2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
anladm canm kac kilo dogmustu iri olmasiylami alakali acaba erken olmasi😊
evet tabi 4030 gr 55cm doğdu yani haftası sınırdaydı prematüre açısından ama bebişe bakınca erken doğdu denilemezdi kesinlikle:) suyum fazla değildi şekerim yoktu gerçi rahim ağzı kısalığı vardı ama erken doğması gelişimini tamamlamış olmasındandı. bunu da o haftalarda bekliyorum nasipse sağlıkla inşallah:)

yaa oylemi canm bkalm 70e cikcakmiyiz yuruyus felam yapiyomusun😊
Evet her yemekten sonra mutlaka yarım saat yuruyorum şekerden dolayı yürüyüş yapmam lazım ben birde 2 haftadır diyete başladım malesef bakalım ben şuan 74.5 kiloyum bende 80 ile kapatırım herhalde ben zaten 65 ile hamile kaldım 😊

yok canim sekerim yok nasil boyle iri oldu anlamadm cok tatli yiyen biride deglm oyle . bn pek kilo almadm gbi bebege yariyor demekki anlamadm bu isi busefer nye boyle oldu 1.oglumda boyle degldi 3.300dogmustu ama sislik felan 3e kadar inmisti kilosu 🤔 2hafta snra gel dedi tekrar sekere baktrcaz
Ben bugün gittim bebegim 1950 olmuş ben anlamıyorum diyet yapıyorum bu bebek kilo alıyor 🤦 bu kiloyu neye göre doktorlar belirliyor bilmiyorum acaba doktorlar mi yanlış hesaplıyor ya

Selam kızlar,
Düne kadar her gün eşim işten geldiginde hem kızımızı gezdirelim hem hava alalım diye dışarı çıkıyorduk ben de sıkı bir yürüyüş alışkanlığı edinmiştim bu sayede. (Haftasonu yasaklarda bile markete kadar yürüyüp geliyorduk) Hem reflüyü azaltıyordu. Falan dün beş dakika yürüyüp çok yoruldum, arabaya dönüp oturdum. Bugün ise çıkamadım bile. Bir günde enerjim bitti gibi hissediyorum. Bebek aşağıya çok baskı yapiyor gibi...
Bende 2 gündür kendimi sürekli yerlere atasim var halsizlik var demek bu haftalardan sonra olması normal ama işte hareket halinde olmak lazım aslında son haftalar zor gececek gibi 🤷

Şimdi kendimce hesaplama yapıyorum bebekler haftada 200 gram alıyormuş ortalama tam ben 37. Haftayı doldurursam bebek 3150 gram oluyor e bu bebek nasıl önden gidiyor o zaman

Ben bugün gittim bebegim 1950 olmuş ben anlamıyorum diyet yapıyorum bu bebek kilo alıyor 🤦 bu kiloyu neye göre doktorlar belirliyor bilmiyorum acaba doktorlar mi yanlış hesaplıyor ya
Bebek sızın yedıklerınızle iyi beslenıyordur artı bebebgın kilosu ane rahmine dustu gunde genetik olarak ztn belırlıdır,

Bebek sızın yedıklerınızle iyi beslenıyordur artı bebebgın kilosu ane rahmine dustu gunde genetik olarak ztn belırlıdır,
İnanın diyetten dolayı doğru dürüst biseyde yemiyorum ben anlamadım doktor bugün genetik olarak iri olabilir ya da annenin depolarindan besleniyor olabilri dedi

Birkaç hafta çok iyi gitti. Sonra yükselmeye başladı diyete devam etmeme rağmen. Bende şekerim yükseliyor diye ekmeği azaltmaya az yemeye başladım bu sefer bebeği aç bırakırsın böyle dedi. Şimdi birkaç gündür iyiyim. Yükselince 150 yi gördüm 1 ay içinde 9-10 kere. Ama günde 2-3 kes ölçüyordum. Doktorum onu da istemedi. Günde bir kere ölç dedi. Bir gün sabah aç ertesi gün sabah tok sonraki gün öğle tok gibi atlaya atlayaartık günde bir kere ölçüyorum stresim de azaldı gibi
Bence ekmegi kes..ben hic ekmek yemiyorum cokk az diyet ekmegide yesem yukseliyor..yukselincede moralim cok bozuluyor..suclu gibi hissdiyorum kendimi..bide aclik tokluk hergun olc..ben gunde 3 kere olcuyorum..genelde yesillik tavuk bulgur pilavu et yayla corbasi yiyorum ekmegi tamamen kestim..

X