-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #40.481
Ah canım benim, çok çok geçmiş olsun. Ben evde atlattım ama çok ağır bir grip gibiydi. Evde böyle atlatıyorsam ağır olanlar nasıl geçiriyordur kimbilir diye çok geçirdim içimden. Bende de hafif geçti ama uzun sürdü, neredeyse 20 gün olucak hala devam ediyor etkileri.. Umarım bebeklerimiz etkilenmemiştir, sağ salim kucağımıza alırız yavrularımızı.Baya ciddi geçirdim canım.
10tüpe yakın kan ,5-6şişe serum ,antibiotik parol öksürük şurubu 4-5gün ölüyorum sandım ,hastanelerde süründüm pskolojim bozuldu.ki en ufak abartma yok yazdıklarımda.bugün kendimi iyi hissediyorum biraz yani halsizlik dışında.balgamlı öksürük bende anca bugün biraz daha hafifledi.inanılmaz zor geçti ki ne alkol ne sigara kullanan biriyim ben.sigara içilen ortamda dahi durmam.kemik ağrısı hiçbişeye benzemiyordu şükür geçti o.Rabbim kimseye yaşatmasın 2 gün ateşten titredim zangır zangır kaç kere ateş düşsün diye duşa girdim bilmiom.düşmanıma yaşatmasın.sanada çok geçmiş olsun canım benim ne yaşadığını tahmin ediyorum
Acaba gununuz yaklastikca heycan falan mi oluyorGünaydın kızlar gece uykularım nerdeyse hiç yok. 1 saat uyumamısımdır.barız ağrıyan bir yerim de yok niye böyle oluyor ya
Son gittigimde bendede 2 kat kordon dolanmasi vardi yarin tekrar kontrolum var ve dogum oncesi son kontrolum artik umarim duzelmistir normal dogum olucakti duzelmezse sezeryana donebiliriz dedi doktorMerhaba anneler dün öğrendim bebeğimin boynuna iki kat kordon dolaşmış sürekli araştırıyorum ama içim bi türlü rahat değil bu durumu yaşayanlar var mı aranızda dünden beri sürekli bunla yaşar oldum uzanma eğilme iki haftaya bir çağırdı 33.haftam 20 Mayıs gibi inşallah doppler birisine vermıstım ılkınde tekrar alsam mı sürekli hareketlerini takip et dedi siz bu takibi nasıl yapıyorsunuz saatte ıkı kere olmasına bakıyorum.Sezaryen olacak.
Heyecan hep vardı tabi son zamanlarda sıklaştı.etkisi olabilir hergece yatmadan süt içiyorum faydası olsun diye ama 1 haftadır böyleyimAcaba gununuz yaklastikca heycan falan mi oluyor
Canm sezaryen kac gunde toparlaniyo 3 4 hafta toparlanamazsin agrilarin olur falan diyorlar oyle mi?bnm ilk hamileligim oldugu icin acikcasi acemiyimBizimde 2750 sezaryen doğum.
Benim extra tüpte alınacak nasipse 500kadarda oymuş.
İlk doğum kent hastanesinde olmuştu epidural sezaryen ile 2016da.ona 10bin vermiştik.
Busefer spinal sezaryen olacak ,biraz ağrı sızı fazla oluyor yöntemle alakalı ama napalım busefer pandemi sebebi ile böyle denk geldi.
Sağlıkla doğsunlarda bikaç gün sıkıntı çekcez artık
Ah canım Allah razı olsun sanada gelmiş geçmiş olsun,evet halsizlik ve hafif öksürük bendede hala var ama buna şükür ediyorum.öyle yada böyle atlattık ,yok bebek konusunda endişelenme riskli gebelik uzmanıma sordum en fazla antikorlu doğar dedi yani korona kaynaklı bir sorun olmaz dedi.önce Allaha sonra doktoruma güveniyorum ben.inşallah sağ salim kavuşuruz miniklerimiz anne karnında koronayla tanıştı ama bizden güçlü oldukları kesinAh canım benim, çok çok geçmiş olsun. Ben evde atlattım ama çok ağır bir grip gibiydi. Evde böyle atlatıyorsam ağır olanlar nasıl geçiriyordur kimbilir diye çok geçirdim içimden. Bende de hafif geçti ama uzun sürdü, neredeyse 20 gün olucak hala devam ediyor etkileri.. Umarım bebeklerimiz etkilenmemiştir, sağ salim kucağımıza alırız yavrularımızı.
Gelmiş geçmiş olsun
Evt sut sakinlestirir iyi yapiyorsunuz..son zamanlarda iyice artiyo evt bende baya gec uyuyorum heycan stres karisik duygularHeyecan hep vardı tabi son zamanlarda sıklaştı.etkisi olabilir hergece yatmadan süt içiyorum faydası olsun diye ama 1 haftadır böyleyim
Canım bu bünyeden bünyeye değişir.Canm sezaryen kac gunde toparlaniyo 3 4 hafta toparlanamazsin agrilarin olur falan diyorlar oyle mi?bnm ilk hamileligim oldugu icin acikcasi acemiyim
Şahsi fikrim ,daha normal bireyler için güvenliği yüzde yüz kanıtlanmamış sadece acil kullanım onayı almış aşıyı ben olmazdım.az daha sabret dikkatli ol doğumdan sonra tekrar düşün bu konuyu.ama tabiki herkesin düşüncesi kendisine doğru.oyüzden elbette son karar senin.ben olmazdım.Merhaba kızlar corona aşısı yaptıran oldu mu öğretmen olduğum için sıra alabiliyorum ama olanlarda var olmayanlarda bilginiz var mı doktorlarda da 2 farklı görüş var
Eğer doğum iznine ayrılacaksanız şahsen ben olsam aşı için doğum yapmayı beklerdim. Yine emziriyorken neyse de, hamileyken daha şüpheli geliyor bana. Küçük bebeğe ne etkisi olacak belirsiz, resmen kobay gibi kullanıldığımız bir süreçteyizMerhaba kızlar corona aşısı yaptıran oldu mu öğretmen olduğum için sıra alabiliyorum ama olanlarda var olmayanlarda bilginiz var mı doktorlarda da 2 farklı görüş var
Ya kişiden kişiye çok değişen bir durum. Benim 2.gün ayaklanan arkadaşlarım oldu. 1 hafta sonra normal hayatlarına döndüler. Bense 1 hafta resmen sakat gibi kaldım ne eğilebildim ne doğrulabildim ne yataktan tek başıma kalkabildimCanm sezaryen kac gunde toparlaniyo 3 4 hafta toparlanamazsin agrilarin olur falan diyorlar oyle mi?bnm ilk hamileligim oldugu icin acikcasi acemiyim
Aslında hem mehmet hemde mustafa anlam ikisinin anlamida aynı aslında ve ikiside agir işin oluyor. Kimi çocuk kaldıramaz derler bizim eskiler. Ya da o isme küfür etmek yanlış oluyor. Esine bunu anlatmaya çalışsan belki fikrini değiştirir. Böyle inatçı adamları da hiç anlamam yaniBanada dogru gelmiyor ama iste anlatamiyorsun..
Canım bısey sorucam bgn benımde 5. Gunum 10 gun sonunda pcr yaptırdınmı tekrar, ve trye nasıl bulastıgını çözdüm 10 gun sonra test yapmaya gelmiyorlarmıs vebılgıde vermiyorlar kendiniz ıstersneı yaptırın diye, millet karantinam bitti diye cıktı cıtı dısarı olan bize oldu, evı esya ları vs nasıl dezenfekte yaptınKızlar 26 nisanda doğumum var nasipse.
Korku heyecan var aşırı.
Herşeye rağmen o gün bian önce gelsin istiyorum çok yoruldum ,koronadan çıktım zaten doğum enerjimi koronaya harcadım
Aşırı mide yanması sizdede var mı ya ?
Son 1 hafta ama iyice arttı yanmam ,rennie duo da fayda etmemeye başladı
Yok yenıdogan yb tamamen ozel hastanede ucretlı dır ve kullanılan mllzeme uygulanan tedaviye göre degısır, normalde özel hastanelerin aldıgım hıc bir ucret yasal degıl dava acsak geri alırız ama ilk basta size ımzalatılan belgeler arasında kabul ettiğinize dair yazılarda oluyor. Ben İzmir tınaztepe galen ile gorustum konuk hekim dogum 1 gece rekaft anestezı dogum sekli fark etmıyor 3000 dediler fotografı +500 bu sabit fıyatı extra lar olursa ki olmasın fiyat farkı cı kıyor, bu ucret ıcınde bebegin ilk mua. K vitamini, göz damlası hepatit asısı dahil ama sunu belirteyim benım aldıgım fiyat allianzs özel sıg fıyatı calisan olarak ama dogum sezeryan paketi olarak dısarıda alınan degıl. Drumda özel muayenehane oda 4000 TL alıcak, 8 bini rahat buluyorkızlar özel hastanelerde doğum için ne kadar odeceyeceksiniz? ben hastane degistirdim. normal sezeryan farketmeden 4bin tl dediler. doğum için doktorunu çağırmak +750tl dediler. tamam dedik neyse yapcak bişey yok. ama eşine demişler ki bebekte bir sorun olur da hastanede yatarsa günlük 400tl ücreti var demişler. çok saçma değil mi? yenidoğan yoğun bakımları devlet karşılıyor diye biliyordum ben?
Hayır canım yapmıyorlar test bitince.Canım bısey sorucam bgn benımde 5. Gunum 10 gun sonunda pcr yaptırdınmı tekrar, ve trye nasıl bulastıgını çözdüm 10 gun sonra test yapmaya gelmiyorlarmıs vebılgıde vermiyorlar kendiniz ıstersneı yaptırın diye, millet karantinam bitti diye cıktı cıtı dısarı olan bize oldu, evı esya ları vs nasıl dezenfekte yaptın
Inslahh canimYa kişiden kişiye çok değişen bir durum. Benim 2.gün ayaklanan arkadaşlarım oldu. 1 hafta sonra normal hayatlarına döndüler. Bense 1 hafta resmen sakat gibi kaldım ne eğilebildim ne doğrulabildim ne yataktan tek başıma kalkabildim2-3 hafta yaşlı teyzeler gibi iki büklüm durdum. Doktora ne zaman sorsam normal 40 gün olduğunda geçicek dedi hep. Ağrılarım gün gün az az azaldı ama tamamen normale dönmem gerçekten 40 gün sürdü. Eşimden başka yardımcı kimse yoktu o halime rağmen 1 hafta sonra mecbur kalktım iki büklüm de olsam bişeyler yaptım. Yatıp kalkıp dua ediyorum inşallah bu sefer çabuk toparlanırım ve inşallah hepimizin ki çok kolay olur
Yok canim malesef degismiyor denedimAslında hem mehmet hemde mustafa anlam ikisinin anlamida aynı aslında ve ikiside agir işin oluyor. Kimi çocuk kaldıramaz derler bizim eskiler. Ya da o isme küfür etmek yanlış oluyor. Esine bunu anlatmaya çalışsan belki fikrini değiştirir. Böyle inatçı adamları da hiç anlamam yani
Canım tınaztepe galen neden ucuz öyle acaba.şöyleki benim tınaztepede perinatologm var doğum ücretine 11bin dediler.galende tınaztepenin şubesi değilmiydi acaba.tamam benim doktor profesor belki arttırıyodur ücreti ama galen lüks bi hastane bildiğim kadarı ile fiyata şaşırdım.Yok yenıdogan yb tamamen ozel hastanede ucretlı dır ve kullanılan mllzeme uygulanan tedaviye göre degısır, normalde özel hastanelerin aldıgım hıc bir ucret yasal degıl dava acsak geri alırız ama ilk basta size ımzalatılan belgeler arasında kabul ettiğinize dair yazılarda oluyor. Ben İzmir tınaztepe galen ile gorustum konuk hekim dogum 1 gece rekaft anestezı dogum sekli fark etmıyor 3000 dediler fotografı +500 bu sabit fıyatı extra lar olursa ki olmasın fiyat farkı cı kıyor, bu ucret ıcınde bebegin ilk mua. K vitamini, göz damlası hepatit asısı dahil ama sunu belirteyim benım aldıgım fiyat allianzs özel sıg fıyatı calisan olarak ama dogum sezeryan paketi olarak dısarıda alınan degıl. Drumda özel muayenehane oda 4000 TL alıcak, 8 bini rahat buluyor
Size öneri verdi mi şöyle yap böyle yapma gibi ya da kontrollerinizi sıklaştırdı mıSon gittigimde bendede 2 kat kordon dolanmasi vardi yarin tekrar kontrolum var ve dogum oncesi son kontrolum artik umarim duzelmistir normal dogum olucakti duzelmezse sezeryana donebiliriz dedi doktor