- 28 Ağustos 2020
- 8.250
- 36.091
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #31.461
20. Haftadan sonra herhangi bir zaman olabiliyor diye biliyorum. İkinci doz için hafta değil de ilk dozdan en az 1 ay sonra yapılması gerekiyormuş. Zaten bu hafta uygulamaları ülkeden ülkeye de değişiyor. Bazı yerlerde 32 den sonra yapıyorlarmış. Sorun olacağını sanmıyorum ben. Normalde 16 sonra yapılabilirmiş ama erken kayıplar o haftalarda daha sık olduğu için, anne ona bağlamasın diye 20den sonra diyormuş bizim sağlık ocakları.tetanozun ilk dozu icin bir son tarih var mi? ben daha 19+3'um, detayliya da 21+1'de girecegim onu oldugum hafta (yani 22 icinde) olurum diye dusunuyordum.
boyle olunca ikinci doz gece mi kalir?
yine de doktoruna sorabilirsin eğer 2 doz yaptıracaksan. Bildiğim kadarıylaSpring05 zaten eskiden aşısı olduğu için tek doz yaptıracak beni sağlık ocağından aradıklarında 18. Haftanın içindeydim doktoru arayıp sordum o da yaptır dedi 2. dozu da 22. Haftanın sonunda yaptırdım ama bi zamanı da olacağını sanmıyorum sadece bu süre içinde temas edersek, bulaşırsa bir şekilde o risk var.
Evet ben çok şaşırdım dün iltihaplanmış sandım hatta dokundum soyuldu dökülmeye başladı sonra kırmızılık oldu. Nemlendirince biraz normale döndü gibi. Hindistan cevizi yağını sürebilirim ben de
Öyle düşünüyordum ama ben daha önce hiç tetanoz olmadım bebeklik hariç. Tek dozun hiçbir koruyuculuğu yokmuş ikinci rapel dozunu olmazsam boşa olmuş olacağım yani. O sebepten 2yi de olacağım artık.Sen tek dozla kalacaksın değil mi canım? Ben de öyle yapmayı düşünüyorum
Kadın senin düşünceni hissetmiş resmen bi tatlılaşmışaynen canım zaman ilerledikçe daha da zor olur. Bence şimdi değiştirmezsen sonra hiç değiştirme zaten doğuma da az kalıyor
Bence sen bu sefer de tavrına bi bakayım olmazsa değiştiririm diye diye doğuma kadar gideceksin bu doktorlaEveet ya dikkat etmem lazimgaliba ben bu doktorla devam edicem 23 ocaga randevu aldim cumartesiye yeni biriyle baslamak da zor geliyor. Ama bu sefer de tavrina bakarim gecen sefer ki gibi tatliysa daha kafami karistirmam ama eskisi gibiyse o zaman tamam ya yeter bu kadar der kesin degistiririm
Yaa sen ne diyorsun rüyamda garip tipli denizden çıkan bir zombi refiaaaa kendi kızını bogduuu falan diyordu. Kalbime iniyordu.Kızlar ben bir haftadır kabus görüyorum ve korkarak uyanarak hatta dün çığlık atarak uyandım bunun bebeğe bir zararı olmaz değil mi
Oğlumda burada bir iç camasircidan aldığım göbeği tamamen kapatan hamile camasirlarim hâlâ taş gibi ve çok da rahat. Bunlardan ama daha kalın bir penyesi var bendekilerin.Bunların benzeri pamuklu bende çok aldım ama yüksek bel değildi. Birde yüksek bel deniyim bakalım.
DemekkiHeralde ucu buyuyeyecek, cok ilginc sekilde buyuyorlarkorkma duzelir canim benim kanamis gibiydi cok garipti
Bunlara bende baktım bugün daha ilerleyen zamanlarda göbeğim iyice çıkınca alayım diyorum. Korse gibi sarmış sıcakta tutarOğlumda burada bir iç camasircidan aldığım göbeği tamamen kapatan hamile camasirlarim hâlâ taş gibi ve çok da rahat. Bunlardan ama daha kalın bir penyesi var bendekilerin.
Evet henüz karnın yoksa bunlara gerek yok. Ben baya önümde gobekle geziyorumBunlara bende baktım bugün daha ilerleyen zamanlarda göbeğim iyice çıkınca alayım diyorum. Korse gibi sarmış sıcakta tutar
Benim ilk gebelik o sebepten daha çok belirgin değil 5. aydan sonra aniden şişebilirimEvet henüz karnın yoksa bunlara gerek yok. Ben baya önümde gobekle geziyorum
Bu da çok hoşmuşBu tarz bir şey de alabilirim ben delikli terletmez kumaş gibi geldi
Bazen böyle net olmak en güzeli. Düşünceni rahatça söyleyebilmek. Benim bir huyum var birine eğer ters konuştuysam sonra içim içimi yiyor o kadar huzursuz oluyorum ki uykularım kaçıyor karşımdaki bile o kadar rahatsız olmuyordur, o yüzden böyle konuşabilmeyi çook isterdimKızlar size daha önce bir sorunumu anlatmıştım dertleşmiştim hatırlayanlar olur belki,doğumda sadece kayınvalidem gelecekken kızı babasını da ikna etmiş maaile geleceklerdi (hala hepsi gelecek) konuyu çözüme kavuşturdum bunu da sizinle paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten ailem gibi oldunuz burada. Size görümcemi anlatmıştım eşimle sevgililiğimizden beri üstümde baskı kuran bir tip ben de kimse kırılmasın diye susuyordum neyse en son geçen gün Eylül ayı gibi ailemin yanına bir haftalığına gideriz dedi eşim ben de tabi ki neden olmasın dedim bunu kardeşine söyledim bana demesin mi dönüşte de beni alırsınız sizinle istanbula gelirim nasılsa araçla gelirsinizBen o an delirdim her şeye aklınca sen mi karar vereceksin belki ben kocamla farklı yere gezmeye gidicem sonrasında dedim kızlar bu bi sustu doğum olayında da aynı şeyi yaptın sen karar verdin her şeye ama abinin ailesi benim ve ikimiz karar veriyoruz bu tarz konulara bu arada bilgin olsun bebeğin kırkı çıkınca annemlere geçicem ben dedim benden öyle bir tepki beklemiyordu sustu kaldı akşam da eşime anlattım bunu bunu dedim benden duy dedim eşim de iyi yapmışsın dedi ablasını aradı kız kardeşime şu ana kadar hiç kızmadım ben konuşmak istemiyorum sen konuş haddini bilsin artık dedi tabi öncesinde de şey demişti kardeşi bebek doğunca abim senin annenlere bu kadar sık gitmene izin vermez Ben abinden izin almıyorum ki atlıyorum arabaya gidiyorum akşam da kocamla eve birlikte dönüyoruz dedim.Kızlar nasıl rahatladım bilemezsiniz bundan sonra en ufak bir lafında fazlasıyla cevabını alacak.Sonuç olarak doğuma hepsi gelecek ama bundan sonra haddi olmayan şeylere karışmayacak
Doğuma ailece gelmek nedir ya ben olsam yeni doğum yapmış birinin evinde rahat edemem.Kızlar size daha önce bir sorunumu anlatmıştım dertleşmiştim hatırlayanlar olur belki,doğumda sadece kayınvalidem gelecekken kızı babasını da ikna etmiş maaile geleceklerdi (hala hepsi gelecek) konuyu çözüme kavuşturdum bunu da sizinle paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten ailem gibi oldunuz burada. Size görümcemi anlatmıştım eşimle sevgililiğimizden beri üstümde baskı kuran bir tip ben de kimse kırılmasın diye susuyordum neyse en son geçen gün Eylül ayı gibi ailemin yanına bir haftalığına gideriz dedi eşim ben de tabi ki neden olmasın dedim bunu kardeşine söyledim bana demesin mi dönüşte de beni alırsınız sizinle istanbula gelirim nasılsa araçla gelirsinizBen o an delirdim her şeye aklınca sen mi karar vereceksin belki ben kocamla farklı yere gezmeye gidicem sonrasında dedim kızlar bu bi sustu doğum olayında da aynı şeyi yaptın sen karar verdin her şeye ama abinin ailesi benim ve ikimiz karar veriyoruz bu tarz konulara bu arada bilgin olsun bebeğin kırkı çıkınca annemlere geçicem ben dedim benden öyle bir tepki beklemiyordu sustu kaldı akşam da eşime anlattım bunu bunu dedim benden duy dedim eşim de iyi yapmışsın dedi ablasını aradı kız kardeşime şu ana kadar hiç kızmadım ben konuşmak istemiyorum sen konuş haddini bilsin artık dedi tabi öncesinde de şey demişti kardeşi bebek doğunca abim senin annenlere bu kadar sık gitmene izin vermez Ben abinden izin almıyorum ki atlıyorum arabaya gidiyorum akşam da kocamla eve birlikte dönüyoruz dedim.Kızlar nasıl rahatladım bilemezsiniz bundan sonra en ufak bir lafında fazlasıyla cevabını alacak.Sonuç olarak doğuma hepsi gelecek ama bundan sonra haddi olmayan şeylere karışmayacak
İyi yapmışsın canım. Hiçbir zaman kimse kırılmasın insanı olmadım, içimden geçeni söyledim hep çünkü neden ben kırılayım üzüleyim? Onlar üzülsün bana ne. Bu huyum sayesinde de şimdiye kadar istemediğim hiçbir şey olmadı. Kimseyle de kötü olmadım. Her şey, her laf unutuluyor ama sana yaşatılanlar çektiklerin unutulmuyor. O yüzden söyleyeceksin rahatlayacaksın, herkes de haddini bilecek.Kızlar size daha önce bir sorunumu anlatmıştım dertleşmiştim hatırlayanlar olur belki,doğumda sadece kayınvalidem gelecekken kızı babasını da ikna etmiş maaile geleceklerdi (hala hepsi gelecek) konuyu çözüme kavuşturdum bunu da sizinle paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten ailem gibi oldunuz burada. Size görümcemi anlatmıştım eşimle sevgililiğimizden beri üstümde baskı kuran bir tip ben de kimse kırılmasın diye susuyordum neyse en son geçen gün Eylül ayı gibi ailemin yanına bir haftalığına gideriz dedi eşim ben de tabi ki neden olmasın dedim bunu kardeşine söyledim bana demesin mi dönüşte de beni alırsınız sizinle istanbula gelirim nasılsa araçla gelirsinizBen o an delirdim her şeye aklınca sen mi karar vereceksin belki ben kocamla farklı yere gezmeye gidicem sonrasında dedim kızlar bu bi sustu doğum olayında da aynı şeyi yaptın sen karar verdin her şeye ama abinin ailesi benim ve ikimiz karar veriyoruz bu tarz konulara bu arada bilgin olsun bebeğin kırkı çıkınca annemlere geçicem ben dedim benden öyle bir tepki beklemiyordu sustu kaldı akşam da eşime anlattım bunu bunu dedim benden duy dedim eşim de iyi yapmışsın dedi ablasını aradı kız kardeşime şu ana kadar hiç kızmadım ben konuşmak istemiyorum sen konuş haddini bilsin artık dedi tabi öncesinde de şey demişti kardeşi bebek doğunca abim senin annenlere bu kadar sık gitmene izin vermez Ben abinden izin almıyorum ki atlıyorum arabaya gidiyorum akşam da kocamla eve birlikte dönüyoruz dedim.Kızlar nasıl rahatladım bilemezsiniz bundan sonra en ufak bir lafında fazlasıyla cevabını alacak.Sonuç olarak doğuma hepsi gelecek ama bundan sonra haddi olmayan şeylere karışmayacak