- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #35.901
Canım çok normal.Kızlar adet ağrısı gibi ağrı yaşayan varmı genital bölgede? Acaba doktora gitsem mi yoksa normal midir
Benimkide öyle.Takmıyorum sadece cahil cesaretlerine hayranım her konuda fikirleri var
Yoksa kaynanam kötü biri değil ama kafa yapımız uyuşmuyor.
O yuzden de bu grupta benimle benzer haftalardaki hamilelerin ozellikle dr sonrasi paylasimlarini merakla beklerdim. Simdilerde paylasim cok az yapiliyor. Randevular da azaldi mi acaba diye dusunuyorumIyi ya da kotu, dogru yada yanlis gozuyla bakamiyorum artik. Basta Turkiye sartlarini bilip, ona gore degerlendirip, hamilelige kendimi o sekilde hazir edince tabi ki cok zorlandim. Burada paylasiyorum ki bu tarz gebelik takipleri de var, yasaniyor. Eminim herkes kendi sartlari icinde en iyisini yapiyordur bebegi icin. Gebelik gibi evrensel deneyimlenen bir seyin takibinin farkli farkli olmasi biraz sasirtici geliyor hala ama bir sorun olma ihtimalinde farkli doktorlarin gorebiliyor olmasi, farkli gorusler de almak cok buyuk bir luks. Sonucta herkesin deneyimi biricik.
Cok nadir gorusuyorum esimin ailesiyle, kendi ailemle de oyle. Hic kimseyle bir sorunum yok, herkes yerinde guzel. Bebegi kameradan gormeleri yeter. Mesafe hayat kurtarirBenimkide öyle.
Asla ama asla kafam uymuyor.
He kötülüğünü gördümmü hayır ama düşünce yapısı konuşma şekli ifade biçimi kesinlikle benim tam tersim.oyüzden 1 saatten fazla aynı ortamda duramıyorum.bide aşırı ilgisiz alakasız biri.torunları bile umrunda değil,10yıl görmese noluyoz demez.buda beni gıcık edio.
Kendimden soylemem gerekirse randevularim ayda bir. Saniyorum rutin hali bu. Ben en son 20.haftada takibimi yapan doktora rutin kontrole , 22. haftada da baska bir doktora ayrintili ultrasona gitmistim. En son randevuma da 26. Haftam biterken gittim daha yeni. Ve doktorumu da degistirdim❤O yuzden de bu grupta benimle benzer haftalardaki hamilelerin ozellikle dr sonrasi paylasimlarini merakla beklerdim. Simdilerde paylasim cok az yapiliyor. Randevular da azaldi mi acaba diye dusunuyorum
Ya benimki cahilde değil aslında emekli memur yani iyi kötü bir iş hayatı olmuş ama kafa yapısı çok değişik çok alakasız benimle de çocuklarıyla da öyle ayrı bi dünya kadınBenimkide öyle.
Asla ama asla kafam uymuyor.
He kötülüğünü gördümmü hayır ama düşünce yapısı konuşma şekli ifade biçimi kesinlikle benim tam tersim.oyüzden 1 saatten fazla aynı ortamda duramıyorum.bide aşırı ilgisiz alakasız biri.torunları bile umrunda değil,10yıl görmese noluyoz demez.buda beni gıcık edio.
Yok ya insanın kendi ailesi öyle olmuyorCok nadir gorusuyorum esimin ailesiyle, kendi ailemle de oyle. Hic kimseyle bir sorunum yok, herkes yerinde guzel. Bebegi kameradan gormeleri yeter. Mesafe hayat kurtarir
Doğumun kolay olmuş muydu pekiCanım çok normal.
Ama illa için rahat etcekse git.
Ben ilk gebelikte adet olcak gibi ağrıyı 24-26. Haftadan sonra doğuma kadar yaşadım ,hatta sürekli doğurcam heralde diye nst ye girdim 3-5günde bir.saatlerce sürüyordu dinlendiğim halde.doktor şiddeti gittikçe artmıyorsa,yanına eşlik eden başka sorunlarda hissetmiyorsan endişelenme demişti ama elde olmuyor bazen.
Canım bence de erken doğum riski taşımıyor bu ağrılar. Hemen hemen herkeste olan ağrılar. Bebek büyüyor sürekli açılıyor o bölge kemikler. Vücut kendini doğuma hazırlıyor. İlk hamileliğimde bu saydığın tüm ağrıları yaşadım. Ve 40. Hafta içinde dünyaya geldi oğlum.Pelvik ve kasik bolgesindeki su tarz agrilar: Yatakta bir taraftan bir tarafa donerken agri,
pantolon giyerken tek ayagi kaldirdiginda hissedilen agri,
merdiven cikarken ayagi kaldirdiginda olan veya arabadan inerken veya binerken olan tek seferlik agri, gecen gunlerde sol ayagimi kaldirdigimda ozellikle bana da yerlesti. Konsultasyonu sadece telefonda yapabiliyorum elbette herkesin deneyimi, tarifi farklidir, herkes kendi doktoruyla ilerler ama kendiminkini paylasmak isterim. Bu agrilarin hamilelikte cok ama cok yaygin oldugu, asla erken dogum riski tasimadigi ve bebegin gelisimini etkilemedigi soylendi. Asagidaki linkte bazi oneriler var. Ingiltere ulusal saglik sisteminin sayfasi bu, link ingilizce ama ilgisi olan belki faydalanir diye dusundum.
Pelvic pain in pregnancy
Find out how to cope with pelvic pain in pregnancy, also known as symphysis pubis dysfunction (SPD), or pregnancy-related pelvic girdle pain (PPGP).www.nhs.uk
Bir de genelde bu agrilar icin gobegin altindan saran, destek veren hamile kemerleri kullaniliyor, piyasada cesit cesit var. Bu destekler hamilelik sonrasi da korse niyetine de kullanilabiliyormus.
Havuç suyu demişsiniz de tam şeker kendisiCnm bebek kilosu için kaşar peyniri ve havuç suyu diyet listene ekle mutlaka.birde şalgam suyu.birde lütfen kendine şekeri stres yapma.ilk gebeliğimde şeker yüklemem 186 çıktı.doktor diyet yapcaksın dedi.çokta uydugum söylenemez sadece zaman zaman parmaktan şekerimi ölçtüm.reçeli balı çok yemedim sadece bebeğim sağlıkla 3500grm doğdu sağlıkla.
Şeker nezaman tehlikeli söyliyim , sıkı diyete rağmen şekeriniz 200ve üstü çıkıyorsa ozaman tehlikeli.
Havuc ve suyu diyabette yasak hatta bir elmada 4, 5 muzda 3.5 küp seker var bunlar bile yasak dıkkat etmekte fayda varHavuç suyu demişsiniz de tam şeker kendisi
saol canım :)Masa
Masallah canim gayet iyiymiş
Aynen canım gerçekten çok ilginçIyi ya da kotu, dogru yada yanlis gozuyla bakamiyorum artik. Basta Turkiye sartlarini bilip, ona gore degerlendirip, hamilelige kendimi o sekilde hazir edince tabi ki cok zorlandim. Burada paylasiyorum ki bu tarz gebelik takipleri de var, yasaniyor. Eminim herkes kendi sartlari icinde en iyisini yapiyordur bebegi icin. Gebelik gibi evrensel deneyimlenen bir seyin takibinin farkli farkli olmasi biraz sasirtici geliyor hala ama bir sorun olma ihtimalinde farkli doktorlarin gorebiliyor olmasi, farkli gorusler de almak cok buyuk bir luks. Sonucta herkesin deneyimi biricik.
aslında elbette herşeye panik yapmamak gerek, çeşitli ağrılar yaşayan tüm arkadaşlara hitaben söylüyorum bunu sonuçta vücudumuz olağandışı (yani hamilelik kadın için olağan ama her gün hamile değiliz:)) ve zor bir süreçten geçiyor ağrılar hassasiyetler olması normal özellikle ilk gebelikte herşey daha bilinmez olduğu için tabi ki en ufak şeyden korkuyor insan, ben ilk gebeliğimde bu tür ağrı yaşamadığım için ister istemez kıyaslayıp korkuyorum bir de bunda plasenta rahim ağzında olduğu için daha riskliyim erken doğum açısından. eğer böyle sorunlarınız yoksa çok da endişe etmeyin keyfini çıkarmaya odaklanın bence inşallah hepimizin bebişleri vaktiyle sağlıcakla doğarKızlar size güveniyorum ağrıların erken doğumla alakası yok dediniz
Google ne yazsam erken doğum riski diyor.
Neyseki siz yaşamışsınız başınızdan geçmiş o yüzden güvenim tam.
Benimde rahim boyum kritik erken doğum riski var öyle olmasa pek takmam ama şimdi herşey de aklıma o geliyor.aslında elbette herşeye panik yapmamak gerek, çeşitli ağrılar yaşayan tüm arkadaşlara hitaben söylüyorum bunu sonuçta vücudumuz olağandışı (yani hamilelik kadın için olağan ama her gün hamile değiliz:)) ve zor bir süreçten geçiyor ağrılar hassasiyetler olması normal özellikle ilk gebelikte herşey daha bilinmez olduğu için tabi ki en ufak şeyden korkuyor insan, ben ilk gebeliğimde bu tür ağrı yaşamadığım için ister istemez kıyaslayıp korkuyorum bir de bunda plasenta rahim ağzında olduğu için daha riskliyim erken doğum açısından. eğer böyle sorunlarınız yoksa çok da endişe etmeyin keyfini çıkarmaya odaklanın bence inşallah hepimizin bebişleri vaktiyle sağlıcakla doğar
Merhaba bende bu yastığı yastığı almıştım, resmen hayatımı kurtardı, artık uyuyamamaya başlamıştım bacak ağrısından, şu an o kadar rahat uyuyorum ki, iç dolgusuda aşırı değil, yumuşak, ihtiyacı olan arkadaşlara rahatlıkla önerebilirm,Bir suredir hamile yastigiyla uyumaya calisiyorum. Asla alisamadim. Bendeki Ikea'dandi, bilmiyorum dolgusu cok mu fazla, cok mu yuksek geldigi icin rahatsiz etti ama bacaklarin arasina yorgan dolamak kesinlikle daha dogal geliyor. Almadan once genel, hamile yastiklari icin cok iyi yorumlar okumustum bir de, herkes cok mutluydu, bende calismadi
Bende de rahimde hafif darlık var onlem amaclı progestan kullanıyorum birsey vermedi mı doktorunBenimde rahim boyum kritik erken doğum riski var öyle olmasa pek takmam ama şimdi herşey de aklıma o geliyor.