- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #37.701
Bizde fırın aspratörle aşk yaşamıştık gaz sancısında.bide tepede oldugu mecbur kucakta tutuoduk sırf ağlamasın diye saatlerce tutardık onu.Allahım sağlıkla versinde napalım tek sıkıntı gaz sancısı olsunİnş ya. Çok zor gerçekten.yaşamayan bilemez. Çeşitli gaz ilaçları var. Hangisinin iyi geldiğine deneyerek karar veriyoruz. Bize biogaia iyi gelmişti bir nebze. Bir de karın masaları ve beyaz gürültü.
kızlar doğum çizginiz oluştu mu? bende hala yok ilkinde bu haftalarda vardı diye hatırlıyorum
Baktım şimdi ince yazlık gibi olanlar var öyle bişey alabilirim.Ben next ten almistim. 0-6 ay icim uygun bi saglikla dogsun buyudukce ihtiyacima gore yine alirim
İlk gebeliğimde ben de çok korkmuştum o olaydan ama göğüslerin uyarılması ile salgılanan oksitosin tek başına doğumu başlatmaya yetecek düzeyde olmuyormuş bunu tandem emzirmeyi araştırırken öğrendim. Doğum yapacağı güne kadar diğer bebeğini emziren hamileler var. Anca riskli gebelik durumu olanlar varsa onlara diyorlar emzirme diye o da her ihtimale karşı. Ben de şuan kızımı çok az da olsa emziriyorum, hatta hasta diye 2 gündür elimle sağım yapıp çıktığı kadarını içirdim kolostrum şifa olur diyeBen de ne sorarsam sorayim, danisayim cevap olarak her sey senin tercihin aliyorum cevabi. Emzirmeyi dusunuyorum deyince 36. haftada masaja basliyoruz diye anlatti iste detaylarini. Eger sut gelirse bosa gitmesin diye de kolostruma ozel siringa verdi. Nedense sezgisel olarak erken oldugunu dusundum ve bosa olacak veya ziyan olacak hissiyatim oldu yapmayi dusunmuyoruym dedim. Tabi tabi sen bilirsin dedi. Her turlu karari anneye, sezgilerine birakiyorlar ama onerilerini de yapiyorlar anladigim. Ben de iste bunlarla karsilastim diye deneyimi paylasmak istedim.
Zaten memeleri uyarmak oksitosini de salgilatiyor mantik olarak, son haftalarda oksitosin dogumu baslatabilir. Bunlari ebeyle konusmadim ama saglik sisteminde insanlara pek guvenmedigim icin risk de alamam. Gerci dusununce oksitosini arttiran baska seyler de var, los isikli ortam, rahatlatici muzik... Hangisi ne kadar tetikliyor dogumu bilemiyorum.
Bana kolostrum icin verdigi siringa posetinden bir de kitapcik cikti simdi onu inceliyordum. Kitapcikta hamilelikte elle memeden sut sagmanin avantajlari anlatiliyor. Nasil yapilacagi kismi da ebenin anlatimina gore daha detayli olarak 36. haftadan itibaren gunde 4 defa 10dk seklinde. Bunu yaparken uyarmalar Braxton Hicks kasilmalarina sebep olur asla endise edilecek bir durum degildir demis. Bu da oksitosin kismini acikliyor sanirim. En sonda da doguma kadar nasil saklanacagi ve hastaneye nasil getirilecegi yazmis.İlk gebeliğimde ben de çok korkmuştum o olaydan ama göğüslerin uyarılması ile salgılanan oksitosin tek başına doğumu başlatmaya yetecek düzeyde olmuyormuş bunu tandem emzirmeyi araştırırken öğrendim. Doğum yapacağı güne kadar diğer bebeğini emziren hamileler var. Anca riskli gebelik durumu olanlar varsa onlara diyorlar emzirme diye o da her ihtimale karşı. Ben de şuan kızımı çok az da olsa emziriyorum, hatta hasta diye 2 gündür elimle sağım yapıp çıktığı kadarını içirdim kolostrum şifa olur diye
Valla bence de mantıklıymış. Benim hem erken doğum oldu hem sezeryan ondan mı bilmem sütüm gelmedi, süt yok diye bebek emmedi aç kaldı sarılık oldu mamaya alıştı silikon uçla emmeye alıştı vs ne sorunlar yaşadık. Valla sırf aynı sıkıntıları yine yaşamayayım diye kızımı emzirmeyi tamamen kesmedimBana kolostrum icin verdigi siringa posetinden bir de kitapcik cikti simdi onu inceliyordum. Kitapcikta hamilelikte elle memeden sut sagmanin avantajlari anlatiliyor. Nasil yapilacagi kismi da ebenin anlatimina gore daha detayli olarak 36. haftadan itibaren gunde 4 defa 10dk seklinde. Bunu yaparken uyarmalar Braxton Hicks kasilmalarina sebep olur asla endise edilecek bir durum degildir demis. Bu da oksitosin kismini acikliyor sanirim. En sonda da doguma kadar nasil saklanacagi ve hastaneye nasil getirilecegi yazmis.
Bunun faydasi anladigim kadariyla bebek dogar dogmaz sut gelmesi icin ugrasilmamasi veya o arada bebege mama verme ihtimalini en aza indirmek. Dun ebe anlatirken gereksiz sacma ve riskli gelmisti ama okudukca da aklima yatmaya basladi.
Fazla mı kullanıyorsunuz acaba. Ben normal yıkıyorum deterjanı dazla kullanmıyorum durulamayı iki kere yapıyorumBen duru granülü hiç önermiyorum. Bir paket bitirdim her şekilde kullandim ama erimiyor. Hep leke kaliyor camasirlarda. Eger 40 veya 60da 2 saat veya daha fazla yikayacaksaniz eriyor ama bebek kiyafetleri pamuk oluyor o kadar uzun bir süre yıkanmaz o yüzden ben sıvı bebek deterjanlarindan aldim.
Oyy elhamdülillah o kadar naif uykucu bi bebeğim vardı ki ne uykusuzluk yaşadım ne gaz ne sancı ne kusma ne kabızlık. Şaka felan değil he ben uyandırırdım zorla kalkamazdı emmeye zorla doktor ayağına çimdik at vur emmemesi daha kötü üzülme uyanması için yapman gerekli derdi. Ama herkes bi yerden çekiyor işte ben çektim lohusalıkta dikişlerimi uyuşmadan diktiler dogumda bağıra çağıra hala travması içimde yaraAy evet onu sık duyuyorum erkek bebeklerin gaz sıkıntısı daha çok oluyor diye.şimdiden ya olursa diye tecrübeleri olanlardan faydalanmaya çalışıyorum.inşallah hepimizin bebekleri böyle sakin gaz sancısız mışıl mışıl uyuyan münnaklar olurkızımdada gaz sancısı olmuştu az çok biliyorum ama daha yoğunu nasıl olur umarım yaşayarak tecrübe etmem
2 adet olsa yeterli diye düşünüyorum birde eve dönüş kıyafeti olmalı. Ben hazırlamadım henüz 29 olduk bugün. Bense 1 pijama aldım 1 2 daha almam lazım önerebileceğiniz marka varmı pijama alcam yine gecelik sevmiyorum. Pek eksik kalmadı yumuşak bi terlik almam lazım. Birde puset örtüsü.Kızlar hazırlıklar nasıl gidiyor??
çantalarınızı hazırlamaya başladınız mı?
kendiniz için hastaneye neler götüreceksiniz kaç adet pijama takımı aldınız?
Dalan roxy üstüne tanımam sıvıların leke çıkarcı özellikliği pek yok onun için leke çıkarıcılar satılıyor hatta, granülde, tortu sıkıntısı var. Roxy i yeni bıraktım oğlumda nerdeyse 3 senedir sadece tek kendi kıyafetlerini dalan roxy ile yıkadım. Yeni bi kaç aydır almıyorum yine ayrı yıkıyorum bazen birlikte az olursa kıyafeti. Sağlıklı en güzeli sabun tozu ama, şuna dikkat etmek gerek normal kıyafete attıgımız ölçümün yarısı olmalı hem köprüyyor hem leke leke sabun tozu kalıyor beyaz beyaz hem de arınmıyor asla tereddüt etmeyin yeni anne olacaklar sanki az gibi geliyor makina yıkarken ama tertemiz çıkıyor mis gibi. Yogun kokusu yok hafif bi kokusu varFazla mı kullanıyorsunuz acaba. Ben normal yıkıyorum deterjanı dazla kullanmıyorum durulamayı iki kere yapıyorum
Bende henüz hazırlamadım puset örtüsü falan aldım 2 tane pijama aldım 1 tane daha alsammı diye düşünüyorum2 adet olsa yeterli diye düşünüyorum birde eve dönüş kıyafeti olmalı. Ben hazırlamadım henüz 29 olduk bugün. Bense 1 pijama aldım 1 2 daha almam lazım önerebileceğiniz marka varmı pijama alcam yine gecelik sevmiyorum. Pek eksik kalmadı yumuşak bi terlik almam lazım. Birde puset örtüsü.
Cnm ben eczacıyım zaten 2019 üretim 2023 son kullanma ben çok kolay içiyorum hiç tadını felan almıyorum tabletin üstü film kaplı ince elini sürersen anlarsın kayganlıgını hatta öyle bıktım ki ilaç içmekten imom cap calcium aspirin demir hapı hepsini bir anda agzıma atıp suyla yutuyorumEczaneden aldim cnm uretim tarihi 2018 stt 2022 3 yil olmus uretileli o yuzden tereddut ettim dikkat etmedim alirken tarihine kirec tebesir tozu gibi sanki zor yutuluyor seninki nasil peki?
30. Haftadayım ben daha hıc bısey almadım, ama 1 gecelik lı sbhlıklı takım 2 pıjama takımı koy derım, nolur nolmaz.Kızlar hazırlıklar nasıl gidiyor??
Hazırlamadım henüz ama 2 pijama takımı 1 gecelik koyarım. Kızımda da ilk gün sürekli gecelikleydim diğer gün de foto çekilmek için pijama takımı giydim. 3.pijama takımını hiç giymedim bile ama giydiklerim kan lekesi vs olmuş. Taburcu olurken giyecek rahat bi kıyafet alabilirsin eşofman tarzı.Kızlar hazırlıklar nasıl gidiyor??
Aynen canım bebeklerimizde bizde sağlıkla rahatça birbirimize kavuşalım hemencik iyileşelim inşallah.kolay değil elbet ama hepsi geçiyor Allahın izniyle.Oyy elhamdülillah o kadar naif uykucu bi bebeğim vardı ki ne uykusuzluk yaşadım ne gaz ne sancı ne kusma ne kabızlık. Şaka felan değil he ben uyandırırdım zorla kalkamazdı emmeye zorla doktor ayağına çimdik at vur emmemesi daha kötü üzülme uyanması için yapman gerekli derdi. Ama herkes bi yerden çekiyor işte ben çektim lohusalıkta dikişlerimi uyuşmadan diktiler dogumda bağıra çağıra hala travması içimde yara. Göğüs yaram 2ay geçmedi ağlayarak emzirirdim kazakları ısırırdım acıdan . Sütüm çoktu oğlum birini emip öbürüne geçmeden uyurdu davul gibi olurdu akardı sürekli. Ağrısı sırtıma vururdu kaç kez acil lik oldum Allah bilir. Demem o ki herşeyin hayırlısını versin Rabbim dua edelim bol bol eksik etmeyelim ben ona bişey olmasın diye çok dua ettim demekki kendime o kadar etmemişim. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin herşeyin sağ salim pozitif hikayeli dogumumuz oldu İnşaAllah