2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Anne baba uzun canım ben 3900 esim 3600 cıvarındogmus Dr bebeklerin kilosu kesinlikle genetik diyor hayırlısı aman aksam kafama taktım uyuyamadım ztn
Kiz nie kafana takiyosun bende genetik diye duymustum annem 4 kardesiz dordunuzu de 3500 dan asagi dogurmadim demisti boyle giderse benimki de o civarda dogar insllah

Anne baba uzun canım ben 3900 esim 3600 cıvarındogmus Dr bebeklerin kilosu kesinlikle genetik diyor hayırlısı aman aksam kafama taktım uyuyamadım ztn
Boyu mesela bizim orta derecede cunku anne baba cok uzun degil ben 1.60 esim 1.75 faln ancak doktor da sizinki cok uzun olmaz sizin ortaniz olur demisti

Azcık iri olsalar diyabet oldun sanıyorlar. Biraz minik olsalar niye gelişmiyor diyorlar. Bu bebekler ve anneler napsın bende bilemedim
Al benden de o kadar. Hep hamileliğin başından beri şekerden dolayı iri olabilir diye diyetisyen eşliğinde gidiyorum. Bebeğim 1 hafta geri şuan.

Al benden de o kadar. Hep hamileliğin başından beri şekerden dolayı iri olabilir diye diyetisyen eşliğinde gidiyorum. Bebeğim 1 hafta geri şuan.
Cnm bebek kilosu için kaşar peyniri ve havuç suyu diyet listene ekle mutlaka.birde şalgam suyu.birde lütfen kendine şekeri stres yapma.ilk gebeliğimde şeker yüklemem 186 çıktı.doktor diyet yapcaksın dedi.çokta uydugum söylenemez sadece zaman zaman parmaktan şekerimi ölçtüm.reçeli balı çok yemedim sadece bebeğim sağlıkla 3500grm doğdu sağlıkla.
Şeker nezaman tehlikeli söyliyim , sıkı diyete rağmen şekeriniz 200ve üstü çıkıyorsa ozaman tehlikeli.

Kuzu benim kadin dogum doktorum 140 ustu istemiyorum kesinlikle dedi. Benimde bazen 150 160 arası çıkıyor. Endokrin doktoruna söyle ayarlama yapsın doktorum 140 ustu istemiyor de dedi.

Kızlar kontrolden geldim şimdi.
Bağırsak hala kemik beyazlığında görünüyor. Bebegin kakasida olabilir, kistik fibroz denen hastalıkta olabilir. tamamen sağlıklı da olabilir dedi. Kilosunu ben haftasıyla uyumlu ölçtüm dedi. 780 gr. Suyu falan iyi duruşu kötü dedi. Bası sağ böbrek tarafında bacaklar rahime doğru biraz çapraz bir duruş gibi secde de gibi duruyor dedi.
Eğer 9.ayda da duruşu değişmemiş olursa mecburu sezeryan olur dedi.

Yok yaa onlar daha kaç kere pozisyon değiştiriyor 30 lu haftalara kadar. Ben bi gidiyordum baş geliş bi gidiyordum popo geliş 33den sonra filan sanırım baş geliş olarak sabitlenmişti artık

Canım ben perinatolojiye gittiğimde ne hastalıklar, neler duydum annelerden bebek doğduğunda sağlıklıydı diyorlar.
Anne karnında bebeğin her ayrıntısını görmek bize iyi gelmiyor sanırım.
Tek başına böbrekte parlama bi anlam ifade etmez diye biliyorum ben.
Bebek ultrasonda bile sürekli kımıldıyor pozisyonu daha çok değişir bence.

Kuzu benim kadin dogum doktorum 140 ustu istemiyorum kesinlikle dedi. Benimde bazen 150 160 arası çıkıyor. Endokrin doktoruna söyle ayarlama yapsın doktorum 140 ustu istemiyor de dedi.
Evet bazı doktorlar işgüzar bence işleri güçleri korkutmak.sen diyetini tabiki yap ama stres yapılcak bişey değil ben ilk gebelikte stres yaptım boşa yapmışım.bazı doktorlar sıfır riskle çalışmak istiyor ,olurda binde bir sorun olursa doktor suçlanmasın diye.nyse sağlıkla bitirelim inşallah şu süreçleri insan ister istemez tedirgin oluyor.

Hadi hayirlisi inşallah kuzu doktorda değişir dedi değişmezse sezeryan olur dedi bakalım
Yok yaa onlar daha kaç kere pozisyon değiştiriyor 30 lu haftalara kadar. Ben bi gidiyordum baş geliş bi gidiyordum popo geliş 33den sonra filan sanırım baş geliş olarak sabitlenmişti artık

Aynen ya bakıyorum her doktor farklı. Stres yapmamaya çalışıyorum kuzu sekeri sabitlemeye çalışıyorum ama işte olmuyor bazen valla. Inşallah rabbim sağlıcakla kucağımiza almayı nasip etsin

Bence de değişir. Çünkü elimi karnıma koyuyorum resmen kaçıyor sertlik sonra bakıyorum başka yerde elime geliyor o sertlik. Bende çok araştırdım kuzu yalnizca bağırsak parlaması olanların yüzde 90i sağlıklı doğum yapmış. Tevekkül ettik artık rabbime emanetiz

Ingiltere'deyim, bebegin olcumleri sadece 12. ve 20. haftada yapiliyor sonra doguma kadar yok. Bebegin ve annenin kilosu takip edilmiyor cok bariz ve ciddi bir problemin yoksa.
Bir yandan kötü bir yandan güzel bir şey. Herşeyi öğrenmek de iyi olmuyor bebekte bir şey cikmayabiliyor ama doktor bir şey görüyor ve başlıyor endişeler.

Benimde kaynanam bebek küçük mü zayıf mı diyip duruyor. Sanki gözünde ultrason var içimi tarayıp çocuğun kilosunu ölçüyor.
Aman boşver benimde görümcelerim ismini furkan düşünüyoruz dedi eşim direk yüzümüze ne saçma isim dedi belki de ben istiyorum bu ismi.. Direk acımasızca düşüncelerini söylüyorlar hiç duymuyorum valla

Kızlar adet ağrısı gibi ağrı yaşayan varmı genital bölgede? Acaba doktora gitsem mi yoksa normal midir

Takmıyorum sadece cahil cesaretlerine hayranım her konuda fikirleri var
Yoksa kaynanam kötü biri değil ama kafa yapımız uyuşmuyor.

Bir yandan kötü bir yandan güzel bir şey. Herşeyi öğrenmek de iyi olmuyor bebekte bir şey cikmayabiliyor ama doktor bir şey görüyor ve başlıyor endişeler.
Iyi ya da kotu, dogru yada yanlis gozuyla bakamiyorum artik. Basta Turkiye sartlarini bilip, ona gore degerlendirip, hamilelige kendimi o sekilde hazir edince tabi ki cok zorlandim. Burada paylasiyorum ki bu tarz gebelik takipleri de var, yasaniyor. Eminim herkes kendi sartlari icinde en iyisini yapiyordur bebegi icin. Gebelik gibi evrensel deneyimlenen bir seyin takibinin farkli farkli olmasi biraz sasirtici geliyor hala ama bir sorun olma ihtimalinde farkli doktorlarin gorebiliyor olmasi, farkli gorusler de almak cok buyuk bir luks. Sonucta herkesin deneyimi biricik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…