için doktorunu çağırmak +750tl dediler. tamam dedik neyse yapcak bişey yok. ama eşine demişler ki bebekte bir sorun olur da hastanede yatarsa günlük 400tl ücreti var demişler. çok saçma değil mi? yenidoğan yoğun bakımları devlet karşılıyor diye biliyordum ben?
Aaa ben su an manısada ikamet e diyorum ıs geregi grandta falan yapıcak san orda calıstım yardımcı olurum sehır hastanesinde yönetımdeydım aklında olsun, aynen galen vip birde yeni maas anlaşmalarını yapı kredi bankası ile anlastılar bize ondan o ucretlı verıdler sanırım, Manisa ucuz dogum konusunda 3750 faaan Dr hhastane hepsı ıcındeHeh şimdi anladım bende öyle biliyorum vip hastane galen.bende bi ara orda düşündüm doğumu ama sonra pandemi şartları ile mümkün görünmedi mecbur manisada yapacağım.
Aaa sizler manisalimisiniz, bende manisaliyimAaa ben su an manısada ikamet e diyorum ıs geregi grandta falan yapıcak san orda calıstım yardımcı olurum sehır hastanesinde yönetımdeydım aklında olsun, aynen galen vip birde yeni maas anlaşmalarını yapı kredi bankası ile anlastılar bize ondan o ucretlı verıdler sanırım, Manisa ucuz dogum konusunda 3750 faaan Dr hhastane hepsı ıcınde
Insalh canim ya insan bilmedigi seyden korkuyor arada geliyor yani..simdiden diyorum mayis ayi girdiginde dogum cok yaklasmis hatta gelmis olacak nasil olacak falan filan ya korkarsam.. lohusalik nasil olacak..insanin kafasina ister istemez takiliyorKuzum endişelenme vucut direnci ve ameliyat sonrası direnç farklı.ayrıca ilaçlar iğneler okadar etkiliki senin uzun süre ağrı acı çekmene izin vermiyorlar zaten.birde şunu biliyorum ilahi bi güç geliyor o anlarda.ben ilk doğumdan önce aşırııı korkuyordum günlerce uyuyamadım kabuslar falan.doğum yapacağım gün öyle bir sakinlik ve güç geldiki herşey su gibi aktı yolunu buldu.dayanamam dediğim herşeyi sakinlikle kabullendim sürece uyum sağladım.zaten doğum anında bebeğin sağlıkla doğdu ise gerisi tefferruat oluyor.ağrı acı illaki geçecek bunu biliyorum.he korkuyormuyum evet yine korkuyorum ama o gün gelince Allah yardım ediyor buna inan
Esime is yeri 2 hafta izin veriyor zaten canim..evide esimle temizledik kapi cam baya bir temizlik yaptik izinliydi esim..yemek konusundada esim benden cok iyi yapiyor yemekleriDolaba biraz yemek stokla canım, maddi. İmkan varsa doğuma yakın evi bi dip köşe temizlet. Bunlar sana doğumdan sonra kolaylık sağlar. Eşin çalışıyorsa o da en azından 1 hafta izin alsın. İlk bebekse eşinle birlikte güzelce atlatırsınız hiç korkma. Bizde annem geldi 5-6 gün kalıp gitti ondan sonra herşeyi eşimle yaptık inan daha bi sahipleniyor o zaman erkekler bebeği. Daha bi aile oluyorsun
Teşekkür ederım ınsallahHayir onerisi olmadi suan suyun icinde oldugu icin problem olmaz dedi normal dogum istersen o zaman problem olabilir dedi, bazen sonradan acilabiliyor daha sonraki kontrolde bakip ona gore dogum sekline karar veririz dedi
Ben manisa salihli can hastanesinde yapıcam nasipse doktorum orda.saolasın canım benimAaa ben su an manısada ikamet e diyorum ıs geregi grandta falan yapıcak san orda calıstım yardımcı olurum sehır hastanesinde yönetımdeydım aklında olsun, aynen galen vip birde yeni maas anlaşmalarını yapı kredi bankası ile anlastılar bize ondan o ucretlı verıdler sanırım, Manisa ucuz dogum konusunda 3750 faaan Dr hhastane hepsı ıcınde