-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #31.481
Demekkierken haftalarda süt bile gelebiliyormuş bazılarında
Kesinlikle öyle ben de bunu 30 yaşında öğrendim artık bundan sonra böyle kim beni kötü bilirse bilsin ben doğrumu söylicemİyi yapmışsın canım. Hiçbir zaman kimse kırılmasın insanı olmadım, içimden geçeni söyledim hep çünkü neden ben kırılayım üzüleyim? Onlar üzülsün bana ne. Bu huyum sayesinde de şimdiye kadar istemediğim hiçbir şey olmadı. Kimseyle de kötü olmadım. Her şey, her laf unutuluyor ama sana yaşatılanlar çektiklerin unutulmuyor. O yüzden söyleyeceksin rahatlayacaksın, herkes de haddini bilecek.
Ben de öyleydim canım uyuyamıyordum bile sonra ben bunu kendime bebeğime neden yapıyorum dedim ve döktüm içimdekileri kimse benden ve bebeğimden önemli değil kırılan kırılsın.Bazen böyle net olmak en güzeli. Düşünceni rahatça söyleyebilmek. Benim bir huyum var birine eğer ters konuştuysam sonra içim içimi yiyor o kadar huzursuz oluyorum ki uykularım kaçıyor karşımdaki bile o kadar rahatsız olmuyordur, o yüzden böyle konuşabilmeyi çook isterdimneyse en azından eşin de seni desteklemiş ve en önemlisi de bu.
Bence sen bu sefer de tavrına bi bakayım olmazsa değiştiririm diye diye doğuma kadar gideceksin bu doktorla
Eşime rahat edemeyeceğimi söyledim o da bu saatten sonra gelme diyemeyiz doğum olunca ablama geçer babam dedi ona da hak verdimDoğuma ailece gelmek nedir ya ben olsam yeni doğum yapmış birinin evinde rahat edemem.
Kayınbabam varkende kendi evimde rahat edemem
Bende eğer biriyle bir problem yaşıyorsam anında söylerim içimde tutamam. Herkeste empati yeteneği yok sustukça daha çok üstüne gelmeye başlıyorlar iyi yapmışsın.
Demek başka şehre ya da ülkeye taşınsan yandınHaha galiba oyle ya aliskanliklarimdan vazgecemiyorumliseden beri ayni kuafore gidiyorum yani dusun, sadece tanidik iyi bir adam diye seviyorum da eski mahalledeki dedikodulari konusuyoruz
Ohhh ağzına sağlık. Kendim yapmışcasına rahatladım resmen. Eşini de tebrik ederim afferin onaKızlar size daha önce bir sorunumu anlatmıştım dertleşmiştim hatırlayanlar olur belki,doğumda sadece kayınvalidem gelecekken kızı babasını da ikna etmiş maaile geleceklerdi (hala hepsi gelecek) konuyu çözüme kavuşturdum bunu da sizinle paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten ailem gibi oldunuz burada. Size görümcemi anlatmıştım eşimle sevgililiğimizden beri üstümde baskı kuran bir tip ben de kimse kırılmasın diye susuyordum neyse en son geçen gün Eylül ayı gibi ailemin yanına bir haftalığına gideriz dedi eşim ben de tabi ki neden olmasın dedim bunu kardeşine söyledim bana demesin mi dönüşte de beni alırsınız sizinle istanbula gelirim nasılsa araçla gelirsinizBen o an delirdim her şeye aklınca sen mi karar vereceksin belki ben kocamla farklı yere gezmeye gidicem sonrasında dedim kızlar bu bi sustu doğum olayında da aynı şeyi yaptın sen karar verdin her şeye ama abinin ailesi benim ve ikimiz karar veriyoruz bu tarz konulara bu arada bilgin olsun bebeğin kırkı çıkınca annemlere geçicem ben dedim benden öyle bir tepki beklemiyordu sustu kaldı akşam da eşime anlattım bunu bunu dedim benden duy dedim eşim de iyi yapmışsın dedi ablasını aradı kız kardeşime şu ana kadar hiç kızmadım ben konuşmak istemiyorum sen konuş haddini bilsin artık dedi tabi öncesinde de şey demişti kardeşi bebek doğunca abim senin annenlere bu kadar sık gitmene izin vermez Ben abinden izin almıyorum ki atlıyorum arabaya gidiyorum akşam da kocamla eve birlikte dönüyoruz dedim.Kızlar nasıl rahatladım bilemezsiniz bundan sonra en ufak bir lafında fazlasıyla cevabını alacak.Sonuç olarak doğuma hepsi gelecek ama bundan sonra haddi olmayan şeylere karışmayacak
Sorma sorma içimin yağları eridiOhhh ağzına sağlık. Kendim yapmışcasına rahatladım resmen. Eşini de tebrik ederim afferin ona.
Demek başka şehre ya da ülkeye taşınsan yandınbenim yaşadığım 5. Şehir sanırım
Yani prenses olmasam da yemeğe falan hiç dokunmazdım ben evleninceye kadar üniversite iş hayatı derken zaman geçti evlenince farkettim çok zormuş her gün mutfağa gir yemek yapHaha evet kesinlikle zorlanirim, ben sehiri birak evlenene kadar hep ailemle yasadim lisansta yuksekteaslinda kotu bir sey evlendigimde yemek vs isleri o kadar zor gelmisti ki yatagimi bile toplatmiyordu annem sen okula git kizim ben yaparim ders calis kizim ben yaparim diyerek buyudum. Babam okulun shuttle i evin onunden gecmiyor diye sabahlari beni shuttle kadar birakirdi universitede bile tam bir prensestim simdi kulkedisi
Aman boşver evlenince yapılıyor bir şekilde öğreniyorsun işte. Noldu şimdi ömür boyu yapacağız, sefasını sürmüşsün.Haha evet kesinlikle zorlanirim, ben sehiri birak evlenene kadar hep ailemle yasadim lisansta yuksekteaslinda kotu bir sey evlendigimde yemek vs isleri o kadar zor gelmisti ki yatagimi bile toplatmiyordu annem sen okula git kizim ben yaparim ders calis kizim ben yaparim diyerek buyudum. Babam okulun shuttle i evin onunden gecmiyor diye sabahlari beni shuttle kadar birakirdi universitede bile tam bir prensestim simdi kulkedisi
Ya doktoru mu dinlesem kafama göre mi hareket etsem bilmiyorum tanıdığım bir hemşire de gerek yok vurdurma dedi gerekli olsa ben kendime vururdum dedi oda yeni doğum yaptı doktorda gerekli değil deyince ben çorbaya döndümBende daha gitmedim carsamba ya da persembe tek doz yaptiricam. Bende 2018 de 2 doz yapildigindan istersen yaptirma demisti ama bende asilar tutmuyor pek. Yaptirsam zarari olur mu dedim yoo antikor bir doz yaptir icimiz rahat etsin o zaman dedi. Saglik ocagi da 20 21. Hafta arasi gel bebek iyice hareketlenince demisti bu hafta gidicem, kan da vermem lazim
Benimde 11. ŞehirDemek başka şehre ya da ülkeye taşınsan yandınbenim yaşadığım 5. Şehir sanırım
ya kafam karma karışık oldu ne yapacağımı şaşırdımBen oldum geçen hafta. İstemiyordum ama artık ıspanak yıkarken bile tedirgin olmaya başlamıştım. Taştan topraktan da bulaşabiliyor tetanoz sadece paslı aletten değil. Bir sıkıntım olmadı şükür.
Ben kayınvalidemden memnunum ağır başlı bir kadın ama görümce çok fenaEvet bir kaynana gıybeti de ben patlatayım o zaman. Kırmızı odayı izliyor musunuz? Çocuk gelin Selvi var hani. Benim kayınvalide de onun tam tersi. Selvi evden çıkmıyor ya çıkınca hastalanıyor ya benimki 2 gün evde kalınca hastalanıyor, hastanelik oluyor fln. Aylarca misafirlikte kalabilir evinin yolunu hiç bilmez. Selvi mutfaktan çıkmaz, bu aylarca evimde kaldı işten geldik biz ona sofra kurduk. Bir bardak çay içmişliğimiz yoktur elinden . 7 yıldır evliyim 3 sene önce bende de aynen böyle ipler koptu. Ölüsü olan 1 gün delisi olan her gün ağlar bu işi çözmek zorundayız dedim eşime . Şimdi bu problem kapının arkasına kilitlenmiş dev gibi arada zorluyor menteşeleri ama çaktıkça çakıcam ben çivileri. Sabrettiğim 4 yıl boyunca sükuttan anlamak yerine dozaj arttırdılar çünkü. Evlendiğimiz ilk yıl hemen çocuk yapmayın da ben biraz gezeyim tozayım demişti. Bizimki de böyle işte hunisi duru kafamda .
allah allah ya sizinkiler ne güzel demiş benimki nie öyle dedi kafam karıştı iyice yaBenim doktorum da topraktan bile bulaşabilir mutlaka vurdurmalısın dedi canım
Aman boşver evlenince yapılıyor bir şekilde öğreniyorsun işte. Noldu şimdi ömür boyu yapacağız, sefasını sürmüşsün.benimkiler de öyle büyüttü bizi, siz okuyorsunuz derslerinize bakın yeter dediler bir şeye elimizi sürdürmediler. Ben yurtdışında bir dönem yalnız yaşadım orda alıştım biraz yemektir temizliktir ama asıl sorumluluk evlenince başlıyor. Ne kadar yaparsan yap bekarlıkla bir değil bence kesinlikle.
Canım benim gördüğüm kadarıyla bu kapı kapı gezen kadınların ne evinin düzeni oluyor nede çocuklarıyla yeteri kadar ilgileniyorlar.Evet bir kaynana gıybeti de ben patlatayım o zaman. Kırmızı odayı izliyor musunuz? Çocuk gelin Selvi var hani. Benim kayınvalide de onun tam tersi. Selvi evden çıkmıyor ya çıkınca hastalanıyor ya benimki 2 gün evde kalınca hastalanıyor, hastanelik oluyor fln. Aylarca misafirlikte kalabilir evinin yolunu hiç bilmez. Selvi mutfaktan çıkmaz, bu aylarca evimde kaldı işten geldik biz ona sofra kurduk. Bir bardak çay içmişliğimiz yoktur elinden . 7 yıldır evliyim 3 sene önce bende de aynen böyle ipler koptu. Ölüsü olan 1 gün delisi olan her gün ağlar bu işi çözmek zorundayız dedim eşime . Şimdi bu problem kapının arkasına kilitlenmiş dev gibi arada zorluyor menteşeleri ama çaktıkça çakıcam ben çivileri. Sabrettiğim 4 yıl boyunca sükuttan anlamak yerine dozaj arttırdılar çünkü. Evlendiğimiz ilk yıl hemen çocuk yapmayın da ben biraz gezeyim tozayım demişti. Bizimki de böyle işte hunisi duru kafamda .