- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #37.081
Ben de çoğu kişinin aksine tulumlara bayılıyorum.Şimdi kızımın kıyafetlere baktım ilk zamanlar hep yenidoğan diye aldıklarımı giymiş onlarda üst 1 karış alt 2 karıştan az bile. Hatta lcw den 1-3 ay tulum almıştım o ilk zamanlar çok büyük geldi 2-3 aylıkken giydirebilmiştim diye hatırlıyorum. En güzeli yeni doğan bedeninde 4-5 tane alt üst takım almak (hastane çıkışı dahil), belki 1-2 tulum. Tulumlar çok şirin oluyor ama alt üst takım daha kullanışlı. 5-6 zıbın. Sonra ihtiyaca göre takviye yapılır. @Seraa0606 tabi benim kız 37 haftalık doğdu ama haftasına göre boyu kilosu iyiydi 52 cm 3250 kg doğdu (hastane çıkışı 3000 kg)
32.haftadan sonra haftada 250 gram alıyormuş. Ondan öncesinde daha az alırŞimdi kendimce hesaplama yapıyorum bebekler haftada 200 gram alıyormuş ortalama tam ben 37. Haftayı doldurursam bebek 3150 gram oluyor e bu bebek nasıl önden gidiyor o zaman
Zaten önden gitseydi doktor size söylerdiYok demedi..sadece eger ilaca baslarsak bebegi 38 ci haftada ilac kullanmaya gerek kalmazsada 39 da aliriz dedi..insallhta gerek kalmazz
Hım o zaman daha artar kilosu ben ortalama 200 gramdan hesapladım bilmiyorum açıkçası son haftalara girince daha stres oluyor insan heleki bebeği böyle önden gidiyorsa32.haftadan sonra haftada 250 gram alıyormuş. Ondan öncesinde daha az alır
İşte zamanla herkes benzer tecrübeleri kazanıyor dimi? Yeni anneleri de çok iyi Anlıyorum ama insan gerçekten çok irdeliyor. Ben de şiödi park yatak ve üstüne ince Bi yatak aldım içeriğine bakmadım bileaynen canım ilk oğlumdan ortopedik yatağım var dünya para verip almıştık ama ilk zamanlar önerilmiyor diye kaldırdım duruyor, yüne alerjim var o yüzden organik pamuktan şilte yaptırıyorum ben de,
Ama son ay çok almıyor diyorlar. Birden öne geçmediyse bence sıkıntı yoktur doktorun ne diyor?Hım o zaman daha artar kilosu ben ortalama 200 gramdan hesapladım bilmiyorum açıkçası son haftalara girince daha stres oluyor insan heleki bebeği böyle önden gidiyorsa
Heee işte ben de o gri sarıya vuruldum.Evet ona da baktim ama kraft daha tatliydi grili sarilineyse napalim artik arastircaz..
Oğlumda kullandım. Ben sevmiyorum kalitesini genel olarak. Çok çabuk yıprandı. Ama Kajju markaydı sanırım onun zıbınları çok güzeldiCivilimden alısverıs yapan varmı kızlar kumas kalitesini merak ettim, gecenlerde hatta muhendısınoglu cıtcıtlı badılerını paylasmıs
Aslında hep bir hafta önden gidiyordu zaten son bir aydır hafta oldu galiba yani 12 gün önden gidiyir işte şekerden herhaldeAma son ay çok almıyor diyorlar. Birden öne geçmediyse bence sıkıntı yoktur doktorun ne diyor?
Ortalma 250 gram alırsa 37. Hafta bitiminde 3400 grama denk geliyirAslında hep bir hafta önden gidiyordu zaten son bir aydır hafta oldu galiba yani 12 gün önden gidiyir işte şekerden herhalde
Önden gittiğini düşünmüyorum ben açıkçası canım. Bu haftada normal gibi kilosu. Ben 27. Haftam bittiğinde gitmiştim 1150 gr çıkmıştı kilosu. Doktorum da hiç önden gidiyor falan demedi. Hatta haftasına göre her şeyi uyumlu demişti. Bakalım salı kontrolüm var o zaman kaç çıkacak.Hayır 31. Haftamızi tamamlamak üzereyiz 1947 kilo çıktı bugün
ben anlamadım şimdi doktor mu size yemeyin bebek kilo almasın dedi? ilk defa duyuyorum böyle şey bebeğin 2 hafta önden gitmesi sorun değil ki yaa şu an burdaki anne adaylarının yarısına yakını böyle, sizin şekeriniz için dikkat edin diyosa onu anlarım ama 2 haftalık fark var diye bebek kilo almasın diyen doktor da ne biliyim ne manada söyledi. benim ilk oğlum da hep önden gidiyordu 2 hafta bazı pimpiriklerimden dolayı 3 ayrı doktora gidiyordum hiç biri bu bebek daha kilo almasın demedi iri bebek dediler hatta biri kilolu değil ama yapılı bi bebek olacak diyordu öyle de doğdu boyuna göre kilosu gayet iyiydi. genetik de önemli burda siz bence bu kadar takmayın kilo olayını hatta içiniz rahat değilse bi doktora daha sorun nasıl gelişimi diye eminim farklı cevap alırsınızGeçen bir forumda dolaşıyordum bazı anneler bebekleri anne karnında kilo alsin bebekleri kilolu doğsun diye 9 ay yemedikleri şey kalmamış yazıyordu benim gibi gariban şekeri cikanlarda az yiyelim de bebek kilo almasin derdindeyiz ya bu hamilelik ne kadar tuhaf gelişiyor herkeste
Doktor aslında kilo almasın yeme demiyor. Kilo alması ve önden gitmesi şekerden kaynaklı olabiliyor. Eğer ki şekerde çıktıysa yememek gerekiyor çünkü kilolu bebek aynı zamanda şeker riski olan bir bebekte olabiliyor. Yani bebeğin sağlığı için yeme diyorlar aslında.ben anlamadım şimdi doktor mu size yemeyin bebek kilo almasın dedi? ilk defa duyuyorum böyle şey bebeğin 2 hafta önden gitmesi sorun değil ki yaa şu an burdaki anne adaylarının yarısına yakını böyle, sizin şekeriniz için dikkat edin diyosa onu anlarım ama 2 haftalık fark var diye bebek kilo almasın diyen doktor da ne biliyim ne manada söyledi. benim ilk oğlum da hep önden gidiyordu 2 hafta bazı pimpiriklerimden dolayı 3 ayrı doktora gidiyordum hiç biri bu bebek daha kilo almasın demedi iri bebek dediler hatta biri kilolu değil ama yapılı bi bebek olacak diyordu öyle de doğdu boyuna göre kilosu gayet iyiydi. genetik de önemli burda siz bence bu kadar takmayın kilo olayını hatta içiniz rahat değilse bi doktora daha sorun nasıl gelişimi diye eminim farklı cevap alırsınız
Bakalım doktor ne diyorsa burdan paylasir misiniz kilosunu gelişimini bilmiyorum galiba ben çok takıyorumÖnden gittiğini düşünmüyorum ben açıkçası canım. Bu haftada normal gibi kilosu. Ben 27. Haftam bittiğinde gitmiştim 1150 gr çıkmıştı kilosu. Doktorum da hiç önden gidiyor falan demedi. Hatta haftasına göre her şeyi uyumlu demişti. Bakalım salı kontrolüm var o zaman kaç çıkacak.
Yok yok doktor bebek kilo almasin demedi sadece diyetisyene yönlendirdi farklı iki doktora göründüm ikisi de önden gidiyir dedi işte bende 2 haftadır diyetisyene başladım şekerden dolayı dikkat etmek istiyorum açıkçasıben anlamadım şimdi doktor mu size yemeyin bebek kilo almasın dedi? ilk defa duyuyorum böyle şey bebeğin 2 hafta önden gitmesi sorun değil ki yaa şu an burdaki anne adaylarının yarısına yakını böyle, sizin şekeriniz için dikkat edin diyosa onu anlarım ama 2 haftalık fark var diye bebek kilo almasın diyen doktor da ne biliyim ne manada söyledi. benim ilk oğlum da hep önden gidiyordu 2 hafta bazı pimpiriklerimden dolayı 3 ayrı doktora gidiyordum hiç biri bu bebek daha kilo almasın demedi iri bebek dediler hatta biri kilolu değil ama yapılı bi bebek olacak diyordu öyle de doğdu boyuna göre kilosu gayet iyiydi. genetik de önemli burda siz bence bu kadar takmayın kilo olayını hatta içiniz rahat değilse bi doktora daha sorun nasıl gelişimi diye eminim farklı cevap alırsınız
Evet aynen öyle bizdeki durum farklı şekerden dolayı dikkat etmemiz gerekiyir bebeğe zararı olmasın diyeDoktor aslında kilo almasın yeme demiyor. Kilo alması ve önden gitmesi şekerden kaynaklı olabiliyor. Eğer ki şekerde çıktıysa yememek gerekiyor çünkü kilolu bebek aynı zamanda şeker riski olan bir bebekte olabiliyor. Yani bebeğin sağlığı için yeme diyorlar aslında.
ben anlamadım şimdi doktor mu size yemeyin bebek kilo almasın dedi? ilk defa duyuyorum böyle şey bebeğin 2 hafta önden gitmesi sorun değil ki yaa şu an burdaki anne adaylarının yarısına yakını böyle, sizin şekeriniz için dikkat edin diyosa onu anlarım ama 2 haftalık fark var diye bebek kilo almasın diyen doktor da ne biliyim ne manada söyledi. benim ilk oğlum da hep önden gidiyordu 2 hafta bazı pimpiriklerimden dolayı 3 ayrı doktora gidiyordum hiç biri bu bebek daha kilo almasın demedi iri bebek dediler hatta biri kilolu değil ama yapılı bi bebek olacak diyordu öyle de doğdu boyuna göre kilosu gayet iyiydi. genetik de önemli burda siz bence bu kadar takmayın kilo olayını hatta içiniz rahat değilse bi doktora daha sorun nasıl gelişimi diye eminim farklı cevap alırsınızGeçen bir forumda dolaşıyordum bazı anneler bebekleri anne karnında kilo alsin bebekleri kilolu doğsun diye 9 ay yemedikleri şey kalmamış yazıyordu benim gibi gariban şekeri cikanlarda az yiyelim de bebek kilo almasin derdindeyiz ya bu hamilelik ne kadar tuhaf gelişiyor herkeste
anladım canım bende şeker olmadığı için heralde bu riskleri hiç söylemedi bana doktorlar...Doktor aslında kilo almasın yeme demiyor. Kilo alması ve önden gitmesi şekerden kaynaklı olabiliyor. Eğer ki şekerde çıktıysa yememek gerekiyor çünkü kilolu bebek aynı zamanda şeker riski olan bir bebekte olabiliyor. Yani bebeğin sağlığı için yeme diyorlar aslında.
Paylaşırım canım inşallah. İlk oğlumda önden gidiyordu hep 1-2 hafta. Ama senin şeker olduğu için dikkat et demiştir büyük ihtimalle. Ben de çok kilo aldım ona rağmen sıkıntı yok çünkü. Gittiğim 3, doktor bu.Bakalım doktor ne diyorsa burdan paylasir misiniz kilosunu gelişimini bilmiyorum galiba ben çok takıyorum