2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Doktorun kilosu için bir şey dedi mi canım. Benim de 22+3 de detayliya girdim. 26 cm 436 gramdı. Gelişimi bir hafta geride dedi bana. Seninle yakinmis kilosu ve boyu bir sey dedi mi doktorun
Ben diyet yapıyrm hatta zayıf olucak diye korkuyorum ama Dr gayet haftasına göre iyi ıılerdelıdıgını soyledı ıcını ferah tut sende son zmn larda ztn kılo alıyorlar, ki milimetrik ölçümler ztn ufacık sapma cok degıstırıyor ben 3 hekime gıdıyrm ayrı ayrı hepside gayet saglıklı diyor hatta biri perinatolog

Ben diyet yapıyrm hatta zayıf olucak diye korkuyorum ama Dr gayet haftasına göre iyi ıılerdelıdıgını soyledı ıcını ferah tut sende son zmn larda ztn kılo alıyorlar, ki milimetrik ölçümler ztn ufacık sapma cok degıstırıyor ben 3 hekime gıdıyrm ayrı ayrı hepside gayet saglıklı diyor hatta biri perinatolog
Yarın kendi doktorumda perşembe günü de perinatolog randevum var bakalım onlar ne diyecek. Bana senin minyon olmandan kaynaklanabilir dedi. Arada gerilik artmasında 1 hafta bir şey değil. Aradaki fark artmaya devam ederse tehlikeliymis

Ben hiç kilosuna boyuna dikkat etmedim bu haftaya kadar, gelişimi iyi değil mi diye soruyordum o kadar. Ben zaten oldukça minyon biriyim kızımın da iri bir bebek olmasını beklemediğim için pek takılmıyorum boyuna kilosuna sağlıklı olsun, gelişimi iyi olsun yeter benim için.

Pelvik ve kasik bolgesindeki su tarz agrilar: Yatakta bir taraftan bir tarafa donerken agri,
pantolon giyerken tek ayagi kaldirdiginda hissedilen agri,
merdiven cikarken ayagi kaldirdiginda olan veya arabadan inerken veya binerken olan tek seferlik agri, gecen gunlerde sol ayagimi kaldirdigimda ozellikle bana da yerlesti. Konsultasyonu sadece telefonda yapabiliyorum elbette herkesin deneyimi, tarifi farklidir, herkes kendi doktoruyla ilerler ama kendiminkini paylasmak isterim. Bu agrilarin hamilelikte cok ama cok yaygin oldugu, asla erken dogum riski tasimadigi ve bebegin gelisimini etkilemedigi soylendi. Asagidaki linkte bazi oneriler var. Ingiltere ulusal saglik sisteminin sayfasi bu, link ingilizce ama ilgisi olan belki faydalanir diye dusundum.

Bir de genelde bu agrilar icin gobegin altindan saran, destek veren hamile kemerleri kullaniliyor, piyasada cesit cesit var. Bu destekler hamilelik sonrasi da korse niyetine de kullanilabiliyormus.

Azcık iri olsalar diyabet oldun sanıyorlar. Biraz minik olsalar niye gelişmiyor diyorlar. Bu bebekler ve anneler napsın bende bilemedim 🤔
Öyle valla😂 çok kilo almasın diye diyet yapıyoruz şimdi. Zaten minyonum diğer bebeğimde öyle olmuştu . Şeker derdine yaptım diyeti bu sefer brbek çok minik doğdu. Ben üzülünce kendinden 4 kg bebek mi bekliyordun demişti. Madem 4 kg bile olmaz beni korkutmanın manası neydi😁

X