2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim de 50 lik yükleme sonucum en fazla 140 olması gerekirken 160 çıktı. Ama açlık şekerim normal ve a1c dedikleri kandaki 3 aylık şeker hareketi testi düşük çıktı. Doktor takip edeceğiz ara ara açlık şekerini dedi. Ben hali hazırda yedilerime dikkat ettiğim halde böyle çıktığı için evde kendim de takip etmeye başladım. Benim hatam öğün aralarını çok uzun tutmakmış, yediklerimi gün içine yaydım. Günlük karbonhidrat, protein ve yağ ihtiyacını tam karşılayan gün içine yayılmış bir beslenme işe yarıyor gibi şimdilik. Herkesin alışkanlık haline getirdiği yanlışlar ve herkesin bünyesi farklı. Kişi kendini daha iyi bilir. Genel olarak glisemik indeksi düşük besinlerin şekeri dengelemenin anahtarı olduğunu öğrendim.
Evet kesinlikle kişiye göre değişiyor bu şeker durumu.mesela benim sabah kahvaltıda sıfır şeker ekmek vs tüketsem bile en düşük 160 çıkıyor.ama akşam yemeğinde 5dilim ekmekle yemek yesem üstüne tatlıda yesem 125-130çıkabiliyor.ben artık ortalama bi yol haritası belirledim zaten zararlı olan şeyleri çıkardım öğünlerden.arada yüksek çıkıyor ama çokta önemsemiyorum açıkcası.bebekte ve bende ciddi şeker problemi oldugunu gösteren 2. Veya 3. Bir belirti yok şükür.sağlıklı günlerimiz olsun inşallah hepimizinde

Evet kesinlikle kişiye göre değişiyor bu şeker durumu.mesela benim sabah kahvaltıda sıfır şeker ekmek vs tüketsem bile en düşük 160 çıkıyor.ama akşam yemeğinde 5dilim ekmekle yemek yesem üstüne tatlıda yesem 125-130çıkabiliyor.ben artık ortalama bi yol haritası belirledim zaten zararlı olan şeyleri çıkardım öğünlerden.arada yüksek çıkıyor ama çokta önemsemiyorum açıkcası.bebekte ve bende ciddi şeker problemi oldugunu gösteren 2. Veya 3. Bir belirti yok şükür.sağlıklı günlerimiz olsun inşallah hepimizinde
Amin inşallah biz de bebişlerimiz de sağlıklı oluruz.

Benim de 50 lik yükleme sonucum en fazla 140 olması gerekirken 160 çıktı. Ama açlık şekerim normal ve a1c dedikleri kandaki 3 aylık şeker hareketi testi düşük çıktı. Doktor takip edeceğiz ara ara açlık şekerini dedi. Ben hali hazırda yedilerime dikkat ettiğim halde böyle çıktığı için evde kendim de takip etmeye başladım. Benim hatam öğün aralarını çok uzun tutmakmış, yediklerimi gün içine yaydım. Günlük karbonhidrat, protein ve yağ ihtiyacını tam karşılayan gün içine yayılmış bir beslenme işe yarıyor gibi şimdilik. Herkesin alışkanlık haline getirdiği yanlışlar ve herkesin bünyesi farklı. Kişi kendini daha iyi bilir. Genel olarak glisemik indeksi düşük besinlerin şekeri dengelemenin anahtarı olduğunu öğrendim.
100 gr lık yükleme yapmadı mı size benim de 50 gr lık 159 çıkmıştı 100 lük yüklemede açlık 78 1. Saatte 102 2. Saatte 94 3. Saatte 86 çıktı doktor normal değerler dedi ama aklımı kurcalıyor ya yükselirse diye rahat olamıyorum

100 gr lık yükleme yapmadı mı size benim de 50 gr lık 159 çıkmıştı 100 lük yüklemede açlık 78 1. Saatte 102 2. Saatte 94 3. Saatte 86 çıktı doktor normal değerler dedi ama aklımı kurcalıyor ya yükselirse diye rahat olamıyorum
Şimdilik gerek yok, takip edeceğiz dedi. Ha1c düşük çıktığı için demiş olabilir. 2.de de yüksek olunca değerlere bakılarak bir süre diyetle takip ediliyor zaten. Diyetin işe yaramadığı durumlarda ilaç. Üst üste yaptırmayı ben de istemezdim zaten.

Evet yavaştan önlem almanız gerek.
Demir için sakatat öneriyorlar böbrek dalak gibi,
Tabi yiyebiliosanız ,ben asla yiyemiyorum sakatat.
Ben de bi tek ciğer yiyebilirim. Ya aslında ben çok fazla yumurta, et vs tüketirim ama yediklerim yetmiyor demekki. B12 de çok düşmüş 190 olmuş.

Aslında kan hacmimiz arttığı için hemoglobin yoğunluğu azalıyor. Tabi demir kullanmak lazım ama aslında o kadar da düşmüyor
Doğum esnasında çok kan kaybı olacağı için doktorlar çok düşük bir kan seviyesi ile doğuma girilmesini istemiyormuş sanırım ondan bu kadar demirin üstünde duruyorlar. Şuan daha benim ciddi bi düşüklükte değil ama düşüşte takviye almazsam 9a kadar filan düşer biliyorum 😬

Bende annemlerdeydim. Şeker değerlerim tokluk 105 ila 130 arası idi . Evime geldim şimdi ölçüyorum en düşük 126 çıktı 140 ları geçiyor. Diyeti hiç bozmadım da. Sebep nedir anlamadım. diyetisyenim ekmeğini kendin yap dedi, çünkü burada fırından tahıllı ekmek alıyordum ve fırınlar beyaz un katıyorlar dedi. Şindi çavdar unundan ekmek yapıyorum kendime. Annemlerde belediyenin paketli tam buğday unu ekmeğini alıyordum. Tek fark bu . Bu mu etkiledi acaba diyorum😌

Bende annemlerdeydim. Şeker değerlerim tokluk 105 ila 130 arası idi . Evime geldim şimdi ölçüyorum en düşük 126 çıktı 140 ları geçiyor. Diyeti hiç bozmadım da. Sebep nedir anlamadım. diyetisyenim ekmeğini kendin yap dedi, çünkü burada fırından tahıllı ekmek alıyordum ve fırınlar beyaz un katıyorlar dedi. Şindi çavdar unundan ekmek yapıyorum kendime. Annemlerde belediyenin paketli tam buğday unu ekmeğini alıyordum. Tek fark bu . Bu mu etkiledi acaba diyorum😌
İşte deneye deneye kişiye özel şeker yükselten besini buluyosun.yediğin ve yemediğin günleri ölç..benim mesela simit aşırııı yükseltiyor,ekmek daha az.belki normalde herkesin öledir ama benim ciddi fark bar arada.

Şimdilik gerek yok, takip edeceğiz dedi. Ha1c düşük çıktığı için demiş olabilir. 2.de de yüksek olunca değerlere bakılarak bir süre diyetle takip ediliyor zaten. Diyetin işe yaramadığı durumlarda ilaç. Üst üste yaptırmayı ben de istemezdim zaten.
Ha1c zaten düşük çıkar hamilelik şekeri 24. Haftadan sonra çıkan bir şey belki 160 bizim düşündüğümüz kadar yüksek değildir onlar daha iyi bilir benim doktor biraz garantici diyetisyen falan önermedi zaten

Ha1c zaten düşük çıkar hamilelik şekeri 24. Haftadan sonra çıkan bir şey belki 160 bizim düşündüğümüz kadar yüksek değildir onlar daha iyi bilir benim doktor biraz garantici diyetisyen falan önermedi zaten
Ben şahsen beslenme şeklime göre 160'ı yüksek bulduğum için ölçüm aleti aldım ve takip ediyorum. Varsayımlarla endişe yaratmaktansa içinde bulunduğum durumun bilincinde olmak bemi daha çok rahatlatır.

İşte deneye deneye kişiye özel şeker yükselten besini buluyosun.yediğin ve yemediğin günleri ölç..benim mesela simit aşırııı yükseltiyor,ekmek daha az.belki normalde herkesin öledir ama benim ciddi fark bar arada.
Tabi simiti pekmeze batırarak yapıyorlar da ondan 😬 onun da doğal pekmez olduğu şüpheli Allah bilir şekerli suyla karışıktır

Hayır direk uyutulmuştum.
Eşimde epidural anesteziyle ameliyat olmuştu kahvede almıştım ama onun başı ağrımadı mesela. Eşim hastanedeyken ameliyat sonrası kusanlar da çoktu.
Kişiden kişiye değişiyor olabilir benim midemde çok bulanmıştı.
Tabi kişiden kişiye mutlaka değişiyordur.narkoz sonrası kusan ben de çok duydum. Geçmiş olsun inş aynı sey Bi kez daha olmaz.

kızlar bugün kontrole gittim ağrıları olan arkadaşlar vardı vajen kasık perinal ağrılardan konuşmuştuk adım atarken bacağı kaldırırken olan ağrılar... hepsini sordum hepsine normal dedi baskı arttıkça ağrı şeklinde hisedersin hassasiyet olur dedi bir de bebişin duruşu da önemli benimki ayaklar aşağı baş yukarı mesela o da mesaneyi olması gerekenden fazla rahatsız ediyor dedi tabi ki arada dönüyorlar ama sevdikleri genelde durdukları pozisyonları var galiba :) bir de ikinci gebelik olan arkadaşlar ben ilkinde böyle ağrılar yaşamadığım için endişe ediyodum ona da normal dedi her bebek her gebelik farklı.. gerçekten de öyle ilkinde bebişim hep kaburgama dayardı ayağını hiç mesane rahatsızlığı hissetmemiştim ama doğumdan sonra 5 ay o kaburga ağrısı devam etmişti:) bu arada 1267 gram olmuş sıpam tombul dedi doktor:) usg ölçümüne göre 27+6daymışız bizde haberler böyle:)
Evet ben de geçen gün gittim bana da hepsi normal dedi. Hatta benim oğlum da sadece çatı ağrım vardı. Bunda acayip ağrılar var. İkinci bebek de daha çok olan bir şeymiş bu durum. Hepsi normal. Her şey yolunda dedi de rahatladım. Resmen aşağıya baskı hissdiyroum çünkü çıkacakmış gibi

Annen ebe hemşireymiş normal doğum için ne söylüyor peki?
Benim çevremdekiler ikisini de yaşayanlar normal doğum daha kolay diyorlar.
Bazı doğumlar çok zor olabiliyor. Yine de kişiye göre farklı Bi şey bu bence. Saatlerce doğumhaneden çıkamayan da var 10 dakikada çıkan da. Ne acayip Bi durum ya. Eltim mesela sezaryen daha kolay dedi. Normal doğumda çok çekmiş. Doğum sonrası da idrar torbası sarkması vs yaşayan da çok o da ayrı zorluk.

Ben de 168 im 80i gördüm 🙈 ama ben önceki doğumdan sonra emzirme dönemi bayağa kilo almıştım tam diyete başladığım zaman hamile kaldım 🤦🏻‍♀️ çok iyi gidiyorsun maşallah, bebeğin aldığı kilo da iyiyse aynen devam et. Vitamin, mineral yönünden zengin beslendikten sonra çok kilo almanın bi espiri yok. Doğumdan sonra zaten ödemler filan inince 1-2 haftaya genelde 6-8 kilo civarı gidiyor. Yani doğumdan sonra eski kiloda hatta belki daha da zayıf olursun 😉 beni yaptığım hatayı yapıp sakın süt yapsın abartılı yeme. Aahh ahhh hep o kompostolar, incirler, bulgur pilavları, helvalar mahfetti beni hamilelikte almadığım kiloyu aldım
Hangimiz yemedik ki, 🙈🙈 kesinlikle katılıyorum

Bazı doğumlar çok zor olabiliyor. Yine de kişiye göre farklı Bi şey bu bence. Saatlerce doğumhaneden çıkamayan da var 10 dakikada çıkan da. Ne acayip Bi durum ya. Eltim mesela sezaryen daha kolay dedi. Normal doğumda çok çekmiş. Doğum sonrası da idrar torbası sarkması vs yaşayan da çok o da ayrı zorluk.
Çok vaktimiz kalmadı kolay mı doğurduk zor mu burda paylaşırız bizde 😅

Kızlar 2 haftadır saçlarım hiç dökülmüyor.
Ne büyük rahatlıkmış her yerden saç telim çıkıyordu önceden.
Doğumdan sonra aniden dökülcekmiş bu dökülmeyenler o zamana kadar tadını çıkarayım 😅

X