-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #36.121
Günde kaç kere ölçüyorsun. Endokrin doktoru günde bir kere ölç dedi bana. Az geldi ama bazen fazla ölçüyorumİşte deneye deneye kişiye özel şeker yükselten besini buluyosun.yediğin ve yemediğin günleri ölç..benim mesela simit aşırııı yükseltiyor,ekmek daha az.belki normalde herkesin öledir ama benim ciddi fark bar arada.
Benim de 3. aydan itibaren dokulmemeye basladi. Sac tararken taraga sac gelmemesi cok guzel bir hismisKızlar 2 haftadır saçlarım hiç dökülmüyor.
Ne büyük rahatlıkmış her yerden saç telim çıkıyordu önceden.
Doğumdan sonra aniden dökülcekmiş bu dökülmeyenler o zamana kadar tadını çıkarayım
Bunu önlemek için ne kullanmamız ya da neler yapmamız lazım acaba? Tecrübeli annelerin önerilerini duymak isterim. Şimdilik lansinoh krem ve gümüş kapak aldım sadece.kızlar şubat annelerine bi baktım da doğuranlar var mı diye doğuranların nerdeyse tamamı meme başı yaralarından ağlamaklı Allah hepsinin tabi bizim de yardımcımız olsun benim de korkulu rüyam bu yaralar, ilk doğumumda çok çekmiştim 3 ay kanamıştı resmen, bu sefer olmasın diye dua ediyorum, zaten aklımda bi o bi de sonda işkencesi kalmış zorluk olarak, gerisi halloluyo bi şekilde..
Bence en önemlisi doğru pozisyonda emzirmek ve olabildiği kadar siyah alanın hepsini almasını sağlamak.Bunu önlemek için ne kullanmamız ya da neler yapmamız lazım acaba? Tecrübeli annelerin önerilerini duymak isterim. Şimdilik lansinoh krem ve gümüş kapak aldım sadece.
Bende avent kapak aldım. Birde lansinoh almayı düşünüyorum. Benim ilkinde yara olmamıştı ama hep aparatla emzirmiştim( göğüs ucu çıkmadı diye aldırnıştı doktor) ardından da sağmak zorunda kaldım bir süre dolayısıyla yara olmadı. Ama bu sefer direkt emzireceğim yara olmasından bende korkuyorumBunu önlemek için ne kullanmamız ya da neler yapmamız lazım acaba? Tecrübeli annelerin önerilerini duymak isterim. Şimdilik lansinoh krem ve gümüş kapak aldım sadece.
Aynı hislerdeyim. Çok korkuyorum çok. Çok çektim yarası Bi yerden mastiti bir yerden. O yüzden şu gümüş kalkanı alsam mı diyorum çok tavsiye eden var.kızlar şubat annelerine bi baktım da doğuranlar var mı diye doğuranların nerdeyse tamamı meme başı yaralarından ağlamaklı Allah hepsinin tabi bizim de yardımcımız olsun benim de korkulu rüyam bu yaralar, ilk doğumumda çok çekmiştim 3 ay kanamıştı resmen, bu sefer olmasın diye dua ediyorum, zaten aklımda bi o bi de sonda işkencesi kalmış zorluk olarak, gerisi halloluyo bi şekilde..
En önemli doğru emzirmek sanırım. İlk başta hem annenin hem bebeğin tecrübesizliği ile malesef yara çoğu zaman kaçınılmaz oluyor. Kahverengi kısmın tamamını bebeğin ağzına sokunca yara olmaz diyorlar. En başta ucu tuttuğu için doğru Bi kavrama olmuyor. Tabi biz Tecrübeliyiz ancak her bebek yeni bir tecrübe. Neyle karşılaşacağız hiç belli değil. Doğru tutuş ile ilgili Videolar izlerseniz yardımcı olur bence. Ben hiç izlememiştim. Yara olayını bu derece olacağını düşünmemiştim açıkçasıBunu önlemek için ne kullanmamız ya da neler yapmamız lazım acaba? Tecrübeli annelerin önerilerini duymak isterim. Şimdilik lansinoh krem ve gümüş kapak aldım sadece.
Evet malesef. Yada dediğin gibi kaplı atlet olmalı ki tutsun onu. Ben avent gibi kalkanlardan hiçbi fayda göremedim. Aksine meme ucu kuruyordu ve daha çok acıyordu. Bi de içi dolup üstüne dökülürse o da çok fena. Ama memnun olanlar da yadsınamaz tabi. Bende Lansinoh sürüp streç film kapatmak en iyi gelen sey oldu o süreçte.bu kalkanları kullanabilmek için sutyen takmamız gerekiyor değil mi? açıkçası kalkan ben de duydum işe yarıyor diye ama ben evde hiç bir şekilde sutyen takamıyorum hele ilk zamanlar emzirmede zaten hep fora. kaplı atletler baya övüldü ama onları da kullanamıyorum. ben lansinoh sürmüştüm ama işe yaramadı tek başına,belki dediğiniz gibi doğru emzirmeye odaklanmalıyız...
Ayva cekirdegi jelinin rahatlattigini cok duyuyorum ve gumus kapak kullananlar da ayni sekilde iyi geldigini soyluyor. Cevremde kotu deneyim yasayan hic olmadi emzirme konusunda. Kuzenimin bebegi oldu, yaklasik 2 yil emdi bebek anne hic sikayet etmedi. Bence de bebek dogru kavradiktan, annenin de istegi, motivasyonu olduktan sonra ciddi bir problem olacagini sanmiyorum. Dogumdan sonra yalniz olacagim icin bebekle, emmenin refleks olarak kendiliginden gelecegine inaniyorum. Dogumun hemen sonrasi cevremde ailemden bile olsalar insanlar olsaydi duygusal bag kurmakta zorlanirdim bebekle. Herkes kendini nasil rahat ve guvende hissedecekse tabi ki oluru, zincirleme alakali konular.kızlar şubat annelerine bi baktım da doğuranlar var mı diye doğuranların nerdeyse tamamı meme başı yaralarından ağlamaklı Allah hepsinin tabi bizim de yardımcımız olsun benim de korkulu rüyam bu yaralar, ilk doğumumda çok çekmiştim 3 ay kanamıştı resmen, bu sefer olmasın diye dua ediyorum, zaten aklımda bi o bi de sonda işkencesi kalmış zorluk olarak, gerisi halloluyo bi şekilde..
Dogumdan sonra pediatri doktoru yanimdan ayrilmadi hic dogru sekilde emzirmem icin cok yardimci oldu kahverengi kismi olabildigince bebegin almasini saglamak onemli bende bu yuzden hic yara olmamistiBunu önlemek için ne kullanmamız ya da neler yapmamız lazım acaba? Tecrübeli annelerin önerilerini duymak isterim. Şimdilik lansinoh krem ve gümüş kapak aldım sadece.
Tesekkurler tatlimOturarak kıl canım artık zorlar tabi
Ben ayaklarımı bile lavaboya kaldıramıyorum küvetin içinde yıkıyorum
Ay benimki de oyle duruyor bazen bi vuruyor sanki alt taraftan cikacak gibi oluyor ve korkuyorum valla bide boyle durmaya devam ederse son zamana kadar sezeryan oluruz sanirimkızlar bugün kontrole gittim ağrıları olan arkadaşlar vardı vajen kasık perinal ağrılardan konuşmuştuk adım atarken bacağı kaldırırken olan ağrılar... hepsini sordum hepsine normal dedi baskı arttıkça ağrı şeklinde hisedersin hassasiyet olur dedi bir de bebişin duruşu da önemli benimki ayaklar aşağı baş yukarı mesela o da mesaneyi olması gerekenden fazla rahatsız ediyor dedi tabi ki arada dönüyorlar ama sevdikleri genelde durdukları pozisyonları var galiba :) bir de ikinci gebelik olan arkadaşlar ben ilkinde böyle ağrılar yaşamadığım için endişe ediyodum ona da normal dedi her bebek her gebelik farklı.. gerçekten de öyle ilkinde bebişim hep kaburgama dayardı ayağını hiç mesane rahatsızlığı hissetmemiştim ama doğumdan sonra 5 ay o kaburga ağrısı devam etmişti:) bu arada 1267 gram olmuş sıpam tombul dedi doktor:) usg ölçümüne göre 27+6daymışız bizde haberler böyle:)
canım ben de bi kaç hafta önce yaşadım bıçaklar saplandı gibi oldu önce sağ bi kaç gün sonra sol göğsüme vurdu geçti, başta süt kanalları açılıyor vs diye düşünüyodum bir kaç gün sürünce endişelenmeye başlamıştım ama geçti, yavaş yavaş göğüslerde de faaliyet olacak tabi benim uçları kaşınıyor ara sıra, kaşıyınca bakıyorum hafif topluiğne başı gibi bir iki damlacık oluşmuş, doğuma hazırlık diye düşünüyorum..Kizlar sag gogsumde bi kac gundur sıkışma gibi agrilar oluyor ve gogsum cok fena kasiniyor bu agri sizde de var mi
Canım o durum bende hamile kalmadan öncede olmuştu. Tahlillerim temiz çıktı magnezyum vermişti doktor.Kizlar sag gogsumde bi kac gundur sıkışma gibi agrilar oluyor ve gogsum cok fena kasiniyor bu agri sizde de var mi
Katalogu nerde gördünüz merak ettim bende bakmak isterim.26 subat bıme bebek urunler geliyor hanımlar özellikle ei kuvet vs dusunen cok para vermeye gerek yok k
Katalogu nerde gördünüz merak ettim bende bakmak isterim.