- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
- Konu Sahibi KirazHanim
- #36.101
Evet kesinlikle kişiye göre değişiyor bu şeker durumu.mesela benim sabah kahvaltıda sıfır şeker ekmek vs tüketsem bile en düşük 160 çıkıyor.ama akşam yemeğinde 5dilim ekmekle yemek yesem üstüne tatlıda yesem 125-130çıkabiliyor.ben artık ortalama bi yol haritası belirledim zaten zararlı olan şeyleri çıkardım öğünlerden.arada yüksek çıkıyor ama çokta önemsemiyorum açıkcası.bebekte ve bende ciddi şeker problemi oldugunu gösteren 2. Veya 3. Bir belirti yok şükür.sağlıklı günlerimiz olsun inşallah hepimizindeBenim de 50 lik yükleme sonucum en fazla 140 olması gerekirken 160 çıktı. Ama açlık şekerim normal ve a1c dedikleri kandaki 3 aylık şeker hareketi testi düşük çıktı. Doktor takip edeceğiz ara ara açlık şekerini dedi. Ben hali hazırda yedilerime dikkat ettiğim halde böyle çıktığı için evde kendim de takip etmeye başladım. Benim hatam öğün aralarını çok uzun tutmakmış, yediklerimi gün içine yaydım. Günlük karbonhidrat, protein ve yağ ihtiyacını tam karşılayan gün içine yayılmış bir beslenme işe yarıyor gibi şimdilik. Herkesin alışkanlık haline getirdiği yanlışlar ve herkesin bünyesi farklı. Kişi kendini daha iyi bilir. Genel olarak glisemik indeksi düşük besinlerin şekeri dengelemenin anahtarı olduğunu öğrendim.