Anladim, beslenmeden kaynakli olanlar ve hormon sebebiyle olanlar farkli farkli sanirim.
Beslenme demisken bugun aylik rutin ebe kontrolum vardi. Once bebegi emzirmeyi isteyip istemedigimi sordu. Istiyorum tabi dedim -bazilari tercih etmiyormus- 36. haftadan itibaren her gun elimle mememe masaj yapmami soyledi, gosterdigi masaj memeyi elle hafif sagar gibiydi. Dogum oldugunda kolostrum ve sut gelmesini kolaylastiracak dedi. Masaj yaptigimda da gelirse onlari saklamam icin iki siringa verdi, bazen gelir bazen gelmez, doldur buzluga at dogumda yaninda getir dedi. Ben de kolostrum ziyan, kayip olmasin diye bu on hazirligi yapmak istemiyorum dedim. O da peki, dogum sonrasi denersin hemen gelmezse merak etme hastanede bebek ac kalmaz zaten, tercih senin dedi. Dogum olduktan sonra anneyle bebegi refakatcisiz bir odada yalniz birakacaklarmis, o zaman sana anlatilir nasil sagilir nasil tutulur gibi seyler anlatti.
Yine aylik rutin kontrolde sadece konustuk. Bebeginle bol bol konus, babasi da konussun iletisim kurun, sesleri ayirt ediyor dedi, dedi de dedi, bildik seyler...