2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Valla bende hep değiştiriyorum menüyü ama. Bende iki dilim kadar ekmek yiyorum. O bile hemen yükseltiyor.
Önce bir dilim yedim bir süre diyetisyen öyle
vermişti yani. Sonrs bazen hiç yemedim ekmeği.endokrin doktoru bebeği aç bırakmuşsın dedi. 2 ye çıkarmamı istedi ekmeği

Canım +- 500 doğum kilosunu normal kabul ediyor doktorlar. Yani 3500civarı doğacağını tahmin ettikleri bebek 3000 de doğabilir 4000de.normal kabul ediyorlar bu aralığı.
İnşallah öyledir canım ya. Ben kafaya takıyorum. Doktorum şeker ölçümlerime baktı. Şekerle ilgili değil dedi. Genetik olabilir dedi. Bende iri doğmuşum.

Peki bebeğiniz şuan kaç kilo bende 32. Haftamdayim benimde gebelik şekeri çıktı bebeğim 12 gün önden gidiyor en son cuma günü gittim 1947 gramdı sizin kilosu nasıl ne kadar önden gidiyir yalnız degilsinjz bizim durumumuz da olan çok bayan var malesef doktorunuz bunun bir zararı var mı yok mu dedi mi bişey
Benim bebeğim geçen hafta ki ölçümde 1860 çıktı. Doktorum ilk önce şekerden olabilir diye düşündü. Diyabet doktorum ile aynı hastanede çalışıyorlar. Acele ona gitti ön Bilgi verdi. Oda benim evde yaptığım. Şeker ölçümlerine baktı. Hayır dedi şekerle ilgili değil. Genetik olabilir. Ölçüm cihazında da yanılma olabilir dedi. Tehlikeli bulmuyor.

2 saattir karnımın alt sağ tarafında ara ara bıçak saplar gibi ağrı oluyor. Aynısı belimin sağ tarafında oluyor. Bebeğim gayet hareketli. Bu neyden oluyor bilen varmı. 2 çocuğum var. Eşim akşam 8 de işten dönüyor. Ben sürekli bir koşturma içindeyim. Çocuğu okuldan almaya giderken oldu. Daha da geçmedi.

2 saattir karnımın alt sağ tarafında ara ara bıçak saplar gibi ağrı oluyor. Aynısı belimin sağ tarafında oluyor. Bebeğim gayet hareketli. Bu neyden oluyor bilen varmı. 2 çocuğum var. Eşim akşam 8 de işten dönüyor. Ben sürekli bir koşturma içindeyim. Çocuğu okuldan almaya giderken oldu. Daha da geçmedi.
Geçenlerde bende de oldu bikaç kez. Sonra tam sezaryen çizgisinin olduğu yer olduğunu fark ettim. Ondan olduğunu düşündüm. Senin de sezaryen mıydı peki? Belki ondandır. Tek aklıma gelen o.

Geçenlerde bende de oldu bikaç kez. Sonra tam sezaryen çizgisinin olduğu yer olduğunu fark ettim. Ondan olduğunu düşündüm. Senin de sezaryen mıydı peki? Belki ondandır. Tek aklıma gelen o.
Yok canım. Benimki normal doğumdu. Benim 16 aylık bebeğim var. Merdiven inip çıkarken hep kucağımda. Ondan olabilir. Şimdi hafifledi.

İnşallah öyledir canım ya. Ben kafaya takıyorum. Doktorum şeker ölçümlerime baktı. Şekerle ilgili değil dedi. Genetik olabilir dedi. Bende iri doğmuşum.
Cnm doktorunun dediği doğrudur canım tecrübe sonuçta.genetik en büyük etkenlerden zaten.merak etme herşey yolunda🤲🥰

Onu Bi ben hissedemiyorım sanırım nasıp oluyor ki ya. Bazen kalp atışı gibi pıt pıt yapıyor ritmli. Ama hıçkırık öyle sık olmaz. Hiç anlayamadım
O hıçkırıktır. Ben ilk gebeliğimde bilmiyordum. Doktoruma sormuştum. Bazı günler pıt pıt diye bir ritimde gidiyor. Doktorum o hıçkırıktır demişti.

Cnm doktorunun dediği doğrudur canım tecrübe sonuçta.genetik en büyük etkenlerden zaten.merak etme herşey yolunda🤲🥰
İnşallah canım. Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Sizlerde şekerden dolayı doğum tarihleri değiştimi. 2 hafta daha erken almak gibi.

İnşallah canım. Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Sizlerde şekerden dolayı doğum tarihleri değiştimi. 2 hafta daha erken almak gibi.
Hayır canım zamanında doğum yaptım sezaryenle.gebelik şekerinden doğum zamanının erkene alınması gibi birşeyde duymadım.ancak başka risk oluşturan bir faktör varsa bilemem.
Yani 39.haftada 3500gramdı doğum yaptıgmda

Hayır canım zamanında doğum yaptım sezaryenle.gebelik şekerinden doğum zamanının erkene alınması gibi birşeyde duymadım.ancak başka risk oluşturan bir faktör varsa bilemem.
Yani 39.haftada 3500gramdı doğum yaptıgmda
Burda benim 2 arkadaşta gebelik şekeri vardı. İlaç ile düşürüyorlardı. 2 side planlanan doğum tarihinden 2 hafta önce doğum yaptılar. Ama onlarınki çok yükseliyormuş. Dediklerine göre biri doğru dürüst diyete uymuyormuş. Geçen bana diyor ki doktoruna söyle sana ilaç versin öylece herşeyi yiyebilirsin. Ben öyle yaptım dedi. Diğeri dikkat ettiği halde hep yüksek çıkıyordu. Benimki doktorum dedi şimdilik bir sıkıntı yok. Korkma eğer bebek çok büyürse doğumu 1/2 hafta öne alırız.

X