2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ah canım benim, çok çok geçmiş olsun. Ben evde atlattım ama çok ağır bir grip gibiydi. Evde böyle atlatıyorsam ağır olanlar nasıl geçiriyordur kimbilir diye çok geçirdim içimden. Bende de hafif geçti ama uzun sürdü, neredeyse 20 gün olucak hala devam ediyor etkileri.. Umarım bebeklerimiz etkilenmemiştir, sağ salim kucağımıza alırız yavrularımızı.
Gelmiş geçmiş olsun

Merhaba kızlar corona aşısı yaptıran oldu mu öğretmen olduğum için sıra alabiliyorum ama olanlarda var olmayanlarda bilginiz var mı doktorlarda da 2 farklı görüş var

Son gittigimde bendede 2 kat kordon dolanmasi vardi yarin tekrar kontrolum var ve dogum oncesi son kontrolum artik umarim duzelmistir normal dogum olucakti duzelmezse sezeryana donebiliriz dedi doktor

Canm sezaryen kac gunde toparlaniyo 3 4 hafta toparlanamazsin agrilarin olur falan diyorlar oyle mi?bnm ilk hamileligim oldugu icin acikcasi acemiyim

Ah canım Allah razı olsun sanada gelmiş geçmiş olsun,evet halsizlik ve hafif öksürük bendede hala var ama buna şükür ediyorum.öyle yada böyle atlattık ,yok bebek konusunda endişelenme riskli gebelik uzmanıma sordum en fazla antikorlu doğar dedi yani korona kaynaklı bir sorun olmaz dedi.önce Allaha sonra doktoruma güveniyorum ben.inşallah sağ salim kavuşuruz miniklerimiz anne karnında koronayla tanıştı ama bizden güçlü oldukları kesin

Canm sezaryen kac gunde toparlaniyo 3 4 hafta toparlanamazsin agrilarin olur falan diyorlar oyle mi?bnm ilk hamileligim oldugu icin acikcasi acemiyim
Canım bu bünyeden bünyeye değişir.
Kendini asla şartlandırma.
Benim hiç ağrım sızım olmadı ama dükişlerim okadar gergindiki 1 aya anca normal doğrularak yürüdüm rahatça.ama ağrım sızım acım hiç olmadı(sonda yerim hariç )
Ama kardeşim 2 doğum yaptı sezaryen ikincisinde ertesi gün ayaklardaydı.
Geçen hastaneye gittim doğum katında uzaktan arkadaşımı gördüm doğum yaptı sezaryen , valla öyle rahat yürüyorduki dedim maşallah darısı başıma.genel olarak 4-5güne kendine gelirsin Allahın izniyle.

Merhaba kızlar corona aşısı yaptıran oldu mu öğretmen olduğum için sıra alabiliyorum ama olanlarda var olmayanlarda bilginiz var mı doktorlarda da 2 farklı görüş var
Şahsi fikrim ,daha normal bireyler için güvenliği yüzde yüz kanıtlanmamış sadece acil kullanım onayı almış aşıyı ben olmazdım.az daha sabret dikkatli ol doğumdan sonra tekrar düşün bu konuyu.ama tabiki herkesin düşüncesi kendisine doğru.oyüzden elbette son karar senin.ben olmazdım.

Eğer doğum iznine ayrılacaksanız şahsen ben olsam aşı için doğum yapmayı beklerdim. Yine emziriyorken neyse de, hamileyken daha şüpheli geliyor bana. Küçük bebeğe ne etkisi olacak belirsiz, resmen kobay gibi kullanıldığımız bir süreçteyiz eve kapanıp doğumu beklemek lazım sanırım

Ya kişiden kişiye çok değişen bir durum. Benim 2.gün ayaklanan arkadaşlarım oldu. 1 hafta sonra normal hayatlarına döndüler. Bense 1 hafta resmen sakat gibi kaldım ne eğilebildim ne doğrulabildim ne yataktan tek başıma kalkabildim 2-3 hafta yaşlı teyzeler gibi iki büklüm durdum. Doktora ne zaman sorsam normal 40 gün olduğunda geçicek dedi hep. Ağrılarım gün gün az az azaldı ama tamamen normale dönmem gerçekten 40 gün sürdü. Eşimden başka yardımcı kimse yoktu o halime rağmen 1 hafta sonra mecbur kalktım iki büklüm de olsam bişeyler yaptım. Yatıp kalkıp dua ediyorum inşallah bu sefer çabuk toparlanırım ve inşallah hepimizin ki çok kolay olur

Banada dogru gelmiyor ama iste anlatamiyorsun..
Aslında hem mehmet hemde mustafa anlam ikisinin anlamida aynı aslında ve ikiside agir işin oluyor. Kimi çocuk kaldıramaz derler bizim eskiler. Ya da o isme küfür etmek yanlış oluyor. Esine bunu anlatmaya çalışsan belki fikrini değiştirir. Böyle inatçı adamları da hiç anlamam yani

Canım bısey sorucam bgn benımde 5. Gunum 10 gun sonunda pcr yaptırdınmı tekrar, ve trye nasıl bulastıgını çözdüm 10 gun sonra test yapmaya gelmiyorlarmıs vebılgıde vermiyorlar kendiniz ıstersneı yaptırın diye, millet karantinam bitti diye cıktı cıtı dısarı olan bize oldu, evı esya ları vs nasıl dezenfekte yaptın

Yok yenıdogan yb tamamen ozel hastanede ucretlı dır ve kullanılan mllzeme uygulanan tedaviye göre degısır, normalde özel hastanelerin aldıgım hıc bir ucret yasal degıl dava acsak geri alırız ama ilk basta size ımzalatılan belgeler arasında kabul ettiğinize dair yazılarda oluyor. Ben İzmir tınaztepe galen ile gorustum konuk hekim dogum 1 gece rekaft anestezı dogum sekli fark etmıyor 3000 dediler fotografı +500 bu sabit fıyatı extra lar olursa ki olmasın fiyat farkı cı kıyor, bu ucret ıcınde bebegin ilk mua. K vitamini, göz damlası hepatit asısı dahil ama sunu belirteyim benım aldıgım fiyat allianzs özel sıg fıyatı calisan olarak ama dogum sezeryan paketi olarak dısarıda alınan degıl. Drumda özel muayenehane oda 4000 TL alıcak, 8 bini rahat buluyor

Hayır canım yapmıyorlar test bitince.
Ama doğum öncesi istiyorlarmı bilmiyorum ,yarın kontrolüm var sorcam doktora.
Aynen öyle canım ,şu süreçte öğrendimki kimsenin bişeye dikkat ettiği yok.
Valla extra bir dezenfekte bişey yapmadım zaten kalkcak halimiz bile yoktu.zaten bulaştıktan sonra temizlik dezenfekte pek bi anlamıda yok.normal rutinimiz nyse kendimizi iyi hissedince onu yaptık.extra kendini hırpalama.zaten nerde temiz titiz tanıdık akraba varsa hepsi korona oldu.günde 2 paket sigara içen arkadaşım rahatça atlattı ben öksürmekten doğuruyodum nerdeyse.yani bu koronanın izlediği yol belli değil.akışına bırak hırpalama kendini.evde sadece herkese ayrı havlu belirledik.rulo havlu kullandık.sıksık yıkadık havluları.hepsi bukadar.

Inslahh canim bende esimden baska yanimda kimse olmayacagi icin endiseleniyorum hani yanimda annem falan olsa o kadar takmazdim..insllh tez zamanda kalkariz..normal dogumuda goze alamiyorum kesinlikle

Yok canim malesef degismiyor denedim

Canım tınaztepe galen neden ucuz öyle acaba.şöyleki benim tınaztepede perinatologm var doğum ücretine 11bin dediler.galende tınaztepenin şubesi değilmiydi acaba.tamam benim doktor profesor belki arttırıyodur ücreti ama galen lüks bi hastane bildiğim kadarı ile fiyata şaşırdım.

Son gittigimde bendede 2 kat kordon dolanmasi vardi yarin tekrar kontrolum var ve dogum oncesi son kontrolum artik umarim duzelmistir normal dogum olucakti duzelmezse sezeryana donebiliriz dedi doktor
Size öneri verdi mi şöyle yap böyle yapma gibi ya da kontrollerinizi sıklaştırdı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…