2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhaba. Farkli doktorlara gittigimde ve uygulamalara baktigimda haftam hep farkli cikiyo. Son adet günüm 14 agustos. Sizce kac haftalik hamileyim
benim sat 15 ağustos buna göre 30+3teyim ama ultrason ölçümüne göre 32+6yım. sata göre değişmez de farklı doktorlara gidince cihaz ya da bizzat doktor farklı ölçüm yaparsa ondan farklı şeyler söyleyebilirler. ama çok büyük fark olmaz arada yani hafta farkı değil de gün farkı olabilir

Kızlar granul sabun kullanan oldumu bebek kıyafetlerine bazen 2 durulama da bile tortu kalabiliyormus merak ettim, duru, dalan yada dalın granul almayı planlıyordum

Ben kızımın kıyafetlerini hala granül sabunla yıkarım Dalan almıştım en son Hiç tortu kaldığını görmedim şimdiye kadar ama azcik koyuyorum üzerindeki ölçüler kadar değil Hem mis gibi kokuyor

Süt durumuna emme durumuna bak canım olmadı 1 hafta az az mama takviyesi yaparsın. Ama mamaya da çok alıştırmamak lazım ileri de o da sorun oluyor sonra.

Kolostrum 1 sefer gelip biten bişey değil canım korkma. Benim yaklaşık 1 aydır kolostrum geliyor. Kızım emiyor ama hala kolostrum geliyor çünkü kolostrum bebek doğduktan sonra bi zamana kadar daha üretilmeye devam edicek, bebeğin ihtiyacı kalmadığı zaman normal süte dönecek

Benim ikinci doğumum olcak nasipse ama ilk defa böyle bişey duyuyorum ne etrafımda ne kardeşimde kuzenlerimde gördüm duydumbelki söyleyen ebeler falan vardır ama bana denk gelmedi sanırım.yani memeye masaj belki tamam ama doğumdan önce memesinden gelen sütü saklama falan anlamsız geldi bana mantığım almadı.hatta benim şuan göğsümden süt geliyor yani az masaj yapsam baya gelcek ,doktoruma söyledim ,asla kontrol etme elleme dedi ,sadece göğüs pedi koy ve değiştir diye tembihledi.ben sağlık ocağındaki sürekli kontrol eden hemşiyede danıştım doktorumun söylediklerini tekrarladı.tabiki mutlaka bilimsel açıklaması vardır ama ben doğum öncesi göğsünden gelen sütü saklayana denk gelmedim henüz

Ay evet onu sık duyuyorum erkek bebeklerin gaz sıkıntısı daha çok oluyor diye.şimdiden ya olursa diye tecrübeleri olanlardan faydalanmaya çalışıyorum.inşallah hepimizin bebekleri böyle sakin gaz sancısız mışıl mışıl uyuyan münnaklar olur kızımdada gaz sancısı olmuştu az çok biliyorum ama daha yoğunu nasıl olur umarım yaşayarak tecrübe etmem

Ben de ne sorarsam sorayim, danisayim cevap olarak her sey senin tercihin aliyorum cevabi. Emzirmeyi dusunuyorum deyince 36. haftada masaja basliyoruz diye anlatti iste detaylarini. Eger sut gelirse bosa gitmesin diye de kolostruma ozel siringa verdi. Nedense sezgisel olarak erken oldugunu dusundum ve bosa olacak veya ziyan olacak hissiyatim oldu yapmayi dusunmuyoruym dedim. Tabi tabi sen bilirsin dedi. Her turlu karari anneye, sezgilerine birakiyorlar ama onerilerini de yapiyorlar anladigim. Ben de iste bunlarla karsilastim diye deneyimi paylasmak istedim.
Zaten memeleri uyarmak oksitosini de salgilatiyor mantik olarak, son haftalarda oksitosin dogumu baslatabilir. Bunlari ebeyle konusmadim ama saglik sisteminde insanlara pek guvenmedigim icin risk de alamam. Gerci dusununce oksitosini arttiran baska seyler de var, los isikli ortam, rahatlatici muzik... Hangisi ne kadar tetikliyor dogumu bilemiyorum.

Valla yine iyi almışsın. Ben 70 le kaldım ona rağmen uçmuşum resmen Keşke ben de daha az alabilseydim. Görenler çok almamışsın diyor ama ben biliyorum ya o yeter
Aman ya veririz ne olcak sanki emzirirken herkes veriyor tabi onun 2katı karbonhidrata sarmamak lazım. Sıvı seyler tüketilince çok alınmıyor ben bu sefer dikkat edeceğim İnşaAllah 70in altına düşmeliyim artk

İnş ya. Çok zor gerçekten.yaşamayan bilemez. Çeşitli gaz ilaçları var. Hangisinin iyi geldiğine deneyerek karar veriyoruz. Bize biogaia iyi gelmişti bir nebze. Bir de karın masaları ve beyaz gürültü.

Benim kizimdada cok gaz sancisi olmustu ben devamli yuz ustu yatiriyorum bu sekilde sancisi azaliyordu gazini daha rahat atiyordu.

İçindne ölçek çıkıyormu paketlerin acaba

Bizim evde sıcak yazında güneş alıyor. Ben ince bir tulum alarak başlıyım o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…