2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
İlk 3 ay 400 mcg geçmemeliymiş ama sonraki aylar artıyormuş ihtiyaç. Öyle dedi valla. Şimdi de internetten baktım otizm riskine karşı folik asit alınmalı diyor. Her şeyi de otizme bağlıyorlar deli oluyorum. Sebebi tam bilinmiyor ama sorsan her şey otizme sebep oluyor.

Bence eşin ezip ezmemesi kısmı gidebilir beni terk edebilir, bu, bunu yemez düşüncesiyle de ilgili olabilir.

Aynen oyle ya asil otizm dogduktan sonra ilgisizlikten, cocugu tv onune koymaktan, hic konusmamaktan, tablet vermekten oluyor. Zaten 3 yasindan once tani da alamiyorlar

Kayınvelidemden ben de alıyorum canım ev yemeği, onu reddetmem. para yetmeyecek geçineyemeyeceğiz diye değil zaten de işte anlatamadım tam öyle bir idareli olmalıyım hissi geldi bana evlenince. Ben sadece kredi kartımı ödüyorum

Vücutta depolanmadığı için zararı olmuyor diye biliyorum ben. Tabi sen yine de araştır için rahat etsin.
Benimde folik asit kullanmayıp otizmli çocuğu olan tanıdığım var fındık ceviz yiyor muydu bilmiyorum ama tabi tek sebep bu değildir.

Banada hamile olduktan sonra oyle bir his geldi

Canım ben hamilelikten önce lazere gidiyordum ağdaya 5 senedir falan gitmemiştim. Gideyim alışayım diye düşündüm işte geçen aylarda gittim. Ağdadan sonra sivilce sandığım tane gibi beyaz bir şey çıktı. Sonra geçmedi 2 hafta. Cildiyeye gösterdim siğil veya et beni dedi dondurdu dondurunca da düştü zaten. Ama siğil olma ihtimalinden çok korktum o yüzden ağda ile serüvenim başladığı gibi bitti. Şimdi eldivenle alıyorum. Eşim de alamadığım yerde yardım ediyor artık yapacak bir şey yok

Canım Allah korusun otizmde gerçekten çok zor ya. Benim çevremde olduğu için biraz bilgim var. Doğuştan kalıtımsalda olabiliyormuş çevreselde. Kaç profosör, doktor gezdiler gitmedikleri hastane, rehabilitasyon merkezi kalmadı ama olmayınca olmuyor.

Haha ben hala ayniyim bize yemege gelmez esimin ailesi kahveye filan gelirler 2 yilda belki 2 kere yemege gelmislerdir o kadar
Bizimkilerde beraber yemek yeme alışkanlığı var. Önceden bize gelmek istiyorlardı birkaç kere aldım da hamile olduktan sonra öyle bir talepte bulunamadı kimse ve zaten çalışıyorum. Ama biz haftada 2 kere falan kv’de yemek yiyoruz. Şuan benim işime geliyor önceden pek istemezdim

Aynen oyle ya asil otizm dogduktan sonra ilgisizlikten, cocugu tv onune koymaktan, hic konusmamaktan, tablet vermekten oluyor. Zaten 3 yasindan once tani da alamiyorlar
Ya aslında doğuştansa biraz kendini hissettiriyor. Annenin çok iyi bir gözlemci olması lazım. Bebek daha donuk oluyor diğer bebeklerin verdiği tepkileri veremiyor. Gözüyle takip etmek ses duyduğu yöne bakmak gibi mesela.
Genelde aileler çocuklarına konduramadığı için gözardı ediliyor.

Öyle tabi canım zordur muhakkak allah korusun. Direkt sebep bu demek saçma ama, onu diyorum sadece. Son zamanlarda popüler oldu her şeye otizme sebep oluyor demek. Aşılar için de aynısı deniyor mesela. Şans işi sanırım biraz. Dediğin gibi olacağı varsa oluyor.

Ben asla aşı karşıtı değilim mesela ne aşısı varsa yaptırıcam.
Beslenme çok önemli bebeğini düşünen her anne sağlıklı beslenir bilinçsizlik umursamazlık yapmaz zaten.

Kızlar fikir verin “polen 3077” olan renk nasıl sizce bebek odası için
Bu katalogdan bende de vardı badem rengi boyatmıştım eskiden evi.
Orda görünen tondan daha koyu çıkıyor bebek kız anlaşılan ben morun her tonunu severim güzel bence.
Tavsiyem jotun boyaya bakabilirsin inanılmaz bir renk skalası var.

ya ne güzel valla burdaki bağları görünce şaşırıyorum resmen ya bizimkiler emsali görülmemiş cinsten ya
Onları değiştiremezsin o yüzden önemsememeye çalış boşuna canını sıkma böyle demek kolay gerçi de yinede üzme yani kimse için kendini.

Bizim fawori ve dyo ile bağlantımız var o yüzden burdan seçmem gerekiyor farklı bir ton geldi çok pembe istemiyorum zaten. ne pembe ne lila gibi hoşuma gitti. Sadece koyu olur boğar mi diye aklıma takıldı.Erkek olsaydı gri tonları yaptırırdım kesin

canım sen kaç haftalık izne ayrılacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…